Originally posted by PETRAN
Quote:
Originally posted by Arsi
Αυτά που μου γράφεις πλησιάζουν πολύ σε μια εσωτερική ηρεμία,που για μένα σημαίνει πως είναι πολύ κοντά στην απάντηση που ψάχνω.
Μου άρεσε η επισήμανση πως όλοι οι καθρέφτες στην ουσία είναι μαγικοί,είτε λίγο,είτε πολύ.
Αν όλο αυτό το συνδυάσω με το ερέθισμα της weird,ότι δλδ να ψάξω να με βρώ μέσα απ\'τον δικό μου καθρέφτη κ όχι απ\'τα μάτια των άλλων,θεωρώ σήμερα πως έκανα σημαντικό βήμα στις αναζητήσεις μου.
Να σαι καλα:)οι απόψεις σου ήταν πολύ βοηθητικές:)
Κοίτα Arsi, όπως είπα όλοι οι καθρέφτες έχουν την μαγία, σπάνια θα σου δείξουν το πραγματικό σου είδωλο.
Όλοι οι άνθρωποι δομούν το εγώ τους με βάση τους καθρέφτες. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιοι είμαστε σε συνάρτηση με τους άλλους. Ένας ψυχολόγος ο Bem μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι η γνώση για τους εαυτούς μας αποκτάται εν μέρη με τον ίδιο τρόπο που αποκτάμε την γνώση για τους άλλους και πάντα σε σχέση με το περιβάλλον που κινούμαστε. Δεν έχουμε προτέρημα στο σχηματισμό απόψεων για εμάς επειδή και μόνο είμαστε εμείς.
Όλοι \"ακούμε\" τους άλλους και βλέπουμε την συμπεριφορά μας σε συνάρτηση με τους άλλους. Καθρεφτίζουμε και καθρεφτιζόμαστε και πάντα υπάρχει λίγο-η πολύ- μαγία σε αυτή την διαδικασία. Το θέμα είναι όμως πόσο μαγία θα επιτρέψεις και εσύ να υπάρχει. Δηλαδή με απλά λόγια, πόσο θα επιτρέψεις στο καθρέφτισμα σου να παραμορφωθεί. Π.χ. κοίτα πόσο διαφορετικά καθρεφτιστίκαμε όλοι εδώ μέσα στο ποιο απότομο ποστ της Θεοφανίας. Το ποστ όμως ήταν το ίδιο, δηλαδή αυτός ο καθρέφτης είχε την ίδια μαγία πάνω του. Λόγο του ότι ήταν απότομο, όλους τους παραμόρφωσε πρως μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, όμως ο βαθμός της παραμόρφωσης διέφερε από άτομο σε άτομο. Άλλος άκουσε ένα γαύγισμα, άλλος ένα απειλητικό γρύλισμα (όχι δεν λέω ότι η Θεοφανία είναι \"σκυλού\"!). Και το πόσο θα αφήσεις εσύ να παραμορφωθείς, θα αλλάξει και τον καθρεφτη που σε παραμορφώνει μετά. Και ο κανόνας συνήθως είναι, ότι όσο ποιο πολύ βλέπεις εσύ να παραμορφώνεσαι, τόσο ποιο πολύ θα σε παραμορφώνουν και οι καθρέφτες.
Έτσι λοιπόν, μπορεί να έχουμε μαγικούς καθρέφτες, κάποιοι θα είναι περισσότερο κάποιοι άλλοι λιγότερο μαγικοί, κάποιοι θα παραμορφώνουν όμορφα ενώ κάποιοι άσχημα, αλλά μέσα σε αυτή την διαδικασία, είσαι και εσύ καθρέφτης, μαγικός, που αντανακλα τον εαυτό και τους άλλους με διάφορους τρόπους και που μπορεί να επηρεάσει δυναμικά το τι αντανακλάται πάνω του και το τι αντανακλάει.