Η μονη αυτη ανηκει στους Παλαιοημερολογητες και ο ηγουμενος ηταν αυθαιρετος.Το τι καναν και τι κανουν παντου γινονται εγω δε παω για τους παπαδες και τα πετραχειλια παω για τον Ιησου Χριστο που με βοηθαει παντα!!!Και ακομα χειροτερα θα γινουν....
Printable View
Η μονη αυτη ανηκει στους Παλαιοημερολογητες και ο ηγουμενος ηταν αυθαιρετος.Το τι καναν και τι κανουν παντου γινονται εγω δε παω για τους παπαδες και τα πετραχειλια παω για τον Ιησου Χριστο που με βοηθαει παντα!!!Και ακομα χειροτερα θα γινουν....
Quote:
Originally posted by afrula
Η μονη αυτη ανηκει στους Παλαιοημερολογητες
δεν μας λεει κατι αυτο, διατηρουσε καταστημα χμμμ προσευχης και νηστειας + τους πιστους οποτε ειτε παλιος ειτε νεος, την δουλεια την εκανε.
και ο ηγουμενος ηταν αυθαιρετος.
ποιος το λεει αυτο???
Η Διαρκης Ιερα Συνοδος τηρει σιγη ιχθυος...
Το τι καναν και τι κανουν παντου γινονται εγω δε παω για τους παπαδες και τα πετραχειλια παω για τον Ιησου Χριστο που με βοηθαει παντα!!!
Και ο ηγουμενος, μην σου πω και ο προηγουμενος το ιδιο ελεγε, για τον Ιησου Χριστο εσπρωχνε τους πιτσιρικαδες ε?
Και ακομα χειροτερα θα γινουν....
μαστα...
και αυτο το λες για καλο???
Δηαλδη τι χειροτερο μενει να δουμε απο τους εκπροσωπους του Ιησου???
Τι αλλο θα κανουν για να επικοινωνησουν μαζι Του??
εγω παλι γιατι εχω την αισθηση οτι ολο και χειροτερα θα γινονται τα πραγματα?και δεν μιλαω μονο για αυτα τα ανθρωποειδη που αυτοαποκαλουνται αντιπροσωποι του θεου...μιλαω και για τους εκλεκτους αντιπροσωπους του εθνους και καθε ειδους λαμογιο..Quote:
Originally posted by krino
Sabb,
παρολη την σαπιλα εχω την αισθηση οτι μπαινουμε σε μια τελικη ευθεια.
Πιστευω οτι εντος της δεκαετιας που ερχεται, πολλοι ρασοφοροι θα ψαχνουν να βρουν τα γενια τους.....
αδρανεια απαθεια θρασος ατιμωρισια και εμεις οι υπολοιποι λακαμαδες να ζοριζομαστε σε καθημερινη βαση να αντιμετωπισουμε τη δυσκολη πραγματικοτητα
πως θα σταματησει αυτη η κατρακυλα αραγε?
οταν σταματησουμε να ειμαστε μονο λογια,κατηγοριες και παχιες κουβεντες και οταν αποφασισουμε να δρασουμε με γνωμονα το κοινο συμφερον και οχι την παρτυ μας,δηλαδη .... ΠΟΤΕ
ο Θεος εδωσε προσωπικη βουληση στον ανθρωπο και ολοι θα κριθουμε απο Αυτον και μονο.Αυτα δεν ειναι τιποτα γινονται και θα γινονται ολα χειροτερα και χειροτερα.Ειναι προφητευμενα παιδια.Δεν εχει να πουμε κατι αλλο.
Μαλλον krino δε με καταλαβες καλα...Η ιερα συνοδος τον εχει εκδιωξει των παλαιοημερολογητων.Σου πα εγω οτι αυτο το κτηνος πρεσβευε το Θεο?Ομως ευτυχως υπαρχουν Αγιοι γεροντες ενας δυο εν ζωη και πολλοι ιερεις και μοναχοι εναρετοι.
Afrula, τι εννοείς τον έχει εκδιώξει?
Δεν ήταν ηγούμενος σε μονή?Αυτή η μονή δεν είχε μοναχούς?
Παράνομα λειτουργούσε?
Ναι αυτό το κτήνος, τον θεό πρεσβεύει υποτίθεται
Κοίτα weird, εμείς οι απλοί άνθρωποι που πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο ή πάλι όχι, είτε έχουμε μεταφυσικές ανησυχίες ή δεν δίνουμε σημασία που στο καλό θα καταλήξουμε στο τέλος, αλλά εν τούτοις βαδίζουμε στο ταξίδι της ζωής μας με κοινή συνισταμένη την αγάπη προς τις πανανθρώπινες ηθικές αξίες και ιδανικά, τελικά είμαστε περισσότερο κυνικοί με τους εαυτούς μας παρά με τους άλλους. Ο αυστηρότερος κριτής της απλής ,αλλά παρ\' όλ\' αυτά υπέροχης μας ύπαρξης, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός...Quote:
Originally posted by sabb
Έτσι είναι, αλλά ας μην χαθούμε σε έναν ανελέητο και καυστικό κυνισμό.Quote:
Originally posted by weird
Υπάρχει η αχτίδα φωτός και καλό είναι να την βλέπουμε.
Η αλλαγή αρχίζει και απο εμάς τους ίδιους...
Ας αντιδράσουμε, ο καθένας, με τον τρόπο που κρίνει καλύτερο....
Λοιπόν ξέρεις...
Κουράστηκα να μουτζώνω τον εαυτό μου για όσα άσχημα συμβαίνουν στον κόσμο...
Βαρέθηκα να φταίω μόνο εγώ για την υπερθέρμανση του πλανήτη..
Μου είναι βαρύ να κλαίω για κάθε φώκια που αφήνει τη τελευταία της πνοή πάνω στο πάγο από το ανελέητο κυνήγι των ανθρώπων...
Είναι αβάσταχτο να μου ρίχνω ευθύνες για τους πολέμους και τις γενοκτονίες..
...Να μπαίνω στη θέση του πατέρα που κουβαλάει το νεκρό παιδί του , μετά από επίθεση με \"έξυπνες\" βόμβες στη Γάζα...
...Να δακρύζω κάθε φορά που πεθαίνουν μικρά παιδιά από ασιτία, δίψα, βιασμό, από την αδικία που συσσωρεύεται στον κόσμο των μεγάλων..
Λέω λοιπόν καλή μου weird, να γίνω και λίγο κυνικός και με τους άλλους. Με όλους αυτούς που ευθύνονται κυρίως για ό,τι κακό συμβαίνει γύρω μας . Με όλους τους Εφραίμηδες κι Αρσένιους που καταπατούν τη ξένη γη, κλέβουν, βιάζουν, αρπάζουν...Που δεν έχουν καμιά σχέση με κάποιους γέροντες ιερείς που στη νηστεία με νερό και αέρα είναι κάτισχνοι, αλλά γεμάτοι από πίστη και κυρίως καλοσύνη...
Λέω να θυμώσω με όλους αυτούς κι ακόμη περισσότερο με όλους τους πολιτικούς που τους κάνουν πλάτες...
Λέω να φωνάξω από πίκρα κι από απογοήτευση...
Αλλά στο τέλος, ό,τι κι αν κάνω, κι εγώ κι εσύ , πολύ φοβάμαι πως πάλι οι Μήδοι θα διαβούνε... [/quote]
Αγαπητέ μου Σάββα,
ο κυνισμός είναι ένα καθόλα χρειαζόυμενο μέγεθος για να αντιληφθούμε πληρέστερα το συμβαίνον... για να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση αλλά να την δούμε ρεαλιστικά.
Απο την άλλη και η ευαισθησία και το δάκρυ και η επαγρύπνση, είναι μεγέθη που κινητοποιούν, αγγίζουν, είναι αυτά που μας ξυπνούν και μας κάνουν ανθρώπους..
Δεν καταδικάζω το ένα ή το άλλο...λέω΄απλά οτι καλό είναι να μην χαθούμε ούτε μέσα στο ένα ούτε μέσα στο άλλο ( χωρίς να εννοώ οτι έκανες κάτι τέτοιο.. απλά, βλέπω έναν θυμό σου, σε βλέπω να μιλάς καυστικά και βλέπω και κάτι που λείπει... κάτι που λείπει απο όλο αυτό - για μένα το να θυμώνουμε και να θυμώνουμε, δεν οδηγεί κάπου, το να μην θυμώνουμε, επίσης... Το να θυμώνουμε όμως και να μεταπλάθουμε αυτό τον θυμό σε μία \"δημιουργική αντίσταση\" όμως, είναι κάτι στο οποίο πιστεύω..)
Δεν πιστεύω πως ότι κι αν κάνουμε είναι μάταιο.
Ούτε πιστεύω οτι θα αλλάξουν απο μόνα τους τα πράγματα.
Πιστεύω όμως οτι θα γίνει μια όσμωση ανάμεσα στα πράγματα και την δική μας στάση( και των απλών ανθ΄ρωπων και όλων των άλλων) απέναντί τους και θα επέλθει η αλλαγή...
Μιλάς για το οτι θα διαβούνε...
Ενίοτε ένα τέλος, μια καταστροφή, το να πιάσει κανείς πάτο,
είναι ο μόνος δρόμος για μια νέα αρχή.
ΚΑι αν η ανθρωπότητα έχει την πολυτέλεια της παθητικότητας έναντι του ατομικού ευ ζειν, πιστεύω οτι θα ξαναθυμηθεί την ανθρωπιά της, (αν όχι νωρίτερα, δυστυχώς ή ευτυχώς) με μια διάβαση των Μήδων.
Αγαπητέ μου Σάββα,Quote:
ο κυνισμός είναι ένα καθόλα χρειαζόυμενο μέγεθος για να αντιληφθούμε πληρέστερα το συμβαίνον... για να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση αλλά να την δούμε ρεαλιστικά.
Απο την άλλη και η ευαισθησία και το δάκρυ και η επαγρύπνση, είναι μεγέθη που κινητοποιούν, αγγίζουν, είναι αυτά που μας ξυπνούν και μας κάνουν ανθρώπους..
Δεν καταδικάζω το ένα ή το άλλο...λέω΄απλά οτι καλό είναι να μην χαθούμε ούτε μέσα στο ένα ούτε μέσα στο άλλο ( χωρίς να εννοώ οτι έκανες κάτι τέτοιο.. απλά, βλέπω έναν θυμό σου, σε βλέπω να μιλάς καυστικά και βλέπω και κάτι που λείπει... κάτι που λείπει απο όλο αυτό - για μένα το να θυμώνουμε και να θυμώνουμε, δεν οδηγεί κάπου, το να μην θυμώνουμε, επίσης... Το να θυμώνουμε όμως και να μεταπλάθουμε αυτό τον θυμό σε μία \"δημιουργική αντίσταση\" όμως, είναι κάτι στο οποίο πιστεύω..)
Δεν πιστεύω πως ότι κι αν κάνουμε είναι μάταιο.
Ούτε πιστεύω οτι θα αλλάξουν απο μόνα τους τα πράγματα.
Πιστεύω όμως οτι θα γίνει μια όσμωση ανάμεσα στα πράγματα και την δική μας στάση( και των απλών ανθ΄ρωπων και όλων των άλλων) απέναντί τους και θα επέλθει η αλλαγή...
Μιλάς για το οτι θα διαβούνε...
Ενίοτε ένα τέλος, μια καταστροφή, το να πιάσει κανείς πάτο,
είναι ο μόνος δρόμος για μια νέα αρχή.
ΚΑι αν η ανθρωπότητα έχει την πολυτέλεια της παθητικότητας έναντι του ατομικού ευ ζειν, πιστεύω οτι θα ξαναθυμηθεί την ανθρωπιά της, (αν όχι νωρίτερα, δυστυχώς ή ευτυχώς) με μια διάβαση των Μήδων. [/quote]
Συμφωνώ πως η όποια μας αντίδραση, σαν μεμονωμένες φωνές ή μαζικά ουρλιαχτά , θυμού αλλά και απόγνωσης, οργής αλλά κι αίσθησης δικαίου, στο τέλος κάτι καλό θ\' αποφέρουν..Κι όχι τόσο για μας τους ίδιους αλλά τις επερχόμενες γενιές...
Το πρώτο μέλημα μιας υποτίθεται ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας είναι να πάψει να είναι αγκιστρωμένη στην εξουσία των ρασοφόρων.
Να σταματήσουμε σε μια σύγχρονη ευρωπαική χώρα να επιβάλουμε το τι θα πιστεύει ο καθένας.
Να εφαρμόσουμε επί τέλους το Σύνταγμα που προστατεύει την ανεξιθρησκεία.
Να γίνει κατανοητό πως στον 21ο αιώνα είναι αδιανόητο να συγχέουμε τη θρησκεία με τη πολιτική.
Είμαι από φύση αισιόδοξος αλλά όχι αιθεροβάμονας. Αν θέλανε να διαχωρίσουν το κράτος απ\' την εκκλησία , ούτε ο σημερινός πρωθυπουργός θα έτρεχε με τη γυναίκα του να υπογράψει για τις ταυτότητες, αλλά ούτε κι όλοι οι πολιτικοί θα κάνανε πλάτες σ\' αυτούς τους θεομπαίχτες. Το χειρότερο είναι πως όλοι δαύτοι, πιστεύουν πως απευθύνονται σε ανεγκέφαλους, και μοστράρουν την δημόσια εικόνα τους έσοντας ο καθένας τους \"πνευματικό\" παιδί κάποιου ιερωμένου γέροντα, θαρρείς και το να έχει κάποιος \"πνευματικό\" του τον Εφραίμ και τον Αρσένιο, του επιτρέπει να καπηλεύεται τους ψήφους των απλοικών πιστών.
Επίτρεψε μου λοιπόν να είμαι και κυνικός και καυστικός κι όσο πρέπει αντιδραστικός απέναντι σε μια φάρα, που αν υπάρχει Θεός, για τούτους δω θα πρέπει να φτιάξει μια άλλη κόλαση..
Γιατί αυτή που λένε οι γραφές, κατά τα δικά μου μέτρα και σταθμά τους πέφτει πολύ λίγη...
Δεν είναι μόνο οι ρασοφόροι, είναι και τα οικονομικά συμφέροντα, είναι και οι μιρκόνοοι πολιτικοί, και η διαφοθορά και η διαπλοκή και το ρουσφέτι....
Είπαμε, έχουμε πάρει την κάτω βόλτα.
Μιλάς για ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία...
ε λοιπόν, η δημοκρατία δεν διεκδικεί το πολιτικά ορθό μα το συλλογικά αποφασιζόμενο ορθό... Μια τέτοια πολιτεία δεντην θέλω... δεν θέλω δημοκρατία χωρίς να υπάρξουν ριζικές αλλαγές τον τρόπο ζωής, την παιδεία, την καλλιέργεια...
Γιατί αν ο λαός δεν εξανθρωπίζεται, εξελίσσεται, καλλιεργείται και δεν έχει πολιτική κριτική ικανότητα, τότε γίνεται όχλος και οι όποιες δημοκρατικές μεν αποφάσεις του ( αν και δεν μπορούμε να μιλούμε για κατ ουσίαν δημοκρατία στα πλαίσια του εκλογικευμένου κοινοβουλευτισμού, της ενισχυμένης αναλογικής) είναι μη πολιτικά ορθές αποφάσεις. Αναπαράγουν το μικρόβιο της έλελιψης, της όποιας έλλειψης.
Τι να την κάνω την ελευθερία ως διαδικασία ( εκλογική ανάδειξη των κυβερνήσεων)
όταν ελλείπει η ελευθερία ως ουσιαστικό περιεχόμενο, απο την πολιτική και την κοινωνική και την ατομική διάσταση ενός λαού?
(αναξιοκρατία και ρουσφετολόγι, μακροημέρευση των οικονομικών συμφερόντων, διαπλοκή με τους εκκλησιαστικούς παράγοντες αλλά και έλλειψη παιδείας, μη οξυμένη κριτική ικανότητα και αντίληψη, πολιτική απάθεια).
Οταν είμαστε εσωτερικά ή κοινωνικά ανελεύθεροι, ανελεύθερες θα είναι και οι επιλογές μας....
Δεν την θέλω αυτή την ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Δεν πιστευω οτι οι φωνές και οι τσιρίδες θα φέρουν την λύση.
Πιστευω στην ατομική μα και την σε επίπεδο κοινωνικό αφύπνιση που πραγματώνεται σε πράξη και επιφέρει την ΑΛΛΑΓΗ ..
Ο καθένας μας μπορεί να βάλει και το λιθαράκι του πιστεύω στην συλλογική αλλά και ατομική αυτή διαδικασία.
Quote:
Μαλλον krino δε με καταλαβες καλα...Η ιερα συνοδος τον εχει εκδιωξει των παλαιοημερολογητων.
Θα ηθελα να μαθω την πηγη των οσων γραφεις.
Εχω ψαξει ολες τις σχετικες πηγες και δεν ειδα την παραμικρη αναφορα για το θεμα.
Σου πα εγω οτι αυτο το κτηνος πρεσβευε το Θεο?
το ελεγε αυτος ομως.
Η μετραει μονο το τι λες εσυ η εγω η ακομα η ΔΙΣ???
Ποιος απο ολους ειναι ο γνησιος εκφραστης του θεου?
Ομως ευτυχως υπαρχουν Αγιοι γεροντες ενας δυο εν ζωη και πολλοι ιερεις και μοναχοι εναρετοι.
ολοι ειναι εναρετοι μεχρι αποδειξεως του εναντιου, σωστα???
Ηταν παρανομος.Υπαρχουν πολλοι ετσι παλαιοημερολογητες.Για οσους δε καταλαβαν υπαρχει η ιερα συνοδος Γνησιων ορθοδοξων χριστιανων (παλαιοημερολογητες δηλαδη) και η δικια μας.Τα ξερω πολυ καλα γιατι η πρωτη μου σχεση ηταν παλαιοημερολογητης.Μου κανε καλο αλλα μου αφησε πολλα δυστυχως στο μυαλο μου και ακομα ειμαι μπερδεμενη ενω εκεινος μια χαρα λειτουργικος ειναι.Αφηστε τα ...
Quote:
Ειναι προφητευμενα παιδια.
δηλαδη ειχε προφητευτει οτι ηγουμενοι θα βιαζαν παιδια??
οτι ηγουμενοι θα εκλεβαν εκ. ευρω και ολοι θα εκαναν τα στραβα ματια?
Ποτε προφητευτηκαν ολα αυτα??
Στην αποκαλυψη του Ιωαννη??
Καλη η πλακα αλλα εκτος απο την προσευχη και την νηστεια υπαρχουν και σοβαρα θεματα σωστα?
Quote:
Ηταν παρανομος.
ποιος το λεει αυτο???
και αν ηταν παρανομος, πως λειτουργουσε η μονη εκει στη κερατεα??
Ολο ερμηνειες ειμαστε αλλα ουσια μηδεν.
Υπαρχουν πολλοι ετσι παλαιοημερολογητες.
ας υπαρχουν, δικαιωμα τους.
Για οσους δε καταλαβαν υπαρχει η ιερα συνοδος Γνησιων ορθοδοξων χριστιανων (παλαιοημερολογητες δηλαδη) και η δικια μας.
νο προμπλεμ, ας κανουν και μια τριτη, ετσι να τις εχουμε πολλες.
Τα ξερω πολυ καλα γιατι η πρωτη μου σχεση ηταν παλαιοημερολογητης.Μου κανε καλο αλλα μου αφησε πολλα δυστυχως στο μυαλο μου και ακομα ειμαι μπερδεμενη ενω εκεινος μια χαρα λειτουργικος ειναι.Αφηστε τα ...
εγω μεχρι στιγμης βλεπω ενα ιερωμενο που νομιμως ειχε ενα καταστημα και ζουσε εκει κοσμος.
Τωρα η συνηθης δικαιολογια ειναι οτι ηταν παλαιοημερολογιτης,
to good to be true αγαπητη μας αφρουλα...
Αληθεια ο εφραιμ τι επαθε και σουφρωσε εκατομμύρια???
τον κυριευσε ο διαβολος???
λιτσα οι διαλογοι που διαβαζεις ειναι χαρακτηριστικοι για αυτα που εννοω.
Θα βρεθουν παντα οι καταλληλες δικαιολογιες για να δικαιολογηθουν τα παντα.
Σορρυ αλλα ετσι δουλεια δεν γινεται.
Συμφωνώ σε πολλά απ\' αυτά που λες... Και κυρίως συμφωνώ στο ότι η δημοκρατία που απορρέει από την ενισχυμένη αναλογική ή από οποιαδήποτε εκλογίστικα τερτίπια που επιτρέπουν στο να κυβερνούν τα συμφέροντα των μειοψηφιών, τότε δεν είναι η καλύτερη δυνατή δημοκρατία.Quote:
Δεν είναι μόνο οι ρασοφόροι, είναι και τα οικονομικά συμφέροντα, είναι και οι μιρκόνοοι πολιτικοί, και η διαφοθορά και η διαπλοκή και το ρουσφέτι....
ε λοιπόν, η δημοκρατία δεν διεκδικεί το πολιτικά ορθό μα το συλλογικά αποφασιζόμενο ορθό... Μια τέτοια πολιτεία δεντην θέλω... δεν θέλω δημοκρατία χωρίς να υπάρξουν ριζικές αλλαγές τον τρόπο ζωής, την παιδεία, την καλλιέργεια...
Γιατί αν ο λαός δεν εξανθρωπίζεται, εξελίσσεται, καλλιεργείται και δεν έχει πολιτική κριτική ικανότητα, τότε γίνεται όχλος και οι όποιες δημοκρατικές μεν αποφάσεις του ( αν και δεν μπορούμε να μιλούμε για κατ ουσίαν δημοκρατία στα πλαίσια του εκλογικευμένου κοινοβουλευτισμού, της ενισχυμένης αναλογικής) είναι μη πολιτικά ορθές αποφάσεις. Αναπαράγουν το μικρόβιο της έλελιψης, της όποιας έλλειψης.
όταν ελλείπει η ελευθερία ως ουσιαστικό περιεχόμενο, απο την πολιτική και την κοινωνική και την ατομική διάσταση ενός λαού?
(αναξιοκρατία και ρουσφετολόγι, μακροημέρευση των οικονομικών συμφερόντων, διαπλοκή με τους εκκλησιαστικούς παράγοντες αλλά και έλλειψη παιδείας, μη οξυμένη κριτική ικανότητα και αντίληψη, πολιτική απάθεια).
Οταν είμαστε εσωτερικά ή κοινωνικά ανελεύθεροι, ανελεύθερες θα είναι και οι επιλογές μας....
Δεν την θέλω αυτή την ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Πιστευω στην ατομική μα και την σε επίπεδο κοινωνικό αφύπνιση που πραγματώνεται σε πράξη και επιφέρει την ΑΛΛΑΓΗ ..
Ο καθένας μας μπορεί να βάλει και το λιθαράκι του πιστεύω στην συλλογική αλλά και ατομική αυτή διαδικασία.
Αλλά αυτήν έχουμε, καλώς ή κακώς. Και πρέπει να την προστατεύσουμε - όσο περνάει από το χέρι μας . Άλλωστε οι καιροί που καταλύθηκε το πολίτευμα με την επιβολή σκοταδιστικών ιδεολογιών τύπου Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια ή Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, δεν είναι και τόσο μακρινοί, ιδίως για κάποιους σα και μένα που τους ζήσαν ..
Και συμφωνώ πιο πολύ, πως ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η ποιότητα της είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα του καθένα. Αλλά , δεν μπορούμε να τα βάζουμε με την ιδέα της Δημοκρατίας, επειδή δεν είναι αυτή που θα \'πρεπε νάναι...Η βαλίτσα θα πήγαινε πολύ μακριά...
Είναι συγκεκριμένη η τροπή του θέματος, παρότι ξεκίνησε με την κριτική ενός συμβάντος.
Παπάδες και πολιτεία μαζί ή όχι ?
Αλλαζονεία της ιεραρχίας ή όχι ?
Καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας από συνέργεια πολιτικών και θρησκευτικών ταγών ή όχι ?
Εκμετάλλευση της ανθρώπινης αδυναμίας με πρόσχημα την θρησκευτική ανάταση ή όχι ?
Εκμετάλλευση της πίστης των απλών ανθρώπων με γνώμονα το προσωπικό όφελος κάποιων \"άγιων πατέρων\" ή όχι ?
Εγώ λοιπόν το ΟΧΙ μου θα το πω και με τσιρίδες ακόμη...
Ενοχλώ κανέναν και δεν το πήρα χαμπάρι ?
πολυ εξυπνοι μαζευτηκανε εδω χωρις να χουν καπιο προβλημα.
απλα θελουν να περνανε την ωρα τους
παιδια ηρεμηστε
Καλέ μου Κύκνε, όταν αναφέρεσαι σε κάποιους άλλους, νάχεις το θάρρος να τους ονοματίζεις κιόλας.. Το \"κάποιοι\" δεν σημαίνει τίποτε απολύτως...Quote:
Originally posted by kyknos25
παιδια ηρεμηστε
Κι όσον αφορά εμένα, είμαι αρκετά νηφάλιος μη στενοχωριέσαι...
ελενα..
δεν ειναι πρεπον να αναφερω ονοματα ξερεις, δεν ειναι το στυλ μου να προκαλω φασαριες γιαυτο μιλαω αοριστα γλυκε μου σαββα.
Προφυλακίστηκε ο ηγούμενος
12 Μαρτίου 2009, 18:33
Στη φυλακή οδηγήθηκε ο ηγούμενος Νύφωνας, που κατηγορείται για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικων δόκιμων της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, μετά την απολογία του ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας.
Συνολικά τέσσερις καταγγελίες έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας εναντίον του ηγούμενου Νύφωνα, ανάμεσα στις οποίες και ενός 17χρονου νεαρού. Ωστόσο, μετά από έρευνα, προέκυψε ότι ο ιερομόναχος είχε ασελγήσει σε βάρος και άλλων 17 ανηλίκων!
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο ιερομόναχο, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση. Όπως εκτιμάται, μάλιστα, η αρρωστημένη δράση του ξεκίνησε από το 1988, ώστε αρκετά αδικήματα έχουν σήμερα παραγραφεί. Παράλληλα, εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη για να δημοσιοποιηθεί το όνομά του.
http://www.zougla.gr/news.php?id=28185
Επισης διαβασα οτι ο ηγουμενος ελεγε στους δοκιμους μοναχους οτι αν αποκαλυψουν τους βιασμους, θα υποστουν την θεια τιμωρια.
Εν ολιγεις ολοιμε την θεια τιμωρια εχουν να κανουν, ειτε ειναι Χ.Ο. ειτε παλαιοημερολογιτες ειτε δεν ξερω τι αλλο.
Ολοι επικαλουνται τον θεο Τους και στο ονομα Του διαπρατουν οτι εγκληματα κανουν.
Το στορυ αυτο ειναι απλως το κερασακι στη τουρτα μιας εγω τουλαχιστον ειμαι σιγουρος οτι αρκετα εγκληματα που εχουν γινει στο ονομα Του εχουν αποκρυφθει και δεν εχουν βγει στο φως της δημοσιοτητας.
Επισης μου κανει εντυπωση οτι ο ηγουμενος παρολο που ηταν 68 χρονων, το σεξ το ασκουσε κανονικα και ακουραστα.
Να υποθεσω οτι η επαφη με τον θεο σου εξασφαλιζει τετοιες δυναμεις μεχρι τα βαθεια γεραματα σου???
καλο θα εναι να μην βιαζεσαι να βγαζεισ συμπερασματα στη ζωη σουQuote:
παιδια ηρεμηστε
γραφω απο το 2005 στο εψι και δεν το γνωρισα κατα τυχη..
εν πασει περιπτωσει καλα να περνας
Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλείς.Quote:
Originally posted by sabb
Συμφωνώ σε πολλά απ\' αυτά που λες... Και κυρίως συμφωνώ στο ότι η δημοκρατία που απορρέει από την ενισχυμένη αναλογική ή από οποιαδήποτε εκλογίστικα τερτίπια που επιτρέπουν στο να κυβερνούν τα συμφέροντα των μειοψηφιών, τότε δεν είναι η καλύτερη δυνατή δημοκρατία.Quote:
Αλλά αυτήν έχουμε, καλώς ή κακώς. Και πρέπει να την προστατεύσουμε - όσο περνάει από το χέρι μας . Άλλωστε οι καιροί που καταλύθηκε το πολίτευμα με την επιβολή σκοταδιστικών ιδεολογιών τύπου Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια ή Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, δεν είναι και τόσο μακρινοί, ιδίως για κάποιους σα και μένα που τους ζήσαν ..
Και συμφωνώ πιο πολύ, πως ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η ποιότητα της είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα του καθένα. Αλλά , δεν μπορούμε να τα βάζουμε με την ιδέα της Δημοκρατίας, επειδή δεν είναι αυτή που θα \'πρεπε νάναι...Η βαλίτσα θα πήγαινε πολύ μακριά...
Είναι συγκεκριμένη η τροπή του θέματος, παρότι ξεκίνησε με την κριτική ενός συμβάντος.
Παπάδες και πολιτεία μαζί ή όχι ?
Αλλαζονεία της ιεραρχίας ή όχι ?
Καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας από συνέργεια πολιτικών και θρησκευτικών ταγών ή όχι ?
Εκμετάλλευση της ανθρώπινης αδυναμίας με πρόσχημα την θρησκευτική ανάταση ή όχι ?
Εκμετάλλευση της πίστης των απλών ανθρώπων με γνώμονα το προσωπικό όφελος κάποιων \"άγιων πατέρων\" ή όχι ?
Εγώ λοιπόν το ΟΧΙ μου θα το πω και με τσιρίδες ακόμη...
Ενοχλώ κανέναν και δεν το πήρα χαμπάρι ?
Όσο για την ιδέα της Δημοκρατίας... άλλο η Δημοκρατία σαν διαδικασία κι άλλο σαν περιεχόμενο ( δηλ. το Δημοκρατικό ιδεώδες της ελέυθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας κτλ).
Λέω κι εγώ το δικό μου ΟΧΙ σε όσα ερωτήματα θέτεις λοιπόν και ζητώ συγνώμη αν παρεκτράπηκα του αρχικού θέματος.
Καλή μας συνέχεια :)
καλημέρα....Quote:
κρίνο δεν ξέρω αν κατάλαβες αυτό που έγραψα.δεν δικαιολόγησα κανέναν και τίποτα, αντίθετα καταδικάζω και επικρίνω ότι ανάρμοστο συμβαίνει με ότι έχει να κάνει με κάποιους ρασοφόρους οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτό που πρεσβεύουν.
δεν πιστεύω σε κανέναν παπά και σε κανέναν μοναχό οπότε γιατί να τους υπερασπιστώ;εγώ πιστεύω στην Αγία Τριάδα και αυτή υπερασπίζομαι, αυτή είναι η διαφορά.....;)
καλη μου ελενα δεν βγαζω συμπερασματα κ προς θεου δεν αναφερομαι σαυτους που αντιμετωπιζουν προβλημα-μεσα σε αυτους κ εγω-αλλα σαυτους που οτι κ να λεμε το σχολιαζουν κ δεν αφηνουν κουβεντα να πεσει κατω.Quote:
Originally posted by Helena
καλο θα εναι να μην βιαζεσαι να βγαζεισ συμπερασματα στη ζωη σουQuote:
παιδια ηρεμηστε
γραφω απο το 2005 στο εψι και δεν το γνωρισα κατα τυχη..
εν πασει περιπτωσει καλα να περνας
ελπιζω να καταλαβες τωρα τη θελω να πω
Quote:
Originally posted by λίτσα
καλημέρα....Quote:
κρίνο δεν ξέρω αν κατάλαβες αυτό που έγραψα.δεν δικαιολόγησα κανέναν και τίποτα, αντίθετα καταδικάζω και επικρίνω ότι ανάρμοστο συμβαίνει με ότι έχει να κάνει με κάποιους ρασοφόρους οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτό που πρεσβεύουν.
δεν πιστεύω σε κανέναν παπά και σε κανέναν μοναχό οπότε γιατί να τους υπερασπιστώ;εγώ πιστεύω στην Αγία Τριάδα και αυτή υπερασπίζομαι, αυτή είναι η διαφορά.....;)
λιτσα δεν αναφερομαι σε εσενα,
αλλα στους υπολοιπους που κανουν πως δεν βλεπουν και δικαιολογουν αυτες τις καταστασεις.
κρίνο με συγχωρείς, αλλά μπερδεύτηκα επειδή αναφερόσουν σε εμένα.
όσο για τους υπόλοιπους άσε τους να εθελοτυφλούν και να πιστεύουν και να επηρρεάζονται από ότι τους λέει ο κάθε ρασοφόρος.λόγια και πράξεις τα οποία και οι οποίες ούτε καν αναφέρονται στις γραφές τις οποίες τις μελετώ τακτικά και γνωρίζω για τι μιλούν.
όσον αφορά σε εμένα σου λέω για ακόμα μία φορά πως καταδικάζω όλες αυτές τις πράξεις και τα λεγόμενα ορισμένων που τα σκαρφίζονται οι ίδιοι και ουδεμία σχέση έχουν με ότι διδάσκει ο χριστιανισμός.
είτε παλαιοημερολογήτες είτε νεοημερολογήτες ή όπως αλλιώς λέγονται είναι καταδικαστέοι όταν πράττουν απανθρώπος.
μου κάνει εντύπωση πραγματικά όταν ακούω ανθρώπους χριστιανούς να μην υπερασπίζονται την αλήθεια όποια και αν είναι αυτή και ότι κόστος και αν έχει.
στο κάτω κάτω άλλο είναι να συγχωρείς και άλλο να δικαιολογείς....;)
ακου για να το ληγουμε,
εγω ειμαι αθεος δεν το κρυβω και χαιρομαι για αυτο που ειμαι.
Απο κει και περα, δεν σημαινει οτι δεν σεβομαι αυτον που πιστευει και προσευχεται.
Εχω πει επανειλημμένα οτι αν οι Χ.Ο. στην ελλαδα δεν με επιβαρυναν στην δημοσια ζωη μου, ουτε και θα με ενοιαζε αν υπηρχαν.
Δυστυχως τους ρασοφορους ταλιμπανηδες τους εχουμε στη πλατη μας εδω και 400 χρονια σκλαβιας και μισαλλοδοξιας...
ποσο ακομα?
Κ γω σαγαπαωQuote:
ακου για να το ληγουμε,
Απο κει και περα, δεν σημαινει οτι δεν σεβομαι αυτον που πιστευει και προσευχεται.
Εχω πει επανειλημμένα οτι αν οι Χ.Ο. στην ελλαδα δεν με επιβαρυναν στην δημοσια ζωη μου, ουτε και θα με ενοιαζε αν υπηρχαν.
Δυστυχως τους ρασοφορους ταλιμπανηδες τους εχουμε στη πλατη μας εδω και 400 χρονια σκλαβιας και μισαλλοδοξιας...
ποσο ακομα?
Το \'χουμε κάνει μπάχαλο το θέμα, ν\' αρχίσουμε ν\' αγαπιόμαστε πιο συχνά κια πιο πολύ, μπας και λύσουμε τα προβλήματα που μας δημιουργούν άλλοι στη ζωή μας...Quote:
Κ γω σαγαπαωQuote:
ακου για να το ληγουμε,
ποσο ακομα?
Αυτή είναι μια λύση...
σαββα κ σενα σαγαπαω
ΟΚ...Το θέμα είναι \"Διαθρησκευτική ανοησία\", helloooo ??Quote:
σαββα κ σενα σαγαπαω
...ο μπαμπας ειναι ανθρωποοοοοος
αχ εδω μεσα μαυτα που διαβαζω κ τις ανυχτομυαλες αποψεις δεν υπαρχει περιπτωση να το γλιτωσω το ψυχιατρειο
Quote:
...ο μπαμπας ειναι ανθρωποοοοοος
αχ εδω μεσα μαυτα που διαβαζω κ τις ανυχτομυαλες αποψεις δεν υπαρχει περιπτωση να το γλιτωσω το ψυχιατρειο
χμμμ ναι να προσεχεις.....
οσο μπορω παντα
λοιπον εχετε παρει τη κατηφορα!!μη πιστευεις γουστο σου καπελο σου και προβλημα σου.Αλλα το Θεο δε θα το συγκρινεις με το καθε τι και τον οποιον τρελλο βρισκετε.Εγω δε προσβαλλω το ΤΙΠΟΤΑ που πιστευετε ετσι κι εσεις να σεβεστε ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!!ΑΝΤΕ .Δε ξανασχολουμαι και κριμα γιατι αν δε πιστευεις στο Θεο με τι σκοπο ζεις δε ξερω!Γιαυτο ο κοσμος εχει γινει ετσι και θα καταστραφουμε και μετα ζητατε και τα ρεστα.Φιλακια σε ολους.
Quote:
λοιπον εχετε παρει τη κατηφορα!!μη πιστευεις γουστο σου καπελο σου και προβλημα σου.Αλλα το Θεο δε θα το συγκρινεις με το καθε τι και τον οποιον τρελλο βρισκετε.
αν ο θεος ηταν υπαρκτος στην προκειμενη θα επρεπε να ειναι και αυτος μεσα σαν ηθικος αυτουργος.
Αλλα τωρα με ανυπρακτες καταστασεις τι να συζητησουμε?
Εγω δε προσβαλλω το ΤΙΠΟΤΑ
το τιποτα, δεν προβαλετε.
που πιστευετε ετσι κι εσεις να σεβεστε ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ
μωρε μην προκαλειτε και απο κει και περα καντε οτι θετε.
ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!!
εγω παντως θα υπηρχα, σε διαβεβαιω για αυτο.
ΑΝΤΕ .Δε ξανασχολουμαι και κριμα γιατι αν δε πιστευεις στο Θεο με τι σκοπο ζεις δε ξερω!
αλλο και αυτο!
Δεν μπορω να πιστευω στον εαυτο μου και σε ανθρωπινες αξιες που εχουν υπαρξει???
Γιαυτο ο κοσμος εχει γινει ετσι και θα καταστραφουμε και μετα ζητατε και τα ρεστα.
Ο πνευματικος σας πατερας μετεχει στην καταστροφη που αναφερεις, μην το ξεχνας αυτο.
Φιλακια σε ολους.
αφου μας τα εχωσες πριν, μετα ηρθαν και τα φιλια....
τετοια δεν εδινε και ο ιουδας σας η κανω λαθος??
Δεν τα ξερω και καλα αυτα τα χριστιανικα....
Φιλάκια και σε σένα κούκλα μου.. Η συζήτηση για όσους δεν κατάλαβαν - και μάλλον είσαι μία από αυτούς - δεν γίνεται για τον Θεό που πιστεύεις, αλλά για όσους στο όνομα Του* (βιάζοντας τα δικά ΣΟΥ κι όχι τα δικά μου πιστεύω) , κλέβουν, συνωμοτούν, βιάζουν, εκμεταλλεύονται, σκοτώνουν.. Αν εσύ άλλα καταλαβαίνεις, με γειά σου με χαρά σου...Quote:
λοιπον εχετε παρει τη κατηφορα!!μη πιστευεις γουστο σου καπελο σου και προβλημα σου.Αλλα το Θεο δε θα το συγκρινεις με το καθε τι και τον οποιον τρελλο βρισκετε.Εγω δε προσβαλλω το ΤΙΠΟΤΑ που πιστευετε ετσι κι εσεις να σεβεστε ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!!ΑΝΤΕ .Δε ξανασχολουμαι και κριμα γιατι αν δε πιστευεις στο Θεο με τι σκοπο ζεις δε ξερω!Γιαυτο ο κοσμος εχει γινει ετσι και θα καταστραφουμε και μετα ζητατε και τα ρεστα.Φιλακια σε ολους.
Βαρέθηκα να ασχολούμαι μ\' ένα σοβαρό θέμα που αγγίζει τα όρια της ελευθερίας της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελεύθερης διανόησης, αν ο κάθε φανατίλας λέει το μακρύ του και το κοντό του κάθε λίγο και λιγάκι για να αποδείξει πρώτ\' απ\' όλα στον εαυτό του πως αξιζει την αγάπη του Θεού του και μια θέση στο παράδεισο, αγνοώντας την σαπίλα που κρύβει η εκμετάλλευση της ανθρώπινης αδυναμίας και πίστης. Το να λέω δεν με νοιάζει τι κάνουν οι ρασοφόροι - που υποτίθεται εκπροσωπούν το Θείο στη γη - εγώ με το Θεό είμαι, φέξε μου και γλίστρησα... Τις χοντράδες περί παλαιοημερολογιτών και κουραφέξαλα δεν μπορούμε να τις ανακοινώνουμε σ\' ένα δημόσιο βήμα, όταν ο αντίλογος ξέρει πολλά περισσότερα για τη δομή της εκκλησίας.
* το Του με Τ κεφαλαίο, είναι ο σεβασμός ενός άθεου στην πίστη των άλλων..Ας γίνεται σεβαστό τουλάχιστον αυτό....
το κρινακι δηλωσε αθεος.προβληματα του σαφως αλλα οχι κ να βγαινει παντα απο πανω.
Quote:
το κρινακι δηλωσε αθεος.προβληματα του σαφως αλλα οχι κ να βγαινει παντα απο πανω.
δεν θα σου δωσω λογαριασμο αν θα βγαινω και πως θα βγαινω,
ε?
σαββα,
οπως καταλαβαινεις ακομα και τα αυτονοητα να λες,
ακρη δεν βρισκεις.
Οι φανατικοι ταλιμπαν δεν καταλαβαινουν τιποτα.