Βασικά είμαστε συνοδοιπόροι, βρίσκομαι στη 16η μέρα στα ίδια mg. Η εσιταλοπράμη τσιτώνει λίγο. Έχεις βαράκια?
Printable View
Καλησπέρα, 19η μέρα σήμερα, ευτυχώς μειώθηκε η νευρικότητα και κοιμήθηκα κάπως καλύτερα, Shotheshit80' βάρος δεν μπορώ να σηκώνω λόγω ενός θέματος που έχω, ακόμα έχω λίγο πονοκέφαλο. Μπάμπη ευχαριστώ κάνω υπομονή και περιμένω να στρώσουν οι παρενέργειες και να με πιάσει το χάπι..
Υπομονή παιδιά τον φάγατε τον γάιδαρο!
Καλησπέρα, είμαι στην 22η μέρα εσιταλοπράμη (10mg) και τις τελευταίες μέρες έχω νευρικότητα και ο ύπνος δεν στρώνει, παίρνω ακόμα ζάναξ, είναι δυνατόν να μου δημιουργεί η εσιταλοπράμη τη νευρικότητα; Ο γιατρός μου πρότεινε αν δεν στρώσει ο ύπνος να πάρω 2ο αντικαταθλιπτικό σε μικρή δόση το βράδυ για τον ύπνο, έχει κανείς σχετική εμπειρία;
Απλώς να ξέρετε ότι δεν είναι όπως ισχυρίζεται ένας αναστολέας επαναπρόσληψης σεροτονίνης. Αν ήταν έτσι απλά θα δρούσε το ίδιο σ όλους!!! Όπως η ασπιρίνη.
Αντίθετα από την ασπιρίνη, τα αντικαταθλιπτικά συμμετέχουν σε πολλές χημικές ενώσεις του εγκεφάλου οι οποίες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο...για αυτό σε κάποιους προκαλούν άγχος, το οποίο είναι χημικής αιτιολογίας και για αυτό μπορεί να επιβαρύνει το προϋπάρχον άγχος που οφείλεται στη ιδιοσυγκρασία...
Την εσιταλοπράμη την παίρνω το πρωί 11-12. Ζάναξ παίρνω μισό των 0,5mg πρωί και απόγευμα και 1 των 0,5mg πριν πέσω για ύπνο. Το 2ο αντικαταθλιπτικό δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Η τσίτα αυτή περνάει μετά τον 1ο μήνα;
Τι να σού πω δεν είναι σίγουρο τίποτα. Σε μένα υπήρχε μια υπερδιέγερση για μήνες. Άλλους τούς πιάνει υπνηλία. Το 1 mg ζάναξ πάντως φυσιολογικό τα βρίσκω ημερησίως. Δηλαδή κι άλλο ένα μισό να σού έβαζε σιγά τ'αυγά, μήπως σε ηρεμούσε κάπως. Τώρα αν δεν ηρεμείς με τίποτα, ίσως -αν και δεν είμαι καθόλου υπέρ σε αυτό-, να σού έβαζε αντιψυχωσικό σε πολύ μικρή δόση σαν συνδυαστικό. Πχ seroquel 25 mg.
Μπαμπη καλησπερα, υποφερω και εγω απο διαταραχη αγχους και κρισεις πανικου. Θα ηθελα να μου πεις τις παρενεργειες που ειχες απο cipralex. Εγω το ξεκινησα 2 μερες τωρα εχω βαρυ κεφαλι και ως επι το πλειστον νιωθω κουρασμενη πολυ και εγω εντονο σφιξιμο στο στηθος απο αγχος αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν το αγχος ειναι απο το χαπι η απτην διαταραχη.
Καλησπέρα Κίρκη,
Οι παρενέργειες μπορεί να είναι από καμία έως πολλές διότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Υπάρχουν οι παρενέργειες εισόδου φαρμάκου όπου διαρκούν συνήθως 30 μέρες. Αυτές μπορεί να είναι ζάλη, αστάθεια, πονοκέφαλος, μειωμένη ενέργεια, μειωμένη λίμπιντο, ανορεξία,.... μπορεί να έχεις ένα από αυτά μπορεί όλα μπορεί και κανένα. Όπως και να έχει θέλει αρκετή υπομονή. Και γενικά να προσπαθείς να μη σε καταβάλουν τα συμπτώματα. Θέλω να πω ότι εάν νοιωθεις ότι δεν έχεις όρεξη να βγεις έξω, πίεσεσου και βγες... εγώ έτσι έκανα και μόνο σε καλό μου βγήκε.
Επίσης κάτι που θα πρέπει να προσαρμόσεις το προγραμμα σου είναι η άσκηση. Δε ξέρω τι σχέση έχεις με τη γυμναστική αλλά και καθόλου να μην έχεις, βρες χρόνο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα να κανείς κάτι, έστω και περπάτημα.θα σε βοηθήσει παρά πολύ!
Ποσό είσαι ;
Επισης εχω κ τρελλους πονοκεφαλους καθε μερα
Απλά πρέπει να κάνεις υπομονή!
[QUOTE=babis257;1041188]Απλά πρέπει να κάνεις υπομονή![/QUOTE
Υπομονη βεβαια, και εστω κσι δυσκολα πιστη στον εαυτο μας. Οτι ειμαστε κατι περισσοτερο απο ολα αυτο που μας τραβαει κατω.
Ο πονοκέφαλος που έχεις περνάει με τα κλασικά παυσίπονα;
Συνήθως του φαρμάκου αλλά μπορεί ναείναι και από τα δυο...
πως είσαι σήμερα;