Χαχαχ ευχαριστώ! :)
Printable View
Χαχαχ ευχαριστώ! :)
Αυτό είναι μήνυμα για ελπίδα...
Πραγματικά αξιοζήλευτη!!!
Μπράβο Μαντζουράνα.
Και στα δικά μας ... :bisou:
Μέδουσά μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Και στα δικά σου σύντομα!!
:love:
Μπράβο!!!!!πραγματικά σε θαυμαζω και σε ζηλεύω με την καλή ενννοια για την πειθαρχεια σου!!! Συνέχισε και θα τα καταφέρεις !!!!!! :)
Κωνσταντινάκι, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Η έννοια της πειθαρχίας μου δημιουργεί αλλεργία!
Γιατί πειθαρχία = καταπίεση.
Προσωπικά δεν καταπιέζομαι καθόλου!
Επιλέγω να κάνω την διατροφή που κάνω γιατί μου κάνει καλό και μου φτιάχνει την διάθεση!
Το κάνω επειδή το γουστάρω και όχι επειδή "πρέπει" να το κάνω!
7 μήνες!
Καλησπέρα και καλό μήνα!
Σήμερις κλείνω 7 μήνες υπέροχης και ευλογημένης διατροφής! :starhit:
Το αποτέλεσμα; -41 kg!
Είναι ένα νούμερο που δεν μπορώ ούτε εγώ να το πιστέψω!
Φίλοι και γνωστοί που είχαν να με δουν καιρό δεν το πίστευαν!
Και κάποιοι δεν με γνώρισαν κιόλας!
Δέχομαι τις φιλοφρονήσεις με χαρά...
Πολλοί μου λένε "μα πώς τα κατάφερες;!" , "τί αυτοσυγκράτηση πρέπει να έχεις! εγώ δεν μπορώ να στερούμαι." και άλλα τέτοια, σαν να κάνω κάποιον άθλο ή να περνάω τίποτα βασανιστήρια!!!
Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς να τους κάνω να καταλάβουν αυτό που βιώνω!
Δεν το έχω ξαναβιώσει ποτέ, ούτε τις φορές που είχα χάσει πολλά κιλά στο παρελθόν.
Δεν στερούμαι, δεν καταπιέζομαι, δεν αγωνίζομαι!
Νιώθω ότι έχω βρει τον εαυτό μου!
Νιώθω ότι έχω ελευθερωθεί από το πέπλο της συναισθηματικής υπερφαγίας που με έκανε να τα βλέπω όλα θολά.
Τρώω αυτό που θέλω, τη στιγμή που το θέλω!
Τα γλυκά, όταν έχω ανάγκη να τα φάω, θα τα φάω.
Όταν δεν θέλω να τα φάω, τα βλέπω και είναι σαν να βλέπω μια λάμπα! Δεν μου κάνουν καμία απολύτως αίσθηση!
Κι αυτό, γιατί απλά πια δεν έχουν τον ρόλο του ναρκωτικού στη ζωή μου, όπως παλιά.
Είμαι απίστευτα ευγνώμων που έχω καταφέρει να φτάσω σε τέτοιο βαθμό συνειδητοποίησης και που έχω βρει τον εαυτό μου!
Χαίρομαι γιατί τον αγαπάω! Με αγαπάω!
Και κάποιες βλαμμένες σκέψεις αυτο-απόρριψης που έρχονται πού και πού, τις αντιμετωπίζω με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας!
Η ζωή είναι πολύτιμη!
Η δύναμη βρίσκεται πάντα στην παρούσα στιγμή!
Και στην παρούσα στιγμή χρειάζεται να μας αγαπήσουμε!
Και όταν μας αγαπήσουμε πραγματικά, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
Να είστε όλοι καλά! Φιλιά, αγκαλιές και πολλές ευχές σε όλους!
:starhit:
Μπράβο μαντζουράνα!! Πόσο σε ζηλεύω.. Δώσε μου καμιά συμβουλή γιατί είναι πολλά κιλά για επτά μήνες..Quote:
Originally posted by Μαντζουράνα
7 μήνες!
Καλησπέρα και καλό μήνα!
Σήμερις κλείνω 7 μήνες υπέροχης και ευλογημένης διατροφής! :starhit:
Το αποτέλεσμα; -41 kg!
Είναι ένα νούμερο που δεν μπορώ ούτε εγώ να το πιστέψω!
Φίλοι και γνωστοί που είχαν να με δουν καιρό δεν το πίστευαν!
Και κάποιοι δεν με γνώρισαν κιόλας!
Δέχομαι τις φιλοφρονήσεις με χαρά...
Πολλοί μου λένε "μα πώς τα κατάφερες;!" , "τί αυτοσυγκράτηση πρέπει να έχεις! εγώ δεν μπορώ να στερούμαι." και άλλα τέτοια, σαν να κάνω κάποιον άθλο ή να περνάω τίποτα βασανιστήρια!!!
Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς να τους κάνω να καταλάβουν αυτό που βιώνω!
Δεν το έχω ξαναβιώσει ποτέ, ούτε τις φορές που είχα χάσει πολλά κιλά στο παρελθόν.
Δεν στερούμαι, δεν καταπιέζομαι, δεν αγωνίζομαι!
Νιώθω ότι έχω ελευθερωθεί από το πέπλο της συναισθηματικής υπερφαγίας που με έκανε να τα βλέπω όλα θολά.
Τρώω αυτό που θέλω, τη στιγμή που το θέλω!
Τα γλυκά, όταν έχω ανάγκη να τα φάω, θα τα φάω.
Όταν δεν θέλω να τα φάω, τα βλέπω και είναι σαν να βλέπω μια λάμπα! Δεν μου κάνουν καμία απολύτως αίσθηση! Κι αυτό, γιατί απλά πια δεν έχουν τον ρόλο του ναρκωτικού στη ζωή μου, όπως παλιά.
Είμαι απίστευτα ευγνώμων που έχω καταφέρει να φτάσω σε τέτοιο βαθμό συνειδητοποίησης και που έχω βρει τον εαυτό μου!
Χαίρομαι γιατί τον αγαπάω! Με αγαπάω!
Και κάποιες βλαμμένες σκέψεις αυτο-απόρριψης που έρχονται πού και πού, τις αντιμετωπίζω με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας!
Η ζωή είναι πολύτιμη!
Η δύναμη βρίσκεται πάντα στην παρούσα στιγμή!
Και στην παρούσα στιγμή χρειάζεται να μας αγαπήσουμε!
Και όταν μας αγαπήσουμε πραγματικά, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
Να είστε όλοι καλά! Φιλιά, αγκαλιές και πολλές ευχές σε όλους!
Σ' ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!Quote:
Originally posted by eleni1986
Μπράβο μαντζουράνα!! Πόσο σε ζηλεύω.. Δώσε μου καμιά συμβουλή γιατί είναι πολλά κιλά για επτά μήνες..
Η συμβουλή μου;
Όχι καταπίεση, όχι στέρηση, όχι πείνα, όχι ενοχές!
Μόνο ΑΓΑΠΗ για τον εαυτό μας, θετική σκέψη και πίστη ότι θα τα καταφέρουμε!
Αυτά είναι η ουσία του πράγματος!
Αν θες να σου πω και τα πρακτικά, μπορώ, αλλά αυτά αφορούν εμένα.
Ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες και χρειάζεται να τις αναγνωρίζουμε και να τις σεβόμαστε!
Προσωπικά με βοήθησαν τα πολλά, συχνά και μικρά γεύματα (5-6 την ημέρα) και ο περιορισμός των επεξεργασμένων υδατανθράκων (ψωμιά, μακαρόνια, σφολιάτες, γλυκά, κλπ).
Σημαντικό είναι να ξεχωρίσεις την συναισθηματική πείνα από την οργανική. Στην οργανική πάντα να τρως. Στην συναισθηματική όχι. Να ψάχνεις τί σου προκάλεσε την συναισθηματική πείνα και να προσπαθήσεις να το διαχειριστείς με άλλους τρόπους.
Ό,τι απορία έχεις, με χαρά να βοηθήσω!
Θέλω να σε ρωτήσω, πόσες θερμίδες προσλάμβανες την ημέρα;; Σου κόλλησε ποτέ η ζυγαριά και αν ναι, πως ξεκόλλησε; Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχω χάσει και ανησυχώ..Quote:
Originally posted by Μαντζουράνα
Σ' ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!Quote:
Μπράβο μαντζουράνα!! Πόσο σε ζηλεύω.. Δώσε μου καμιά συμβουλή γιατί είναι πολλά κιλά για επτά μήνες..
Η συμβουλή μου;
Αυτά είναι η ουσία του πράγματος!
Αν θες να σου πω και τα πρακτικά, μπορώ, αλλά αυτά αφορούν εμένα.
Ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες και χρειάζεται να τις αναγνωρίζουμε και να τις σεβόμαστε!
Προσωπικά με βοήθησαν τα πολλά, συχνά και μικρά γεύματα (5-6 την ημέρα) και ο περιορισμός των επεξεργασμένων υδατανθράκων (ψωμιά, μακαρόνια, σφολιάτες, γλυκά, κλπ).
Σημαντικό είναι να ξεχωρίσεις την συναισθηματική πείνα από την οργανική. Στην οργανική πάντα να τρως. Στην συναισθηματική όχι. Να ψάχνεις τί σου προκάλεσε την συναισθηματική πείνα και να προσπαθήσεις να το διαχειριστείς με άλλους τρόπους.
Ό,τι απορία έχεις, με χαρά να βοηθήσω!
Κοριτσάκι μπράβο για την επιμονή και την υπομονή την τεράστια που δείχνεις ώστε να αντέχεις αυτήν την διαδρομή! Βαδίζεις στον δρόμο του διψήφιου κι αυτή η χαρά είναι μοναδική! Συνέχισε έτσι πάντα με θετική σκέψη γιατί ο στόχος πλέον δεν είναι μακριά!
:thumbup: :love: :love: :love:
αυτό ακριβώς!!!! :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
μπράβο και πάλι μπράβο κούκλα μου..!! συνεχίζουμε δυνατά και κεφάτα :tumble:
GO GIRL!!!!
:roll::roll::roll:
[align=center]Μπράβο μαντζουράνα!!!
http://rs188.pbsrc.com/albums/z134/w...bravo.gif~c200[/align]
Ελένη μου, οι θερμιδες που παίρνουμε δεν έχουν καμία απολύτως σημασία!Quote:
Θέλω να σε ρωτήσω, πόσες θερμίδες προσλάμβανες την ημέρα;; Σου κόλλησε ποτέ η ζυγαριά και αν ναι, πως ξεκόλλησε; Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχω χάσει και ανησυχώ..
Σημασία έχει το τί τρως!
Ρώτα και τον Τάσο να σου πει την πολύτιμη εμπειρία του!
Αν φας 60 γρ σοκολάτα είναι 300 θερμίδες. Τόσο είναι και αν φας 60 γρ παστέλι χωρίς ζάχαρη.
Όμως δεν μπορούν να συγκριθούν τα δύο τρόφιμα!
Τρως τη σοκολάτα και μετά από μισή ώρα πεινάς, ενώ τρως το παστέλι και είσαι χορτάτη για 2-3 ώρες!
Για να μη μιλησω για τη διαφορα στα θρεπτικα συστατικα!
Πάνω απ' όλα η ποιότητα!
Όσο για τη ζυγαριά, πάντα κολλάει. Φυσιολογικό είναι!
Και εμένα έχει κολλήσει αρκετές φορές!
Αλλά σημασία δεν έχει η ένδειξη της ζυγαριάς, αλλά η συνέχιση της ποιοτικής διατροφής!
Αν κάνεις διατροφή μέχρι να χάσεις τα κιλά και μετά σκέφτεσαι να τρως πιο χαλαρά, τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι από τ αποδυτήρια!
Για να πετύχει η απώλεια των κιλών χρειάζεται να υιοθετήσεις μια διατροφή που θα την γουστάρεις και θα την κάνεις για πάντα!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!Quote:
Originally posted by Μαρία.
Κοριτσάκι μπράβο για την επιμονή και την υπομονή την τεράστια που δείχνεις ώστε να αντέχεις αυτήν την διαδρομή! Βαδίζεις στον δρόμο του διψήφιου κι αυτή η χαρά είναι μοναδική! Συνέχισε έτσι πάντα με θετική σκέψη γιατί ο στόχος πλέον δεν είναι μακριά!
:thumbup: :love: :love: :love:
Μπράβο και για την δική σου διαδρομή!
Το μόνο που δεν ισχύει είναι οι λέξεις "υπομονή" και "αντέχεις"!
Δεν κάνω υπομονή! Τρώω αυτά που θέλω συνειδητά!
Δεν "αντέχω"! Απολαμβάνω!
Μpumpuki, Naranja, και Βaklava,
σας ευχαριστώ πολύ!!! :smilegrin:
μαντζουράνα μουουουουου! πρέπει να βάλεις μια φώτο πριν κ μετά
άσε θα βάλω εγώ!
μανζουράνα 7 μήνες πριν :http://www.wetcanvas.com/Community/i...miley_rain.gif
μαντζουράνα 7 μήνες μετάhttp://www.sherv.net/cm/emo/dancing/...-one-dance.gif
Μαντάμ σου σου μουυυυυυυυυυυυυυυ,
Σ' ευχαριστώωωωω!
:-D
8 μήνες!
1η Απριλίου χθες και έκλεισα 8 μήνες ποιοτικής διατροφής!
Όχι, δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο!
Είναι η όμορφη καθημερινότητά μου!
Μια καθημερινότητα με νηφαλιότητα, ελεύθερη από το φαγητό-ναρκωτικό, και γεμάτη με ποιοτικές τροφές που με χορταίνουν πλήρως και μου φτιάχνουν τη διάθεση! :smilegrin:
Το αποτέλεσμα είναι -42,6 kg!
Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ανεβαίνω στη ζυγαριά και δείχνει διψήφιο!
Όταν είμαστε στην υπερφαγία, δεν είμαστε νηφάλιοι, δεν είμαστε ο εαυτός μας (ακριβώς όπως γίνεται με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά). Επίσης και όταν βρισκόμαστε σε στερητικές δίαιτες (που εμπεριέχουν πείνα, στέρηση και καταπίεση), πάλι δεν είμαστε ο εαυτός μας.
Χρειάζεται να τα βρούμε με τον εαυτό μας, να του δώσουμε την διατροφή που έχει ανάγκη και του κάνει καλό και να τον αγαπήσουμε όσο δεν παίρνει άλλο!
Και αν τον αγαπήσουμε πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να γυρίσουμε πίσω στην υπερφαγία!
Είμαι πολύ αισιόδοξη και ήδη σκέφτομαι τί όμορφο θα κάνω στα πρώτα γενέθλια της νέας μου ζωής (1η Αυγούστου που θα κλείσω 12 μήνες διατροφής με το καλό!).
Να είμαστε όλοι καλά, να μας αγαπάμε και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας! :starhit:
Μπράβο μαντζουράνα, είσαι από τα πιο φωτεινά παραδείγματα!! Και τα κατάρες χωρίς να καταφύγεις σε χειρουργείο. Αλήθεια πως πήρες αυτήν την απόφαση;
Μπράβο κούκλα μου (είμαι σίγουρη πως θα έχεις γίνει μια κούκλα :) ) !!!
Μεγάλο παράδειγμα όντως.. δύναμης, υπομονής. αλλά και ψυχολογίας.. μέσα από τα λόγια σου μήνα με το μήνα φαίνεται πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεσαι...
καλή συνέχεια και χρόνια πολλά :wink1:
Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!
Φιλιά και αγκαλιές και στις δυο σας!!
Ελένη, παλαιότερα είχα κάνει αρκετές προσπάθειες απώλειας κιλών με δίαιτες.
2 φορές είχα χάσει πάνω από 10 κιλά (την κάθε φορά) με δίαιτες,
αλλά και τις 2 φορές ξαναπήρα πίσω τα κιλά και ακόμα περισσότερα.
Όλες οι δίαιτες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αργά ή γρήγορα.
Πρόπερσι είχα ξεκινήσει με διατροφή (όντας εδώ στο φόρουμ) και έχασα περίπου 20 κιλά (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα),
αλλά τον Ιανουάριο του 2014 σταμάτησα να προσέχω και τα πήρα πίσω σχεδόν όλα τα κιλά.
Και ήταν απολύτως φυσιολογικό που τα πήρα πίσω τα κιλά,
γιατί δεν ήμουν πραγματικά συνειδητοποιημένη για την πηγή του προβλήματος: την συναισθηματική υπερφαγία.
(Είχα αρχίσει τότε να συνειδητοποιώ πράγματα, όμως δεν ήμουν πλήρως συνειδητοποιημένη.)
Βαθιά μέσα μου πίστευα ότι θα κάνω διατροφή, θα χάσω τα κιλά μου, και μετά θα τρώω "χαλαρά", δηλαδή και πάλι άχρηστες τροφές (αλλά ας πούμε με ένα μέτρο).
Τί ηλίθια πεποίθηση!
Τέλος πάντων...
Μετά τον Ιανουάριο του 2014 ακολούθησαν μερικοί μήνες που δεν πρόσεχα καθόλου.
Πολλές φορές προσπάθησα να ξεκινήσω διατροφή, αλλά το βράδυ της ίδιας μέρας που άρχιζα, έτρωγα ό,τι βλακείες μπορείς να φανταστείς!
Το πήρα λοιπόν απόφαση ότι δεν ήμουν έτοιμη για διατροφή και άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο.
Σκεφτόμουν: "Τώρα δεν είμαι έτοιμη. Όταν είμαι έτοιμη θα ξαναπροσπαθήσω. Και όταν ξαναπροσπαθήσω, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω!"
Όλο αυτό το διάστημα η ιδέα ωρίμαζε μέσα μου,
και πιστεύω ότι άρχιζα να συνειδητοποιώ πώς λειτουργεί η συναισθηματική υπερφαγία στον εαυτό μου.
Είχα διαβάσει και διάφορα βιβλία ψυχολογίας και με βοήθησαν να δω την μεγάλη αλήθεια:
Στα κιλά που είχα φτάσει δεν με οδήγησε το γεγονός ότι ήμουν "λιχούδα και λαίμαργη", αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποιούσα το φαγητό για να καλύψω τις ανασφάλειές μου. Δηλαδή είχα συναισθηματική υπερφαγία.
Στις 31 Ιουλίου 2014 ξαφνικά μου ήρθε φλασιά να ξεκινήσω διατροφή από την επομένη! Και 1η Αυγούστου ξεκίνησα!
Ήταν η στιγμή που ωρίμασε η ιδέα μέσα μου, έκανα το "κλικ" που λέμε!
Στις 13 Αυγούστου έκανα ένα μεγάλο πισωγύρισμα, όπου για 4 μέρες έτρωγα πολλές βλακείες, όμως στις 17 Αυγούστου είπα "τέρμα! θα συνεχίσω την διατροφή μου!". Και συνέχισα!
Δεν με πτόησε το πισωγύρισμα αυτό καθόλου, μάλλον επειδή βαθιά μέσα μου η απόφαση είχε ήδη ληφθεί και ήμουν σίγουρη γι αυτή!
Και συνεχίζω, 8 μήνες τώρα!
Δεν μπορώ να πω ότι έχω θεραπευτεί 100% από την συναισθηματική υπερφαγία, είμαι στην προσπάθεια ακόμα,
όμως πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν για μένα!
Η συμβουλή μου σε κάποιον που θέλει να χάσει βάρος είναι πρώτα απ' όλα να προσπαθήσει να συνειδητοποιήσει την πηγή του προβλήματος: την συναισθηματική υπερφαγία.
Γιατί χωρίς αυτήν την συνειδητοποίηση, κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους θα πάει χαμένη, ακόμα και αν κάποιος έχει κάνει βαριατρική επέμβαση.
Πιστεύω κ εγώ ακράδαντα ότι όλες οι προσπάθειες είναι καταδικασμένες εάν δεν έχει ωριμάσει η ιδέα μέσα στο μυαλό μας. Πάντως πλέον κ εγώ, θέλω να πιστεύω πως ίσως βρίσκομαι κοντά στο να το συνειδητοποιήσω, καθώς, όταν είμαι φορτισμένη συναισθηματικά δεν καταφεύγω στο φαγητό, μπαίνω στο φόρουμ, βλέπω καμιά ταινία και ελπίζω να μην κυλήσω. Έχεις κάνει φοβερή προσπάθεια και μάλιστα χωρίς την βοήθεια κανενός. Εύχομαι καλή συνέχεια..
Μπράβο σου που έχεις κάνει σημαντικά βήματα ενάντια στην συναισθηματική υπερφαγία!Quote:
Πιστεύω κ εγώ ακράδαντα ότι όλες οι προσπάθειες είναι καταδικασμένες εάν δεν έχει ωριμάσει η ιδέα μέσα στο μυαλό μας. Πάντως πλέον κ εγώ, θέλω να πιστεύω πως ίσως βρίσκομαι κοντά στο να το συνειδητοποιήσω, καθώς, όταν είμαι φορτισμένη συναισθηματικά δεν καταφεύγω στο φαγητό, μπαίνω στο φόρουμ, βλέπω καμιά ταινία και ελπίζω να μην κυλήσω. Έχεις κάνει φοβερή προσπάθεια και μάλιστα χωρίς την βοήθεια κανενός. Εύχομαι καλή συνέχεια..
Σου εύχομαι σύντομα να την λύσεις τελείως!
Ευχαριστώ για την ευχή σου!
Πάντως βοήθεια έχω πάρει. Από πολλούς!
Από τους ανθρώπους που έγραψαν τα βιβλία ψυχολογίας που με βοήθησαν.
Από τους (λίγους) γιατρούς και ψυχολόγους που ανακάλυψαν ότι οι ασθένειες οφείλονται στα στρες που βιώνουμε στη ζωή μας και ότι η παχυσαρκία δημιουργείται από τον οργανισμό μας για να "αντιμετωπίσει" τις ανασφάλειές μας.
Από τα παιδιά εδώ στο φόρουμ.
Από κάποιους συγγενείς μου.
Δεν ήμουν μόνη.
9 μήνες!
1η Μαϊου σήμερα και κλείνω αισίως 9 μήνες ποιοτικής διατροφής!
Τον τελευταίο αυτό μήνα (και ειδικά τις τελευταίες μέρες),
είδα στη ζυγαριά κάτι που είχα πολλά χρόνια να δω:
ένδειξη κάτω από 90 κιλά!
Τώρα είμαι 88,8 κιλά και πολύ συγκινημένη για την ποιότητα της διατροφής μου και την απώλεια τόσου περιττού βάρους!
Συνολική απώλεια στους 9 μήνες: 45,7 kg!
Με βλέπω στον καθρέφτη και δεν με αναγνωρίζω!
Κάνω διάφορες κινήσεις στην καθημερινότητά μου με μεγάλη ευκολία και μου είναι πρωτόγνωρο αυτό!
Αρχίζω και γνωρίζω από την αρχή τον καινούριο μου εαυτό,
ή μάλλον καλύτερα τον πραγματικό μου εαυτό,
που κρυβόταν τόσα χρόνια κάτω από στρώματα λίπους και ανασφάλειας.
Δύο δυσκολίες έχω ακόμα...
1η) Να καταφέρω να ξεχωρίζω τις ημέρες πριν την περίοδό μου αν η πείνα που νιώθω είναι συναισθηματική ή αν είναι οργανική λόγω του ιδιαίτερου των ημερών αυτών.
2η) Να αποκτήσω πραγματική, 100% αυτοπεποίθηση. Είμαι σε καλό δρόμο, αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα όπως θα ήθελα.
Καλή συνέχεια σε όλους μας και ν' αγαπάμε τον εαυτό μας!
;-)
Εννέα μήνες ε; Σα γεννητούρια μου ακούγονται :)
Να σου ζήσει ο νέος σου εαυτός!!!
Ρανάκι, έχω συγκινηθεί καλό μου!
Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ!
Μαρουλένια ήταν πολύ ποιητικό και όμορφο αυτό που έγραψες!
Μακ, με συγκινεί η συγκίνησή σου!
:-)
Ματζουρανάκι μπράβο για την πορεία σου μέχρι τώρα!
Θα σου γράψω πως αντιμετώπιζα εγώ το θέμα των ημερών προ της εμμήνου, όταν υπήρξα στα δικά σου -και κάπως λιγότερα- τωρινά κιλά σου τον προηγούμενο αιώνα! Επειδή λοιπόν οι γυναίκες αυτές τις μέρες έχουμε έντονη την τάση για γλυκό, εγώ έτρωγα λαχανικά πολλά για να νιώσω κορεσμό κι έριχνα ένα γιαούρτι με λίγα λιπαρά μέσα σε ένα ζελέ λάιτ (τέτοια εποχή προτιμούσα την φράουλα και τιγκάριζα το ψευτογλύκισμα στις φράουλες). Έβγαινε ένα μπολ του κιλού από αυτό το γλύκισμα και το έτρωγα με το που ένιωθα πως θέλω κάτι γλυκό. Μερικές φορές το χτυπούσα στο μπλέντερ με το που έπαιρνε να σφίξει το έβαζα πάλι στο ψυγείο και μετά από λίγες ώρες είχα μια ωραιότατη διαιτητική μους φράουλας!
Επίσης υπάρχουν κι ωραιότατα παγωτά διαίτης με επικάλυψη σοκολάτας, που μπορούν να σου δώσουν την γεύση και την γλύκα την στιγμή που το θέλεις. Επιπλέον, τρώγε φρουτοσαλάτες, σε αυτή την φάση.
Και για να μην μπερδεύεσαι περισσότερο ΑΚΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΟΥ, στο μυαλό σου θέλεις την γλύκα, λόγω των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σου που ανεβοκατεβαίνουν μέχρι να έρθει η έμμηνος.
Μαρία πολύ ωραία συνταγή!:thumbup:
Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις ενδιαφέρουσες συμβουλές σου για τις δύσκολες μέρες!
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι χρειάζεται ν' ακούω το στομάχι μου! :thumbup:
Μαντζουράνα RESPECT!!!!! Τιποτα αλλο δεν εχω να πω, εκτος απο οτι σε ζηλευωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Quote:
Originally posted by FAITHNOMORE
Μαντζουράνα RESPECT!!!!! Τιποτα αλλο δεν εχω να πω, εκτος απο οτι σε ζηλευωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!
Μη με ζηλεύεις! Είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα τα καταφέρεις και εσύ!
Έχεις κάνει το πιο σημαντικό: να συνειδητοποιήσεις την πηγή του προβλήματος (συναισθηματική υπερφαγία)!
Αυτό που μένει είναι ν' αρχίσεις ν' αγαπάς τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις!
Μην απογοητεύεσαι!
Κι εγώ κάποτε απογοητευόμουν!
Κάποτε πίστευα ότι όλα είναι μάταια και ότι ποτέ δεν θα καταφέρω ν' αδυνατίσω. Κι όμως έκανα το κλικ!
Και το αποτέλεσμα το βλέπεις στο τικεράκι μου και στον αισιόδοξο τρόπο που συνηθίζω (πια) να μιλάω!
Και βασικό, όχι καταπίεση, όχι στέρηση, όχι πείνα!
Καλή επιτυχία! :thumbup:
Ρανάκι κι εγώ τη γέννηση ενός μωρού σκέφτηκα όταν είδα τον ανανεωμένο σου τίτλο.
Και όντως γεννήθηκε ένα "μωρό",που πλέον το φροντίζεις και το αγαπάς περισσότερο
από όσο συνέβαινε πριν 9 μήνες με τον παλιό σου εαυτό. Όσο για τα δύο θέματα που απομένουν
να κατακτήσεις,αυτό που αφορά στη χημεία του σώματός σου τις μέρες πριν την περίοδο
δεν είναι συναισθηματική υπερφαγία για να το φοβάσαι ούτε είναι κάτι που παίρνει διαστάσεις
ανεξέλεγκτες. Και η αυτοπεποίθηση είναι μια συλλογική διαδικασία,που δεν περιορίζεται
στην εικόνα σώματος,οπότε τώρα έχεις ενδεχομένως κι άλλους τομείς να διερευνήσεις.
Για παράδειγμα πόση ενίσχυση έχεις πάρει από το οικογενειακό σου περιβάλλον από παιδί,
πόσο σε άφησαν να ωριμάσεις μέσα από τις επιλογές σου και να πατήσεις γερά στα πόδια σου,
χωρίς να σε έχουν σε μια γυάλα ή μια υπερπροστατευτική αγκαλιά. (Γενικά πάντα μιλάω).
Αλλά εξαρτάται και από όσα συμβαίνουν στο σήμερα. Με όσα καταπιάνεσαι και τα καταφέρνεις
ή όχι. Είναι κάτι ζωντανό η αυτοπεποίθηση κι όχι κάτι που κάποτε κατακτήσαμε και ξεμπερδέψαμε.
Σου τα εύχομαι όλα όσα σου λείπουν,μανάρι μου,να τ' απολαύσεις σύντομα και να σου δώσουν πολλή
πολλή χαρά! Άνοιξε τα φτερά σου κι εξερεύνησε νέες πτυχές του εαυτού σου! Είναι το επόμενο βήμα.
Nadine μου καλημέρα!
Μετά από κάθε ποστ σου που διαβάζω, αισθάνομαι σαν να έχω κάνει μια μικρή ψυχοθεραπεία!
Ειλικρινά σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!
Έχεις 100% δίκιο!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές,
και εγώ με τη σειρά μου, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο, γιατί το αξίζεις!
:-)
10 μήνες!
10 μήνες ελεύθερη από την συναισθηματική υπερφαγία!
10 μήνες απεξαρτημένη από τους καταστροφικούς επεξεργασμένους υδατανθρακες!
10 μήνες με ποιοτική διατροφή που μου δίνει ενέργεια και μου φτιάχνει τη διάθεση!
10 μήνες και 47,8 κιλά ελαφρύτερη! (Είμαι 86,7 kg!)
Αρχίζω ν' ανακαλύπτω τον πραγματικό μου εαυτό,
αυτόν που κρυβόταν τόσα χρόνια κάτω από άπειρα στρώματα λίπους και θλίψης,
και μου αρέσει πολύ!
Πρωτόγνωρο συναίσθημα ν' ανακαλύπτεις τον εαυτό σου... αλλά και πολύ όμορφο!
Αισθάνομαι σαν η ζωή μου να μπήκε σε "pause" κάπου στα μέσα γυμνασίου (όπου και άρχισα να έχω συναισθηματική υπερφαγία και να βάζω πολλά κιλά),
και τώρα να έχω πατήσει το "play"!
Συνεχίζω με συγκίνηση γι' αυτήν την τεράστια αλλαγή οπτικής γωνίας που έχω καταφέρει,
και μεγάλη ευγνωμοσύνη...
1ον) για όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει (εντός και εκτός φόρουμ), και...
2ον) για το ότι έχω την δυνατότητα να τρώω αυτές τις ευλογημένες, ποιοτικές τροφές!
Εύχομαι όλοι όσοι είναι εγκλωβισμένοι στον ιστό της συναισθηματικής υπερφαγίας να ελευθερωθούν,
ν' ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό και να τον αγαπήσουν πραγματικά!
Μα πόσο γρήγορα περνούν οι μήνες κοντά σου,Ράνα μου!
Χαίρομαι, σε καμαρώνω, το εύχομαι για όλους αυτό που βιώνεις και νιώθεις!
Σκέφτομαι πως αυτό το καλοκαίρι, που μόλις μας υποδέχεται θα είναι ειδικά για σένα
ακόμη πιο ανάλαφρο, ελεύθερο από σκιές και μοναδικό! Εύχομαι να το ζήσεις με τρέλα και χαρά,
στο μεδούλι της κάθε του ανάσας βαθιά μέσα σου, με όλες σου τις αισθήσεις τεντωμένες στην απόλαυση!
Το στερήθηκες φαντάζομαι και πλέον δούλεψες με τον εαυτό σου αρκετά, ώστε να δικαιούσαι να το ευλογηθείς!
Nadine μου καλημέρα!
Κάθε μήνυμά σου με γεμίζει αισιοδοξία!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες ευχές σου,
και εύχομαι να είσαι πάντα καλά και ερωτευμένη με τον εαυτό σου!
Σήμερα ζυγίστηκα και ας μην ήταν Τετάρτη. Σαν να με οδηγούσε κάποιο καλό ένστικτο...
Η ένδειξη: 84,5 kg!
Δηλαδή ακριβώς -50,0 kg απ' όσο ήμουν στην αρχή της ποιοτικής μου διατροφής!!!
50 κιλά σε 10 μήνες και 12 μέρες!!!
Είμαι πολύ συγκινημένη!
Με το καλό να τα 60-ρίσω!
(Το τίκερ δεν το αλλάζω ακόμα, γιατί το αλλάζω μόνο κάθε Τετάρτη που είναι το επίσημο εβδομαδιαίο μου ζύγισμα!)
πολλά μπράβο. keep up the good work!