-
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!
Πήγα στην γιατρό η οποία με επιβεβαίωσε οτι πάμε καλά και μου αφαίρεσαν και τις ραφές. Οι αναλύσεις καλές. Έχω πάλι ραντεβού μετά από 2 βδομάδες. Την ρώτησα αν μπορώ να πάρω καραμέλες χωρίς ζάχαρη για να έχω μια αίσθηση φρεσκάδας και μου είπε ότι γίνεται. Αυτά με το ιατρικό ραντεβού :)
Στην συνέχεια πήγα σε εμπορικό να βρω παπούτσια και ήπια κι ενα φρέσκο χυμό μήλο σε 2 ώρες, αργά και σταθερά.
Σήμερα θα δοκιμάσω και την πρωτείνη που μου έγραψαν.
-
Νεφέλη, πολλά πολλά συγχαρητήρια!
Άρχισαν οι κατηφόρες και ο στόχος θα επιτευχθεί!
Τώρα χρειάζεται πιστή τήρηση των ιατρικών και διαιτητικών οδηγιών, απέδειξες όμως ότι έχεις πείσμα και θέληση και θα τα καταφέρεις λαμπρά!
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια και να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι!
-
Αγαπητέ μου φίλε p_k σε ευχαριστώ για όλη την συμπαράσταση εδώ και καιρό. Σε ευχαριστώ ακόμη και για το πέρασμά σου από αυτό το τόπικ και τις όμορφες ευχές σου :).
Τώρα στο ζουμί όμως... τι θα μου τάξεις για να έχω στόχο; χεχχεχε
-
Οι ευχαριστίες είναι αμοιβαίες!
Όσο για το άλλο, είπαμε: Βαρκάδα στα καταγάλανα νερά του Θερμαϊκού! ;)
-
Αχαχαχαχ το καταγάλανα μου άρεσε :) οταν έρθω σαλονικα θα έχω να διαχειριστώ πολλά...μερικά εκ των οποίων τα τρίγωνα ελενίδη, το μιλφειγ κωνσταντινίδη, τα μπουρίτος, τις κρέπες ναυαρίνο, τα μινι σαντουιτσάκια τερκενλή, τους αναμεικτους ξηρούς καρπούς και τα χειροποιητα παστελοειδή και μπάρες δημητριακών... αυτά ηταν από την τελευταία φορά... χεχεχ έχω κι άλλα! Οπότε μόνο η βαρκάδα δεν μας καλύπτει... πρέπει να γεμίσουμε πολύ δημιουργικά τις ώρες χεχεχ
-
Όλα μπορούμε να τα διαχειριστούμε με μέτρο, μην ανησυχείς!
Βέβαια εξαρτάται από το πότε θα έρθεις και τι θα επιτρέπεται να φας εκείνη την περίοδο.
-
Νεφέλη πολυ χαίρομαι για σένα και που τελικά ολα πήγαν καλά!!!
-
Σε ευχαριστώ κι εσένα maria030 που με σκέφτηκες :)
Σήμερα έφαγα το πιο ολοκληρωμένο μου μέχρι τώρα ποιοτικά και θερμιδικά, γεύμα, με κοτόπουλο, πατάτα, καρρότο, σέλινο, φιδέ και σκόνη πρωτείνης. 6-7 κουταλάκια τα κατάφερα. Περισσότερο νιώθω ότι χρειάζομαι ενέργεια. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να κινηθώ αλλά μία γενική ταλαιπωρία την αισθάνομαι. Τώρα έφτιαξα και φυσικό χυμό από ένα μήλο ο οποίος είναι και πολύ γευστικός, έτσι θα είμαι απασχολημένη για το επόμενο δίωρο. Αρχίζω πάντως να το συνηθίζω.
-
Καλημέρα μας!
Επειδή ξύπνησα και το σκεφτόμουν, μας το αφιερώνω
---》 Μνήμες του νερού
-
Υπέροχο τραγούδι, μου αρέσει η ποιητική μελαγχολία των στίχων του Ανεστόπουλου, επικροτώ και την αλλαγή ονόματος, εύχομαι, Nefeli μας, εσύ να είσαι ταξιδευτής που η ζωή θα σε χωράει...
-
Γεια σου Μακ :) σε ευχαριστώ πολύ. Τα λόγια σου έχουν μια δροσιά ηρεμίας!
Καλή αυτή η μεγάλη παύση (για τα δεδομένα μου) αλλά οι δουλειές έμειναν πίσω. Από Δευτέρα, όχι δίαιτα, αλλά επιστροφή στην εργασία και τις υποχρεώσεις. Να δω πως θα τα καταφέρω με αυτή την μεγάλη λαχτάρα για εξόδους και εκδρομές που έχω τώρα. Σαν να θέλω να καταπιώ την φύση ένα πράγμα :).
Κι επειδή σήμερα έκανα σπουδαίο μουσικό πέρασμα θα μας αφιερώσω άλλο ένα
---》Πιο πολύ Αλκίνοος Ιωαννίδης
-
Καλημέρα μας με ---》Φαντασία
-
Μίνι αφιέρωμα στον πιστό μου φίλο, τον φύλακα άγγελο μου. Δεν έφυγε στιγμή από κοντά μου :)
-
-
Καλημέρα μας! Ξύπνησα με την επιθυμία να ακούσω Ella σήμερα... όπως καταλαβαίνετε έχω λιώσει τα ιντερνέτια, τα γιουτιουμπια, τα φεησμπούκια και λοιπά... από αύριο ελπίζω ότι θα επιστρέψω στην χαρά της εργασίας μου και στο βουνό εκκρεμοτήτων που με περιμένει.
Μας αφιερώνω λοιπό αυτό
---》Let's fall in love
-
Καλημέρα Νεφέλη. Οι γιατροί συνήθως στα βαριατρικά δίνουν ένα μήνα άδεια. Εκεί στην Κύπρο δεν δίνουν; Πέρασε κιόλας μήνας απ' το χειρουργείο σου;
-
Γεια σου Μαρία μου.
Όταν η δουλειά είναι δική σου, την άδεια την παίρνεις από μόνος. Βέβαια, οι υποχρεώσεις τρέχουν κι επειδή κυρίως η εργασία μου έχει να κάνει με υπολογιστή είπα να ξεκινήσω σιγά σιγά. Τις 15 μέρες τις προσπεράσαμε ήδη!
Σήμερα έκανα το 'λάθος' να δοκιμάσω να φάω ψαρόσουπα. Είχε ωραίο ζωμό και κομμάτια μαλακό φιλέτο ψαριού. Μάλλον όμως η σούπα, συνδυασμός υγρου - στερεού, με ενόχλησε και είχα έντονο πόνο για κανένα 10λεπτο. Θεώρησα ότι αφού μπήκα στα μαλακά τρόφιμα δεν υπήρχε ανάγκη να τα πολτοποιήσω. Το πάθαμε και μάθαμε!
-
Νεφελάκι όχι ακόμη τέτοιους συνδυασμούς. Θα τα πολτοποιείς και θα τρως. Αυτό που σε πείραξε ήταν το ρύζι. Μπορείς να φας -πολτοποιημένα πάντα- σαν συνδυασμό για σούπα βελουτέ: ψάρι, σέλινο, καρότο, πατάτα και κρεμμύδι. Ρύζι και ζυμαρικά.. στην ώρα τους, όχι όμως τώρα είναι πάααααρα πολύ νωρίς. Ίσως κάποια στιγμή να παρατηρήσεις και δυσανεξία στην λακτόζη και στο άμυλο. Αυτό σημαίνει πως το "μανίκι" σου δεν είναι έτοιμο να δεχτεί τις τροφές ακόμη όσο βρίσκεται σε επούλωση και θέλει κάτι μήνες. Μπορεί και να μην σου παρουσιαστεί η δυσανεξία, αλλά στην αναφέρω από την δική μου εμπειρία, να την έχεις υπ' όψιν.
-
Μαρία. μου δεν είχα βάλει ρύζι! Μόνο ψάρι και λαχανικά :) αυτό που με ενόχλησε ήταν ο ζωμός ταυτόχρονα με τα άλλα!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
-
Γεια σας! Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Έχω περάσει ήδη την δοκιμή τυρί cottage, αυγό μελάτο, σολωμό και χυμό καρπούζι. Δοκίμασα ξεχωριστά το καθένα και ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα με κάποιο από αυτά. Το αυγό το δοκίμασα περισσότερο για την πρωτείνη (7γρ/αυγό) αφού η κατανάλωσή του μου παρέχει μεγαλύτερη ποσότητα απ' ότι η προτεινόμενη ποσότητα συμπληρώματος (6,6γρ). Πολύ θρεπτικό και πολύτιμη πηγή πρωτείνης αν και γευστικά μόνο του δεν το είχα σε μεγάλη εκτίμηση :)
-
Σήμερα συμπληρώνεται 1 μήνας μετά το χειρουργείο. Συνολική απώλεια αυτόν το μήνα 8,5 κιλά. Τώρα μπορώ να τρώω περισσότερο και ευτυχώς η ποικιλία τροφών ειναι καλή.
Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους
-
Μπράβο Νεφέλη. Ενημέρωσε και το τικεράκι σου!
-
Ναι, τώρα σουλατσάρω με το καινούριο μου τικερ :)
-
Η καθημερινή αλλαγή στις αναλογίες (όχι απαραίτητα στα κιλά) του σώματος, μου φαίρνει στο μυαλό έναν γλύπτη που σμιλεύει το υλικό του, το μορφοποιεί, απαλύνει και δίνει υφή και όψη στις επιφάνειες του... Πραγματικά είμαι περίεργη πια για το σώμα μου που ουσιαστικά δεν το γνώρισα ποτέ ως ενήλικη γυναίκα σε όλο το εύρος των αναλογιών του. Μπορεί η πορεία μας να είναι αντίστροφη, ωστόσο είμαστε κι εμείς (άθελα ή ηθελημένα) έργα τέχνης που αποκτούν νέες καμπύλες στον χρόνο...κι αυτό το κάνει πολύ ενδιαφέρον.
Αφιερωμένο λοιπόν σε όσους το έζησαν, το ζουν, θα το ζήσουν ή ακόμα θα το ξαναζήσουν !!! Από εμάς για μας... στους πολύτιμους εαυτούς μας...
---》Το γλυπτό
-
Το δικό μου γλυπτό είναι:
---> Λιωμένο παγωτό
-
πολύ λαχταριστό σου προέκυψε! :)
-
Μμμ παγωτάκι! Μπορείς να φας αρκεί να είναι 0%!
-
Γεια σας, ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Μαρία το παγωτό επιτρέπεται; εμένα δεν μου είπαν
Χθες πήγα στα καταστήματα ρούχων κι εκεί ανακάλυψα ότι πλέον μπορώ να φοράω το L γνωστής αλυσίδας. Δεν είναι ότι δίνω ιδιαίτερη σημασία, αλλά είναι γεγονός που με έκανε να συνειδητοποιήσω ακόμα λίγο την αλλαγή αυτή στο σώμα μου.
-
Εδώ θα συγκεντρώσω κάποιες τροφές πλούσιες σε πρωτείνες από διάφορες πηγές και εδώ είναι ένα εργαλείο υπολογισμού ===> Εργαλείο υπολογισμού θρεπτικών ουσιών και ιχνοστοιχείων
1: Αυγά
Πρωτεΐνη σε 100γρ: 13γρ
1 ασπράδι αυγού (33γρ): 4γρ
Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων: 1 γρ πρωτεΐνης σε 4,4 θερμίδες.
1 αυγό έχει περίπου 7-8 γρ πρωτείνης
2: Γαλοπούλα – Κοτόπουλο (φιλέτο)
Πρωτεΐνη σε 100γρ: 30γρ (μέσος όρος)
Μισό στήθος (306γρ): 92γρ
Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων: 1 γρ πρωτεΐνης ανά 4,5 θερμίδες
Κοτόπουλο: Το στήθος κοτόπουλου (58 γρ) παρέχει 17γρ πρωτεΐνης. Το μπούτι κοτόπουλου (69γρ) παρέχει 18γρ πρωτεΐνης.
3: Ψάρια (γενικά)
Πρωτεΐνη σε 100γρ: 26γρ (μέσος όρος)
Φιλέτο (85γρ): 22γρ
Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων: 1 γρ πρωτεΐνης ανά 4,5 θερμίδες
Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ανά φιλέτο (85 γρ): τόνος (22γρ), σολομός (22 γρ), πέρκα και γλώσσα (21γρ), μπακαλιάρος και τσιπούρα (20γρ).
4: Τυριά (γενικά)
Πρωτεΐνη σε 100γρ: 32γρ (μέσος όρος)
Μια φέτα (28 γρ): 9γρ
Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων: 1 γρ πρωτεΐνης ανά 4,7 θερμίδες
Τυριά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ανά φέτα (28γρ): Μοτσαρέλα (9γρ), Cottage (5γρ), εμενταλ (8γρ), τσένταρ (6γρ), παρμεζάνα (10γρ), Ρομάνο (9γρ).
5: Χοιρινό φιλέτο
Πρωτεΐνη σε 100γρ: 25γρ (μέσος όρος)
1 μπριζόλα (134γρ): 33γρ
Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων: 1 γρ πρωτεΐνης ανά 5,2 θερμίδες
Επίσης: το ζαμπόν (28γρ) παρέχει 18γρ πρωτεΐνη και 1 φέτα μπέικον (8γρ) παρέχει 3γρ πρωτεΐνη.
6: Μοσχαρίσιο φιλέτο
Πρωτεΐνη σε 100γρ: 36γρ (μέσος όρος)
1 μπριζόλα (134γρ): 48 γρ
Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων: 1γρ πρωτεΐνης ανά 5,3 θερμίδες
7: Φασόλια (λευκά μεσαία)
Πρωτεΐνη σε 100γρ: 17γρ
1 φλιτζάνι (172 γρ): 29γρ
Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων: 1 γρ πρωτεΐνης ανά 10,4 θερμίδες
Επίσης: Μαυρομάτικα φασόλια (17γρ), φάβα (14γρ), κόκκινα φασόλια (15γρ), ρεβύθια (14γρ).
8: Ξηροί καρποί (γενικά)
Πρωτεΐνη σε 100γρ: 33γρ (μέσος όρος)
1 χούφτα (28γρ): 9γρ
Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων: 1 γρ πρωτεΐνης ανά 15,8 θερμίδες
Άλλοι ξηροί καρποί ανά χούφτα (28γρ): Φιστίκια (7γρ), αμύγδαλα (6γρ), Καρύδια (6γρ), Ηλιόσποροι (6γρ), Λιναρόσπορος (5γρ)
9: Γιαούρτι
Πρωτεΐνη σε 100γρ: 6γρ
1 φλιτζάνι (245γρ): 14γρ
Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων: 1γρ πρωτεΐνης ανά 18 θερμίδες
Επίσης: 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα (245γρ) παρέχει 8γρ πρωτεΐνης.
10: Προϊόντα σόγιας
Πρωτεΐνη: 8 γραμμάρια ανά 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας
Από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης η σόγια, περιέχει αργινίνη και μετά την πρωτεΐνη ορού γάλακτος και την καζεΐνη, έρχεται δεύτερη σε περιεκτικότητα λευκίνης και γλουταμίνης, σημαντικά αμινοξέα για αποκατάσταση ενώ μπορούν να τροφοδοτήσουν τους μυς που εξασκούνται κατά την προπόνηση. Χάρη στην πολύ μεγάλη ευαισθητοποίηση της δυσανεξίας στα γαλακτομικά μπορείς να βρεις εύκολα προϊόντα σόγιας, συμπεριλαμβανομένων και τυρί tofu.
11: Κινόα (quinoa)
Πρωτεΐνη: 8 γραμμάρια ανά 1 φλιτζάνι (μαγειρεμένη)
Είναι μια καλή φυτική πηγή πρωτεΐνης, χαμηλή σε χοληστερίνη, ενώ αποτελεί και καλή πηγή σιδήρου και φυτικών ινών.
-
-
-
-
-
Περί παγωτού... στις διατροφικές οδηγίες που είχα λάβει έγραφε για παγωτό 0% (σε ζάχαρη και λιπαρά), χωρίς επικάλυψη βέβαια. Αν δεν γράφουν οι οδηγίες σου κάτι τέτοιο, τηρησέ τις όπως είναι και θα'ρθει η ώρα για παγωτάκι!
-
Λέω να μην πειραματιστώ :) θα περιμένω οδηγίες από γιατρό και διατροφολόγο για παγωτό. Κρέμες πάντως μπορώ και καραμελέ 0%.
-
Γεύματα πλούσια σε πρωτείνες:
Γιουβαρλάκια με κειμά, αυγό λίγο κρεμμυδάκι και μαιντανό (για όσους είναι στην αρχή και δεν μπορούν να φάνε ρύζι, να δοκιμάσουν να τα ζυμώσουν μαζί με λίγο σπασμένο φιδέ) + λίγη φέτα
Κεφτεδάκια φούρνου με ανάμεικτο κειμά, τριμμένη πατάτα, λίγο κρεμμυδάκι και μαιντανό + αυγό
ομελέτα με κοτόπουλο και λαχανικά (1 κ λάδι)
κοτόπουλο με σπανάκι βραστό + τυρί κρέμα ή cottage
τόνος με βραστά λαχανικά και αυγό
γιαούρτι με κομπόστα ή μπανάνα
σύκο με φέτα
γαρίδες με λαχανικά ή βραστή πατάτα ή τζάκετ με τυρί κρέμα
γάλα με χαρουπόμελο
-
Γεια σας, ελπίζω να είστε όλοι καλά :)
37 μέρες μετά το χειρουργείο ολοκληρώνεται απώλεια της πρώτης 10άδας κιλών. Η απώλεια δεν έχει σταθερό ρυθμό. Είχα κολλήσει για δύο βρδομάδες περίπου στα ίδια κιλά.
Δεν το κρύβω ότι νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση αφού αυτή τη φορά η "πείνα" και η σωστή διατροφική διαδικασία επιφέρει αποτελέσματα. Το σώμα συμμαχεί με όλα όσα περιλαμβάνει η ευρύτερη προσπάθεια!
-
Νεφέλη θα έχεις κολλήματα αλλά και αύξηση σε κιλό... Ο οργανισμός βρίσκεται σε σύγχιση κι όσο θα διαρκέσει η πορεία της απώλειας θα έχεις σκαμπανευάσματα! Αυτό δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί, η κάθοδος θα συνεχίζει κι όλα μέρα με την μέρα θα δείχνουν πιο υπέροχα! :grin:
-
Μακάρι Μαρία μου να πάει καλά :) πάντως το είπα και θα το ξαναπώ, είναι μεγάλη η χαρά που νιώθω...!
-
Γεια σας! 48 μέρες μετά την επέμβαση είμαι καλά και προσπαθώ να βρω ρυθμούς. Συνήθισα την ποιότητα των τροφών και τους συνδυασμούς των γευμάτων. Επίσης συνήθισα την ώρα που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ στερεών καο υγρών, αν και αυτό κάποιες φορές με δυσκολεύει. Αυτό που προσπαθώ να ελέγξω είναι η ποσότητα του φαγητού, αφού όταν δεν έχω κάποια ένδειξη κορεσμού, μία δυο παραπανίσιες μπουκιές μπορεί να με ταλαιπωρήσουν για ώρα αν καταφέρω να τις κρατήσω... Τα κιλά μου είναι σταθερά εδώ και 1 1/2 βδομάδα αν και παρατήρησα διαφορά σε πόντους από τα ρούχα.