Πιστευεις οτι ο ψυχιατρος ειναι λαθος επιλογη που παω? Οτι χρειαζομαι ψυχολογο?
Printable View
Ψυχοθεραπεία κάνεις με τον ψυχιατρο σου; πόσες φορές πηγές και τι συζητησατε;
Πηγα την πρωτη φορα μου ειπε θα κανουμε γνωσιακη συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια
ειναι λιγο ψυχρος ...
Μου πηρε ενα ιστορικο
με ρωτησε για τους γονεις και για τις σχεσεις μου με τους αντρες
ημουν αρκετα κουμπωμενη και εκλαψα και λιγο
του ειπα σε ολους τους τονους οτι δεν την παλευω
δε συγκινηθηκε ιδιαιτερα
μου ειπε ειναι δυσκολο να αλλαξω τροπο σκεψης αλλα γινεται
πηγα ακομα μια φορα εκτακτα χωρις συνεδρια και ζητησα να παρω χαπια ηταν παλι διστακτικος με ρωτησε πες μου ενα λογο για να σου δωσω χαπια του ειπα οτι εχω καταθλιψη μου ειπε εχω απλα τα συμπτωματα
μου εγραψε εξετασεις για θυροειδη
εδωσα αιμα σημερα
θα τις παρω αυριο και τα ζολοτριν των 100 mg
μου ειπε μισο καθε πρωι για 7 μερες
και μετα 1 καθε πρωι
σημερα ηταν να παρω το πρωτο μισο...
δεν το πηρα
Εχω ξανα την Παρασκευη συνεδρια
το ίδιο ισχιει και με τους ψυχολογο..μπορει να παει σε τρεις οι δυο να τη στειλουν στο ψυχιατρο για φαρμακα και ο αλλος να της πει να το παλεψει μονη..εκει ποιον θα ακουσει?και απο ποτε ειναι ο ψυχολογος ο κριτης?ξερω πραδειγματα οπου η ψυχοθεραπεια χειροτερευσε δραματικα ανθρωπους που ειχαν ψυχ νοσο γιατι ο ψυχολογος ηταν κατα των φαρμακων..ελαχιστοι αλλα υπαρχουν και αυτοι μεσα στις τασεις των ψυχολογων δεν ξερεις που θα πεσει..Στη παρουσα περιπτωση πιστευω πρεπει να παρει γνωμη απο δευτερο ψυχιατρο,αν πει τα ιδια πρεπει να τα ακολουθησει..στην πορεια θα φανει αν πασχει απο ψυχ νοσο οπου ο δρομος δεν ειναι καθολου ευκολος και τα φαρμακα δεν ειναι ευκολη λυση αλλα δυσκολη,μπλεξιμο,οπως καθε αλλη ασθενεια ''ψυχης'' και σωματος...μακαρι να μην τα χρειαστει
Και εμένα είναι ψυχρή. Η δουλειά τους είναι τέτοια. Σκέψου πόσα ακούνε κι αυτοί. Αλλά η αλήθεια είναι πως όταν της λέω περιστατικά λίγο τρομακτικά βλέπω εκφράσεις στο πρόσωπο της.. Μαρεσει που το βλέπω αυτό. Νιώθεις ότι σε καταλαβαίνει ο άλλος. Αλλά δεν ένιωσα αμέσως άνετα μαζί της. Ήθελα τον χρόνο μου. Θα δεις και εσύ πως θα εξελιχθεί όλο αυτό. Που τον βρήκες; στον σύστησαν;
Για να απορριψεις κάτι πρέπει πρώτα να δώσεις ευκαιρία. Αν δεν της αρέσει θα πάει παρακάτω. Αλλά όχι με κριτήριο "πρέπει να πάρω χάπια" αλλά με κριτήριο να την βοηθήσει να βγει από όλο αυτό.. Να έχει όμως πάντα στο μυαλό της πως όλο αυτό θέλει χρόνο. Με ή χωρίς χάπια.
εγω μπερδευτικα λιγο....μα η ψυχιατρικη τα συμπτωματα ''γιατρευει'' εκει εστιαζει..τα φαρμακα τους γ αυτο το σκοπο ειναι φτιαγμενα δεν κανουν κατι παραπανω ουτε ''μαγικα''.....υπαρχουν πολλοι ψυχιατροι που ταζουν λαγους με πετραχυλλια.Τωρα εσυ τι συμπτωματα ακριβως εχεις??και γιατι πιστευεις οτι τα χαπια θα σε βοηθησουν??πως τα εχεις στο μυαλο σου τα χαπια?
Οχι, στο ιντερνετ
ειχα παει και σε μια ψυχολογο πριν απο αυτο μονο μια φορα
εκεινη αντιθετα ηταν πιο ζεστος ανθρωπος
αλλα δεν θελησα να ξαναπαω δεν ξερω γιατι
ηθελα καποιον με αποδειξεις εξιδικευμενο
μου κανει ομως εντυπωση που ειναι τοσο ανεκφραστος και δε μου εδωσε συμβουλη ηταν κατηγορηματικος
σε αυτο οτι στην γνωσιακη δε δινουν συμβουλες
Μα δεν θα σου δώσει κανένας συμβουλές.. Θα σε μάθει να επιβιώνεις. Θα σε μάθει να βρίσκεις μόνη σου την λύση στο πρόβλημα. Δεν θα έχεις τον γιατρό μια ζωή δίπλα σου. Δεν είναι το τρίτο σου πόδι. Είναι το Π.. Που κρατάνε οι ηλικιωμένοι ή κάποιος που δεν μπορεί να περπατήσει καλά. Όταν θα μπορείς να περπατήσεις θα το πετάξεις..
Εχω τεραστιο αγχος ολη μετα και πιστευω οτι εχω αρχες καταθλιψης αν οχι καταθλιψη
και θελω να μου φυγει το αγχος με τα χαπια αλλα τα αγορασα και φοβαμαι να τα παρω
τεραστιο αγχος δηλαδη?για συγκεκριμενα πραγματα?αοριστο αγχος?οι αρχες καταθλιψης που μαλλον σου ειπαν οτι εχεις τι σημαινει πως το βιωνεις εχεις αυπνια,θες να κοιμασε συναιχεια,τρως,εχεις αδυναμια?νοιωθεις δυσφορια ή απλα εχεις κλειστει λιγο...τι κανεις στη μερα σου εισαι λειτουργικη?και το αγχος το διαχειριζεσαι σε βαθμο να ζεις κομπλε?με τι διασκεδαζεις αυτες τις ημερες?αν βγεις για κρασια με τις φιλες σου θα περασεις καλα?
δεν με ενδιαφερει να αντιπαρατεθω προσωπικα....διαβασα το θεμα....ειδα την αποψη σου...και εγραψα στο θεμα για την φραση σου περι ευκολης λυσης φαρμακων αν θυμασαι...κατι τετοιο δεν ισχιει το ξαναλεω...και δεν το στηριζω εμπειρικα αλλα εχω και τη γνωση πανω σε αυτο...Το φορουμ για κουβεντα ειναι...ειπες την αποψη σου,ειπα εγω την δικη μου στο τι πρεπει να κανει.....σε αντιθεση με εμενα εσυ επεμεινες υπερβολικα θεωρω...τολμω να πω περνοντας και ρολου ψυχοθεραπευτη..μεταφορικα το λεω..η σαν προπαγανδα υπερ της ψυχοθεραπειας.Δεν ειναι κακο απο μια εννοια αλλα ειπα την αποψη μ οτι πολλοι ψυχολογοι εχουν''καψει''ψυχικα πασχοντες.Το τι θα κανει ειναι ασχετο με οτι της λεμε....μονη της θα το βρει
Είπα και στο πρώτο μου ποστ ότι αυτή θεωρεί πως τα χάπια είναι η λύση της. Ο εύκολος δρόμος. Δεν είπα ποτέ ότι είναι δική μου άποψη(ότι τα χάπια είναι ο εύκολος δρόμος κτλ) . Και την γνώμη μου την λέω με βαση αυτά που μου λέει και όχι πάνω στα λόγια των άλλων. Αυτά από εμένα.
αυτη δεν ξερει τι της γινεται.....ετσι συμβαινει οταν ξεκιναν στον ανθρωπο τα αγχη οι πανικοι και αλλα κτλ...(οταν δεν ειναι καλα)...διεκρινα μια ταση σου για επιμονη στην ψυχοθεραπεια και στον γιατρο που παει...και διαφωνησα..λεγοντας οτι πρεπει να παρει κ αλλη μια γνωμη.αυτο ειναι ολο.ο καθενας εχει την αποψη του
Τα χάπια δεν "θεραπεύουν". Υποστηρικτικα είναι (συμπληρωματικά θα έλεγα, δεν ξέρω ποια λέξη ταιριάζει) . Κανεις την ψυχοθεραπεία και ταυτόχρονα αν χρειαστείς παίρνεις και χάπια. Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται Και χάπια. Άλλοι πάλι όχι. Αυτό θα το αποφασίσει ο γιατρός.. Μιλάμε για την περίπτωση της κοπέλας.
Ανοιγεις άλλη κουβεντα τωρα...Επισης ουτε η ψυχοθεραπεια η Γνωσιακη συγκεκριμενα ''θεραπευει''.Και αυτη υποστηρικτικη ειναι.Τα χαπια θεραπευουν τα συμπτωματα.Και τελος,αναλογα την νοσο...(μην προοθουμε το στιγμα και τα ταμπου εν ετη 2019,υπαρχουν ψυχικες νοσοι)Στη ψυχωση πχ η ψυχοθεραπεια ειναι συμπληρωματικη και τα φαρμακα τα κυρια θεραπευτικα μέσα,το ιδιο σε σοβαρη ιδψ,διπολικη,καταθλιψη,και μια σειρα διαταραχες.Στην περιπτωση του αγχους δεν υπαρχει θεραπεια αλλα διαχειρηση,αυτο δεν μας μαθαινει και η ψυχοθεραπεια?αυτο κανουν και τα φαρμακα
Τι ακριβως ειναι η διπολικη διαταραχη? πως θα ξερω τι εχω αν εχω συμπτωματα απο διαφορες διαταραχες?
Μηπως υποφερω απο μετατραυματικο στρες?
Ο ψυχιατρος δε μου ειπε τιποτα αν πασχω η οχι
μου ειπε οτι εχω προβλημα αυτοεκτιμησης
και λαθος τροπο σκεψης
πηγαινε και σε εναν αλλον καλυτερα...ετσι θα σου φυγει η αμφιβολλια,,,και μπορει και να ειναι καλυτερος κ να σε διαφωτισει...απο το φορουμ δεν θα βρεις ακρη...επισης δεν μ αρεσει να ακουω για λαθος τροπο σκεψης αυτα τα λενε οι φιλοι μας οι γνωστοι μας...ο ειδικος υποτηθεται δινει πιο επιστημονικη γνωμη....ροτησες αν πασχεις απ ολα οσα ειπες εδω?
Πως είσαι σήμερα;
Ένιωσες για λίγο καλά. Αυτό να δεις.
Πριν δεν το ειχες καθόλου. Το γεγονός ότι έστω για μια ώρα ήσουν καλά είναι μια νίκη.
Από ότι κατάλαβα η δουλειά που είσαι είναι του πατέρα σου;
οχι η μερσεντεσ ειναι του πατερα τησ ο πατερασ εχει αλλη δουλεια με ελιεσ χεστηκε πανω τησ μην την παρω πισω οσο περναει απο το χερι μου θα την εχει και τελειωσαμε με τισ υποχρεωσεισ μια α κλασ 30000 αυτο ηταν υποχρεωση απο εδω και περα πληρωνω κανονικα κι ο καθενασ τα λεφτα του 2 μετρα γινατε εγω θα σασ κανω κουμαντο οχι το συστημα ειναι απο το λονδινο εγω αυτο θεωρω σωστο αλλα δωρα δεν εχει πληρωνουμε κανονικα κι ο καθενασ την πορεια του αυτο γινεται γτ εγω εχω προβληματα υγιειασ και πρεπει μονοι σασ αυτα
Σκεφτηκα να παραιτηθω το πρωι
και αμεσως ενιωσα καλυτερα
ο φοβος για να μη χασω το σπιτι με κρατησε
ηρθα παλι να κλειστω στο γραφειο
να χανω τις μερες μου τζαμπα δεν εχω σκοπο στη ζωη μου
Ειναι υπευθυνος ο πατερας μου εδω
αλλα θελουν ολοι να με φανε
εγω εκανα καποια συγκεκριμενα πραγματα εδω και τωρα ηρθε μια καινουργια και τα κανει αυτη και ειναι μια ******* εδω που της εδωσε τα δικα μου
και με εχουν βαλει ολοι στο ματι επειδη εχω μεσο
ρε δεν παω καλα αληθεια δεν παω καλα
παλι γεμισα ανασφαλεια
αν φυγω θα χασω το σπιτι μου
απιστευτη κριση επαθα παλι η κακια με επηρεαζει μεσα στην ψυχη μου
μηπως ειμαι εγω κακια?
εχω προβλημα με ολους τους ανθρωπους δεν γινεται αλλο αυτο