Υγεια = Συμμετρια = Ομορφια
Printable View
Υγεια = Συμμετρια = Ομορφια
Οχι δεν ειμαι ειδικος απλα λεω τι πιστευω.δεν γνωριζω την afrula αλλα γιατι τοση συζητηση αφου οπως λεει και η ιδια πιστευει πως ειναι ομορφη?η φοβια της πηγαζει απο την ανασφαλεια της!!Quote:
Originally posted by iberis
Noelia ως ειδικός έκανες την διάγνωση?Quote:
Originally posted by Noelia
υπαρχουν πιο σοβαρα θεματα απο το δικο σου που δεν ειναι φοβια ειναι κομπλεξ!
γνωρίζεις προσωπικά την afrula?
κατανοητό να μην γνωρίζεις για την \"δυσμορφοφοβία\" αλλά ακατανόητη η κρίση σου.
Xμ ειναι ιδιαιτερα σημαντικο θα ελεγα προβλημα που ξεπερναει και τις διαστασεις της απλης φοβιας.
Φυσικα δεν αναλυεται με την λογικη οπως τα περισσοτερα συναισθηματα πες φοβιες ή οπως θες.
Ενα ασημαντο προβλημα για καποιον μπορει να ειναι γολγοθας για τον αλλον δηλαδη οταν μου λεει καποιος φοβαμαι πχ το σκοταδι,λεω τι λες ρε παιδι μου σιγα το προβλημα.
Αλλα οταν μου λεει φοβαμαι το σκοταδι και δεν κυκλοφορω μετα την δυση του ηλιου εξω μπορει να μην μπορω να \"δω\" λογικη αλλα κατανοω ποσο σοβαρα ειναι τα πραγματα.
νοελια αν δε ξερεις τι μου συμβαινει καλυτερα να σωπαινεις.Δεν εχω βγει απο το σπιτι 2 μερες!!!!!!!Ειναι ανασφαλεια?Σοβαρεψου λιγο εγω μπαινω για υποστηριξη και εσεις με κανετε χειροτερα.Καλυτερα να αυτοκτονησω γαμωτο δεν αντεχεται αυτο.........δε μπορω.........θελω να συγκεντρωθω στο καθρεπτη μου αλλα δε μπορω.Αρχισαν να με πειραζουν τα βλεμματα του κοσμου,να τους βριζου απο τα νευρα ,οποιος με κοιταξει κανει κατι μου ρχεται να τον βαρεσω.Σε μια εβδομαδα θα παω στο γιατρο μεχρι τοτε τι θα γινει??????????????παιδια σας θελω διπλα μου μη κανω τιποτα κακο γιατι το θελω δεν αντεχω αλλο.Αρχισα να κοκκινιζω εξω ,στο σπιτι ειμαι σα φυτο ξεφυγε η κατασταση.Μεχρι που απειλησα τους γονεις μου τους λατρεμενους να τους κανω κακο.Μου χει κολλησει και δε βγαινει?Ψυχοθεραπεια εχω σταματησει 15 μερες δεν εχω λεφτα αυριο θα παω στο κεντρο ενα φθηνο.Αλλα προσπαθειστε να με καταλαβετε δε κοροιδευω και συγγνωμη και που σας κουραζω.....:(:( Προσπαθησα προσπαθησα προσπαθησα δεν αντεχω αλλο αντεξα 7 με 8 χρονια δε βασταω αλλο ......θα το κανω και ας καιγομαι σας ευχαριστω που ησασταν διπλα μου ολους και ειδικα στον sabb και τον krino .....
Κουράγιο Αφρούλα,μια κρίση είναι θα περάσει κ αυτή.Αύριο θα πας σε ψυχοθεραπευτή?
ναι αλλα δε ξερω αν θα με δεχτουν στη κατασταση που ειμαι.Τι να κανω ?Ξερω οτι εχω κοψει το ταβορ εδω και μια εβδομαδα αλλα αισθανομαι οτι ολα ηρθαν παλι απο την αρχη.Προσπαθω να σκεφτω λογικα αλλα λεω αν με πει καποιος?Και καρφωθηκε γαμωτο!!!!τι να πω ειναι ντροπη αλλα αυτη ειναι η ασθενεια μου.Μεχρι αυριο δε ξερω ομως τι θα γινει.....Ειμαι κομματια και δεν αντεχω παλεψα ειμαι υπερηφανη αλλα δε γιατρευεται τιποτα.Καλυτερα να φυγω και δε με νοιαζει ουτε το μετα .Θελω να ηρεμησω
Δεν είναι ντροπή!!!!!!!!!!δε φτάνει που υποφέρεις...σιγά μην είναι κ ντροπή!!!!!!!
Αφρούλα βάλε δύναμη,πάλεψε το κ θα το νικήσεις,μην παραιτείσαι.Πέρασες τόσα κ τόσα...απλά να βρεις τρόπο να το παλέψεις.Τώρα σε κ.ψ.υ θα πας?να ακολουθήσεις μια θεραπεία για καιρό κ να μην τη διακόψεις-με τον ίδιο θεραπευτή.
Όλα αντιμετωπίζονται απλά μπορεί να χρειάζεται χρόνος....
Ξέρω πόσο οδυνηρό είναι να προσπαθείς κ να νιώθεις πως δεν καταφέρνεις αυτό που θες αλλά σίγουρα έκανες βήματα κ ας το βλέπεις τώρα απαισιόδοξα.Βάλε τη δύναμη σου,κ κάνε υπομονή μέχρι να καταλαγιάσουν αυτά που νιώθεις.Τι να σου πω,κουράγιο κ δύναμη.
βρε Αρσι ντροπη ειναι αλλοι δεν εχουν ποδια ,αλλοι πεινανε και εγω φοβαμαι να βγω εξω μη με πουν ασχημη???Ειμαι ρηχη,χαζη,αχρηστη και ενα τιποτα.ΕΙΝΑΙ ντροπη απο το Θεο .Δε μπορω δε ξερω.Σκεφτομαι οτι ειμαι μια χαρα αλλα αμεσως αν καποιος σου πει αυτο τι θακανεις ?Ειδικα τωρα που ειμαι πτωμα απο την αξαντληση.Σε ευχαριστω που ασχολεισαι μαζι μου αλλα ντρεπομαι και κλαιω .........
Αφρούλα ηρέμησε,όλα θα πάνε καλά.Βρίσκεσαι σε μία πολύ άσχημη φάση τώρα. Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι συνέχεια και να ηρεμήσεις λιγάκι. Να σκέφτεσαι θετικά. Προσπάθησε να το παλέψεις!
Και μην λες πως είναι ντροπή..γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Βρε Αφρούλα τι ντροπή μου λες?Ούτε ρηχή,ούτε χαζή,ούτε άχρηστη είσαι!Αν είναι δυνατόν!
Αρρώστια είναι,θέλει να την παλέψεις.Ο καθένας τραβάει τον πόνο του....
Κ ο πόνος είναι πόνος κ θέλει φροντίδα κ θεραπεία,είτε είναι πόνος στο πόδι είτε στη ψυχή,είτε από πείνα.Εσύ φόβο να βγεις έξω δε νιώθεις?απελπισία?νεύρα?τι ρηχή κ χαζή μου λες.Εδώ υποφέρουν τα μέσα σου...
Πως σου κόλησε η ιδέα ότι είναι ντροπή???Εδώ νιώθεις τόσο χάλια που λες δε θες τη ζωή σου,πονάς τόσο κ θα ντρέπεσαι κ από πάνω γι\'αυτό?
Αφρουλα δεν πρεπει να παρεξηγεις την Noelia επειδη δεν μπορει να καταλαβει το προβλημα σου.
Ποιος ξερει τι λουκι τραβαει και αυτη ωστε να της φαινεται ασημαντο το προβλημα σου αλλα προπαντος εδω ειναι internet δεν ξερεις καν με ποιον συνομιλεις ωστε να ξερεις πχ την ηλικια του.
Πως θα σου φαινοταν αν η Noelia ηταν ενα 15χρονο που δεν μπορεσε να καταλαβει και εριξε αθελα του την διαθεση σου? (οχι μπορει να εχει και μια α ηλικια,μπορει απλως να υποτιμησε το προβλημα,μπορει να διαβασε μονο ενα μυνημα σου,μπορει να ηταν στα πολυ κατω της εκεινη τη στιγμη,μπορει χιλια δυο.)Εισαι υπερευασιθητη και πρεπει να το παλεψεις.Και μενα θα με πειραζε αν καποιος εγραφε κατι αρνητικο αλλα ο αρνητισμος ειναι μεσα στην ζωη και αυτος.
Τι να πω παλεψε το,μπορει αργοτερα που θα διαβαζεις τα μυνηματα που εχεις γραψει στο forum ολα αυτα να μοιαζουν μακρινα σαν ενα κακο ονειρο και εσυ να εισαι καλα.
Φιλικα.
Αφρούλα μου αφού έχεις το βιβλίο Νιώστε Καλά, γιατί δεν εφαρμόζεις ότι σου λέει? Στο λέω γιατί και εγώ πριν κάτι χρόνια δεν ήθελα να ζω. Αυτό το βιβλίο με βοήθησε πολύ να δω με άλλη ματιά αυτά που με σκότωναν. Λες ότι φοβάσαι μη σε πουν άσχημη. Πιστεύεις πραγματικά ότι είσαι άσχημη; Έχεις αυτή την εικόνα για τον εαυτό σου; Σου έχει τύχει κάποιος να σε πει άσχημη; Δεν νομίζω! Εμένα μου ακούγεται απίθανο να πάει κάποιος και να πει στον άλλο \"είσαι άσχημος\", δεν το έχω συναντήσει πουθενά. Πιστεύεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται και ασχολούνται με την εμφάνιση των άλλων; Οι περισσότεροι να ξέρεις ότι περνάμε απαρατήρητοι. Εκτός και αν βγούμε ξεβράκωτοι στους δρόμους ;)
Εφάρμοσε τις πρακτικές του βιβλίου που έχεις και θα δεις πόσο καλύτερα θα νοιώσεις. Και μην κάθεσαι σπίτι σου! Πάρε τις φίλες σου και βγες έξω!
αφρουλα μου γλυκια τιποτα δεν ειναι ντροπη.Quote:
Originally posted by afrula
βρε Αρσι ντροπη ειναι αλλοι δεν εχουν ποδια ,αλλοι πεινανε και εγω φοβαμαι να βγω εξω μη με πουν ασχημη???Ειμαι ρηχη,χαζη,αχρηστη και ενα τιποτα.ΕΙΝΑΙ ντροπη απο το Θεο .Δε μπορω δε ξερω.Σκεφτομαι οτι ειμαι μια χαρα αλλα αμεσως αν καποιος σου πει αυτο τι θακανεις ?Ειδικα τωρα που ειμαι πτωμα απο την αξαντληση.Σε ευχαριστω που ασχολεισαι μαζι μου αλλα ντρεπομαι και κλαιω .........
πραγαματικα οποιο δεν εχουν ζησει καταστασεις δε μπορουν να καταλαβουν κ χλευαζουν:(
μη το βαζεις κατω να δεις που θα τα καταφερεις
Αν και δε συμμερίζομαι την ωμότητα της Noelia, η γνώμη μου κείται κοντά της. δλδ εγώ μόνο μια ερώτηση θέλω να κάνω για να την απαντήσεις εσύ στον εαυτό σου: Και γιατί σε νοιάζει τόσο πολύ τι θα πουν οι άλλοι? Και τη στιγμή κιόλας που εσύ βλέπεις τον εαυτό σου ως μια όμορφη γυναίκα. Είναι θέμα επιβεβαίωσης, είναι θέμα κάποιας παλιάς \"πληγής\" στα παιδικά σου χρόνια, είναι κάτι που σε απασχολεί και το εκφράζεις μέσω της εμφανισιακής ανασφάλειας? Ειδικός δεν είμαι και το τονίζω, αλλά πιστεύω πως δεν πρέπει να συγκεντρώνεσαι στον καθρέφτη σου όπως προείπες, αλλά στην ενδοσκόπηση, στο μέσα σου και στο τι είναι αυτό που σε κάνει να θεωρείς τον εαυτό σου άσχημο και άχρηστο.
Περιττό να πω πως η έλξη και τα συναισθήματα δεν γεννώνται από εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά από την ανταλλαγή φερομονών μεταξύ των ενδιαφερόμενων μελών μια ερωτικής συνύπαρξης.Αυτό το ερωτικό φίλτρο είναι και αυτό πιυ είναι υπεύθυνο για την έλξη κι όχι το ωραίο μπούστο ή τα μπράτσα.
Και γι ακόμα μια φορά, αν και καταντώ κουραστικός και πιθανόν να παρεξηγηθεί η κουβέντα μου, να σου πω πως είμαι κι εγώ. Είμαι ψηλός, γυμνασμένος, ξανθός, μορφωμένος, με μια καλή δουλειά και συνήθως όποια γυναίκα μ αρέσει την κατακτώ. Σήμερα όμως. Γιατί χτες, ήμουν ο ίδιος αλλά και διαφορετικός. Ένιωθα λίγος, \"άχρηστος\", τιποτένιος, μικρός, κοντός, άσχημος και χαζός, για λόγους που δεν χρειάζεται τώρα να αναλύσω καθώς ενσκύπτουμε στο δικό σου πρόβλημα. Άρα σύμφωνα με τη λογική που διαβάζω, εγώ δε θα έπρεπε ποτέ να έχω περάσει κατάθλιψη, ανορεξία, ιλόγγους, σκέψεις γι αυτοκτονία κλπκλπ, μόνο και μόνο επειδή σύμφωνα με τα πρότυπα, ανάθεμά τα, είμαι θελκτικός στο γυναικείο φύλο. Κι όμως, όλα τα πέρασα, όλα με ρίξανε, κι όλα τα προσπέρασα με κόκκινο, καθώς κατάλαβα πως έχω ότι έχω και κάνω ότι θέλω και μ αρέσει, και γιατί? Γιατί απλούστατα κανείς δε γεννήθηκε κριτής των όλων και πολύ περισσότερο κανείς δεν γεννήθηε τέλειος. Ακόμα κι ο Χριστός, ο τέλειος άνθρωπος, δεν έκρινε ποτέ και κανένα όσο κινούνταν ανάμεσά μας, γιατί ήξερε ότι όλοι είμαστε ίδιοι και φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό.
Στους 10 να ξέρεις ότι θα ακούσεις 10 ξεχωριστές απόψεις για το ατομό σου. Και να ξέρεις, το πως όποιος κρίνει τους άλλους φοβάται να κρίνει τον εαυτό του, οπότε για τέτοια άτομα στεναχωριέσαι και πικραίνεσαι? Και τέλος, μην κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Ακόμα και τα μοντέλα που το κάνουν αυτό επειδή είναι η δουλειά τους, απ το κοίτα-κοίτα, ανακαλύπτουν \"ασχήμιες\" πάνω τους. Δες πόσες νεαρές που υποφέρουν από ανορεξία. Ακόμα και ένα βήμα πριν το θάνατο, όταν εμείς βλέπουμε σ αυτές άρρωστες, λιπόσαρκες κοπέλες, αυτές βλέπουν μια χοντρή γυναίκα με κυτταρίτιδα.
Ενδοσκόπηση, afrula, κατανόηση του συναισθήματος και γιατί αυτό σε επισκέπτεται. Μόνο έτσι θα ξεπεράσεις το πρόβλημά σου.
δε ξερω αν κανω σωστα που σου γραφω Αφρουλα... Παντως εχω κι εγω αυτη την εμμονη με την εμφανισή μου...
Βασικα δεν υπαρχει λογος να την εχω γιατι ξέρω οτι αντικειμενικα ειμαι αρκετα πανω απο το μεσο ορο και το βλεπω και καθε φορα που κυκλοφορω εξω. Αλλα ειμαι υστερικη με την εμφανιση μου. Να σκεφτεις οτι για καποια χρονια εκανα μοντελιγκ και τωρα που τριανταριζω σκεφτομαι οτι αρχιζουν τα \"αντα\" σιγα σιγα και μετα θα ερθουν και τα \"ιντα\" και καποιες φορες παθαινω καταθλιψη. Ειδικα τωρα που ετοιμαζομαι με το συντροφο μου να κανουμε παιδι και φοβαμαι πολυ για αυτο... μηπως χαλασει το σωμα μου. εχω κανει μια πλαστικη, λειζερ, πολυ γυμναστηριο χρονια τωρα.καθε μερα ζυγιζομαι (οχι δεν ειμαι ανορεκτικια!) και κοιταζομαι αρκετες φορες τη μερα στον καθρευτη μου. Ξερω οτι θα διαβασετε αυτα που γραφω και θα λετε \"την ανωριμη! τη κομπλεξικια!\" αλλα δε με νοιαζει. Ειναι απλα η αληθεια, εδω δεν υπαρχει λογος να πουμε ψεματα σωστα?.
Γι αυτο που ρωτησες σχετικα θεωρω οτι το παν ειναι να εχεις ομορφο δερμα και ομορφα γλυκα χαρακτηριστικα. Παιζει ρολο κι ενα ομορφο σωμα φυσικα αλλα νομιζω οτι ειναι πιο δευτερευων ο ρολος του γιατι και αψογο να μην δεν ειναι οι μικροατελειες κρυβονται ευκολα (εκτος οταν εισαι στην παραλια φυσικα!). Το υψος για την γυναικα δεν ειναι τοσο σημαντικο. Αν ειναι ομορφη η γυναικα ειναι ομορφη ειτε ειναι 1,60 ειτε 1,80. Αρκει να μην ειναι ουτε νανος ουτε καμια γκαμιλα βεβαια!
Παντως νομιζω οτι και η αυτοπεποιθηση δινει ποντους στην εμφανιση μας.
Καποτε γνωριζα δυο αδελφες... η μια δουλευε μοντελο η αλλη κομμωτρια. Το μοντελο ηταν πανεμορφο στα νιατα του η κομμωτρια απλα οκ,εμφανισιμη αλλα next door κοριτσι. Το next door λοιπον ειχε καποιες φορες πιο πολλες κατακτησεις απο το μοντελο γιατι ηταν πιο εξωστρεφης, πιο κοινωνικη, πιο προσιτη, πιο sexy (sexy δεν σημαινει κουκλα, απλα σημαινει οτι εκπεμπει ερωτισμο και θυληκοτητα). Σιγουρα ειχε πιο πολυ αυτοπεποιθηση. Και καποτε ειχε πει η κομμωτρια στην μοντελα αδελφη της \"μα αν ειχα και την εμφανιση σου πραγματικα θα εκανα τρελη θραυση!. Εσυ που εισαι τοσο ομορφη και δε στη πεφτουν πολλοι!και ερχονται σε μενα?\" Κι ομως ετσι γινοταν
Δε ξερω αν βοηθησα καθολου. Να εισαι καλα, υγειης και μη σκεφτεσαι αρνητικα... οταν σκεφτομαστε αρνητικα πολλοι ανθρωποι τρυγυρω μας το νοιωθουν και εκμεταλλευονται αναλογα!
Και κατι τελευταιο! Σου ειπα οτι δουλεψα μοντελο για καποια χρονια! κι ομως βρεθηκε καποιος - α που ειχε πει για μενα \"σιγα, δεν ειναι και τοσο ωραια!\" !!!!!
Beauty is in the eye of the beholder....έτσι δεν λένε οι Εγγλέζοι..?
ετσι, ετσι:):):)
παιδια ειμαι λιγο καλυτερα προσπαθω να ηρεμησω αλλα εχει κολλησει η σκεψη μη με πει κανεις ασχημη,πρεπει να καταλαβω οτι αυτη ειναι η ασθενεια μου αλλα δε θελω να το πιστεψω.Θελω να σκεφτομαι οτι ειμαι φυσιολογικη σαν ολους τους ανθρωπους αλλα δε μπορω να ελευθερωθω!!Ειμαι 1.76 ψηλη καστανη ομορφα χαρακτηριστικα και πολυ γλυκια κοιταω τον ευατο μου στο καθρεπτη και κλαιω γιατι εγω με βλεπω ομορφη.Δε θελω να αρεσω,δε θελω να προκαλω .Ελπιζω να με καταλαβαινετε.Κανεις δε θα τολμησει να με πει ασχημη αλλα και να το πει δεν εχω κατι κακο ουτε τη λεξη δε μπορω να την αναφερω αλλα ΕΙΔΙΚΑ τωρα θα κολλησω.Σκεφτομαι προσπαθω τουλαχιστον ολοι κοιτουν και νοιαζονται μη τους πουν ασχημους ?και στεναχωριεμαι πιο πολυ .Απο την αλλη εγω καταλαβαινω οτι αυτη η λεξη ειναι λεξη,εκφραση δε μαρεσει ξερω γω η μπορει καποιος να τη πει ειτε γιατι ζηλευει,ειτε γιατι εχει νευρα ειτε δε ξερω εγω τι.Εγω ξερω πως ειμαι το θεμα ειναι πως με βλεπουν οι αλλοι.ΣΑς ταλαιπωρω αλλα ο ψυχιατρος ειναι στο εξωτερικο ,πηγα στο κεντρο μου παν σε εν μηνα θα με ειδοποιησουν και εμεινα μονη μου παλι.Δε με χει πει κανεις ποτε μονο μετρια ,σιγα την ομορφη,μονο γλυκια ειναι,δε μαρεσει,γκριματσες ταχα δε μαρεσει που ολοι οι ανθρωποι τα ακουν καθε μερα αυτακαι πριν 2 χρονια ειχα ακουσει μπαζο αλλα γελασα αν και αναρωτηθηκα.Το θεμα ειναι αυτο πια δε ξερω και δε μενδιαφερει η ομορφια .Μονο να ειμαι φυσιολογικη μια χαρα.Που εχω κολλησει ?????λεω εισαι μια χαρα ολοι σε βλεποθν ετσι εκτος αν ειναι στραβοι ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΤΟ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΗΜΗ Η ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙς ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙς,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?Αυτο δεν ειναι ντροπη??Οσο για τη κοπελα φυσικα της ζηταω συγγνωμη γιατι δεν εχει ιδεα περι τινος προκειται.Απο την αλλη σκεφτομαι γιατι καποιος να πει καποιον ασχημο μονο αν εχει δυσμορφια.Παιδια εχω εξαντληθει ,δεν εχω κανεναν διπλα μου ουτε γιατρο ουτε φιλους .Θελω να βγω εξω να ξεσκασω και ποναει το κεφαλι μου σκεφτομενη και αν βγεις και στο πουν?Η σε βλεπουν?Εχει ξεφυγει η κατασταση .Καταλαβα οτι ειναι απο τη διακοπη του ταβορ μετα απο 2 χρονια ,φοβαμαι ,ειμαι στο κοσμο μου.Ντρεπομαι ,σιχαινομαι και απογοητευομαι απο μενα γιατι οσο χαζα ειναι αυτα που σας λςω αλλα τοσο ειμαι εξυπνη.
Μπραβο βρε αφρουλα.Ευχομαι να εισαι παντα καλα.ειχαμε ανισιχησει παρα πολυ.και γω τον εαυτο μ τον βλεπω πολυ ομορφο αλλα πολοι ειμαι σιγουροι οτι με βλεπουν ασχημη,,και τη να κανω δλδ να πεθανω?σο οποιον αρεσουμε για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε.και οσο για τα χαρακτηριστικα π περιγραφεις πρεπει να εισε πολυ ομορφη κοπελα.αλλα να ξερεις οτι δεν παιζει μονο σιμασια η εξωτερικη ομορφια.υπαρχουν κυκλαρες π ειναι αδειες μεσα τους κ ψυχρες στο σεξ και αλλες σ=μετριες κοπελες που ξετρεενουν εναν αντρα.
Αχ Αφρούλα μου πόσο χαίρομαι που είσαι καλα:)))))Η αλήθεια είναι πως ανησυχήσαμε...
Να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων!!Είσαι αυτή που είσαι (και από ότι έχω καταλάβει πρέπει να είσαι και πολύ όμορφη..)και σε οποιον αρέσεις...το βασικό είναι να αρέσεις στον εαυτό σου!!Αν σου πω την δική μου περιγραφή θα γελάσεις..αλήθεια λέω...είμαι μπάζο...χοντρό μπάζο...αλλά να σου πω την αλήθεια υπάρχουν στιγμές που νιώθω μειονεκτικά αλλά ευτυχώς προσπαθώ πολύ αυτές οι στιγμές να είναι ελάχιστες.Δε θέλω τίποτα να σταματήσει τη ζωή μου και τα \"θέλω μου\" είτε αυτά μπορεί να είναι κάποια όνειρά μου είτε είναι ένας απλός καφές σε ένα μαγαζί με φίλους..
Μη το βάζεις κάτω...να δεις που όλα θα πάνε καλά :))
σας ευχαριστω κοριτσια να στε παντα καλα.Απλως ειμαι μπερδεμενη σε αυτο το θεμα ομορφος ασχημη μετρια.Τωρα δεν μου κανει καλο να το αναλυσουμε.Σωστα ?Ελπιζω να γυρισει ο γιατρος μου να βρω καπου ψυχολογικη υποστηριξη καλη και ειδικη στο προβλημα μου και οσο για σας ο Θεος να σας εχει παντα καλα.Μακαρι να γινω καλα τουλαχιστον οπως παλια που ειχα σταθει στα ποδια μου και δε με νοιαζαν οι αλλοι
αν και νομιζω οτι δε μπορει μυαλο εχω απλως μπορει να μεινει καποια ανασφαλεια μονο σαν ολες τις γυναικες κυριως.Ξερετε τι εγω νομιζα και ακονα το νομιζω οτι ειναι αμαρτια να λεω και να νιωθω ομορφη ομως ειμαι δηλαδη μια χαρα και επισης οτι αν δεν ασχολουμαι με τους αλλους ειναι παλια αμαρτια.Τελικα θα συγκεντρωθω σε μενα μονο και ας τη ψωνισω λιγο εννοω να ειμαι ευλογημενη που ειμαι μια χαρα η ομορφη ντρεπομαι να το πω ειδατε?Νομιζω οτι θα μου πει καποιος σιγα την ομορφη!!Συγγνωμη για ολα για την αναστατωση ....Δε πιστευα οτι καποιος θα ασχοληθει με μενα ετσι με συκινησατε και εκλαιγα και δεν εκανα τιποτα μονο και μονο για σας.Συγγνωμη...
και ειμαστε ολες κουκλες δε πιστευω στην ασχημια.Αν εχεις εσωτερικη ομορφια τη βγαζεις κι εξω.Και απο τι καταλαβα ολες και ολοι ειμαστε κουκλες και κουκλοι εδω μεσα.Φιλακια παω να διαβασω το βιβλιο Αισθανθειτε καλα.Αλλα αυτος ο φοβος γιατι να ειναι τοσο εντονος αυτο δε μπορουσα να αντεξω ειχα παρει τα χαπια ημουν ετοιμη να τα παρω αλλα λεω οχι θα Ζησεις και τα πεταξα.Τα παιρνω ομως εννοω οτι δε τα κοψα.Σας ευχαριστω που ησασταν διπλα μου αυτο δε θα το ξεχασω ποτε!!!!Με συγκινησατε ειλικρινα μεχρι που σοκαριστηκα ειδικα αγνωστοι μεσα απο δω.
Αχ Αφρούλα μου με συγκίνησες για τα καλά σου λόγια. Να\'σαι καλά!!!Φιλακια πολλά:)))
αφρουλα πρεπει να ξεπερασεις τον φοβο οτι σε βλεπουν ασχημη.ξεπερασε το
ευκολο να το λες στη πραξη πως το κανω?Νομιζα και ακομα νομιζω οτι ειναι αμαρτια να λεω η να ξερω οτι ειμαι ομορφη και πρεπει να ειμαι ταπεινη.Μηπως γιαυτο δημιουργηθηκαν ολα παιδια?Δεν ειπα να τη ψωνισω βεβαια αν και στο προβλημα μου μερικες φορες πρεπει οσον αφορα εμενα οχι τη συμπεριφορα προς τους συνανθρωπους μου.Ποια ειναι η γνωμη σας ?Συγγνωμη που εχω πεσει πανω σας αλλα με εχουν αφησει ολοι μονη μου .
Επιμένεις αφρούλα σε μια εσωτερική ερώτηση, αν με πουν ή με θεωρήσουν άσχημη λες. Λοιπόν θα σου βάλω μια λίστα με φαγητά: μουσακάς, παστίτσιο, αστακομακαρονάδα, σολωμός, τραχανάς, φακές, σουβλάκια, καβούρι. Σ αυτή τη λίστα, είναι μέσα 8 διαφορετικές γεύσεις, που αν κάνεις ένα γκάλοπ στο δρόμο για τα πιο νόστιμα φαγητά, θα ακούσεις στάνταρ και τα 8. Όμως, κάποιος, αν ακούσει φακές μπορεί να βγάλει σπυριά, ενώ για μένα είναι το πιο ωραίο φαγητό του κόσμου. Ή ο αστακός και η καβουρομάνα, γκουρμέ γεύσεις που μυρίζουν Ελλάδα, κοστίζουν ένα μηνιάτικο και αποτελούν τον αφρό της γεύσης. Κι όμως, υπάρχει κόσμος, πολύς κόσμος, μην πω η πλειοψηφία, που θεωρεί τον αστακό απαίσιο και του θυμίζει κατσαρίδες.
Που θέλω να καταλήξω: Δε θα αρέσουμε σε όλους, ποτέ και για κανένα λόγο. Κάποιοι θα μας θεωρούν όμορφους, έξυπνους, προικισμένους κι άλλοι θα μας θεωρούν άσχημους, μπάζα, χαζούς, βλάκες κλπ. Ε, και? Και να το ακούσουμε και τι έγινε? Αν μας πειράξει, σκέφτηκες ποτέ τι σημαίνει? Νομίζω πως όχι παρακολουθώντας τα γεγραμμένα σου. Μένεις στο αν θα τ ακούσεις, κι όχι γιατί το αν τ ακούσεος θα σου γεννήσει κάποια συναισθήματα. Αν μας πειράξει, σημαίνει πως δε τα χουμε καλά με τον εαυτό μας, κι αυτό είναι σοβαρό. Κι όταν τα χουμε με κάποιον, δεν τον κοιτάμε στον καθρέφτη ή σε φωτογραφίες, αλλά του μιλάμε, για να τον καταλάβουμε κι όχι για βνα τον μαλώσουμε.
Για κάποιους είμαστε άσχημοι, δλδ μας απορρίπτουν επειδή δεν τους αρέσουμε. Κι επειδή δεν τους αρέσουμε, δε θα πλαγιάσουμε μαζί τους. Ε, και? Με πόσες γυναίκες πρέπει να πλαγιάσω για να με θεωρήσω όμορφο?? Με 50, 60, 70? δλδ αβ πάω με 69 είμαι παραλίγο ωραίος?
Όλοι έχουμε κάτι, και για κάτι είμαστε εδώ, σ αυτή τη γη. Και σίγουρα δεν είμασετε στη γη για να μαστε ωραίοι, αλλά για να μαστε χρήσιμοι, καλοί καγαθοί, που λέγανε κι οι Αρχαίοι. Είμασετ όλοι ξεχωριστοί, γι αυτό και κάποιοι αγαπάμε τις φακές από τον αστακό, τον κιμά από το κοτόπουλο, και την τσιπούρα από το σ αργό. παρεξηγήθηκε ποτέ κανένας σαργός?(έτσι για να το διασκεδάσουμε και λίγο)
παιδια ημουν καλα αλλα εγινε κατι και απο τη Παρασκευη ειμαι στο σπιτι.Εχω σταματησει να κλαιω γιατι δε βγαινει αλλο δακρυ.Ντρεπομαι να σας το πω ειναι βλακεια αλλα για μενα ημουν παλι ετοιμη να μου κανω κακο .Καταρχην αρχισα να πηγαινω σε ψυχολογο με 15 ευρω εδω και 3 βδομαδες και εκεινος παιρνει ιστορικο.Επικοινωνουμε ειμουν ευτυχισμενη ειναι νεος γιατρος με καταλαβαινει παταει στη γη.Γιατι ομως ρε γαμωτο να συμβει αυτο???????τι εγινε?Συζητουσαμε και πεταω μια κουβεντα εγω θελω εναν αντρα οχι πια παιδακια αγορακια και αρχισε να μου λεει το συγκεκριμενο ατομο ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΩΡΙΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ?ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΕΙΣΑΙ.Εχω 3 μερες να βγω εξω τα χω σπασει ολα στο δωματιο μου και για ποιο λογο που με ειπε κοριτσακι.Φανταστειτε να μου λεγε οτι ειμαι ασχημη.Εγω πηγα σπιτι σοκαριστηκα και ενιωσα οτι δε μπορω να λειτουργησω στη κοινωνια οπως πριν.Γιατι ρε παιδια πανω που θα εψαχνα για δουλεια γιατι να γυριζουν ολα πισω?:(:(
Quote:
παιδια ημουν καλα αλλα εγινε κατι και απο τη Παρασκευη ειμαι στο σπιτι.Εχω σταματησει να κλαιω γιατι δε βγαινει αλλο δακρυ.Ντρεπομαι να σας το πω ειναι βλακεια αλλα για μενα ημουν παλι ετοιμη να μου κανω κακο .Καταρχην αρχισα να πηγαινω σε ψυχολογο με 15 ευρω εδω και 3 βδομαδες και εκεινος παιρνει ιστορικο.Επικοινωνουμε ειμουν ευτυχισμενη ειναι νεος γιατρος με καταλαβαινει παταει στη γη.Γιατι ομως ρε γαμωτο να συμβει αυτο???????τι εγινε?Συζητουσαμε και πεταω μια κουβεντα εγω θελω εναν αντρα οχι πια παιδακια αγορακια και αρχισε να μου λεει το συγκεκριμενο ατομο ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΩΡΙΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ?ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΕΙΣΑΙ.Εχω 3 μερες να βγω εξω τα χω σπασει ολα στο δωματιο μου και για ποιο λογο που με ειπε κοριτσακι.Φανταστειτε να μου λεγε οτι ειμαι ασχημη.Εγω πηγα σπιτι σοκαριστηκα και ενιωσα οτι δε μπορω να λειτουργησω στη κοινωνια οπως πριν.Γιατι ρε παιδια πανω που θα εψαχνα για δουλεια γιατι να γυριζουν ολα πισω?:(:(
Αφρούλα,
πιστεύω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να συζητήσεις μαζί του πόσο θύμωσες με αυτό που είπε, και να του πεις όλα αυτά που μας γράφεις εδώ.
Ακόμα και να τον ρωτήσεις, γιατί το είπε αυτό.
εγω το εξελαβα ως προσβολη βρισια.Δηλαδη ειμαι ενα κοριτσακι εμφανισιακα χαριτωμενο και ανωριμο και μπερδευτηκα.Εγω αυτο που νιωθω ειναι οτι ειμαι μια κοπελα γυναικα και οταν θελω η η συμπεριφορα μου να ειναι κοριτσιου.Παιδια εχω μπλοκαρει παω παλι πισω.Δε θελω να παω πισω.Επρεπε να τον ρωτησω αμεσως τι ηθελε να πει αλλα ηταν πολλα ατομα αλλα επρεπε γιατι εχω ιδεες να τελειωνω.Το ιδιο ατομο με ειχε πει γρια και καμαρωνα ενω οταν ειπε κοριτσακι πριν 3 μερες θελησα να απομονωθω παλι.Γιατι?Εμφανισιακα ειμαι κοπελα γυναικα αντε και κοριτσι που κολλαει το κοριτσακι?Στο μυαλο ενοχληθηκα αλλα εμφανισιακα εννοουσε εκεινος.Παιζει και επειδη τον ειπα παιδακι και αγορακι αλλα ουτε κοριτσι ειμαι 25 χρονων ειμαι.Παιδια σας χρειαζομαι πολυ.......:(:(:(
Τι εννοείς ήταν πολλά άτομα?Quote:
εγω το εξελαβα ως προσβολη βρισια.Δηλαδη ειμαι ενα κοριτσακι εμφανισιακα χαριτωμενο και ανωριμο και μπερδευτηκα.Εγω αυτο που νιωθω ειναι οτι ειμαι μια κοπελα γυναικα και οταν θελω η η συμπεριφορα μου να ειναι κοριτσιου.Παιδια εχω μπλοκαρει παω παλι πισω.Δε θελω να παω πισω.Επρεπε να τον ρωτησω αμεσως τι ηθελε να πει αλλα ηταν πολλα ατομα αλλα επρεπε γιατι εχω ιδεες να τελειωνω.Το ιδιο ατομο με ειχε πει γρια και καμαρωνα ενω οταν ειπε κοριτσακι πριν 3 μερες θελησα να απομονωθω παλι.Γιατι?Εμφανισιακα ειμαι κοπελα γυναικα αντε και κοριτσι που κολλαει το κοριτσακι?Στο μυαλο ενοχληθηκα αλλα εμφανισιακα εννοουσε εκεινος.Παιζει και επειδη τον ειπα παιδακι και αγορακι αλλα ουτε κοριτσι ειμαι 25 χρονων ειμαι.Παιδια σας χρειαζομαι πολυ.......:(:(:(
Κάνεις ομαδική συνεδρία?
Εσύ το εξέλαβες ως προσβολή.
Αυτός όμως μπορεί να μην το εννοούσε έτσι.
Μόνο αν τον ρωτήσεις θα μάθεις.
Ρωτα τον.
Και πες του και πως το εξέλαβες.
Εγώ τουλάχιστον, αυτό πιστεύω οτι είναι το καλύτερο.
Αυτο επρεπε να κανω και θα το κανω μια φορα αν και θελω να μου εξηγησει πολλες φορες για να το χωνεψω.Μετα και μια γνωστη μου μου ειπε οτι ειμαι κοριτσι δεν ειμαι γυναικα και εμφανισιακα .Δηλαδη σαν να μου λενε να παω σπιτι μου και να κατσω μεσα για παντα.Τι σημαινει κοριτσι κοπελα γυναικα?Λεξεις ειναι τωρα να μπερδευτω και γιαυτο ΕΛΕΟΣ.Εξαντληθηκα
Τι σημαίνει για ΕΣΕΝΑ το να σου λέει κάποιος οτι είσαι κορίτσι?
Γιατί το παίρνεις σαν βαριά προσβολή και σαν να σου λένε να κάτσεις σπίτι?
Κι εμένα μου το έχουν πει:)
Αν και είμαι 25 χρονών, το πρόσωπό μου έχει παιδικότητα πάνω του.
οχι ημουν με μια φιλη μου και ειχαμε παει για ποτο αρχισα να βγαινω εξω δηλαδη και χαιρομαι ενα μηνα και τσαφ σαν να χαθηκαν ολα .Ολα οσα εχω κανει.Θα τον ρωτησω και επειγει γιατι εχω φουσκωσει απο το αγχος και τη στεναχωρια.Μπορει να ηταν και ο τροπος που μου το ειπε.Τι να πω weird αν κανω ετσι για το κοριτσακι φαντασου να ακουσω εισαι ασχημη.Α!ειπε οτι η φιλη μου ειναι γυναικα εχει το στυλ της γυναικας ενω εγω ειμαι ενα κοριτσακι.Εγω φταιω για ολα οτι με πειραζει εκεινη τη στιγμη θα τους βαζω κατω με την καλη εννοια να μου εξηγουν.Αλλιως δε βλεπω προκοπη.Αλλα γιατι νιωθω οτι ειναι αργα και οτι και αν μου πει εμενα θα μου εχει μεινει αυτο που σας λεω???
δε με ενοχλησε το κοριτσι οκ μια κοπελα ειμαι κοπελα κοριτσι το ιδιο ειναι εκτος αν τρελλαθηκα.Το κοριτσακι μου παγωσε το αιμα.Εγω το παιρνω ως προσβολη και λεω κατσε μεσα και να μη ξαναβγεις ολοι τρελλοι ειναι.Η αλλη φιλη μου αυτο ακριβως εννουσε οτι ειμαι κοριτσι με προσωπο παιδικο επιδερμιδα ξερω γω που απο τη Παρασκευη την εχω κανει απο τη στεναχωρια και τα νευρα αγρια και τραχια .
Μήπως σε πείραξε που σε σύγκρινε με τη φίλη σου?Quote:
οχι ημουν με μια φιλη μου και ειχαμε παει για ποτο αρχισα να βγαινω εξω δηλαδη και χαιρομαι ενα μηνα και τσαφ σαν να χαθηκαν ολα .Ολα οσα εχω κανει.Θα τον ρωτησω και επειγει γιατι εχω φουσκωσει απο το αγχος και τη στεναχωρια.Μπορει να ηταν και ο τροπος που μου το ειπε.Τι να πω weird αν κανω ετσι για το κοριτσακι φαντασου να ακουσω εισαι ασχημη.Α!ειπε οτι η φιλη μου ειναι γυναικα εχει το στυλ της γυναικας ενω εγω ειμαι ενα κοριτσακι.Εγω φταιω για ολα οτι με πειραζει εκεινη τη στιγμη θα τους βαζω κατω με την καλη εννοια να μου εξηγουν.Αλλιως δε βλεπω προκοπη.Αλλα γιατι νιωθω οτι ειναι αργα και οτι και αν μου πει εμενα θα μου εχει μεινει αυτο που σας λεω???
Ποτέ δεν είναι αργά, αυτό που σου έμεινε, μπορεί να αλλάξει αν είσαι διατεθειμένη να ΑκΟΥΣΕΙΣ τί σου λέει και τί εννοούσε.
Εσύ σε θεωρείς κοριτσάκι?
οχι κοπελα και γυναικα.Κοριτσακι μπορει μερικες φορες στη συμπεριφορα μου.Ναι φταιει και αυτο οσο αφορα τη φιλη μου .Οχι απο ζηλια ομως αλλα επειδη ακουσα παραλογα πραγματα.Και τι ειναι το κοριτσακι τι η κοπελα τι η γυναικα?Εξωτερικα η εσωτερικα?εγω το βλεπω εξωτερικα.Ασχετως υψος και ηλικια.Τα κανα παλι θαλασσα.Και το ψυχολογο τον ειδα σημερα που βγηκα εξω για 3 φορα τωεα ξεκινω και αυτος παιρνει το ιστορικο γονεις παιδικα χονια και λοιπα.Και εκεινος αυτο μου ειπε οτι λεω εγω και οτι λες και εσυ weird.Αλλα δεν ειναι ατομο να επικοινωνησει αλλα επρεπε να τον πιεσω.
Να επιμείνεις Αφρούλα.Quote:
οχι κοπελα και γυναικα.Κοριτσακι μπορει μερικες φορες στη συμπεριφορα μου.Ναι φταιει και αυτο .Οχι απο ζηλια ομως αλλα επειδη ακουσα παραλογα πραγματα.Και τι ειναι το κοριτσακι τι η κοπελα τι η γυναικα?Εξωτερικα η εσωτερικα?εγω το βλεπω εξωτερικα.Ασχετως υψος και ηλικια.Τα κανα παλι θαλασσα.Και το ψυχολογο τον εισα σημερα που βγηκα εξω για 3 φορα τωεα ξεκινω και αυτος παιρνει το ιστορικο γονεις παιδικα χονια και λοιπα.Και εκεινος αυτο μου ειπε οτι λεω εγω και οτι λες και εσυ weird.Αλλα δεν ειναι ατομο να επικοινωνησει αλλα επρεπε να τον πιεσω.
Εξήγησέ του με λεπτομέρειες την αναστάτωση που σου προκάλεσε.
Και το οτι σε ενόχλησε η σύγκριση!
Είσαι και κοπέλα και γυναίκα. Τι πιο υγιές απο αυτό στην ηλικία σου???
Κι εγώ έτσι νιώθω!
Κοπελογυναίκα :))
και αν σε πει καποιος καλοθελητης εισαι ενα κοριτσακι δε ν εισαι γυναικα ?Δε θα προσβληθεις?
με ενοχλει η λεξη κοριτσι κοριτσακι ειδικα με τετοιο τροπο.Με υποτιμουν νιωθω μπορει να εννοουν και οτι ειμαι ασχημη !