Αν τους πω αυτα που σας λεω θα μ δωσουν αναβολη..και δεν θελω αν δεν σιγουρευτω οτι θα γινει η μεταθεση μου..αυτοι με βγαζουν ευ γτ περιμενουν να βγουν κατι οτμονικες εξετασεις
Printable View
Αν τους πω αυτα που σας λεω θα μ δωσουν αναβολη..και δεν θελω αν δεν σιγουρευτω οτι θα γινει η μεταθεση μου..αυτοι με βγαζουν ευ γτ περιμενουν να βγουν κατι οτμονικες εξετασεις
Εβαλα βυσμα..σημερα μιλησα μαζι του και ειπε θα γινει..αλλα δεν πιστευω κανεναν πλεον
Στο κεντρο ειμαι ακομα...δεν εχω φυγει απο δω..σβεν σπεν ειδικοτητα και ξεμεινα εδω.
υπομονη φιλε μου!! κανε υπομονη! προσπαθησαι να εχεις σκεψεις θετικες, να σκεφτεσαι οτι ειναι κατις που ολοι το περασαν ,που δεν μπορεις να το αποφυγεις!! σρ μην παλευεις να βρεις τροπους να το γλυτωσεις ααλλα τροπους πως να το περασεις οσο πιο απαλα μπορεις! Μη σκεφτεσαι την αυτοκτωνια! μην σκεφτεσαι ασχημα πραματα, μπορει να σε παρατησει η κοπελα σου, δυστυχως αυτο γινετε πολυ συχνα οταν ειμαστε φανταροι! ακομα και φιλοι μπορει να σε ξεχασουν, θυμαμαι οπου ενας φιλος μου εμαθε οτι η κοπελα του πηγε με τον ξαδερφο του! ολα μπορει να γινουν το θεμα ειναι να εισαι οσο μπορεις πιο δεκτικος σε καθε δοκιμσια!! θα περασει, το καλοκαιρι θα εισαι σπιτακι σου
Παιδοα ειμαι καθετος..για την ψυχικη μου υγεια θα κυνηγησω το ι5..
Όχι βρε! Εγώ που είμαι εσωστρεφής και δεν την πάλευα στο στρατό έσφιξα τα δόντια και τον έβγαλα! Λίγοι μήνες μείνανε, μετά θα θυμάσαι τις στιγμές του στρατού και θα γελάς! Καλύτερα όχι ι5. Βέβαια εσύ παίρνεις την τελική απόφαση και εσύ ξέρεις την ακριβή σου κατάσταση. Απλά να θυμάσαι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο δείχνουν τώρα.
Αδερφε ειμαι πολυ καθετος ακριβως γτ βλεπω την κατασταση μου...ι5 για να ειμαι εγω καλα μεσα μου
δεν ειναι ασχηη λυση,εξαλου πλεον δεν υπαρχει προβλημα οπωςπριν στο να πιασεις δουλεια! Σε καταλαβαινω φιλε μου, ειναι ασχημο να σε πιεζουν για κατι που δεν ηθελες!! Θυμαμαι εμενα οταν φρικερνα στο στρατο μου κοπαναγαν συνεχως οτι ειμαι εθελοντης! οτι εγω ηθελα και πηγα! και αυτο καπως με εκανε να ξεχνιεμαι!! νομιζω οτι εαν πηγαινα στον κανωνικο στρατο -οπου πηγα στο πρωτο μηνα και στους τελευταιους διοτις με εδιξαν λιγο πριν απολυθω - νομιζω οτι και εγω θα επερνα Ι5.
Οσο για αυτους που λενε οτι πρεπει να υπερασπιστης την πατριδα κι τετοιες βλακειες! γραψτους κανωνικα φιλε μου!! Πες τους οτι με το ζορι δεν γινετε!! ας ηταν η πατριδα ετσι οπως αλλες, ας ηταν ο στρατος οπως σε αλλες χωρες ωστε να θες να υπερετεις απο μεσα σου !! αλλα στην χωρα μας ολα ειναι βλακιες!! οταν στο τρατο βλεπεις να καβατσονωντε οσο μπορουν σχεδον ολοι τους!! οταν βλεπεις τους αξιωματικους να ειναι οι τελευταιοι και επειδη ειναι αχρηστη για οποιαδηπωτες αλλη δουλεια πανε εκει για συγουρια!! τωτες για ποιο λογο να πας φανταρας?? για να τους καθαριζεις τις τουαλετες τους? διοτι αυτο κανουν οι φανταροι!! δεν τους μαθαινουν να πολεμαν!! δεν τους μαθενουν τυποτα!! μονο αγκαρια!! αρα?? για ποιο λογο να πας? Αυτος ειναι ο λογος οπου προσωπικα πηγα ειδικες δυναμεις για να μαθω κατι!! να περναω την ωρα μου, αλλα και εκει σαν τελειωσε η εκπεδευση μετα καναμε αγκαριες!! εκτως απο ενα περιστατικο που ειχε γινει κι ειμασταν σε συναγερμο για κατι εβδωμαδες! μονο τωτες καταλαβα τι ειναι ο πραγματικος στρατος!
Στην χωρα οπου ο καθε ενας κοιταει τη καβατσα του για ποιο λογο να χαλας εστω και μια ημερα απο την ζωη σου σε στρατο τετοιο??
εξαλου σε φαση οπου πραγματικα γινει πολεμος το μονο "οπλο" οπου πραγματικα θα πολεμησει βαση της εκπεδευσης του ειναι οι πυροβολικαριοι και οι σμηναγοι της πολεμικης αεροπορειας! και το ναυτικο ,.Ολοι οι αλλοι θα κανουν αλλα πραγματα απο αυτα που εχουν μαθει!! Σε περιοδο πολεμου η ζωη μας θα ειναι απλο νουμερο!!! Θυμαμαι καναμε μια ασκηση οπου αποστωλη ηταν να καταστρεψουμε ενα ρανταρ στη τουρκια, οχι ομως κοντα στο αιγαιο , βαθια μεσα! θα πεφταμε με αλεξιπτωτα και θα χαλαγαμε την βαση του ρανταρ! η ασκηση ολη ηταν σχεδον μονο στο πως θα φτασουμε εκει, πως θα βαλουμε εκρικτικα κι πως θα σκοτωσουμε τους αξιωματικους! για το πως θα γυριζαμε δεν υπηρχε σοβαρο σχεδιο!! κι οτι υπηρχε ηταν τελειως εξωπραγματικο! δλδ θα πηγαιναμε κι θα μεναμε εκει!! χχχαχαχα. Καμια αλλη χωρα φιλε δεν εχει τετοιο σεναριο! ολοι εχουν σκοπο και τον γυρισμο των στρατιωτων τους!! Εμεις, θυμαμαι λεγαμε, να ντυθουμε τουριστες κι να γυρισουμε με το τραινο! χαχαχα.
Τι ακριβως να πω στον ψυχολογο δεν ξερω..οι γονεις μου με στηριζουν για αναβολη επειδη με βλεπουν πως αντιδρω...
Φοβαμαι οτι δεν θα με πιστεψουν..βεβαια θα τους παρει και ο πατερας μου
Πάντως αν έχετε καλό διοικητή κάνε μια προσπάθεια να μιλήσεις μαζί του πρώτα, εγώ υπηρέτησα στον Έβρο και στην μονάδα είχαμε ένα άτομο που παρουσίαζε συμπτώματα κατάθλιψης και δεν είχε πολλές παρέες , και επειδή και στην προσωπική του ζωή τα πράγματα δεν του πήγαιναν καλά, ο διοικητής της μονάδα του είχε δώσει 3 εβδομάδες άδεια χωρίς να χρεωθεί στις δικές του μέρες ώστε να βγάλει κάποια χρήματα και γενικά να νιώσει λίγο καλύτερα όσο θα είναι έξω, αν πάλι πιστεύεις ότι αν πάς στον διοικητή σου να μιλήσεις δεν θα πιάσει τόπο τότε πήγαινε κατευθείαν στον ψυχολόγο/ψυχίατρο και πές του τι νιώθεις και να δεις τι επιλογές έχεις και τι μπορεί να γίνει, σε κάθε περίπτωση κάνε λίγο υπομονή μέχρι να δείς τι ανταπόκριση θα έχουν οι παραπάνω κινήσεις , και σε παρακαλώ να θυμάσαι ότι έχεις την ζωή μπροστά σου για να ζήσεις ωραίες εμπειρίες και οτι αυτές η δύσκολες που περνάς τώρα μόνο ποιο δυνατό θα σε κάνουν και δεν θα κρατήσουν πολύ.
Κανεις σας δεν βοηθαει..ειναι σαν να μου λετε ορι δεν θα μου δωσουν την αναβολη..εγω τριτη θα την παρω δεν αντεχω αλλο..
Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο εκεί και πες του δεν είμαι καλά θα φουνταρω. Θα σου δώσει αναβολή και θα έχεις χρόνο να δεις καλύτερα τις κινήσεις σου.
συγνωμη ρε φιλε μου τι περιμενεις να κανουμε? να βαλουμε βισμα?
Θα στο ξανα πω, οταν παρουσιαστεις να ζητησεις να παρουσοασθεις για ακρωαση σε ψυχειατρο! απο εκει μαλον θα σου δωσουν ειτε καποια αδεια μεγαλη για να το ξανα σκεφτεις ειτε μπορει να παρεις αναβωλη 6 μηνων! συνηθως ετσι εκαναν την εποχη μου! Ισως παρεις και κατευθειαςν το Ι5! .Οπου στο ξανα λεω!! εαν εισαι αληθεινος στον γιατρο θα στο δωσει!! Αν τωρα πας και το πεξεις οτι πασχεις απο σχιζοφρενεια η κατι τετοιο, δυσκολα να τους κοροιδεψεις ,καθε μερα συνανταν ,ξερουν! Μπορει η καταθλιψη ειναι πιο δυσκολο να σου δωσει Ι5 απο τις βαριες ψυχικες παθησεις οπου περνουν αμεσως Ι5, αλλα νομιζω οτι αν τους τα πεις με απολυτη αληθεια! με παθος και μεσα απο την καρδια σου θα τα καταφερεις!
Προσωπικα, την εποχη που ειμουν εγω, εδιναν αμεσως το χαρτι σε οσους επερναν βαρια ναρκωντικα! θυμαμαι οταν εμαθαν για μενα οτι ειμουν χρηστης ηρωινης! ο δικοιητης με παρακαλαγαι να παρω Ι5! αλλα εγω δεν ηθελα ! κι οχι μονο δεν ηθελα αλλα καταφερα και να περασω τα σχολεια των ειδικων δυναμεων με πολυ καλη αποδωση ! Αυτο το εκανα ομως επειδη ειμουν 20 χρονων, σημερα ισως το επερνα το χαρτι! Αυτο ομως δεν μπορω να στο συστησω! δε μπορω ν ου πω να παρνεις βαρια ναρκωντικα για να γινει αυτο που θες! οχι επειδη ειναι αναρμοστο με το φορουμ μονο αλλα επειδη θασυχαθω τον εαυτο μου εαν υπαρξει ανθρωπος που θα επιρεαστει απο εμενα να παρει ουσιες!! μεχρι σημερα καθε φορα οπου αναφερω τα ναρκωντικα προσπαθω να το γραφω ετσι, με τροπο που να δειξω ποσο χαλια κατελληξα! ωστε να επιρεαστει αρνητικα οποιος σκεφτεται να κανει χρηση !
Λοιπον φιλε μου, μπορεις και να πας πρωτα σε καποιον ιδιωτη ψυχειατρο και να του ζητησεις να σου γραψει μια γνωματευση καταθλιψης ωστε να εισαι ακομα πιο πηστευτος στο επιατρο που θα περασεις!.
Αν τους πω οτι αγχωνομαι παρα πολυ δεν μπορω να κοιμαμαι τα βραδυα και εχω αρχισει να χανω το μυαλο μου? Και οτι πιο παλια επασχα απο καταθλιψη? Ρε γιωργο τι οταν παρουσιαστω? 4 μηνες ειμαι ηδη μεσα. Επισης εγω μιλησα για αναβολη οχι για απαλλαγη κατευθειαν ι5..αυτο ειναι δυσκολο
Θυμάμαι που διάβαζα άρθρα και συζητήσεις για απαλλαγή από στράτευση. Μέσα σε χιλιάδες βλακείες που διάβασα εκ των υστέρων ξεχωρίζω μερικά χρήσιμα και αφήνω την παρακαταθήκη για τους επόμενους...
«Ποτέ ο στρατός δεν θα παραδεχτεί ότι έκανε λάθος που σε έβαλε μέσα» ήταν μία σωστή ρήση που είχα διαβάσει. Το ξεκαθάρισμα γίνεται στην αρχή. Θα βρεθεί κάποιος να σε ρωτήσει έντιμα στην αρχή της διαδικασίας αναβολής ή στράτευσης αν μπορείς να υπηρετήσεις. Εκεί απαντάς έντιμα ότι με κατάθλιψη ή με το χ ψ θέμα δεν μπορώ ή αυτό είναι το νόημα της απάντησής σου. Εσύ είπες θέλω και μπορώ, αυτό ήταν το deal που έκανες. Οι στρατιωτικοί σε εμπιστεύτηκαν και ασχολήθηκαν μαζί σου. Πλέον έχουν την ευθύνη σου και είσαι στη δικαιοδοσία τους. Τους βάζεις σε μπελάδες και σε διαδικασίες που και σένα πλέον δεν συμφέρουν, ψυχοφθόρες αναβολές επί αναβολών. Το ότι μπήκες μέσα και χειροτέρεψε η κατάσταση σου εκλαμβάνεται ότι στο στρατό σου δημιουργήθηκε το πρόβλημα και τώρα αυτοί έχουν την ευθύνη να το λύσουν. Αν τους πεις ότι έχεις κατάθλιψη και ότι θα κάνεις κακό στο εαυτό σου οπωσδήποτε θα ληφθεί υπόψη, αλλά και εγώ στη θέση τους θα εκνευριζόμουν.Σκέψου ότι ο στρατιωτικός που θα πρέπει να σου δώσει αναβολή πρέπει να ρίξει άκυρο στους προηγούμενους, χαλάει το πρόγραμμα τους με την κατανομή υπηρεσιών και ατόμων, θα απασχολήσεις γιατρούς, γραφιάδες και το κυριότερο, τους βγάζεις άκυρους, ότι έκαναν λάθος που σε εμπιστεύτηκαν. Για να αποφεύγονται ακραίες καταστάσεις, τραγικές ή εγκληματικές, το ξεκαθάρισμα πρέπει να γίνεται στην αρχή. Τραγικές με αυτόχειρες, που δεν είχαν γκόμενα ποτέ στη ζωή τους, λόγω ερωτικής απογοήτευσης και εγκληματικές με παραβατικούς, που δεν είχαν ούτε κλήση στη ζωή τους, και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά.
«Κανένα στρατιωτικό δεν τον ενδιαφέρει τι πρόβλημα έχεις και αν θα υπηρετήσεις» μία άλλη σωστή ρήση. Έχουν τα δικά τους προβλήματα και η δουλειά τους έτσι και αλλιώς θα γίνει. Όταν λες τα προβλήματά σου τους εξηγείς τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν αυτοί με την περίπτωσή σου. Φυσικά ο καθένας θέλει την ησυχία του. Το να τους πεις ότι έχεις κατάθλιψη, εκτός του ότι βγάζεις διάγνωση και τους κομπλάρεις - εκνευρίζεις, είναι πρόβλημα σου. Στην περίπτωσή σου τους έχει βάλει ήδη σε μπελάδες, και αν πεις μπαρούφες μπορεί να τους βγάλεις τον κακό εαυτό. Αν θες αναβολή θα περιγράψεις την καθημερινότητά σου, τις σκέψεις σου και θα ξεκαθαρίσεις ότι θελεις να φύγεις..χθες. Όλα αυτά αν δεν συνοδεύονται με ψυχολογία του δεν την παλεύω, ξέχνα το.
Να θυμάσαι βέβαια ότι αναβολές είναι πολύ ψυχοφθόρες, οπότε αν σου προτείνουν να τελειώσεις θητεία στο πιο χαλαρό για το διάστημα που μένει, μιας και έκανες την πατάτα που μπήκες με κατάθλιψη, προτίμησέ το.
τελικά τι έγινε?