Originally Posted by
elisabet
Φίλε Αντώνη...με αγάπη σου μιλάω, πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ τι περνάς όλο αυτό τον καιρό που σε βλέπω να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με όλες αυτές τις ασθένειες. Αν ήσουν φίλος μου, αλήθεια, θα θελα να έρθω να σε πιάσω απ΄τον γιακά και να σε ταρακουνήσω δυνατά και να σου πω "συνελθε επιτέλους". Ξέρω, δεν θα βοηθούσε μάλλον, προφανώς ούτε εσύ θες όλη αυτή την ταλαιπωρία, ούτε εσένα σου αρέσει να τρέχεις από γιατρό σε γιατρό και να τρως την ζωή σου σε νοσοκομεία...αλλά πραγματικά στο λέω, προσπάθησε να σκεφτείς για λίγο λογικά και να κάνεις την χάρη στον εαυτό σου να τον ακούσεις και να δεις τι πραγματικά σε ενοχλεί, ποιο πραγματικά είναι το πρόβλημα και τι είναι αυτό που σε κάνει να βιώνεις όλο αυτό το άγχος με τις αρρώστιες.
Τυχαίνει να έχω φίλο παθολόγο χρόνια και έχουμε συζητήσει αρκετές φορές αυτό το θέμα με ανθρώπους που ταλαιπωρούνται όπως εσύ. Μάλιστα πριν μερικά χρόνια είχα απευθυνθεί σε εκείνον για ένα κοντινό μου πρόσωπο που πέρασε αυτή την φάση του να αγχώνεται για διάφορες αρρώστιες. Κανείς γιατρός δεν θα πάρει την ευθύνη να σε διώξει όσο εσύ διαμαρτύρεσαι για συμπτώματα- ακόμα κι αν αυτά είναι στο μυαλό σου ή αν προκαλούνται από το μυαλό σου. Πόσο μάλλον αν είναι ιδιώτης και πληρώνεται κιόλας...σιγά μη σε διώξει. Θα σε βάλει να κάνεις όλες τις πιθανές κι απίθανες εξετάσεις που υπάρχουν, θα σου δώσει "θεραπείες" όταν αυτές δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες, ακόμα κι αν οι εξετάσεις σου βγαίνουν μια χαρά και γενικά όσο εσύ επιμένεις πως δεν είσαι καλά ο γιατρός θα συνεχίζει να σε βάζει να ψάχνεις. Δεν μπορεί ο γιατρός να βάλει τέλος σε αυτό. ΕΣΥ πρέπει να βάλεις το τέλος. ΕΣΥ πρέπει να βρεις την δύναμη και το κουράγιο να πεις ότι κάτσε ρε φίλε... δεν γίνεται να τρέχω όλη μέρα σε γιατρούς, αλλού είναι το πρόβλημα μου, άλλο πρέπει να ψάξω. Ο γιατρός δεν είναι Θεος. Αν εγώ πάω και του πω ότι πονάω πχ ακόμα κι αν οι εξετάσεις μου δεν δείχνουν κάτι, θα με κάνει πειραματόζωο, θα δοκιμάσει ο, τι φάρμακο υπάρχει μέχρι εγώ να του πω πως δεν πονάω πια. Αυτή είναι η δουλειά του.
Στα επείγοντα ναι, έπρεπε να σε έχουν τσεκάρει καλύτερα αλλά κάτσε ρε Αντώνη....αν εσύ πηγαίνεις κάθε τρεις και λίγο στα επείγοντα χωρίς λόγο πώς περιμένεις να σε πάρουν στα σοβαρά; Θα το πάθεις σαν τον βοσκό με τον λύκο στο τελος...και κάτι σοβαρό να πάθεις δεν θα σε πιστεύει κανείς, εκεί θες να καταλήξεις; Στα επείγοντα δεν παίζουν. Πηγαίνει κόσμος που η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή, που η ζωή του κρίνεται από το ένα δευτερόλεπτο που ο γιατρός αντί να ασχοληθεί μαζί του θα κάτσει να ασχοληθεί μαζί σου επειδή εσύ αρνείσαι να δεις αυτό που βλέπουμε όλοι εμείς εδώ στο φόρουμ χωρίς να σε ξέρουμε και που προφανώς βλέπουν κι οι γιατροί αλλά οι ιδιωτές στους οποίους τα σκας δεν θα στο πουν ποτε ωμά, ότι το πρόβλημα σου είναι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ. Έτσι ωμά φίλε Αντώνη, θα στο πει μόνο ο γιατρός στο δημόσιο γιατί δεν σε έχει άμεση ανάγκη αφού δεν πληρώνεται απευθείας από σένα.
Εντωμεταξύ κάτσε και σκέψου για ένα δευτερόλεπτο στην τελική, τι τόσο θαυμαστό και αναντικατάστατο έχει δηλαδή η δική σου παρουσία σε αυτόν τον κόσμο; Αν έχεις μια στο εκατομύριο την τάδε σπάνια, απιθανότατη ασθένεια που κανείς γιατρός δεν μπορεί να διαγνώσει μέχρι τώρα κι ας έχεις ξεσκιστεί στα φάρμακα και στις εξετάσεις.... τι σε τρομάζει τελοσπάντων τόσο πολύ στο να πεθάνεις; Όταν έρθει η ώρα σου αγαπητέ μου, όπως κι η δική μου και όλων μας, δεν θα μας σώσει καμιά εξέταση...απλά θα τεζάρουμε και τέλος. Θα συνεχίσει να κινείται η γη και χωρίς την παρουσία μας. Εσένα τι σε φρικάρει τόσο πολύ;