Originally posted by NADINE
Quote:
Originally posted by Άκης
Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε και έχει να κάνει με εμένα, μέσα από την αναζήτηση βοήθειας, είναι η παραδοχή της ευαλωτότητάς μου, δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να είμαι πάντα ο δυνατός και δεν χρειάζεται για όλα να έχω τη δύναμη να παλεύω.
Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι είμαι αρκετά δυνατός και ότι η αναζήτηση βαριατρικής χειρουργικής απλά αποδεικνύει την αδυναμία μου. Ναι, το ομολογώ, δεν μπορώ πλέον να τα καταφέρω μόνος μου και αυτό επιτέλους μετά από τόσα χρονια με έχει απελευθερώσει.
Είναι καλό τελικά να παραδέχεσαι ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα και να ζητάς βοήθεια.
Καλημέρα,Άκη!
Χαίρομαι να σε διαβάζω να βρίσκεις το δρόμο σου όχι μόνο ως προς τη λύση του βαριατρικού σου θέματος αλλά και μέσα σου.
Αυτό που είπες,η σφαλιάρα στην τελειομανία μας και την εξοντωτική απαίτηση της αυτάρκειας και της υπερδύναμής μας
ήταν το πρωταρχικό εμπόδιο που καθυστερούσε και τη δική μου λήψη απόφασης όταν είχα αγγίξει τα 180 κιλά πριν το πρώτο μου
χειρουργείο.Δύσκολο αλλά και πολύ κρίσιμο αυτό το σημείο της παραδοχής...νιώθεις μια μικρή ήττα αρχικά αλλά μετά μεγάλη απελευθέρωση!
Δεν είναι εύκολο να παραδέχεσαι πως χρειάζεσαι σε πρώτη φάση και ν'αναζητάς σε δεύτερη βοήθεια.Κάθε μεγάλη αλλαγή θέλει το χρόνο
ωρίμανσής της και φαίνεται τώρα είναι ως προς αυτό το θέμα ο δικός σου.Θέλει δύναμη αυτή η συνειδητοποίηση,θέλει δύναμη η απόφαση
ενός βαριατρικού,θέλει δύναμη η εκτέλεση των μετεγχειρητικών οδηγιών κι η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις του οργανισμού σου,
θέλει δύναμη ακόμη κι αυτή η πολυπόθητη αλλαγή,που όσο κι αν φαντάζει μόνο θετική φέρνει τα πάνω κάτω στις μέχρι τώρα ισορροπίες,
κάτι που μπορεί να εκπλήξει με νέα ζητήματα και προκλήσεις,που ούτε μας περνούσαν από το μυαλό.Έχεις κι άλλο να παλέψεις,δυνατέ.
Για όλα υπάρχει η άλλη όψη του νομίσματος ακόμη κι όταν δε μιλάμε για τίμημα αλλά το κόστος της όποιας σημαντικής αλλαγής.
Όσο κι αν έχω ταλαιπωρηθεί από την παχυσαρκία μου της είμαι ευγνώμων κυρίως γιατί μέσα από δύσκολους δρόμους
μου άνοιξε μονοπάτια αυτογνωσίας,μ'ενδυνάμωσε μέσα από τα ποικιλόμορφα χτυπήματά της κι ανάμεσα στα πολλά της οφέλη
με οδήγησε στο χώρο αυτό,όπου συνάντησα φιλίες καρδιάς και ζωής που δεν ξέρω αλλιώς πώς θα τις έβρισκα.
Σε άλλο τόπικ σε διάβασα ν'αναζητάς πληροφορίες για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης,κάτι που με κάνει να υποθέτω πως ζεις εδώ ή κάπου κοντά.
Αν θα είχες τη διάθεση να βρισκόμασταν να τα λέγαμε κάποια στιγμή από κοντά,να ξέρεις,θα ήταν χαρά μου!Κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί,
εκεί που θα καθήσουμε θα μας σερβίρουν τον θαυματουργό καφέ και ποιά χειρουργεία μετά,διατροφές,άσκηση και δε συμμαζεύεται!Φιλάκιαααα