Καλημέρα! :) σε ευχαριστώ για τις ευχές σου! Αυτή η εξεταστική είναι πολύ επεισοδιακή, προέκυψαν πολλά θέματα προσωπικά αλλά και με καθηγητές. Γενικά όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ απομυθοποιείται το τμήμα μου στα μάτια μου. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί το συγκεκριμένο θέμα με εκνευρίζει αφάνταστα! Καλά μη νομίζεις και εγώ στη κατάσταση που είσαι εσύ τώρα είμαι εδώ και 2 χρόνια, αυτή είναι η μοναδική εξεταστική που προσπαθώ κάπως, αφού στενεύουνκαι τα περιθώρια... Υγεία πρώτα απ όλα, ψυχική και σωματική και μετά όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους. Και όταν είσαι λίγο ντάουν σπρώξε λίγο τον εαυτό σου να διαβάσεις και μπορεί και να ξεχαστείς.
Όσον αφορά την ευτυχισμένη ζωή, καταρχήν νομίζω η ευτυχία η ίδια είναι αφηρημένη και υπερεκτιμημένη. Οι ῾῾ευτυχισμένες στιγμές῾῾ νομίζω είναι πιο ταιριαστή ορολογία. Πάντως η άσκηση είναι ίσως από τα λίγα πραγματικά δώρα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στον εαυτό του για τη ψυχική του και σωματική του υγεία. Ο θετικός ρόλος της άσκησης στη διάθεση, είναι αναμφισβήτητος. Με την άσκηση αποβάλλεις ένα σημαντικό ποσό έντασης που διατηρείς στο σώμα σου (ψυχικής και σωματικής), είναι ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να βγουν λιγάκι έξω να απορροφήσουν λίγο βιταμίνι Δ και οξυγόνο. Πίστεψέ με, είμαι ένα αρκετά αγχώδες και (αηδιαστικά) σκεπτικό άτομο και μπορώ να πώ ότι η άσκηση βοηθάει πολύ στη καταπολέμηση των αρνητικών μου σκέψεων και στην ένταση που νιώθω. Και δεν αναφέρω καν τις επιπτώσεις που έχει στο σώμα σου και στα εσωτερικά σου όργανα, γιατί αυτά είναι πιο ευνόητα. Λοιπόν, οι ασκήσεις που σου αναφέρω, γίνονται με τη βοήθεια κυρίως του βάρους του σώματος, χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιείς βαράκια κλπ όργανα, όπως είναι πχ οι έλξεις, τα πουσάπς, καθίσματα, κοιλιακοί, αλλά και άλλες ασκήσεις πιο προχωρημένες σε φύση, που αψηφούν τη βαρύτητα. Προχωρημένοι αθλητές σε αυτή τη μορφή γυμναστικής κάνουν τρελά πράγματα πάνω σε πόλους, εγώ περιορίζομαι στα πολύ βασικά. Δεν είμαι τρελός γνώστης επί του θέματος, πάντως με τις ασκήσεις μου προσπαθώ να γυμνάσω κυρίως πλάτη και χέρια. Δεν είμαι εγγεγραμμένη σε γυμναστήριο, το θεωρώ περιττό. Κάνω ότι θέλω στο σπίτι μου, το ίντερνετ είναι γεμάτο με τέτοια βιντεάκια. Πάντως θεωρώ τη γυμναστική και τα αθλήματα σημαντικοί οδηγοί της ζωής του ανθρώπου. Τα αθλήματα δε, βοηθάνε στην ένταξη του ατόμου σε μια ομάδα, ένα γκρούπ στο οποίο νιώθει ότι ανήκει, με κοινά ενδιαφέροντα, διαμορφώνει φιλίες και αξίες. Το έχω μετανιώσει πολύ που διέκοψα ό,τι άθλημα έκανα στο γυμνάσιο. Μόλις σκούρυναν λίγο τα πράγματα και έγιναν λίγο πιο απαιτητικά, τα παράτησα όλα! Τόσα αθλήματα, τόσα χόμπι έχω αρχίσει στη ζωή μου, κανένα δε συνέχισα. Τρομερά αναβλητική από μικρή.
Έχω χάσει και εγώ πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου. Άλλος από θάνατο, άλλοι (φίλοι) από αδιαφορία. Παλιά τραγούδια έχουν γίνει πύλες χρόνου για τις αναμνήσεις μου μαζί τους. Τα ακούω και τους θυμάμαι, ταξιδεύω. Έχω μόνο αυτά και μερικά αντικείμενα που έχουνε μείνει από συναντήσεις μας. Όσο σκέφτομαι τη ζωή μου, νιώθω την ίδια ιστορία να παίζεται διαρκώς σε ένα κύκλο, μία λούπα. Η ίδια ιστορία αλλά με διαφορετικά άτομα. Βλέπω την ίδια ταινία, ειληκρινά. Το έχεις νιώσει ποτέ;
Δεν ακούω πολύ κλασική, παρόλο που μ αρέσει πολύ, προτιμώ να ακούω άλλα είδη. Ένα απ τα αγαπημένα μου είναι το Clair de Lune: https://www.youtube.com/watch?v=ea2WoUtbzuw&t=259s πάντως. Όσες φορές και να το ακούσω με συγκινεί, πανέμορφο! Υπέροχο αυτό που μου έστειλες! Είναι απ τα κομμάτια που τα χεις ακούσει και δεν ξέρεις πώς λέγονται... πραγματικά η κλασική μουσική είναι μοναδικά διεγερτική και συγκινητική!Για το διάβασμα άκουγα https://www.youtube.com/watch?v=7LEmer7wwHI&t=4991s και με βοήθησε πολύ! Είναι και μουσική από μερικές από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες. Όταν έλεγα binaurals, εννοούσα κάτι τέτοιο https://www.youtube.com/watch?v=WPni755-Krg&t=1108s . Δεν γνωρίζω κάποια συγκεκριμένα κομμάτια από Βάγκνερ, θα τσεκάρω σίγουρα όμως! Ασχολείσαι με πιάνο και κλασσική κλπ; Πόσο θα θελα να γνωρίζω πιάνο!..
Εμένα μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο με τον οποίο ακούμε παρόμοια μουσική, αυτό που με απωθεί είναι κάποιος να λέει ότι είναι γνώστης ενώ έχει ακούσει κάνα 2 το πολύ τραγούδια, αλλά και αυτό μια μορφή ανασφάλειας είναι, οπότε :)
Trippy όχι τόσο για μένα, τρύπιο σίγουρα! Είναι dark psytrance το συγκεκριμένο. Ακούω πολύ edm, συγκεκριμένα techno, trance, hardstyle και minimal beats γενικά. Η ανάμνησή σου με τις 2 σκηνές, μου ζωγράφισε πολύ καλά στο μυαλό ένα συγκεκριμένο κλάμπ, το οποίο έχω επισκευθεί πολλές βραδιές και για τη dark, goth, rock μουσική του, αλλά και για τη psy/dnb σκηνή του. Αναφορικά, νομίζω είναι ένα απ τα καλύτερα της πόλης, νιώθω ασφαλής στο συγκεκριμένο και έχουν πολύ καλές παροχές. Τελευταία έχω σταματήσει να πηγαίνω σε κλαμπς γενικότερα, λόγω του κόσμου που κυκλοφορεί σε τέτοια μέρη, κυρίως. Πάντως το συγκεκριμένο το προτιμώ με τα 1000, έχω δει απαίσια πράγματα σε άλλα venues, δεν συγκρίνονται. Δεν έχεις άδικο που έχεις κάνει αυτή τη σύνδεση, καθώς πολλοί που ακούνε τέτοια είδη μουσικής, την ῾῾ακούνε῾῾ και από αλλού, συγχρόνως! Επίσης τα rave parties έχουν αφήσει ιστορία με τη χρήση ουσιών που γίνοταν κατά τη διάρκειά τους, ακόμα και στην Ελλάδα. Είναι μια ῾῾σύνδεση῾῾μεταξύ της μουσικής και των recreational drugs που άρχισε από τη δεκαετία των 60ς με τη χίπυ ροκ ψυχεδέλεια. Αν θες και ακόμα παλιότερα, από αρχαιοτάτων χρόνων, η μουσική υπήρξε ένα μέσο με το οποίο οι άνθρωποι συνδέονταν μέσω του χορού και μέσω της χρήσης ναρκωτικών. Το λάθος είναι να υποθέτεις ότι όποιος ακούει τέτοιου είδους μουσικές είναι χρήστης ή το ότι όποιος παίρνει ναρκωτικά ακούει psy και τέκνο. Νομίζω η συγκεκριμένη μουσική μπορεί να σε φτάσει σε μία εκστατική φάση, χωρίς τη χρήση ουσιών. Προσωπικά, κατάφερα με φίλους να χορεύσουμε 6 ώρες σχεδόν σερί σε ένα απ τα εβέντς του συγκεκριμένου κλάμπ, όντας απόλυτα νηφάλιοι. Οι αναμνήσεις που έφτιαξα με όλους όσους είχα δίπλα μου εκείνη τη μέρα είναι πανέμορφες. Ήταν απ τις πρώτες μέρες που πήγαινα σε τέτοια κλαμπς, όλα θα μου μείνουν αξέχαστα. Τα φώτα, η αίσθηση του σώματός μου πλημμυρισμένου από ενδορφίνες, το χαμόγελο που είχαμε όταν χορεύαμε. Βέβαια, το σώμα μας τις επόμενες μέρες ήταν απολύτως κομμένο και τα πόδια βαριά σαν τούβλα. Το κομμάτι που μου ᾽στειλες από Perturbator, τρελό! Λατρεύω την industrial! Άκου και αυτό https://www.youtube.com/watch?v=cNAdtkSjSps τρελαίνομαι για τέτοιους χορούς και για αυτά που φοράνε!
Και κλείνω με τους μπαμπάδες του ιντάστριαλ https://www.youtube.com/watch?v=PTFw...has_verified=1 <3
Είχα λίγο διάθεση στα τάρταρα όταν άρχισα να σου γράφω αλλά με τα τραγουδάκια και τις αναμνήσεις που έφεραν, δε μπορώ να μη νιώθω λίγο καλύτερα!