Δυστυχώς το ξέρω. Και σε μένα ισχύει. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα τους αφήσουμε να μας κάνουν ότι θέλουν.
Printable View
Πλησιάζει ο καιρός που θα βγει η απόφαση για την αγωγή και έχω ένα κακό προαίσθημα και το σκέφτομαι συνέχεια, πώς θα είναι όταν θα με πάρει ο πατέρας μου τηλέφωνο και θα μου πει βγήκε η απόφαση και έχασες και πρέπει να πληρώσεις και αποζημίωση στους δολοφόνους. Σκέφτομαι την ικανοποίηση που θα νιώσουν εκείνοι, τη δικαίωση, το πόσο έξυπνοι θα αισθάνονται για την πλεκτάνη που μου έστησαν και ότι αυτό θα τους δώσει το πράσινο φως, τώρα που πια δεν μένω στη γειτονιά,να εξολοθρεύσουν τα υπόλοιπα ζωντανά.
Ορέστη, τις περισσότερες γάτες τις έχω στειρώσει, δεν θα γεννήσουν αλλες. Είναι κάποιες που θέλω να σώσω, να τις πάρω μαζί μου στο καινούργιο σπίτι, αλλά δυσκολεύομαι στη μεταφορά. Με δένει όμως η ανάμνηση όσων έγιναν και δεν μπορώ να βρω λύτρωση όσο δεν δικαιώνομαι. Ναι, το σύστημα δικαιοσύνης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αποδίδει το δίκιο και το σωστό, παράλληλα όμως αυτή την επιβράβευση της παρανομίας δεν την αντέχω, ειδικά όταν συμβαίνει εις βάρος μου και όταν την ντυνουν με ένα υποτιθέμενο πνευμα δικαιοσύνης και ηθικής. Αν παραδέχονταν ότι είναι ανήθικοι δεν θα με πείραζε τόσο, αλλά με πειράζει πιο πολύ που δεν έχουν συνειδηση της κακιάς τους και των πράξεών τους.
Να τους πληρώσω αποκλείεται, ο πατέρας μου μου έχει πει ότι αν χάσω το πολύ να βγει ένα ποσό των 2000 ευρώ και υπάρχουν τρόποι να μην το πάρουν ποτέ, αλλά και πάλι δεν είμαι ικανοποιημένος με το να κερδίσουν γιατί θέλω να καταλάβουν τι έκαναν. Επίσης η δικηγόρος τους είναι μια αστεία ύπαρξη που έχει ανακατευτεί και σε άλλες υποθέσεις με κακοποιήσεις ζώων υπέρ των δραστών και την απεχθάνομαι εξίσου.
Και η δικαστής των ασφαλιστικών μου την είχε σπάσει θεωρούν τον εαυτό τους έξυπνο, μπροστά στα μάτια μου δεν καταλάβαινε τι έλεγε η μάρτυρας και είχε έντονο υφακι επειδή ,όπως ανέφερε και η ίδια, έχει και αυτή στη γειτονιά της γάτες και την ενοχλούν (αν είναι δυνατόν να το δηλώνει αυτό δικαστής). Μια αναφορά για κακοδοξία της έπρεπε,αλλά με τα έξοδα με τα γατιά και τους γιατρούς,δεν έχω την άνεση να κάνω καινούργια δικαστήρια και ο πατέρας μου δεν με βοηθάει καθόλου, αντιθέτως με αποτρέπει. Είχαμε πει να κάνω έφεση αν χάσω, τώρα και αυτό το αλλάζει.
Το εχω νιωσει κι εγω εντονα αυτο που λες, οτι θεωρουν οτι ειναι καλοι, νοικοκυραιοι και δικαιοι. Αντιστοιχα τα ατομα που ειχα προβλημα στη γειτονια μου. Με ελεγαν τρελο και με εδιωξαν συνεργωντας απο την πλατεια που εβγαζα χρονια το σκυλο μου, ομως τι φοβηθηκαν και αυτοδικησαν; Οτι θα κινουμουν νομικα. Πως γινεται να λες οτι εισαι νοικυραιος και ενσωματωμενος στην ελληνικη κοινωνια και να αυτοδικεις για να εκδικηθεις τη νομιμοτητα; Καμια συγκρουση μεσα στο μυαλο τους. Εμεις ειμαστε καθε τι που θεωρειται καλο, ασχετα απο τις πραξεις μας, ο αντιπαλος ειναι καθε τι κακο. Ετσι λειτουργει το πρωτογονο μυαλο τους. Μην εκπλαγεις αν θεωρουν τους εαυτους τους και φιλοζωους αυτοι που σκοτωσαν τις γατες.
Φιλε δεν ξερω που ειναι το καλυτερο μερος να ζησεις. Αν πηγαινες στο χωριο μου για παραδειγμα, τα ιδια προβληματα θα αντιμετωπιζες, με τη διαφορα οτι εκει δε θα ειχες κανενα κονε, και θα ηταν ολοι εναντιον σου. Θα ηταν χειροτερα δλδ. Να ξερεις ομως οτι τα χρονια περνανε γρηγορα και δε χρειαζεται να σε νικησουν οι αλλοι για να χασεις. Αρκει να σε βαζουν να ασχολεισαι με τις μαλακιες τους και να μη μπορεις να κανεις αυτα που εσυ θες. Ετσι εκαναν σε εμενα και τωρα πριν το καταλαβω ειμαι 40 και δεν ξερω τι νεα αρχη μπορω να κανω. Νομιζω ειμαι εκτος παιχνιδιου πια.