Τι να πω ρε παιδιά... δεν ξέρω από αυτά. Είμαι εντελώς καινουρια στα ψυχοφάρμακα. Υποθέτω ότι στο χαλι που είμαι κάνει αυτή η δόση για το ζαναξ.
Το λαντοζ πάντως νομίζω πως με χειροτερεύει. Εκτός αν φταίει μόνο το μυαλό μου...
Printable View
Τι να πω ρε παιδιά... δεν ξέρω από αυτά. Είμαι εντελώς καινουρια στα ψυχοφάρμακα. Υποθέτω ότι στο χαλι που είμαι κάνει αυτή η δόση για το ζαναξ.
Το λαντοζ πάντως νομίζω πως με χειροτερεύει. Εκτός αν φταίει μόνο το μυαλό μου...
Μπορεί πράγματι να σε χειροτερεύει.
Είμαι στη 13η μέρα και πραγματικά νιώθω πολύ χειρότερα. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι το πρόβλημα μου ή και τα χάπια. Πάντως νιώθω χειρότερα.
Υπερένταση (παρόλο το ζαναξ), παντελώς έλλειψη ενέργειας, δεν μπορώ να πάω στη δουλειά πάω με το ζόρι, αυξάνονται οι σκέψεις ότι δεν θέλω να ζήσω έτσι και δεν βρίσκω ησυχία πουθενά....
Χτες μίλησα με παθολόγο και ανέφερα το θέμα ladose να δω τι θα πει.
Είπε ότι κάποιους τους χειροτερεύουν στην αρχή αυτά τα φάρμακα και μάλιστα φτάνουν σε ακόμα εντονότερες αυτοκτονικές σκέψεις.
Να δω λέει πως θα πάει το πρώτο 15μερο και να μιλήσω πάλι στον ψυχίατρο.
Ίσως να χρειαστεί λέει να πάρω κάτι άλλο.
Γεια σου νεφελη εχω παρει του κοσμου τα αντικαταθλιπτικα και δεν με πιασε κανενα στο άγχος και ο γιατρός μου έχει προσθέσει αντυψυχωτικο για αγχος ψυχαναγκασμους περιεργο δεν εχω νιωσει καμια επειδεινωση στο ξεκινημα ολων των αντικαταθληπτικων πλην του wellbutrin
Ναι πρωί παίρνω το ladose.
Μαζί με ζαναξ πρωί μεσημέρι βράδυ.
Μου είπε ότι ένα είναι το ladose, δηλ των 20mg και παίρνω ένα κάθε πρωί. Το πρωί το τόνισε. Είπε επίσης ότι η δόση αυξάνεται κ μπορεί να φτάσει τα 3-4 την ημέρα.
Καλά, εμένα ως καινουρια σε όλα αυτά, μου ακούστηκε υπερβολικό.
Προς. Το παρόν είμαι στο ένα. Αλλά νιώθω πολύ χάλια με σκέψεις να χτυπάνε το μυαλό μου ανελέητα. Όχι ότι πριν δεν είχα. Είμαι φουλ ιδεοψυχαναγκαστικη. Αλλά δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, σαν να αυξάνονται όλα μέσα στο κεφάλι μου και να μη βρίσκω πουθενα ηρεμία.
Υπάρχουν στιγμές μέσα στη μέρα που είναι σαν να νιώθω μια εισβολή μέσα στο κεφάλι μου, παραλύω και νιώθω ότι θέλω να πεθάνω. Τότε αρχιζουν οι σκέψεις αυτοκτονίας.
Εκτός του ότι το φαντάζομαι πως θα γινόταν αν γινόταν, όταν ακούω ότι κάποιος έπαθε κάτι νιώθω σαν μια λύτρωση. Όχι για τον άνθρωπο φυσικά, αλλά για μένα ότι αν το πάθαινα εγώ θα είχα λυτρωθεί από όλα αυτά.
Διάβασα για μια κοπελίτσα που έπεσε κατά λάθος στο τρένο και δυστυχώς σκοτώθηκε και ήθελα να είμαι στη θέση της....
Με τη σύμφωνη γνώμη γιατρού μπορείς να τα κόψεις δε σημαίνει επειδή τα άρχισες δε μπορείς να τα κόψεις και μαχαίρι. Η χημεία αλλάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και αυτό δεν βγαίνει σε καλό πάντα. Σκέψου του πάντως και ψυχανάλυση είναι η νούμερο ένα ψυχοθεραπεία.
Η ψυχαλανυση ειναι το πρωτο βημα, μετα ολα τα αλλα η ψυχαναλυση ειναι το πρωτο που κανει καποιος να δει που βρισκεται αποδεδειγμενα ειναι η βαση όλων και βγαζει τη διαγνωση. Ολα τα αλλα οντως μπορει να ειναι πολυ χρησιμα αλλα η κορωνιδα ειναι η ψυχαναλυση και αυτη γινεται πρωτα και μετα αναλογα τη συμπερασματα θα βγαλεις απο εκει τοτε κανεις και καποια που λες και συ γνωστικοσυμπεριφορικη για να βοηθηθεις ειδικοτερα σε καποια θεματα και προβληματα που αντιμετωπιζεις. Αν ειναι πιο χρονοβορα δεν λεει κατι μαλιστα το αντιθετο θα ηταν οξύμωρο.
Η ψυχανάλυση για την ιδψ είναι ο,τι χειρότερο.
Δεν εχω μπει να δειξω κατι η να πω ποιος τα ξερει καλύτερα. Το θέμα πιστευω είναι να αντιληφθεί κανένας τι σημαινουν και απο ποια σκοπια ονομαζονται ολα αυτα ψυχοθεραπειες. Δεν υπαρχει απαντηση στο τι ειναι καλυτερο. Αλλο η ψυχαναλυση αλλο η γνωστικη συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Η ψυχαναλυση είναι η μορφη θεραπειας που βλεπει ολιστικα το πραγμα. Τωρα η γνωστικο συμπεριφορικη εστιαζει συγκεκριμενα. Ταπεινη μου αποψει ειναι πως πρωτα κανουμε ψυχαναλυση και υστερα επιλεγουμε καποια συγκεκριμενη θεραπεια. Γιατι καποιος να πει πως δε κανει η ψυχαλυση δε μπορω να το καταλαβω. Ρωτηστε και ενα γιατρο να σας εξηγησει. Να κανεις ψυχοθεραπεια και οχι ψυχαναλυση εγω το βρισκω εκπτωση οτι μα οτι και να εχει καποιος η ψυχαναλυση ειναι αυτη που θα αποκαλυψει τη ριζα τη βαση την αρχη. Δυστηχως δε γνωριζω να σας πω εγω τι κανει η γνωστικο συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος πως βαση των αποτελεσματων της ψυχαναλυσης θα αναφερθει σε καποιες καταστασει που παρουσιαστικαν στη ψυχαναλυση. Δε ξερω πως τα σκεφτεσται και πως τα χετε στο κεφαλι σας αλλα εγω ξερω πως ενα εργαλειο εχουν οι ψυχιατροι και λεγεται ψυχαναλυση, περαν αυτου τωρα μπορει να εφαρμοζουν και αλλες αυγκεκριμενες θεραπειες αλλα αυτες ειναι κατι το ειδικο, μονο η ψυχαναλυση αναφερεται στο ολων.
Το διάβασα τι μου γραψε η κοπέλα Μικε και απάντησα. Ειναι πολυ απατεωνες στο επαγγελμα και δε δινουν βαση να εξηγησουν στο κοσμο ουτε ασχολουνται ουτε ρισκαρουν να χασουν τα πελατακια.
Πήρα χτες τον ψυχίατρο γιατί ήμουν χάλια και είπε να αυξήσω το ζαναξ.
Και μου είπε ρε παιδιά 4 την ημέρα!
Η ψυχολόγος μου είπε ούτε να το σκεφτώ να πάρω τέτοια δόση και να πάω σε κάποιον άλλο.
4 ζαναξ των 0,5 την ημέρα;;; Δεν είναι πολλά ρε γαμωτο;
η βαση αμα διαβασεις και τις οδηγιες ειναι 0.75 για το ζαναξ αλλα μπορει να φτααει και 4. Για μενα βρες ενα ψυχιατρο να κανεις ψυχαναλυση. Οτι εχεις κανει αρκετη ψυχοθεραπεια και τελικα χρειαστεικε να κουμπωθεις σημαινει πως δεν ειχε θετικη εκβαση γι αυτο δοκιμασε με εναν ψυχιατρο ψυχαναλυση αλλα προσεχε γιατι αυτοι πολλες φορες δεν αναλαμβανουν να σε εχουν καθαρη μονο με ψυχοθεραπεια.
Μην λετε ρε οτι να ναι και το πεζετε γιατροι ξερετε εσεις καλυτερα απο τον ψυχιατρο της κοπελας;;;στο συνηθες εύρος της δοσολογιας του xanax λεει απο 0,5 εως 4mg και η κοπέλα παιρνει στο συνολο 2 τι παρα πολλα για ενα έντονο αγχος μια χαρα ειναι και το xanax δεν κανει την εξαρτηση του tavor
Για όσους ξέρετε, τα λεξοτανίλ είναι πιο ελαφριά από τα ζαναξ;
Πιο ελαφρα ειναι τα λεξοτανιλ, οχι των 6 μγ , των 3 μγ , μετα ερχονται τα κλονοτριλ, πολυ καλο φαρμακο, κι εγω το χρησιμοποιω για να απεξαρτηθω απο τα ζαναξ ,........υπαρχουν πιο ελαφρα ακομα , τα centrac .....πολυυυ ελαφρα των 10 μγ , υπαρχουν και των 20 μγ .... εκτος αν παμε στα ζαναξ του 1,5 μγ , ουτε που καταλαβαινω αν εχω παρει κατι.....και τα frisium, χτυπουν κατευθειαν στο αγχος , δεν ειναι μυοχαλαρωτικα , ουτε δυνατα , βενζο ειναι ολα παντως .....
εν κατακλειδι , τα πιο ισχυρα ειναι τα ζαναξ , πρωτα πρωτα , και μετα τα κλονοτριλ ....... τα λεξο, ανετα ......
Απλα το κλονοτριλ εκτος απο βενζο που λετε ειναι και αντιεπιλιπτικο και η κοπελα δε μοιαζει να θελει να κινηθει προς τα εκει.
Μικε, διαβασε τι λεω, ειπα πως είναι στη κατηγορια το βενζοδιαπινων. Απλα μη τη μπερδευται τη κοπελα ζαναξ περνει και σκεφτεται τα λεξοτονιλ. Τωρα το κλονοτριλ εκτος απο οτι δεν είναι τοσο εθιστικο και παρολο που ειναι βενζοδιαπινη δεν ειναι γιατι ιδια χρηση με το ζαναξ και το λεξοτανιλ που σκεφτεται και δε μπορει να της συγκρινης το ζαναξ ποσο εθιστικο ειναι σε σχεση με το κλονοτριλ παρολο που είναι βενζοδιαπινες και τα δυο το κλονοτριλ εχει και αλλη χρηση. Εγω το εγραψα να μη μπαιρδευτη η κοπελα και πει αφου δεν ειναι εθιστικο να παρω αυτο αλλα δεν εχουν τη ιδια χρηση με το λεξοτανιλ σωστα το σκεφτεται και καλα ρωταει τωρα το κλονοτριλ ειναι αλλου παπα ευαγγελιο παρολο που ειναι βενζοδιαπινη γι αυτο και τονισα οτι ειναι και αντιεπιλιπτικο για να καταλαβει και αυτο που ειπα αφου εχεις και αποψη αν κανουμε τους ψυχιατρους ρωτα και το ψυχιατρο να σου πει το ιδιο να καταλαβεις γιατι εχω δικιο οταν το λεω. Νομισα το χαμε λυσει μεταξυ μας αλλα απο οτι βλεπω θες να βρεις προβλημα και εδω που δεν υπαρχει. Κλονατριλ ειναι και αντιεπιλπτικο αυτο ειπα φιλε με ολο το σεβασμο ξυπνα και αμα θες συμπληρωσε οχι ομως να μου λες αν κανω και λαθοι ενω δε κανω στη προκειμενη περιπτωση. Κι αμα εχεις προβλημα και θες φτιαξε θεμα να σου μιλησω εκει οχι να χαλαμαι το θεμα της κοπελας και αν το παιζω γιατρος και αν εχεις μαντικες οικανοτητες οτι εννοουσα οτι ειναι μονο για επιληψια. Οχι δε δινεται μονο στην επιληψια βενζοδιαπινη ειναι και φυσικα δε ειπα αυτο. Σε περνω λιγα απο τα μουτρα αλλα προσεχε να λες πραγματα να μιλαμε οχι οτι σου κατεβει.
Ε ναι ρε φιλε αυτο γραφω οτι ειναι ΚΑΙ αντιεπιληπτικο. Μη ψαχνεσαι μαζι μου εγω δεν εχω εγωισμο απλα επειδη την εχω πατησει βρηκα και συμμετεχω στο σιτε. Κι ουτε εγραψα να σε συμπληρωσω για να το παιξω εξυπνος απλα για να καταλαβει η κοπελα να μη μπαιρδευται. Αν θες να το αναλυσουμε και παραπανω οτι ειναι εντιεπιλητικο σημαινει πολλα και δε δινεται ως πρωτης εκλογης στη συγκεκριμενη περιπτωση γι αυτο και η κοπελα ρωταει απο ζαναξ να το παει σε λεξοτανιλ. Δε ειναι ποιος ειναι ποιο μαγκας εδω απλα λεει ο καθενας σκεψεις και εμπειριες δε σου ειπα γιατι το λες απλα συμπληρωσα για να καταλαβει και η κοπελα που μπορει να μη δυναται.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Δεν έχω ιδέα για όλα αυτά τα αγχολυτικά ηρεμιστικά. Δεν είχα πάρει ποτέ τίποτα ως τώρα. Αν κατάλαβα καλά και το λεξοτανίλ ανήκει στην ίδια κατηγορία ουσίας με το ζαναξ. Πιο ισχυρό ποιο είναι; Ή την ίδια δουλειά κάνουν όλα;
Παίρνω 2 ζαναξ τη μέρα, αλλά είμαι χάλια δεν μπορώ να βρω ηρεμία.
Ο ψυχίατρος είπε να αυξήσω στα 4.
Προς το παρόν δεν το έκανα.
Λέω να επισκεφτώ και αλλον γιατρό.
Δεν ξέρω....βοηθήστε όποιος έχει εμπειρία
Αν σε βοηθάει θα σού πω ότι είναι καλύτερο να παίρνεις μικρές δόσεις πιο πολλές φορές μέσα στη μέρα παρά μεγάλες λίγες φορές τη μέρα. Δηλαδή από το να παίρνεις 2 χ 0,5 mg καλύτερα 4 χ 0,25mg. Tώρα μη με ρωτήσεις το γιατί , είναι θέμα εμπειρίας. Αν και έχω απαντήσεις.