Οι φιλες σου γνωριζουν το προβλημα της αδερφης σου;; Και οταν λες σε ξεφτιλισε τι ακριβως εννοεις; τι εκανε;
Printable View
Οι φιλες σου γνωριζουν το προβλημα της αδερφης σου;; Και οταν λες σε ξεφτιλισε τι ακριβως εννοεις; τι εκανε;
Οι 2 το ξερουν. Οι άλλες από έξω. Απλά αρχίζει κ την πρήζει τώρα με μνμ και γνκ έξω λέει και δυσάρεστα που δεν είναι κάνεις υποχρεωμένος να τα ακούει. Επειδή έχει ξεφύγει πολυ όταν βγαίναμε με εβριζε κ ν κατηγορούσε μπροστά τους κ εγώ έκλαιγα
Στέλλα εγώ καταλαβαίνω ότι οι γονείς σου σου έχουν περάσει τόσα πολλά ενοχικά τόσα χρόνια στο θέμα της αδερφής σου, που δεν χρειάζεται καθόλου να σου φορτώνουμε και άλλα. Και δεν μιλάει για όλα η ασθένεια, είναι πολλά και θέμα χαρακτήρα και έλλειψη οριοθέτησης από την οικογένεια. Τα έχω ξαναγράψει και δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε. Αν αισθάνεσαι άσχημα, αν αισθάνεσαι την ανάγκη να εκφραστείς αρνητικά για την αδερφή σου κάντο! Δεν θα πεθάνεις εσύ επειδή εκείνη είναι αυτή που είναι. Και δεν μιλάει πάντα η ασθένεια, μιλάει και ο χαρακτήρας και η παιδεία του καθενός, συγγνώμη δηλαδή.
Επίσης 30 χρονών γαϊδούρες δεν είσαι υποχρεωμένη να παίρνεις την αδερφή σου από κοντά στις παρέες σου, διαχώρισε τη θέση σου. Κι εδώ που τα λέμε ούτε είσαι υποχρεωμένη 30 χρονών γυναίκα να ακούς μονίμως τι σου λένε οι γονείς. Μένεις αλλού, έχεις δουλειά, μπορείς να κοιτάξεις τη ζωή σου από εδώ και πέρα. Δώσε βάση με κάποιο ψυχολόγο σε αυτό το κομμάτι, πως θα σταθείς στα πόδια σου και θα βάλεις όρια.
Μου έχει πει ο γιατρός μου να βάζω όρια κ έχει βαρεθεί να του λέω συνέχεια ότι δεν μπορώ να βάλω όρια. Δυστηχως αυτή η κοπέλα μ έκανε τρελό κακό κ δεν μπορώ να αλλάξω εγώ. Δεν μπορώ να βάλω όρια
Δεν υπαρχει πιο δυσκολο απο το να θετουμε ορια.Ξεκινα με ασκησεις στον καθρεφτη που φαινονται αρχικα χαζες...οχι...λυπαμαι αλλα εχω αλλα σχεδια...δεν θα μπορεσω....κτλπ...περα απο αυτο προσπαθησε οσο μπορεις να αποβαλλεις τις ενοχες σου.Ειστε ενηλικες και δεν εισαι υποχρεωμενη ουτε να συμπαθεις ουτε να κανεις παρεα την αδερφη σου με το ζορι.Κρατα αποστασεις γιατι ακουγεται πολυ τοξικη κατασταση.Πιστευω θα σε βοηθησει κι αποσταση να ηρεμησεις και να βαλεις μια ταξη στο μυαλο σου.
Είμαι κολλητή με όλες. Τις αγαπώ κ δεν θέλω να της χάσω ποτέ
Οπότε λογικά σε στηρίζουν και καταλαβαίνουν την κατάσταση άρα δεν τίθεται θέμα ότι η αδερφή σου σε ξεφτίλισε όπως λες. Μη νιώθεις άσχημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειαζόμαστε οι πολύ κοντινοί μας άνθρωποι να καταλαβαίνουν πέντε πράγματα παραπάνω και οι σχέσεις μας μαζί τους να είναι κάπως βαθύτερες χωρίς να σημαίνει ότι θα σηκώσουν το δικό μας φορτίο πάνω τους. Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό. Είναι οι φίλες σου τέτοια άτομα; Γιατί αν είναι επιφανειακές φίλες πχ, τότε μήπως είναι άδικο για την αδερφή σου να λες δεν θέλω να χάσω τις φίλες μου για εκείνη? Δεν το λέω για να δημιουργήσω ενοχές απλά να το δεις και από την άλλη άποψη.
Επίσης ανέφερες αν δεν την θέλουν δεν μπορείς να κάνεις κάτι ή να ξεκόψεις μαζί τους. Σου έχουν πει κάτι, σου έχουν αναφέρει κάτι; Το έχετε συζητήσει ή απλά το σκέφτεσαι και στεναχωριέσαι άδικα; Δεν μου είναι ξεκάθαρο. Σίγουρα δεν μπορείς να ξεκόψεις, μπορείς όμως να διαφοροποιήσεις τη φιλική και την αδερφική σου σχέση.
Λες δεν μπορείς να βάλεις όρια... Μήπως πρέπει να το δουλέψεις για σένα, γιατί βλέπεις χάνεις τον εαυτό σου, δεν γίνεται αλλιώς... Η ψυχολόγος δεν μπορεί να σου λέει βάλε όρια,,,,πρέπει να σου πει πως, να το δουλέψετε.
Όπως είπαν και άλλα παιδιά πιστεύω και εγώ ότι λίγος χρόνος μόνη σου θα σε βοηθήσει να σκεφτείς και να βρεις τις ισορροπίες σου και να ηρεμήσεις.
Επειδή είμαι αναπληρωτρια σκέφτομαι του χρόνου ν πάω σε άλλη πόλη. Για να φύγω κ ν απευθερωθω. Και να μην πω που είμαι. Οι φίλες μ ακομα κ που με ξεφτυλισε ήταν δίπλα μου. Την μίσησαν μ αυτό που έκανε. Γτ ήθελαν ν παν γ καφέ ν ξεσκασουν όπως κ εγώ κ με εβριζε κτλπ. Κ πάμπολλες φορές λέει δυσαρεστα, μόνο μίζερα. Ε και την βαριουνται. Η μία λέει θα κόψει εντελώς. Οι άλλες απομακρύνονται σιγά σιγά
Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό που είπες...Να πάρεις τις αποστάσεις σου να ηρεμήσεις...
Καλησπέρα, Πως είναι τα πράγματα με την αδερφή σου; Έκανες κάποια κίνηση;
pink εξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε. Θες να ανταλλάξουμε ζωές; Να ρθεις στην θέση μου
Περνάς καλά; Εγώ γ αυτό έφυγα γτ υπέφερα. Κ τώρα που μένω μακρυά αλλά στην ίδια πόλη πάλι υποφέρω
[QUOTE=stellagla89;1110724]Περνάς καλά; Εγώ γ αυτό έφυγα γτ υπέφερα. Κ τώρα που μένω μακρυά αλλά στην ίδια πόλη πάλι υποφέρω[/QUOTE
Να σου πω!ο δικος μου εκανε κ αποπειρα,ηταν 3 μηνες νοσοκομειο!ευτυχως για εμας ο ψυχιατρος του βρηκε κατευθειαν την καταλληλη αγωγη!στο σπιτι ειχαμε συνεχεια τσακωμους!εγω δεν μπορουσα να το διαχειριστω οι γονεις μου δεν του χαλαγαν χατηρια!προσπαθουσα να του βαλω ορια κ μια φορα θυμαμαι ο πατερας μου πηγε να με χτυπησει!σε καποια φαση παω ψυχολογο ολο παραπονα για τους δικους μου κ ξερεις τι μου ειπε?δεν φταινε οι δικοι σου αλλα εσυ που τους αφηνεις!παντως ο αδερφος μου μαζι μου ειναι πολυ ενταξει,με την μανα μου τζαντιζεται την βριζει!
Μάλλον είναι πιο ήπια η κατάσταση του από την δικιά μου. Δηλ ηρεμεί και λίγο. Η δικιά μου είναι καθημερινά στην τσίτα κ στην βία και μας έχει τρελανει ολους
Ναι ειναι πιο ηπια ο αδερφος μου!ποτε δεν ηταν βιαιος με εμας αλλα με τους αγνωστους εξω!νομιζε οτι μιλανε γι αυτον κ εβριζε τον καθε αγνωστο στο ασχετο!ασε δραματικες καταστασεις!δεν μπορω να τον κατηγορησω η αρρωστια του μιλαγε!ξερεις πρεπει κ εμεις να μαθουμε πως να χειρειζομαστε την κατασταση!διαβασα την ιστορια σου!νομιζω οτι καπου αφηνετε την αδερφη σας να σας κανει οτι θελει!τι παει να πει δες σας αφηνει να μιλησετε με τον ψυχιατρο της??θα μιλησετε οπωσδιποτε!επισης ειναι ασχημη εμπειρια να νοσηλευτει,ναι αλλα αν πρεπει??θελω να σου πω οτι πολλες φορες επηρεαζομαστε απο τα συναισθηματα κ ενω νομιζουμε οτι κανουμε το σωστο αντιθετως δεν τους βοηθαμε!επειδη ειναι αρρωστη δεν σημαινει οτι δεν θα της βαλεις ορια,δεν πειραζει κ ας παρεξηγηθει!πρεπει να την συγχωρησεις την αδερφη σου,δεν το θελει η ιδια,η αρρωστια της την χειροτερευει!κρατα τις αποστασεις σου αλλα αγαπησε την,το εχει αναγκη περισσοτερο απ ολου!
γεια σου! εχω κανει και εγω 2 αποπειρες αυτοκτονιας. το ειπα κατευθειαν και μου εκαναν πληση στομαχου. δεν εχω νοσηλευτει ποτε. αν και μερικες στιγμες νομιζω οτι το χρειαζομαι γιατι πεφτει πολυ η διαθεση μου. δεν ξερω τι να κανω δεν παλευετε και η καθημερηνοτητα.
και ολο τα ριχνω στην μανα μου. τι να κανει και αυτη η κακομοιρα την ταλαιπωρω μερικες φορες... δεν το θελω. ειμαι γενικως συνεργασιμος. αλλα και να μπω σε κλινικη δεν μπορω χωρις την καθημερηνοτητα μου. δεν μπορω να φυγω απο το σπιτι νομιζω θα γινω χειροτερα αμα μπω σε κλινικη.. τι μου προτεινεις?
Προσπάθησα πολύ γ αυτήν. Έδωσα τα πάντα. Πήγα πίσω την ζωή μου. Κ περνω κ εγώ ψυχοφαρμακα. Οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό που περνάμε εμεις. Άνθρωποι είμαστε. Αν μας χτυπάν στεναχωριομαατε και μισούμε. Εγώ την μίσησα. Γ όλα όσα έχει κάνει σε όλους μας. Κ δεν πιστευω ότι μιλά 100% η αρρώστια της. Αλλά κ ο χαρακτήρας της
Μα δεν μπαινουν ολοι στην κλινικη μονο οσοι ειναι στο απροχωρητο!καλα κ ο δικος μου στην μανα μου ξεσπαει!!οταν εκανες την αποπειρα τι σκεφτοσουν?ο δικος μου ηταν στον δικο του κοσμο,νομιζε οτι τον κυνηγαγαν γι αυτο το εκανε!εντωμεταξυ δεν το θυμαται!επεσε κ σε κομμα βεβαια δεν ξερω αν μετραει κ αυτο!
Μπορει ο αδερφος μου να ειναι καλυτερα αλλα πιστεψε με σε καταλαβαινω απολυτα!εχω αφησει κ εγω πισω την ζωη μου για να βοηθησω κ τον αδερφο μου κ τους γονεις μου!επισης κ εγω παιρνω αντικαταθλιπτικο!εμενα με βοηθησε ο ψυχολογος μου!να σου πω οτι εμπαινα σπιτι κ νευριαζα,ουρλιαζα σε ολους!πνιγομουν κ εριχνα το φταιξιμο ολοκληρο σε αυτους!ο ψυχολογος παντα μου τονιζε να αναλαμβανω τις ευθυνες μου!δεν μου φταιγαν σε ολα οι δικοι μου!καπου ειχα εγκλωβιστει κ δεν μπορουσα να προχωρησω οποτε εριχνα το φταιξιμο στους αλλους!στα λεω πολυ φιλικα κ με αγαπη!
οκ σε ευχαριστω φιλε μου! ολοι πρεπει να βοηθαμε τους αλλους. στα δυσκολα φαινομαστε!
Θα έρθω και θα συμφωνήσω με τη Στέλλα. Κάπου πιο πάνω στις αναρτήσεις το ανέφερε και μία άλλη κοπέλα και όντως έχουν δίκιο. Όπως μου είπε μια γνωστή μου...δεν είναι μία κούκλα χωρίς χαρακτηριστικά που ξαφνικά εμφανίζει μία πάθηση. Είναι ένας άνθρωπος με χαρακτήρα και προσωπικότητα και αν για παράδειγμα είναι εγωιστής ή κακότροπος, με την πάθηση έρχονται και μεγεθύνονται αυτά τα χαρακτηριστικά.
Στέλλα τι κάνεις; Τί γίνεται με την κατάσταση σου; Πώς είσαι ψυχολογικά;
Γεια σου Laila. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Είμαι σε αναστολή ακομα μιας και δουλεύω σε νήπιαγωγειο. Δεν ξέρω αν δουλέψω. Οπότε είμαι χάλια. Έχω την κατάσταση της αδερφής μου, πέρασα μόνη την καραντίνα, χωρις φίλο και οικογένεια, και γνκ είμαι πολύ λυπημένη κάθε μέρα. Περιμένω να τελειώσει η σύμβαση μου να δούμε τι θα κάνω
Διάβασα το πρώτο σου μήνυμα. 10 χρόνια φάρμακα και καμία βελτίωση τι να σου πώ! Δίδυμη εσύ, πως και την γλύτωσες απ τα ψυχιατρικά αφού δυο δίδυμοι συνήθως έχουν ίδια βιώματα, ίδιο περιβάλλον, παρόμοιοι χαρακτήρες? Διότι τα ψυχιατρικά όπως πιστεύω δεν είναι θέμα οργανικό αλλά έχουν τη γενεσιουργό τους αιτία στα βιώματα στη ζωή του ατόμου.
Τα φάρμακα υπάρχουν για να καταλαγιάζει ο άνθρωπος, να ηρεμά, από μόνα τους δεν μεταβάλλουν τον διαστρεβλωμένο τρόπο σκέψης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ψυχολόγου και κυρίως το άτομο να δουλέψει με τη σκέψη του με βάση την καθοδήγηση και βοήθεια που θα του δώσει ο ψυχολόγος. Ο ψυχίατρος δεν είναι ψυχολόγος, απλά δίνει κάποιες συμβουλές και κατευθυνσεις, η φαρμακολογία και συνταγογράφιση είναι βασικά η δουλεία του με βάση το συναίσθημα, ομιλία και συμπεροφορά που του βγάζει ο παθών. Κι αν στο πλαίσιο αυτό δεν σου δίνει θεραπεία πας και σε άλλον όπως γίνεται με τις υπόλοιπες ειδικότητες γιατρού.
Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τους γιατρούς της κ την ασθένεια της. Χρόνια τώρα υποφέρω με αυτήν την κατάσταση. Από Νοεμβριο άρχισα να παίρνω τα πρώτα μου αντικαταθλιπτικά. Πέρασα πολλές φάσεις θυμού, μίσους, έβριζα, τσιριζα. Αλλά έβλεπα την αδερφή μου κ έλεγα όχι ποτέ δεν θα γίνω έτσι. Το έβαλα σαν στόχο
Πλέον παιδιά φοβάμαι μην γίνω σαν κ αυτήν. Η επικοινωνία με αυτό τ άτομο με έχει χαλάσει φουλ. Δεν αποδίδω στην δουλειά, συνέχεια κλαίω, φοβάμαι, κοιμάμαι, έγινα αντικοινωνική
καλησπέρα!! Με τη δουλειά πως είσαι;; νομίζω περίμενες κάποια αποτελέσματα.. Είχες καμία θετική εξέλιξη; Σε σχέση με την αδερφή σου, πήρες τις αποστάσεις σου να ηρεμήσεις;
Στην δουλειά πολύ καλά αλλά τελειώνει τώρα. Και τώρα 2 μήνες το καλοκαίρι πως θα την αντέξω; Κανένα αποτέλεσμα θετικο. Μπορώ να φύγω μόνο όταν ανοίξουν τ σχολεία από Σεπτέμβριο δηλ γτ είμαι αναπληρώτρια