https://youtu.be/u1Jevm2C4pk
Έναν μεθυσμένο έρωτα σαν της Harley Quinn και του Joker Να ζούσα και θα πέθαινα. Σε μουσική Lana del Rey. Τι ωραίος κόσμος!
Όλοι οι αγαπημένοι μου μαζί~
Printable View
https://youtu.be/u1Jevm2C4pk
Έναν μεθυσμένο έρωτα σαν της Harley Quinn και του Joker Να ζούσα και θα πέθαινα. Σε μουσική Lana del Rey. Τι ωραίος κόσμος!
Όλοι οι αγαπημένοι μου μαζί~
Δεν υπάρχει βέβαια Joker ούτε εγώ είμαι Harley Quinn. Αυτά είναι μυθοπλασίες για να ξεφεύγουμε από την μονότονη πραγματικότητα.
καλημέρα συντρόφισσα ΧάρλειΚουιν, βαστάς άμυνα; από όσα έχω διαβάσει δεν έχεις κάποια διαταραχή, ocd, διπολική;
άστα λα βικτόρια σιέμπρε!
Καλησπέρα σύντροφε Salavdor. ¨Οχι δεν έχω κάτι από αυτά.
Καλησπέρα. Δηλαδή, από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, αντιμετωπίζεις-ες προβλήματα κοινωνιολογικά/διαπροσωπικά (κυρίως σε σχέση με το αντίθετο φύλο) και κατόπιν -από τότε τουλάχιστον δλδ που άνοιξες αυτό το νήμα- πρόβλημα με τον εθισμό σου με το αλκοόλ. Υποθέτω πως θα στο έχουν επιβεβαιώσει ψυχίατροι/ψυχολόγοι πως δεν τρέχει κανενός τύπου διαταραχή
Έχω σχιζοσυναισθηματική διαταραχή καταθλιπτικού τύπου, είμαι αλκοολική 5 χρόνια, με το αντίθετο φύλο δεν έχω προβλήματα απλά είναι προβληματικές οι σχέσεις μου. Έχω γραφτεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης και ταυτόχρονα παίρνω φαρμακευτική αγωγή 4 χρόνια η οποία μου έχει λύσει το ψυχολογικό κομμάτι.
Απλά είμαι πολύ λειτουργική για κάποιο λόγο.
παίρνεις παλιπεριδόνη (Invega) ίσως; Εμένα με βοηθούν τα μέγιστα τα χόμπυ μου, και με τo ocd και με την ροπή μου σε εθιστικές ουσίες που έχω ανά περιόδους από έφηβος (και εγώ τα τελευταία χρόνια ''βρίσκω διέξοδο'' στο αλκοόλ). Κάνω βάρη, κολύμβηση χειμώνα καλοκαίρι, περπάτημα και τζόκινγκ, ανάγνωση βιβλίων. Χάρηκα
Οχι και δεν έχω παραισθήσεις ή παράλογες σκέψεις, γι' αυτό δεν είμαι ακριβώς στο φάσμα. Εγώ δουλεύω και κάνω γυμναστική επίσης! Χάρηκα κι εγώ!
HarleyQuinn μόλις διάβασα την ιστορία σου! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει προβληματική σχέση με το αλκοόλ και να μην τα έχει σκατώσει.
Χαίρομαι που το προσπαθείς και μπράβο σου. Έιναι δική σου η ευθύνη να προστατέψεις τον εαυτό σου ... Δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εσένα δυστυχώς.
Λες ότι η ψυχίατρος σου είπε να ξεχάσεις εκείνο το περιστατικο.
Η γνώμη μου είναι να θυμηθείς και άλλα, θυμήσου όσα περισσοτερα μπορείς ..Γραψτα σε ένα χαρτί και μετα κοίτα τα, επεξεργασου τα. Κοίτα πως συμπεριφέρεσαι στον εαυτο σου . σκέψου ποια θέλεις να είσαι.
Ευχαριστώ πάρα πολύ Valeria kat! Το κείμενο σου μου αναπτέρωσε το ηθικό! Όντως πρέπει να τα θυμάμαι όλα όσα έπαθα και έκανα με τη χρήση αλκοόλ... Το χειρότερο ήταν που έμαθα να χειρίζομαι τους ανθρώπους. Έμαθα να χειρίζομαι την οικογένεια μου να μου πάρει ο αδερφός μου άλλο ένα μπουκάλι με την υπόσχεση ότι θα του κάνω δώρο κάτι, έμαθα να χειρίζομαι στον ξενώνα τις νοσοκόμες ως το κακό παιδί που ξέρουν όλοι ότι πίνει άλλα κατά τα άλλα είναι καλό και άξιο σε όλες τις δουλειές, σε όλα όσα ζητήσουν, στην φαρμακευτική αγωγή, στην κοινωνικότητα, στην κανονικότητα κλπ....
Στο Δρομοκαΐτειο που έμεινα 1 μήνα με πλησίασε ένας κούκλος αλλά ήταν πρεζάκι. Αυτός ήξερε μια έξοδο να βγαίνει έξω και να πηγαίνει Μοναστηράκι να κάνει την δόση του. Αφού με αρχίσαμε να κάνουμε παρέα μου πρότεινε να πάμε εκεί αλλά εγώ του είπα ότι πίνω δεν κάνω πρέζα. Αυτός με ακολούθησε λοιπόν και βγαίναμε μαζί να πάρουμε αλκοόλ και όχι πρέζα. Μια μέρα μου είπε "καλό μου κάνεις με το ούζο ξεφεύγω από την πρέζα". Αντί δηλαδή το πρεζάκι να με παρασύρει στην πρέζα, παρέσυρα εγώ στο αλκοόλ το πρεζάκι :Ρ Χωρίς να το καταλάβω... Πόσο χειριστική ήμουν!
ακόμα παλεύω να ξεκόψω από το αλκοόλ, άτιμο θηλυκό, που με βρήκες, τότε, στο ευαγές αυτό ίδρυμα και σε στιγμές αδυναμίας με έριξες στα ούζα (πριν είχα τη σειρούλα μου, έπαιρνα το καθιερωμένο φιξάκι μου που μου διατηρούσε και την σιλουέτα, το καταραμένο αυτό αλκοόλ μου φόρτωσε απαίσια κιλά).
Πώς να τα καταφέρω; Το ποτό με ρημάζει, με ανεβάζει, με αράζει, με χαλαρώνει με κάνει χαρούμενο άνθρωπο. Η ψυχοθεραπεύτρια μου είπε πως δεν χρειάζεται να το σιχαθώ για να το κόψω. Είναι όπως η σοκολάτα όταν κάνουμε δίαιτα. Ναι μεν δεν την σιχαινόμαστε αλλά βλέπουμε τα οφέλη όταν τελικά χάνουμε κιλά. Έτσι και το ποτό δεν χρειάζεται να το σιχαθώ αλλά να βρω τα οφέλη της διακοπής. ...
Μα εγώ δεν βρίσκω κανένα όφελος η ζωή μένει κενή χωρίς αυτό, δεν μπορώ να λειτουργήσω στις σχέσεις μου χωρίς αυτό, δεν μπορώ να το γλεντήσω χωρίς αυτό.
Εϊμαι απόλυτα αλκοολική, εάν θα ανοίξω μια μπύρα να πιω θα καταλήξω να πιω 6. Την άλλη μέρα θα πάω στο κέντρο αποκατάστασης, θα κάνω το αλκοτεστ, θα βγω καθαρή, και θα πω πως έχω 1,5 μήνα να πιω.
Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να μην πίνω στη δουλειά και να μην πίνω ούζο. Το γύρισα στις μπύρες. Μιας και μιλάμε από ψυχής εδώ θα έλεγα ότι αν δεν είχα όλο αυτό τον περίγυρο να μου λεέι πως πρέπει να το κόψω, εγώ θα έπινα μέχρι πεθαμού.
εαν δεν εβρισκες οφελος στο να κοψεις το ποτο, δεν θα το συζητουσες και δεν θα το επιχειρουσες.
βρισκεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ οφελη στο να το κοψεις, αλλα σε ζοριζει πολυ να το κανεις...
δεν νομιζω οτι χρειαζεται κανεις να σου πει τα οφελη.
τα ξερεις πιο καλα απ τον καθενα, ειμαι βεβαιη...
δυστυχως, δεν μπορει κανεις αλλος να το κανει για σενα.
Είσαι σε όλα σωστή όπως πάντα Remedy...
Ρε συ Remedy πιστεύεις ότι μπορώ να το κόψω ή θα φτάσω 50 με πλήρως κατεστραμμένη ζωή και τότε ίσως και να....?
Πηγαίνω σε πρόγραμμα στην Αθήνα από τον Ιανουάριο. Αλλά τους κοροϊδεύω. Εγώ τους λέω έχω να πιω 1.5 μήνα και η αλήθεια είναι πως έχω να πιω από χθες.
ναι. πιστευω οτι μπορεις.
μπορεις να το κανεις. το πιστευω.
πρεπει να βρεις τις βοηθειες σου. να ειναι σωστες.
αν ειναι σωστες οι βοηθειες που εχεις τωρα, εμπιστευσου τες.
μην κοροιδευεις.
σαν πρωτο βημα, πες τους την αληθεια. οσο σκληρη κι αν ειναι.
κι αν δεν τους εμπιστευεσαι, βρες αλλους. μην χανεις αλλον χρονο λεγοντας ψεματα.
στον εαυτο σου τα λες τα ψεματα.
HarleyQuinn βέβαια μπορείς να το κόψεις αρκεί να το θέλεις πραγματικά. Εσύ από αυτά που γράφεις πιστεύω ότι δεν είσαι σε αυτή την φάση ακομα.
Δυστυχώς, εντελως φιλικά με το να πηγαίνεις σε ομάδα και να λες ψεματα μάλλον τον εαυτό σου κοροϊδεύεις και όχι τους άλλους.
Λένε ότι το αλκοόλ είναι τοκογλύφος ...σου δίνει κάτι ,σε ανεβάζει, σε χαλαρώνει, σε βοηθάει να ξεχάστεις αλλά μετά στα παίρνει όλα...Είναι κρίμα αλλά τι περισσότερες φορές πρώτα πρέπει να φτάσεις κάτω από τον πάτο(αυτο είναι υποκειμενικό για τον καθένα) και μετά να πάρεις την απόφαση .
Πάντως αν το θελήσεις να το κόψεις πρέπει να ψάξεις να βρεις τι είναι αυτό που σου δίνει το αλκοόλ. γιατί πίνεις;σε τι σε εξυπηρετούσε
Πρέπει να το πάρεις απόφαση, η το κόβεις η σε κόβει.
Το αλκοόλ δεν είναι παιχνιδάκι.
Έπινα αρκετό αλκοόλ και έκανα εξετάσεις συκωτιού και ήταν όλες πάνω από το όριο, λογικά από το αλκοόλ.
Φαντάσου εσύ που πίνεις καθημερινά.
Σκέψου μόνο αυτό, όλο αυτό θα επηρεάσει την υγεία σου, την ψυχική σου υγεία, την δουλειά σου και πάει λέγοντας.
Ενώ σε μερικά ποστ βγάζεις έναν δυναμισμό τελικά σε πίνει δεν το πίνεις το αλκοόλ.
Κρίμα νέα κοπέλα να μην μπορεί να ξεφύγει από τον εθισμό της.
Τουλάχιστον αφού έκανες την αρχή και μπήκες σε πρόγραμμα απεξάρτησης μην τους λες ψέματα γιατί τελικά στον εαυτό σου λες ψέματα.
Γιατί το λέτε αυτό εφόσον έχω εξηγήσει από την αρχή του θέματος μου γιατί πίνω. Δεν μπορώ να ξεπεράσω την απόρριψη ή αν θέλετε το μη συμβάν με αυτόν τον άντρα που ήθελα τόσο πολύ. Με πονάει ακόμη. Λέω ψέματα στους άλλους όχι στον εαυτό μου. Ξέρω πολύ καλά γιατί πίνω κι επίσης ξέρω πως πια είμαι εξαρτημένη γι' αυτό κι έχω ζητήσει βοήθεια η οποία κάτι έχει κάνει. Απλά δεν είναι εύκολο να κόψω το "φάρμακο" της ψυχής΄μου.
It's not easy for me to talk about
I have heavy heartstrings
I'm not simple, it's trigonometry
It's hard to express, I can't explain
Ever since my baby went away
It's been the blackest day
It's been the blackest day
All I hear is Billie Holiday
It's all that I play
https://youtu.be/BiKYRNoyzZ0
το θεμα δεν ειναι γιατι πινεις, ναι το εχεις εξηγησει κι ο καθενας που πινει, καποιον αντιστοιχο λογο εχει.
και βεβαια, ο λογος δεν ειναι η ερωτικη σου απογοητευση, αλλα ο τροπος που την διαχειριστηκε η προσωπικοτητα σου...
αν εκανες ηδη ψυχοθεραπεια πριν την απογοητευση, μπορει αντι για το αλκοολ, να κατεφευγες στην ψυχοθεραπεια για να να στηριχθεις..
το ψεμα που λες στον εαυτο σου ειναι οτι κανεις απεξαρτηση...
εφοσον πινεις και πηγαινεις εκει, πες τους οτι πινεις και ισως βρουν τροπο να σε βοηθησουν!
τι νοημα εχει να πηγαινεις αν δεν το πεις;
Γιατί αν πας αρκετές φορές και πεις ότι έχεις πιει σε βάζουν σε κλειστό πρόγραμμα και δεν θέλω να μπω εκεί. Ή και επίσης μπορεί να σε διώξουν. Ενώ εγώ κάνω ψυχοθεραπεία, ψυχίατρο και ομάδα που εμμέσως λέω ότι δεν μπορώ να το κόψω. Απλά δεν λέω την πλήρη αλήθεια.
Δεν μπορώ να μπω στο κλειστό λόγω της δουλειάς και της οικογένειας μου που πρέπει να είμαι εκεί γι' αυτούς και οικονομικά και υπαρξιακά γιατί είναι άρρωστη η μητέρα μου, ο μικρός μου αδερφός σπουδάζει και πρέπει να του στέλνω χρήματα οπότε και να δουλεύω εκτός από τα χρήματα που έχω εξασφαλίσει οπότε δεν με καλύπτει αλλιώς μπορεί και να πήγαινα.
αν εχεις τοσες υποχρεωσεις, ειναι ακομα πιο σημαντικο να απεξαρτηθεις.
τι θα γινουν ολοι αυτοι, αν εσυ καταρρευσεις λογω του ποτου;
Ξέρω 'γω βρε Remedy τι σκτα κάνω... Άχρηστος άνθρωπος...
όχι, δεν με παρέσυρε γυναίκα στο αλκοολ. Στο αλκοολ οδηγήθηκα συνειδητά και σε μεγαλύτερη ηλικία. Επίσης, στην περίπτωσή μου συγκεκριμένα, δεν νομίζω πως χρειάζεται να ''κόψω το αλκοολ'' γιατί δεν είμαι και εθισμένος σε αυτό, με την κανονική σημασία του όρου. Κάθομαι και μήνα ή και μήνες χωρίς ποτό. Το χρησιμοποιώ ανά εποχές όμως άλλοτε σαν διέξοδο, άλλοτε σαν αρωγό κοινωνικοποίησης, άλλοτε σαν συντροφιά, σαν διασκέδαση. Και όσο περνάει ο καιρός τόσο λιγότερο με ευχαριστεί και με βοηθάει σε αυτά. Η δυσκολία μου είναι να βρω κίνητρο, στόχο-σκοπό ή και νέα πηγή ευχαρίστησης και θα την βρω -αναγκαστικά- έστω και αν συρθώ σε αυτήν, καθώς η αλκόολη και η ψευδαίσθησή της όλο και λιγότερο καταφέρνει να με αποσπά από τον αδιέξοδο κόσμο μου και να με ξεγελά, ευτυχώς ή δυστυχώς.
.................................................. ...................................
Άλλο περιστατικό. Πήγαινα στο κυλικείο ενός νοσοκομείου και έκλεβα 10 μπύρες, 2 monster, κρέμες και πατατάκια περίπου για 3 εβδομάδες ώσπου με έπιασαν. Ο υπεύθυνος που με έπιασε μου είπε να τα αφήσω όλα, του είπα είμαι αλκοολική, γέλαγε που έκλεψα τόσες μπύρες και μου είπε ό,τι θες θα μου το ζητάς αλλά δεν θα ξανά κλέψεις. Και μου έδωσε 2 μπύρες, 2 κρουασάν και αντί να με καταγγείλει γίναμε φίλοι κιόλας! Πήγα 2 φορές και του ζήτησα πράγματα και μου τα έδωσε, δεν ξανά πάω. Μα πόσο καλοί άνθρωποι υπάρχουν.
Δεν μπορώ μου έρχεται να κλαίω με όλα αυτά που κάνω. Πώς τα κάνω δεν ξέρω το ποτό με οδηγεί εκεί..
.................................................. .....................
Δεν ξερω αν σε παρηγορει,αλλα τις τελευταιες μερες εχω κανει πολυ πιο ασχημα πραγματα,απ τα σκηνικα που περιγραφεις
Πινω για να αδειασει το κεφαλι μου και να μη σκεφτομαι και καταληγω να ξεσπαω με πολυ ασχημο τροπο.
Το μονο θετικο ειναι οτι δεν τα θυμαμαι ολα.Αλλα οσα θυμαμαι ειναι πραγματικα πολυ χαλια