Απειρα ξενύχτια... Εχω φυγει απτη δουλςια αρκετες φορές γιατι παλιότερα πάθαινα κ κρισεις πανικου μετα απο εκτακτες... Ειναι αρκετα δύσκολη η φαση μας δυστηχως
Printable View
Ναι αλλά σας έχει τυχει να ξυπνήσετε από έκτακτες? Γιατί φοβάμαι παρα πολυ
Επίσης πιστευω οτι οι κρίσεις πανικου παιζουν ρόλο και εγώ έχω αρκετές και ειδικά την νυχτα
Εγω καποιες φορες δεν μπορω να κοιμηθω λογω εκτακτων και των ακομα χειροτερων παυσεων. Με το που χαλαρωνει τελειως το σωμα πεταγομαι πανω χωρις ανασα. Γενικα οσο περνανε τα χρονια γινοτναι ολο και χειροτερες. Οταν πρωτοξεκινησαν ηταν ελαχιστες και απλες εκτακτες κενο χτυπος δεν με αγχωναν αυτα. Μετα αρχισαν να προστιθενται πολλες εκτκατς στην σειρα χωρις κανονικο χτυπο, ταχυκαρδιες, πονοι, αυτες οι εκτακτες που ειναι απλα λες και κατι κινειται στο στηθος κτλ. Εχω φτασει σε σημειο να μην μπορω να φυγω απο την πολη μου εδω και εναν χρονο γιατι φοβαμαι οτι θα τις παθω σε καποιο μεσο μεταφορας και δεν θα μπορω να τρεξω σε καποιον γιατρο. Ακομα και λιγο πιο εξω απο την πολη θα το σκεφτω διπλα να παω. ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Πραγματικά τραγική κατάσταση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να χαλαρώσουμε και να σκεφτόμαστε πιο αισιόδοξα. Εσείς έχετε νιώσει ποτέ παύση μόνο και μετά να μην νιώσετε αυτόν τον δυνατό χτύπο που κάνει η έκτακτη;
ναι αυτο πιθανοτατα ειναι παυση οχι εκτακτη
Νομίζω τα έχω νιώσει όλα. Και μένα με έχει επηρεάσει αρκετά πια στην καθημερινότητα μου. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Αλλά τώρα και στον υπνο? Αυτό με ξεπερνά νομίζω πως θα πεθάνω στον υπνο μου και δεν μπορώ ουτε ήσυχα να κοιμηθώ πια.
εχεις διαγνωσθει με αγχωδη διαταραχη ελλη? πως εμφανιστηκαν οι εκτακτες? πηρες καποια αγωγη?
Περυσι για καμποσο διαστημα δεν σηκωνομουν καθολου απο το κρεβατι για να μην τις νιωθω, γιατι τις ενιωθα μονο στην κινηση. Πηρα αντικαταθλιπτικα σταματησαν και τωρα παλι τα ιδια
Αυτές οι παύσεις είναι επικίνδυνες ή θεωρούνται καλοήθεις όπως οι έκτακτες;
Έκτακτες ειναι όλα, απλώς τις αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά.
Παύσεις κάνει βέβαια κάθε καρδιά. Παύσεις άνω τον 2 δευτερολέπτων θέλουν διερεύνηση. Συνήθως δεν τις αισθανόμαστε όμως. Σε χολτερ φαίνονται.
Ειρήνη όπως λένε και οι γιατροί σε μια δομικά υγιή καρδια οι περισσότερες αρρυθμίες είναι ακίνδυνες....
Από εκεί και περα σύμφωνα με τον δικό μου γιατρό τίποτα δεν είναι ποτέ σίγουρο
Τι να πω νέοι άνθρωποι να υποφέρουμε από αρρυθμίες και να έχουμε θέματα με την καρδιά. Δε θέλω να σκέφτομαι άλλο αν θα γίνει κάτι και να φοβάμαι.
Εγω έχω κλείσει σεζον σε νησί και με έχει πιάσει τρόμος. Δεν έχει καο νοσοκομείο εκεί...
Αλήθεια; Σε ποιο νησί θα πας; Μην αγχώνεσαι η αλήθεια είναι ότι θα είναι πρόκληση για σένα. Τις έχεις χρόνια;Εγώ τις έχω 10 χρόνια.
Μήλο....αλλα δεν γίνεται να μην αγχώνομαι θα βαράω 12 ωρα θα χω άγχος ούτως η αλλως, σκέφτομαι και οτι με το ζόρι έχουν ένα ιατρείο. Τις έχω 3 χρονια και...ξεκίνησαν λόγω κρίσεων πανικού επι δυο χρόνια τις είχα αραιά και που και πραγματικά δεν με αγχώνε καθόλου. Ηταν καθε φορά ένα κενό και χτύπημα και το διακωμωδουσα. Πέρυσι πηρα ένα εισπνεόμενο για βρογχιτιδα και άρχισαν οι περίεργες έκτακτες 4 στην σιερα ζαλάδες κτλ. Και εξαιτίας τους ξεκίνησαν παλι οι κρίσεις πανικού. Έκτοτε δεν λέω να συνέλθω. Πάντα νιωθψ κάτι περίεργο. Προχθές ήμουν ξαπλωμένη μπρούμυτα και χαλαρά και ένιωσα κάτι σαν δυνατούς χτύπους πολύ γρήγορα και περίεργα για κάποια δευυερα και μετά πετάχτηκα καο συνήλθα. Σαν κολπική μαρμαρυγη ένα πράγμα η κάτι τέτοιο. Κλασικά οι γιατροί μου έλεγαν παρε αντικαταθλιπτικο και αντε να τους εξηγήσω ότι εχω άγχος εξαιτίας τους οχι το αντίστροφο, δεν με πίστευαν.
10 χρονια βλέπεις να έχουν γίνει χειρότερες η κάποια βελτίωση; πως ξεκίνησαν εσενα; Στην δουλειά πωε την παλεύεις;
Έλενα μου έχω διαγνωστεί με αρκετά πραγματα και όλα μου λεν ότι οφείλονται στο άγχος. Εγώ δεν ξέρω. Είχα και διαταραχές με το φαγητό πιο παλια. Εκανα εμετό για να μη παχυνω τόσο μου έκοβε. Μέχρι που έπαθα γαστριτιδα και κρίσεις πανικου και μετά έκτακτες που δεν λένε να φυγουν. Πήγα σε γιατρους με τελευταίο τον καρδιολογος που με καίει και με φοβίζει πιο πολυ και μου είπε ότι εκτός από το φυσιμα που έχει και πολυς κόσμος και ίσως μου κάνει να αισθάνομαι πιο πολυ τις έκτακτες δεν βρήκε κάτι άλλο. Γενικά γυρισα πολλους. Και γοπ έχω και φόβο για τα παντα έχω. Απλά οι έκτακτες είναι για μένα το χειροτερο γιατί αυτές αισθάνομαι συνεχώς. Και φοβάμαι. Παρατηρώ ότι παιζει και το στομαχι να τις χειροτερεύει αλλά αυτό το ότι ξυπνάω τη νυχτα από το Γκντουπ!! με τρελαίνει. Δεν ξέρω εδώ μέσα δεν έχω διαβάσει για πολλους που να ξυπνάνε από έκτακτες και φοβάμαι.
Εχω νιωσει νομιζω κ εγω ολων των ειδων τις έκτακτες.... Κ συμφωνω πως από αυτές άρχισαν οι διαταραχες άγχους κ οι κρισεις πανικου... Δε πήρα αγωγη για το αγχος μονο ψυχοθεραπεία κ μασι με αυτη αρχισα τους β αναστολείς απο τοτε δεν εχω κρισεις πανικου τοσο οσες ειχα κ. Ετρεχα νοσοκομειο καθε φορα...
Επισης ναο εχω νιωσει στον υπνο μ ηταν απτις χειρότερες φάσεις που ενιωσα... Ήμουν σε Μια δουλειά με εναν πολυ κακο κ αγχώδη εργοδοτη... Ακουγα τη φωνή του ακομα κ στον υπνο μου ώσπου μια μερα 2.3χρονι πριν ολα αυτα... Εκει που πάει να με Παρει ο γλυκος ύπνος νιωθω εναν χτυπο σαν να βουλωνει η καρδια να σταματαει ενα πνίξιμο στο λαιμο κ Ενα γντουμπ διαφορετικό απο τις έκτακτες που ειναι σαν Κλωτσια απλή κ ενοχλητική... Ε τοτε αρχισε ξανα η ιστορία μου μς το. Να το ψαξω διεξοδικα κ εκανα μετα την Ηλεκτρ. Μελέτη.....
Ελλη και ργω έχω γοπ αλλα δεν θεωρώ ότι σχετίζονται. Τις είχα και όταν δεν είχα τέτοιο θέμα τις έχω και τωρα. Και εγω περνάω βουλιμικα επεισόδια...
Πολλές φορές φτάνω σε σημείο να παρακαλώ να εχω κάτι παθολογικο να πάρω χάπια να τελειώνουμε.
Πωω και τι πιστεύεις ότι ήταν αυτο Νάγια; ναι και εγώ είμαι χάλια λόγω της δουλειάς μου τους τελευταίους μήνες. Παραιτηθηκα προφανώς...
Εσενα θυμάμαι σου βρήκαν και ταχυαρρυθμιες εεε
Ναι ναι επεισόδια ταχυαρρυθμιας αυτα πιασαμε τοτε στο χολντερ αλλα σρην μελετη τπτ δε βρήκαμε.... Εκείνο το βραδυ δς ξερω τι ήταν κατι απο κοιλιες ηταν ομως σιγουρα κ οχι απο κόλπους... Πολλα πρωινά ξυπνάω κ λεω δοξα το θεο που ξύπνησα.... Καταλαβαίνω ολων μας το γολγοθα
Οσο μπορείτε μην φοβαστε μονο αυτο ςχω να πω αυτο μ ειπε κ ο γιατρος μου αλλα απο την αλλη τι να μου ελεγε κ αυτος ο δολιος?
Καλά δεν γίνεται. Μια έκτακτη να νιώσω μετα νιώθω σφίξιμο στο στήθος ολη μερα. Όσο και να προσπαθώ να το ξεπεράσω δεν γίνεται. Αυτό είναι πολλές κοιλιακες έκτακτες στην σειρά εε. Οταν τα παθαινες μήπως ζαλιζόσπυν και ένιωθες γενικα οτι αν δεν καθίσεις θα καταρρεύσεις;
Πωω κουράγιο Νάγια. Ελπίζω καποια στιγμή να εξαφανιστούν όπως εμφανίστηκαν...σε όλους μας
Εγώ νιώθω σαν να μετακινείται κάτι μέσα μου. Και άλλη μια φορά ξυπνησα από το Γκντουπ που έκανε η καρδιά. Δεν ξέρω τι είναι αυτό ρε παιδια. Προσπαθώ να μη τρώω και να μην αγχώνομαι πριν κοιμηθώ αλλά με έχει πιασει φόβος για τον υπνο. Ησυχία δεν μπορώ να βρω. Πιο παλια ξυπνουσα και προσπαθουσα να παρω ανάσα τώρα αυτό. Γιατί. Θέλω απλά να κοιμάμαι ήρεμα.
Εμένα ξεκίνησαν εντελώς ξαφνικά ένα βράδυ όταν ήμουν φοιτήτρια ακόμα. Εκεί που καθόμουν χαλαρή ένιωσα μια δυνατή έκτακτη και τρόμαξα πολύ και από εκεί και πέρα άρχισα να το ψάχνω. Πιο πριν δεν είχα νιώσει κάτι αντίστοιχο και δεν ήξερα καν τι είναι οι έκτακτες. Αυτό που παρατηρώ όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι χειροτερεύουν σιγά σιγά και ότι έρχονται και φεύγουν κατά διαστήματα. Πριν λίγους μήνες είχα 3 επεισόδια με πολλές έκτακτες συνεχόμενες που δεν είχα στο παρελθόν μετά απο μια περίοδο άγχους 2 μηνών. Έκανα πάλι εξετάσεις αλλά όλα καλά τα βρήκαν. Γενικά δεν κάνω πολλές οπότε την παλεύω. Δηλαδή μπορεί να περάσει μια εβδομάδα ή 10 μέρες και να μην κάνω καθόλου. Όλοι οι γιατροί λένε ότι είναι απλά ενοχλητικές και δε σου κάνουν κακό αν δεν έχεις άλλα συμπτώματα μαζί με αυτές.
Αυτό που παρατηρώ πάντως από αυτά που έχω διαβάσει είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε δομικά υγιής καρδιά αλλά μας έχουν πει ότι έχουμε μια ήπια πρόπτωση μιτροειδούς. Ίσως γιαυτό να τις νιώθουμε εμείς περισσότερο. Εμένα ένας γιατρός μόνο μου έχει πει ότι έχω ήπια πρόπτωση μιτροειδούς που είναι εκ γενετής, οι άλλοι δεν το σχολίασαν καν.
Λόγω άγχους είναι όλα. Οι έκτακτες δεν ξεκινάνε από την καρδιά αλλα από τον εγκέφαλο. Κάτι με τους νευρώνες του εγκεφάλου. Σε κάποιους βγάζει αλλα ψυχοωματικα το άγχος εμάς μας βγάζει στην καρδιά. Όσο και να λέμε ότι προσπαθούμε να μην αγχώθουμε ουσιαστικά υπ άγχος γίνεται χειρότερο γιατι έχουμε το άγχος του άγχους μετά. Δυστυχως το μόνο που με βοηθα πάντα είναι τα αντικαταθλιπτικα..
Και ναι γίνονται χειρότερα με τα χρόνια και από ομάδες που είμαι κατέληξα ότι το ένα θέμα στην καρδιά φέρνει το άλλο όσον αφορά το ηλεκτρικό της σύστημα.
Ναι και εγώ ρχω προπτωση την οποία μόνο ένας γιατρός την βρήκε. Τόσα χρόνια δεν μου ειχε πει κάτι κάποιος άλλος. Ημουν αθλήτρια όμως δεν θα έπρεπε αν ήταν εκ γενετής σε κάποιον έλεγχο να μου το είχε βρει κάποιος γιατρός; Εχω καταλήξει ότι η πρόπτωση δημιουργήθηκε λόγω των εκτάκτων.
Γενικά λένε ότι αν έχεις μια υγιής καρδιά τότε αυτό που το προκαλεί είναι κάτι εξωτερικό της καρδιάς ίσως να είναι ο εγκέφαλος και το νευρικό μας σύστημα. Συνήθως η πρόπτωση μιτροειδούς είναι εκ γενετής. Έχω διαβάσει κι εγώ από ομάδα στο φβ ότι πρέπει να κάνεις χιλιάδες έκτακτες κάθε μέρα για χρόνια για να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Εσύ κάνεις πολλές;
Οχι σαν εσένα. Μπορεί να περάσουν μερες και να μην νιώθω και μετά να νιώσω ξέρω γω 20 σε μια μέρα πολύ περίεργες...απλα είμαι μόνιμα σε ένα άγχος οτι θα αρχίσω να τις νιώθω στην σειρά, δεν θα σταματάνε κτλ και εδω καο κανα μήνα ρχω μόνιμα ένα βάρος στο στήθος και γενικά νιώθω χάλια λόγω αυτού και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Αυτές δεν είναι τίποτα σε αριθμό σε σύγκριση με άλλους. Άλλοι κάνουν εκατοντάδες και χιλιάδες κάθε μέρα και η καρδιά τους είναι ακόμα υγιής μετά από τόσα χρόνια. Αυτά διαβάζω και σκέφτομαι ότι είμαστε πιο τυχερές και νιώθω καλύτερα. Έτσι να σκέφτεσαι κι εσύ πιο αισιόδοξα και θα σου φεύγει ο φόβος. Σου έχει δώσει ο γιατρός κανένα χάπι;
Οχι και δεν θέλω βασικα αυτα τα χάπια αγχολυτικα είναι. Την ίδια δουλειά κάνουν και τα ζαναξ. Ασε που 2 χολτερ έβαλα και ενω τις προηγούμενες μέρες ήμουν χαλια την ημέρα που τα εβαζα δεν ενιωθα καμια και ο γιατρός γελούσε και νομιζε οτι είναι στο μυαλό μου.
Άσε κι εγώ το ίδιο παθαίνω με το χόλτερ. Την πρώτη φορά δεν είχα ούτε μία έκτακτη και τη δεύτερη φορά είχα μία που κι αυτό το θεωρούν φυσιολογικό. Πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό αρχίζουν και το ψάχνουν παραπάνω ή δίνουν χάπι.
Ναι πάνω από 1000 αν έχω τόσες εγω δεν θα το αντέξω αλήθεια...
Άσε απορώ πως κάποιοι άνθρωποι αντέχουν με τόσες και περισσότερες έκτακτες!
Λέτε να είναι τυχαίο κάθε φορά που πάμε καρδιολόγο να μην έχουμε εκτατες ; Εγώ κάθε φορά το ίδιο .. λέω δεν γίνεται είναι ψυχολογικό το θέμα ! Αλλά μετά όταν έρχονται πάλι φαύλος κύκλος ! Τα ίδια και τα ίδια ...έχουμε πολύ άγχος και μας χτυπάει εκεί ... εμένα και άλλου ... από τότε που άρχισαν έχω γίνει υποχονδρία .. τραγικό ! Έχω βαρεθεί να τους βλέπω πλέον τους γιατρούς . Υπομονή όπως πάντα ...
Στις ψυχοθεραπείες μου έλεγαν ότι εκεί χαλαρώνουμε δεμ φοβόμαστε πλέον τις έκτακτες αρα δεν τις προκαλούμε.
Ωστόσο εγω δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι τις προκαλούμε εμείς κορίτσια. Ο εγκέφαλος είναι ένας πραγματικός λαβύρινθος ωστοσο οποτε ποτε δεν ξέρεις
Εγώ γνωρίζω αυτά που μου έχει πει ο καρδιολόγος ...η απόδειξη ότι έχουν περάσει 10 χρόνια ... αν κάποια μ έλεγε τότε μην φοβάσαι θα τις έχεις που και που αλλά δεν θα πάθεις τίποτα στο εγγυώμαι μπορεί και να μην τις είχα ξανανιώσει ποτέ .... τώρα για τον εγκέφαλο είναι όντως περίπλοκος
Και εγώ με τάση για προπτωση μιτρωειδους. Γι αυτό λέει ίσως τις νιώθουμε πιο πολυ. Και μένα παιδια ξεκίνησαν όταν ήμουν φοιτήτρια και μετά ανά καιρους νιώθω και φευγουν αλλά παντα επιστρέφουν. Δεν ξέρω τι να πω. Πάντως είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε ηρεμία για να είμαστε καλά. Δεν θέλω να τρελαίνομαι τελείως. Φρικαρω ώρες ώρες. Τις νιώθει κανείς άλλος στον υπνο ρε παιδια? Σας έχει τυχει να ξυπνήσετε από αυτές? Επίσης σας έχει τυχει να τις νιώθετε άλλοτε πολυ δυνατά και άλλοτε όχι?
Έχεις γενικα θέματα ύπνου; Πέραν από έκτακτες εννο...
Ναι νομίζω ότι το ποσο δυνατά τις νιώθουμε η οχι έχει να κάνει με το αίμα που περνα εκείνη την στιγμή