Originally posted by Arsi
Quote:
Originally posted by weird
Πάντως θα πρέπει να έχεις μια πολύ εκλεπτυσμένη ευαισθησία.
Αυτή είναι δική μου θεωρία...
όσο πιο έντονα τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, τόσο πιο μεγάλη ευαισθησία έχει κανείς...
Και αυτό το έχω δει σε σένα, όταν μιλάς, μια απέραντη ευαισθησία, κι ένα πλούτο.
Αλήθεια?Ξέρεις εκτός των άλλων είδα κ πόσο άσχημη εικόνα έχω για τον εαυτό μου καταβάθος.
Πολύ καταβάθος με θεωρούσα έκτρωμα χωρίς κανένα καλό σημείο..
Στο σημείο αυτό έχω να κάνω παρατηρήσεις. Απο το λίγο που έχω συνδιαλλαγεί μαζί σου, βλέπω οτι μοιάζουμε αρκετά στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας... Αυτό που διακρίνω σε μένα, είναι μια πολύ δυνατή αντίληψη σε σχέση με την ενδοσκόπηση αλλά και ενσυναίσθηση των άλλων. Αυτά είναι τα δύο μου γερά χαρακτηριστικά. Μου πήρε χρόνο να δω ποιά είναι τα αρνητικά των θετικών μου στοιχείων, γιατί πάντα υπάρχουν και οι δύο πλευρές του νομίσματος. Το \"βαθύ κοίταγμα μέσα μου\", με έφερνε αντιμέτωπη και με τα σκοτεινά μου σημεία. Διέκρινα υπόγεια κίνητρα των συμπεριφορών μου, κι έβλεπα αλήθειες που άλλοι, δεν θα άντεχαν να δουν... άντεχα να βλέπω και το ωραίο, και το άσχημο μέσα μου... Μόνο που είχα μια τάση να μένω στο άσκημο... Κακιά. Αν το πω απλοϊκά, ένιωθα κακιά. Ενοχές και τύψεις, για πράγματα που είναι καθόλα ανθρώπινα, όχι απαραίτητα φωτεινά, αλλά που δεν τα \"βλέπει\" ο καθένας... Δεν έχουμε όλοι την τάση να κοιτούμε βαθιά μέσα στο πηγάδι που είναι η ψυχή μας. Τουλάχιστον, τώρα ξέρω, έχω κάνει μια γερή ανατομία της σκοτείνιας μου, και ξέρω, οτι δεν είναι κακία, αν και μπορεί να βλάψει, εμένα, ή κάποιον άλλο..Παράλογο το ξέρω,όλοι έχουμε κ καλά κ κακά στοιχεία.
Πως να έχω αυτοπεποιθεση μετά?πως να στηριχτώ στα πόδια μου?
Είχα σοκαριστεί,μου φαινόταν \'κουφή\' η όλη κατάσταση.Αυτό που με τρέλαινε κ με απασχολεί ακόμα είναι:ποια είμαι τελικά?
Δεν το έχω βρει ακόμα αλλά...όταν ακούω όμορφα λόγια για μένα,νιώθω παράξενα αλλά πλέον τα προσέχω κ δεν τα προσπερνάω σα να μην ειπώθηκε τίποτα.
Χμμμ να σε αγαπήσεις... παραπάνω. Να αντέχεις πρώτα, την ομορφιά που έρχεται απο έξω. Δέξου την αγάπη, απο εκεί που μπορείς να την λάβεις. Πχ απο την θεραπευτική σου σχέση και άλλες σχέσεις, γερές. Αν το επιτύχεις, θα το αφήσεις να μπει μέσα σου. Κι αυτό με τη σειρά του θα σου δώσει την δυνατότητα να σε αγαπάς περισσότερο, και να βλέπεις περισσότερο, την ομορφιά μέσα σου. Έτσι θα αντισταθμίσεις την τάση να κοιτάς τα σκοτάδια σου... μόνο...
Τελευταίες μέρες παρατηρώ θετικά πράγματα για μένα κ ανακαλύπτω ότι πάντα υπήρχαν αλλά δεν τα έβλεπα.Σαν η ματιά μου,η ακοή μου,οι αισθήσεις μου να ρουφούσαν σα ρουφήχτρα οτιδήποτε τόνιζε κάτι αρνητικό πάνω μου κ μου δήλωνε ότι δεν αξίζω κ τα θετικά δεν τα έβλεπα καν!Σα να είχα επιλεκτικές αισθήσεις!!!!!!!
Καθόλου εντώπωση δεν μου κάνει! πριν μάθουμε να ΒΛΕΠΟΥΜΕ και να ΑΚΟΥΜΕ , βλέπουμε και ακούμε επιλεκτικά και συχνά με διαστρεβλώσεις...
Πάντως βλέπω ένα βουνό μπροστά μου(ιμαλάια!!!!!!!!!)που πρέπει να το περπατήσω.Θέλει πολύ κόπο μα είναι ο μοναδικός μου σκοπός.Γιατί θέλω να ζήσω.Το ποθώ.Αγαπάω τη ζωή,τους ανθρώπους,τη φύση,τον κόσμο μας κ θέλω να ζήσω ελεύθερη απ\'όλα αυτά!Να την απολαύσω,να τη γευτώ ως το μεδούλι!Μου\'χει λείψει πολύ.