Originally Posted by
geodim
ρε συ remedy δεν καταλαβαίνεις πως οι υπόλοιποι άνθρωποι στον κόσμο δεν γίνεται να λειτουργούν με τους δικούς σου κανόνες. Όλη την ώρα "πρεπει" και έπρεπε" είσαι. Και στο ξαναλέω η αντίδρασή σου στην ιστορία της θεματοθέτριας ήταν υπερβολική γιατί προβάλλεις τα δικά σου κολλήματα και εμπειρίες, δεν προσπαθείς να μπεις στη θέση του άλλου. Όχι μόνο αυτό, αλλά αρχίζεις και ανταγωνιστικές συμπεριφορές λες και κρίνεται το μέλλον του κόσμου εδώ μέσα. Ως συνέπεια δύσκολα θεωρώ πως θα παραδεχτείς το λάθος σου. Σκέψου μόνο πως θα σου φανεί εσένα αν γράψεις εδώ κάτι και μπει ο τυχαίος και σε αρχίσει είσαι έτσι, είσαι αλλιώς και καλά να πάθεις ουσιαστικά, επειδή αυτός ο τυχαίος είχε κάποιες εμπειρίες ή δεν του αρέσει αυτό που γράφεις (και όχι γιατί το γράφεις ή πως το γράφεις). Όλα αυτά καλοπροαίρετα τα λέω, δεν έχω κάτι να κερδίσω άλλωστε.
Εγώ πάντως το ξαναλέω, στη φιλία προσφέρεις και βοηθάς και προσφέρουν και σε βοηθάνε. Όταν αρχίζουν τα ανταλλάγματα για την όποια βοήθεια ή προσφορά, παύουν να είναι βοήθεια και προσφορά και υπάρχει πρόβλημα. Όπως το βλέπω εγώ, όταν προσφέρεις κερδίζεις. Όταν ζητάς ανταλλάγματα θα καταλήξεις μίζερος με μίζερους "φίλους" για παρέα σε ανταγωνιστικές σχέσεις συμφέροντος.
Στην προκειμένη περίπτωση η "φίλη" έχει μάθει να της πληρώνουν διάφορα έξοδα και έχει πάρει και πρότυπο από τη μητέρα της και το αναπαράγει. Το έχω δει 1000 φορές γύρω μου, έτσι είναι αρκετοί άνθρωποι, πρώτα κοιτάνε τον εαυτό τους και αν τους συμφέρει και τον δίπλα τους. Αν δε, το έχουν μάθει και από το σπίτι...ζήτω που καήκαμε, θα σε βγάλουν και μ@λακα επειδή σου έκαναν για ένα διάστημα εξυπηρέτηση σε κάτι και φυσικά εσύ ποτέ δεν έχεις κάνει τίποτα γι'αυτούς γιατί πρώτα κοιτάνε τον εαυτούλη τους.