Originally posted by weird
Quote:
Originally posted by stella78
εγω θα σου λεγα...πολυ καλος ο στόχος που θεσες, να επικεντρωθείς σε σενα...
τωρα για τα μηνυματα κτλ., ξερεις και συ πως ευτυχώς κάποίες από τις υποσχέσεις που δινουμε όταν κλειδωνόμαστε - πληγωνόμαστε συναισθηματικά είναι για να αναιρούνται...θεωρητικά θα σου λεγα να κανεις αυτό που εσενα σε κανει να νιωθεις πιο οικεία...πρακτικα όμως θα ηταν καλο να το αποφυγεις όλο αυτό με μηνυματα και γραμματα...τετοιους τύπους νομιζω τους τρομάζει η τόση έκθεση για να το ζήσουν, και ταυτόχρονα τους ανυψωνει το εγω...κακη συνταγη δηλ.:) δεν μπορείς να εκφράσεις μεν αυτό που νιώθεις αλλά όχι από αποσταση; Τωρα για τα άλλα…εσυ γνωρίζεις τον εαυτό σου…αλλά διαβάζοντάς σε βλέπω ότι χρησιμοποιείς βαριές εκφράσεις για να πεις κάτι απόλυτο μεν, φυσικό δε…( πχ να συρθείς μέχρι αηδίας ) κι ίσως όλο αυτό δημιουργεί μια ένταση που σε κάνει να σκέφτεσαι αξιολογικα ενω δεν αρμόζει στο υπό κρίση θέμα:)…
Θελω να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα,
για το πόσο μου στάθηκες, για τον κόπο, την σκέψη και τον χρόνο που μου αφιέρωσες.
Αυτό που είπες ,
\"τους τρομάζει η τόση έκθεση και ταυτόχρονα τους ανυψώνει το εγω\"
μου φάνηκε εκπληκτικό.
Καταφερες να συμπυκνώσεις σε μία φράση, ολόκληρη την πτυχή εκείνης της εσωτερικής διεργασίας του εν λόγω ( και πολλών άλλων ) εγωιστή - ανασφαλή τύπου.
Είναι σαν η τόνωση του εγώ, να τον εμποδίζει να ερθει σε επαφή με τον φόβο του μπροστά σε μια τετοια ανοιχτή έκθεση και επικοινωνία.
Εχει φυλακιστέι μέσα στο ego του, στο άνετο και χλευαστικό προσωπείο.
Μου θύμησες στιγμές, που άγγιζα εγω τα δικά του σκοτάδια, όταν του έλεγα οτι \" βρήκες πάλι τον πιο έμμεσο και υπαινικτικο τρόπο να εκφραστείς, τόσο πολύ δεν αντέχεις την αμεσότητα\", κατι που σίγουρα θα πρ΄΄επει να τον είχε ταρακουνήσει αρκετά.
Εδω όμως κρύβεται και μια παγίδα για μένα.
Αν το να τον κάνω να δει, να ερθει αντιμετωπος, να καταλάβει, γίνει ο στόχος μου ( κι οχι απλα να το ζήσω μαζι του και να περάσουμε καλά)
εχω καεί απο χέρι.
Δεν θελω να φορτωθω ενα τετοιο βαρος και θα προσεξω πολύ στο να θέσω τα όριά μου, δεδομένης και της δυσκολίας μου με τα όρια :)