Originally Posted by
Sonia
Να σου το αντιστρέψω λίγο; Πριν πολλά χρόνια έκανα πρακτική σε εστιατόριο ξενοδοχείου σαν βοηθός σερβιτόρου. Ήμουν η μόνη που ως το τέλος της σεζόν πλέον την κάναν κανονική σερβιτόρα με δικό της πόστο. Όσο κι αν ήμουν αρκετά αγχωμένη και δεν το είχα, πρέπει τον πρώτο καιρό να είχαν αγανακτήσει όλοι μαζί μου, δεν κρυβόμουν απο τη δουλειά και με τον καιρό την έμαθα. Δεν απέφευγα πράγματα γιατί είχα πάει να δουλέψω, όχι να κοροϊδευτώ. Μια ψυχή που είναι να βγει, να βγει... έτσι σκέφτομαι όταν αγχώνομαι, δεν το ψειρίζω και κοιτάω πέρα από το άγχος μου.
Επίσης αρχές Ιουλίου φέραν άλλους μαθητές. Ανάμεσα τους ήταν μία κοπέλα που όλοι λέγαν ότι ήταν τα ζώα μας αργά. Ήταν λογομίλητη και είχε ένα ύφος ανέκφραστο και πάντα πήγαινε με το πάσο της χωρίς να φαίνεται να έχει καμία σπιρτάδα πάνω της. Με τον καιρό την κατάλαβε μία από τις παλιές σερβιτόρες και την είχε πάντα βοηθό και δουλεύαν πολύ καλά και προς το τέλος της σεζόν την έπαιρνα κι εγώ στο πόστο. Ξέρεις γιατί; Δεν ήταν χαζή, έκανε τη δουλειά της χωρίς να κάνει σαν νευρόσπαστο. Κάποια στιγμή που κάτι μου σχολίασε η μετρ, της λέω να σου πω κάτι; Ότι της πεις το κάνει. Στους 3 μήνες που είναι εδώ είδες να ρίξει πιάτο ή να σπάσει ποτήρι όπως έγινε με όλους αυτούς που θεωρείς καλούς; Είδες να αντιδράσει ποτέ και να σου ζαλίσει τον έρωτα; Είδες να αργεί η δουλειά ποτέ είτε δούλευε με την τάδε είτε μαζί μου; Είδες να έχει θέμα ποτέ με πελάτη ή να κάνει λάθος σε παραγγελία; Η κοπέλα ήταν έτσι ο τύπος της. Ήταν ΑΤΑΡΑΧΗ και ούτε φώναζε ότι είμαι καλή, ούτε ότι είμαι κακή. Παρόλο που πολλοί την παρεξηγούσαν, ναι μεν δεν αντιδρούσε, αλλά δεν έχασε ποτέ και την ηρεμία και την πίστη στον εαυτό της. Έκανε τη δουλειά της, απλά. Γιατί να βάλει την ταμπέλα στον εαυτό της ότι είναι αργόστροφη; Και στην ουσία παρόλο που συχνά την σχολιάζαν, τελικά η ουσία είναι ότι κανείς δεν είχε τίποτα μα τίποτα να της προσάψει. Έκανε τη δουλειά της μια χαρά.
Αν εσύ έκανες τη δουλειά σου και τελείωνε η υπόθεση, τι να σου πουν; Ακόμα κι αν πήγαιναν να σε βγάλουν φάουλ, θα τους αντιγύριζες ότι ήσουν εντάξει στη δουλειά. Θα μιλούσε η δουλειά σου από μόνη της.