Καλημερα και καλο μηνα!
Μπορω να καταλαβω εν μερη αυτα που εννοείς .Τουλάχιστον οσο αφορα την λεκτικη βια και παλι οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο που να λες οκ! εγω αυτον τον ανθρωπο δεν προκειται να τον συγχωρησω ποτέ ... ..... εκείνο που δεν μπορω να αντιληφθω ειναι τι κανει ενα ατομο να δεχεται την σωματική βια .
Ισως γιατι ποτε δεν μπηκα στα παπουτσια ενος τετοιου ανθρωπου .Μπορει η ζωη να μου φερθηκε πολυ γενναιωδορα σε αυτο το κομματι και γενικα στο κομματι της βιας σε οποια μορφη της και να υπαρχει, αλλα ισως και γιατι δεν επετρεψα και εγω με τον χαρακτηρα μου και τον τσαμπουκα μου που οταν ειναι αναγκαίο βγαινει στην επιφανεια και αποτρεπει να συμβει κατι ανάλογο .
Και παλι εδω καταλήγουμε σιγουρα στο συμπερασμα οτι αφορά το εγώ μας .Εμεις ειμαστε αυτοι που ειτε επιτρεπουμε ειτε οχι καποια θεματα να φτασουν στα ακρα ...
Αλλα και παλι το να δεχεσαι σωματικη βια και να υπομείνεις ειναι ενα θεμα που καποια στιγμη θα ηθελα πολυ να μπορεσω να καταλαβω τι ειναι αυτο που υπαρχει στο θυμα και το κανει να δεχεται και να παραμενει σε αυτο περαν φυσικα του φοβου ....
Το μονο που μπορω πλεον να πω οτι υπαρχουν ατομα άκρως χειριστικα.Λειτουργουν με τετοιο τροπο που σε ¨ευνουχιζουν¨ σωματικά ,ψυχολογικά και κυριως συναισθηματικα ωστε να μπορούν να ασκούν την οποια εξουσια θελησουν επάνω σου .Αν κατι τετοιο συμβαινει και στην σωματικη βια τοτε σιγουρα μιλαμε για πολυ μεγαλυτερη ασκηση υπεροχης και εξουσιας και πραγματικα ποια ταμπελα θα μπορεσει να φορεθει ανετα και να δηλωνει τον χαρακτηρα ενος τέτοιου ατομου ...Ποια ονομασια μπορει να χρησημοποιηθει και να δηλωνει τον υπερταρτο βαθμο ολο αυτου ?
Νοιωθεις οτι σε κυριαρχουν με ολη την σημασια της λεξεως και αυτο που μου κανει εντυπωσει και το βλεπω και σε διαφορα περιστατικα που γινονται εδω μεσα ,οτι αυτα τα ατομα εισπρατουν μια τοσο μεγαλη ευχαρίστηση, κοινως ηδονιζονται να βλεπουν τον ιδιο τους τον ευατο να χειρίζεται τους αλλους και να εισπράττουν υποταγή .
Ειναι ενα στοιχειο πραγματικα που οσες φορες και να το δω δεν παυει να με εκπληση....
Να ξερεις οι πραγματικες φιλιες ειτε απο αντρες ειτε απο γυναικες ,θα ερθουν απο ατομα που ειναι γεματα και στην δικη τους ζωη !
Δεν θα εχουν κανεναν λογο ουτε να σε ζηλευουν γι αυτα που εσυ εχεις καταφερει και εχεις αποκτησει ουτε μεσα απο τα λογια τους , που οσο σκληρα και να ειναι καμια φορα δεν βγαινει ουτε το αισθημα της εκδικησης ουτε της τιμωρίας .
Λιγοι θα ειναι αυτοι που θα στο δωσουν και φυσικα αυτο εξαρταται και απο τον ευατο σου .Τι δινεις εσυ σε αυτούς .
Δεν μπορουμε να εχουμε την απαιτηση να εχουμε κοντα μας τετοια ατομα απο την στιγμη που δεν ειμαστε εμεις ετσι ..
Παντως παιδικες φιλιες που καταφεραν και ξεπερασαν πολλους σκοπελους ειναι αυτες που αντεχουν στον χρονο και οτι και να συμβαινει ,μπορει να χανεσαι ανα διαστηματα γιατι ετσι το απαιτουν οι εκαστοτε ρυθμοι της ζωης ,αλλα σιγουρα με την πρωτη αφορμη ξανασμιγουν .
Οπως και οι φιλιες που δημιουργουνται οταν βρίσκεσαι μεσα σε μια μακροχρονια σχεση ή ακομα και σε ενα γαμο ,οταν εχεις την επαγγελματικη σου ζωη και γενικα οταν εισαι γεματος απο παντου .
Τοτε μπορεις ανετα να πεις οτι εγω μπορω να εχου και φιλες αλλα το κυριοτερο φιλους,που για εμας τις γυναικες ειναι πολυ παρεξηγημενος ορος ..
Δυσκολα καποιος τριτος μπορει να καταλαβει πως ενας αντρας και μια γυναικα μπορει να εχουν μια καθαρα φιλικη σχεση ....
Οποτε και αυτο το κομματι στην ζωη μας χρειαζεται πολυ δουλειά και κυρίως σεβασμο στον αλλον ,ωστε να εισπαρτουμε και τον αντίστοιχο !