Είδες που πάντα θέλεις να μειώνεις τον συνομιλητή σου και να βγαίνεις "από πάνω";
Εντάξει, λοιπόν! Έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση, όπως επισήμως μου έχει διαγνωστεί από εσάς!
Σας παρακαλώ πολύ άλλη φορά να μην μου απευθύνετε τον λόγο.
Printable View
Είδες που πάντα θέλεις να μειώνεις τον συνομιλητή σου και να βγαίνεις "από πάνω";
Εντάξει, λοιπόν! Έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση, όπως επισήμως μου έχει διαγνωστεί από εσάς!
Σας παρακαλώ πολύ άλλη φορά να μην μου απευθύνετε τον λόγο.
"Περαστικά για τις απόψεις μου"! Ε, βέβαια! Αφού δεν συμφωνούν ακριβώς με τις δικές σου απόψεις! Άλλη φορά θα σε ρωτάω πρώτα, τί ακριβώς απόψεις πρέπει να έχω.
Κασσάνδρα, σε ποιο σημείο του ποστ της Remedy διαφωνείς; Αυτό που βλέπω είναι μία επίθεση στο χαρακτήρα της, επιχειρήματα όμως γιοκ. Και είμαι σίγουρη ότι δεν την πτοούν, καθώς όσα έγραψε ισχύουν ως και το τελευταίο.
giorgos panou, η γυναίκα δεν είναι μηχανή παραγωγής μωρών οπότε το να εκθειάζεται ως τέτοια από την εκκλησία δεν το λέω και σοβαρό επιχείρημα. Επίσης, το γεγονός της μυθικοποίησης και της ιεροποίησης της ικανότητας για τεκνοποίηση χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται από την Εκκλησία ΑΕ ως μία εξ απαλών ονύχων ανάθεση/περιορισμό της γυναίκας στο ρόλο της φροντίδας. Ο μητρικός ρόλος είναι ένας ρόλος που απαιτεί πολύ χρόνο και δουλειά και παλιότερα ιδιαίτερα καθόλου ελεύθερο χρόνο για τη γυναίκα. Εγκλωβισμένη λοιπόν σε ένα ρόλο που της στόλισαν με μάργαρα μεταφορικά και γιρλαντούλες και παρουσίασαν τη μητρότητα ως έναν εξέχοντα ρόλο να ταυτιστεί η Γυναίκα,τον μόνο εξέχοντα, με την μητέρα του χριστού, τι τιμητικό αλήθεια.
Βέβαια, ποτέ δεν έβαλαν καμία γυναίκα σε ρόλο αρχηγικό, σε ρόλο διδασκάλου, σε ρόλο ιερέα και κήρυκα, την κράτησαν έντεχνα στις πάνες και τα σεντονάκια. Όπως έγραψε και η Ρεμ, μοιρολογίστρες και πλύστρες ποδιών.
Ακόμη και σήμερα, οι γυναίκες αναλαμβάνουν το ρόλο του καθαρισμού των εκκλησιών, ακόμη κι εκεί, στη σφουγγαρίστρα την έχουν. Το κακό είναι ότι οι γυναίκες, αυτά τα θύματα της πατριαρχίας στον χριστιανισμό, εθελοντικά προσφέρονται να υπηρετήσουν το κάθε κοράκι, αφού έχουν χάψει το παραμύθι. Δύσκολα ξεφεύγεις από την πλύση εγκεφάλου που έχεις φάει στα πιο μικρά χρόνια που σχηματίζεται το μυαλό, δεν είναι τυχαίο που δεν αφήνουν να διαλέξεις ενήλικας αν θα βαφτιστείς, αν θα κάνεις θρησκευτικά, αν θα σε πάνε με το σχολείο στην εκκλησία, αν αν. Τόσα πολλά και καλά εμπεδωμένα και "παραδοσιακά".
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Ωραία παραδείγματα Κασσάνδρα !!Μπράβο κορίτσι μου !!
Βγαλμένα από τα γεγονότα και τι πιο τεκμηριωμένο από αυτό .
Άλλωστε όλοι μας κάπου πιστεύουμε και είναι δικαίωμα του καθενός .
Αυτοί που γίνονται υπέρμαχοι στο να αποδείξουν το αντίθετο μάλλον είναι αυτοί που τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν .
Πολύ απλά καθρεπτιζουν τον δικό τους φανατισμό για αυτό που πιστεύουν στους άλλους ...
Μεγάλη Εβδομάδα διανύουμε και ειδικά χθες και σήμερα ο κόσμος έχει κατακλύσει τις εκκλησίες .
Οπότε όλοι εμείς άμυαλοι και άβουλοι είμαστε ,ας αφήσουμε την μειονοτητα να νομίζει ότι είναι αυτοι η σωστή, δεν χρειάζονται όλα αυτά ....
Τα ακρα είναι κατακριτέα όχι η πίστη του καθενός !
Καλά θα κάνουν τα κοράκια να αφήσουν τις λαγόνες μας ήσυχες. Είναι λαγόνες που ευχαριστιούνται επίσης το σεξ όχι μόνο τις...γέννες όπως βολεύει τους ανέραστους και φοβικούς παπάδες. Δεν έδεσε και τόσο καλά το γλυκό και μάθαμε ότι το σώμα μας δεν είναι το μίζερο και στεγνό από ζωή και ηδονή σώμα που έχουν στο μυαλό τους όσοι φοβούνται τη Γυναίκα. Αν προσέξεις, οι χριστιανοταλιμπάν του νήματος, το τονίζουν ωραιότατα, με την γνωστή και μη εξαιρετέα τεχνική που ονομάζεται shaming, η γυναίκα λοιπόν που είναι άθεη είναι τσούλα, ρηχή (έχει το νου της στη διασκέδαση και τα...μπαράκια κτλ). Μπορεί πολλά να μάθει κάποια βλέποντας πίσω από τα λόγια των σεξιστών χριστιανών και φυσικά μην καταπίνοντας αμάσητα τα...ιερά και όσιά τους.
Αυτα που γραφω δεν ειναι η δικες μου αποψεις ,αναφερομαι στις αιτειες και στο λαθος που κανετε συνεχως να σκεφτεστε με την σημερινη πραγματικοτητα τις αποφασεις οπου επερναν οι ανθρωποι προ 1500-2000 χρονια πριν!
Η δικη μου γνωμη και θεση ειναι ξεκαθαρη! γυναικες και ανδρες ανηκουν στους ανθρωπους! δεν βλεπω καμια διαφορα! δεν νιωθω καμια ανοτεροτητα ως ανδρας απεναντι στις γυναικες! τα δικαιωματα μας ειναι τα ιδια! ασκουμε με την ιδια νομικη υποσταση τις οποιες πραξεις μας υπογραφες μας! Απο εκει και περα ομως δεν μπορουμε να λεμε οτι βιολογικα ειμαστε ιδια! και δεν ειναι καποιος ανωτερος η κατωτερος! απλα ειναι διαφορετικος! τοσο δυσκολο να το καταλαβετε αυτο? ειναι φασηστικο να θελουμε ολοι να ειμαστε ιδιοι! αλλα να ειμαστε ισοι και αλλο να ειμαστε ιδιοι.
Κασσανδρα ,δεν κατλαβες το τι γραφω μαλν, αλλα οταν το μενος σου απεναντι σε αντιθετη αποψη προτρεχει της αντιλυψης σου ειναι λογικο!
Εμενα ι δικοι μου δεν με πηγαν σε εκκλησια οταν ειμουν μικρος, ουτε με αφηναν στις σχολικες εκδρομες στις εκκλησιες, το οτι με βαφτησαν κι αργησαν ηλικιακα ,το οφειλω στον παπουλη μου! Ενιωθα πολυ ασχημα οπου διεφερα απο τ αλλα παιδια,ντρεπομουν οπου οι γονεις μου για ιδεολογικους λογους τα εκαναν αυτα! Η μανα μου με τραβαγε με το ζορι στις πορειες! δεν με ρωταγε, που περπαταγα τοσες ωρες μεσα στο πληθος ,ειτε σε φεμινηστικα κοινηματα ειτε σε αριστερα!.
Ομως ευτηχως δεν επιρεαστηκα ως χαρακτηρας!, οι αποψεις μου ειναι διαφορετικες.
Οταν λοιπον βλεπεις οτι ακομα και οι γυναικες εχουν αλλη αποψη απο εσενα Κασσανδρα ,θα επρεπε να σε βαζει σε σκεψεις!.Και δεν θα σου αναλυσω τα ιστορικα αποτελεσματα,ουτε μπορω να σου εξηγησω την αποψη που λεει οτι η πολυτικη καταντια μας ευθινετε στο οτι απεκτησαν δικαιωμα ψηφου οι γυναικες και οτι ενω στην αρχη ηταν 5 γυναικιες ψηφοι μια ανδρικη,τελικα δεν εγινε.Μειτε την γνωμη οτι για την καταναλτικη μανια εχουμε ξεπεσει απο την μερα που οι γυναικες επιτραπηε να εχουν τραπεζικο λογαριασμο.Η την πρωτη ενοια του γαμου,οπου λογο ιερατικου δικαιου οι εκκλησιαστικες πραξεις ειχαν αυτοματα και νομικη υποσταση.Ο γαμος λοιπον ηταν ως μεταβιβαση ευθινης της γυναικας απο τον πατερα της στον συζηγο της! ,υπηρχε ενα ειδος εξουσιας ως χρηση στην γυναικα με την σφραγιδα του γαμου.
Ολα τα παραπανω σημερα ακουγοντε τρελα, υπερβολες! ομως εκεινα τα χρονια ηταν λογικα, δεν μπορουμε να κουββεντιαζουμε με την σημερινη λογικη τις αποφασεις που επερναν τοτες! εκεινα τα χρονια οι ανθρωποι ειχαν πολυ λιγες γνωσεις σε σχεση με σημερα, ηταν αλλιως δοδημενες οι κοινωνιες! αλλα εθιμα. Ομως ζουσαν κανονικαχωρις να υπαρχουν προβληματα χωρις οι γυναικες να διαμαρτηροντε, διοτις δεν ειχαν παραπωνα, αφου οι ανδρες παντα βαζουμε τα συναισθηματα μας πανω απο τους νομους!, αρα κι να ελεγε ο νομος οτι η γυναικα πρεπει να μην βγαινει απο το σπιτι απο την ημερα που γινετε γυναικα μεχρι να παντρευτει ,να μη κυκλοφορα μονη της η χωρις καποιο σημαδι, παρολα αυτα οι ανδρες τις αφηναν να βγαινουν κι να ειναι ελευθερες! Παρα το οτι εκεινα τα χρονια οι καμηλες ειχαν τριπλασια αξια απο γυναικα, δλδ 3 γυναικες αξιζαν πιο λιγο απο μια καλο θρεμενη καμηλα, αφου η καμηλα ηταν για εκεινα τα χρονια μεσο μεταφορας, εργαλειο σε δυσκολες εργασειες αλλα κι σε πολλα αλλα, σε αντιθεση με τις γυναικες οπου αυθονουσαν, και οπου ειχαν εξωδα συντηρησης . Υπσρχουν αρχαιολογικα ευρηματα στην Αιγυπτο, που γραφουν τις εμπορικες τους διαδικασειες εκεινα τα χρονια, υπαρχουν λοιπον παποιροι οπου γραφουν κατα σειρα τις αξιες στο εμποριο ,και εχουν την γυναικα λιγο κατω απο τα βοδια. Αυτα ολα για τους ανθρωπους εκεινης της εποχης ηταν λογικα! Σημερα θα γελαγαμε με αυτα!, σημερα οπου οι ανθρωποι εχουν προοδευσει υπρχει ισοτητα και δεν υπσρχει η ιδια λογικη με εκεινα τα χρονια!,Οπως κι οι τοτες νθρωποι αν τους ελεγες οτι οι γυναικα σημερα μπορει ν βγινει χωρις την αδεια απο το σπιτι θα νευριαζαι!,αυτο εξηγω.
ρε παιδιά δε χρειάζεται να το κουράζουμε πολύ υπάρχουν 2 κατηγόριες ανθρώπων ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ....όλα όσα ανέφερα στην αρχή δεν είναι δικά μου λόγια αλλά των Αγίων πατέρων μια και ζητήθηκε η άποψη του χριστιανισμού για την γυναίκα...εγώ μπορεί να μην τα εφαρμόζω όλα σαν χριστιανός όχι γιατί δεν πρέπει αλλά γιατί είναι τόσο αυστηρά και δεν μπορώ να το κάνω...μπορώ να το κάνω μέχρι ενός βαθμού...το βέλτιστο όμως είναι αυτό που ορίζουν οι άγιοι πατέρες....Τώρα θέλω να πω κάτι σ αυτούς που δεν πιστεύουν κάτι το οποίο είναι δικαίωμα τους.....παρατηρήστε όλα τα σχολια τους από την αρχή της συζητήσης......ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΑΣ κοροϊδεύουν με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς ξεχνώντας ότι εδώ είναι σάιτ ψυχολογίας δεν υπολογίζουν τις τειχών ψυχικές ασθένειες που έχουμε δεν υπολογίζουν τίποτα βρίζουν μας μειώνουν και μας κοροϊδεύουν αδιακρίτως.
Όσο για σένα ΚΑΣΣΑΔΡΑ είναι ανεπίτρεπτο να αφήνεις επιθετικές συμπεριφορές να σε επιρεαζουν....το ότι κάποιοι δεν συμφωνούν μαζί σου δεν σημαινει ότι είσαι χαζή!!ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΟΥΝ το κάνουν και σε μένα και σε όλους και να ξέρεις συμβαίνει κάθε μέρα εκεί έξω!!πρέπει να το συνηθίσεις και να μην δίνεις σημασία..
δυστυχως φιλε ΚΟΤΑΣ , υπαρχουν και αλλοι, υπαρχει και τριτη κατηγορια ανθρωπων εκτος απο τις δυο που αναφερεις.Υπαρχουν καιαυτεςς-αυτοι που πηστευουν , και πολυ μαλιστα. Πηστευουν ομως στο λαθος ονομα, πηστευουν και εχουν για αρχωντα τους το σκοτος, το Σατανα! εξου και οι βρησιες~, το μισος, τετοιες τετοιοι πιστοι συνηθως εκφραζοντε με τετοιες λεξεις αφου μεα τους κριαρχουν τα παθοι, η ηδωνη και η αμαρτια! για αυτο και ειναι τοσο επιθετικα ατομα, δεν βλεπεις πως υπερασπιζοντε την ομοφυλοφιλια?, διοτις τα σοδομα και το παραφυσην σεξ, αλλα και γενικα η ηδωνη τους αρεσει! για αυτο κι υπερασπιζοντε σχετικα θεματα,τους γαμους των γκει, τις γυναικες, την υπερβολικη ελευθερια κι αλλα τετοια, θελουν να μην κανουμε λειτουργιες διοτις οπωτες οι παπδες μας λειτουργουν και ξορκιζουν το κακο, αυτοι νιωθουν φλογες! Δεν ειναι τυχαιο που Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ λενε τετοια πραματα! ο πονηρος τετοια θελει να ακουει! μερες που δεν πρεπει ουτε να τρωμε ,παρα λιγα βασικα, μερες που πρεπει να προευχομεθα συνεχως! που πρεπει αγαπη και γαληνη να εχει μεσα η καρδια μας, αυτοι εχουν "βγαλει" τα οπλα τους, κανουν τελετες και θυσιαζοντε σττον πονηρο! γκεοι, γυναικες , και αλλα τετοια ,ειναι και καλα, λογια και σε κουενα να ειμαστε ,ενω ο σκοπος τους ειναι αλλος!
Αν συνεχιστει θα γραψω εδω προσευχη! να δω τι θα παθουν σαν βγει στην οθωνη τους!!! καμια λεξη οπως Ιησους Χρστος! ,Κ.Α. θα βγουν φλογες!!
Ευχαριστώ πολύ τα χριστιανά μέλη που σχολιάζουν, καθώς καταδεικνύουν την ένδεια επιχειρημάτων. Προσπερνώντας λοιπόν τις προσπάθειες χειραγώγησης και λοιπά τεχνάσματα (έχουν εξάλλου ποτιστεί με συγκεκριμένη ιδεολογία/θρησκευτική έξαρση που δεν επιτρέπει την ανάλυση και την κριτική, ούτε τις πηγές και τα στοιχεία, προτιμάται ο τυφλοσούρτης και η παπαγαλία. Στην έρευνα και την ανάλυση, στην κριτική σκέψη και το ελεύθερο μυαλό η θρησκεία βλάπτει σοβαρά την υγεία).
Στο link που βάζω και είναι ένα ορθόδοξο λινκ, αναφέρεται για ποιο λόγο δεν υπάρχουν ιερείς γυναίκες στην χριστιανική εκκλησία. Και ξεκάθαρα το γράφει, δεν υπάρχουν γιατί ο χριστός ήταν άντρας. Αναφέρει δε και την ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχολιασμό της Ιεραρχίας στην εκκλησία, καθώς και τον ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ρόλο της γυναίκας σε αυτήν. Ξεκάθαρα πράγματα. :P
https://agonistes.gr/2017/03/20/%CE%...9%CF%81%CE%BF/
Κι εδώ επίσης από ορθόδοξο link, απάντηση στο ερώτημα γυναίκα, έμμηνος ρύση και χριστιανισμός.
Η γυναίκα θεωρείται ακάθαρτη.
Διάφορα τραγελαφικά, όπως ένας άγιος που ήταν "διορατικός" και αποτραβούσε το χέρι του όταν διαισθανόταν ότι η γυναίκα που πήγαινε να του το φιλήσει είχε περίοδο. Για γέλια και για κλάματα. :p
https://choratouaxoritou.gr/?p=47027&cn-reloaded=1
Στα επόμενα ποστς σκοπεύω να ασχοληθώ με τη θέση της εκκλησίας για τη λεχώνα, για να δούμε πόσο τιμάται και αυτή, αφού επιμένουν οι χριστιανοί ότι η γυναίκα στην χριστιανική θρησκεία τιμάται τόσο πολύ.
Το σαράντισμα της λεχώνας έχει το ίδιο μισογύνικο σκεπτικό με την ακάθαρτη γυναίκα που έχει περίοδο. Η γυναίκα λοιπόν λαμβάνει το εξής διχοτομικό και παράλογο μήνυμα: Ναι, η γυναίκα που γέννησε τον χριστό είναι ιερή. Εσύ όμως, η πιστή, είσαι ακάθαρτη, γιατί είσαι γυναίκα, είσαι ανίερη. Ναι, ταυτίζεσαι με την παναγία, γιατί είσαι γυναίκα. Άρα...Και η παναγία είναι ακάθαρτη, γιατί μη μου πείτε πως δεν είχε περίοδο επίσης. Μπορεί βέβαια στην πορεία της...βολικής αναδιοργάνωσης και κοπτοράπτινγκ της θρησκείας να ανακαλυφθούν κι άλλες ερμηνείες απολογητών. Δύσκολο να συνδυάσεις λογική και θρησκεία, δε βρίσκετε;
Καλά, αυτά για τον σατανά, και τις λιτανείες του, έπικ ποστ, γέλασα πολύ, να είσαι καλά Panou.:D
https://choratouaxoritou.gr/?p=47027&cn-reloaded=1
Επίσης, ήδη αναφέρθηκε από το ίδιο μέλος, τον giorgopanou και η εξής απολογητική: ε, μα τότε ήταν άλλοι καιροί. Αυτό ανατρέπει την ιερότητα των γραφών, καθώς έχω να θέσω το ερώτημα. Αλλάζει το γεγονός ότι είναι Αγία Γραφή η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη; Πώς λοιπόν ιερά κείμενα, που είναι θεόπνευστα, τα ενέπνευσε ο ίδιος ο θεός και προέρχονται από τους αποστόλους του και συνεχιστές του έργου του, υπόκεινται στις ίδιες επιδράσεις του χρόνου πάνω τους με κάθε κοινή αντίληψη και σύστημα ιδεών;
Με λίγα λόγια, και θα ήθελα απάντηση σε αυτό, η Αγία Γραφή είναι "άλλης εποχής"; Αν είναι άλλης εποχής, δεν είναι θεόπνευστη. Αν είναι αναλλοίωτη και δεν είναι άλλης εποχής, παρά μένει θεόπνευστη και πάντα επικαιρη και δεν προσαρμόζεται από το πέρασμα του χρόνου και τις κοινωνικές αλλαγές, τότε τις ρήσεις και τις διδαχές της τις εξετάζουμε ως έχουν.
Απαντήσεις με επιχειρήματα και ανάλυση παρακαλώ στο παραπάνω ερώτημα.
Καλημέρα !
Διευκρινηση..
Κανένα από τα λινκν που έβαλες δεν είναι χριστιανικό και πολύ περισσότερο δεν έχουν καμία σχέση αυτά που αναφέρει με την επίσημη θέση ..
Και για να μην μιλάτε άσκοπα ..
Επίσημα λινκν ειναι μονο αυτα που είναι αναγνωρισμένα από την Ιερά Μητρόπολη και υπάρχει σχετικο έγγραφο αναρτημένο ή η αντίστοιχη αναφορά στο τέλος κάθε κειμένου...
Όλα τα υπόλοιπα είναι από παρα θρησκευτικες οργανώσεις που στόχο έχουν αυτό εδώ ακριβώς που γίνεται τώρα ..
Οπότε όταν ζητάς σοβαρή συζήτηση πρέπει να αναφέρεις και λινκν επίσημα και αναγνωρισμένα ...
Είναι σαν να ασπάζομαι εγώ ότι οι Ταλιμπάν κάνουν βομβιστικες επιθέσεις επειδή το προστάζει το κοράνι .
Αν αυτό εξυπηρετει τα συμφέροντά τους ή καλύτερα κρύβει πίσω από αυτό το γεγονός την ανηθικότητα και την βλακεία να το πω καθαρά της πράξης του τι πάει να πει ?
Ότι θα πιστέψω και εγώ ότι αυτό λέει το κοράνι και η θρησκεία που υπηρετεί και θα του δώσω άφεση αμαρτιών ή θα δικαιολογήσω πως η ημιμαθεια του τον έφτασε σε αυτή την κατάντια ?
Καλύτερα ο καθένας να πιστεύει αυτό που θέλει και να αναλογιστεί γιατί δεν είναι καλυμμένος με αυτό και αντί αυτού μάχεται να αποδείξει κάτι που φυσικά δεν υφίσταται μέσα από ανυπόγραφα άρθρα και τσαρλατανιστικες απόψεις ...
Γιατί τόσο κάψα να το πω χύμα ,τόσο φανατισμός για να μεταπείσει μια ομάδα ανθρώπων και που έτσι ?
Σε ένα ψυχολογικό φόρουμ που κανονικά τέτοια ποστ που δημιουργούν τέτοιο κλίμα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν ..
Γιατί αλήθεια όλη αυτή η προσπαθεια σου δεν γίνεται σε έναν άλλον χώρο που θα υπάρχουν πλήρως καταρτισμένοι άνθρωποι να σου απαντήσουν όπως λες με σοβαρά επιχειρήματα στα ανυπόγραφα λινκ ?
Μήπως γιατί εδώ μέσα μπορείς να το κάνεις αυτό ?
Καλύτερα να αναλογιστούν κάποιο γιατί υπάρχει αυτός ο φανατισμός και από τις δύο πλευρές και όχι η μέση οδός που είναι αυτή που κάνει τον άνθρωπο ήρεμο και κατασταλαγμένος για αυτά που πιστεύει και υιοθετεί .
Αυτά για να μην λέμε και ότι να ναι ...
Και καλή Ανάσταση να έχουμε σήμερα !και καλό μήνα !!
Τέτοιου είδους ποστ δεν έχουν καμία μα καμία θέση σε φόρουμ ψυχολογίας γιατί πολύ απλά δημιουργούν εντάσεις και όχι συζητήσεις αφού δεν υπάρχει πρόθεση για σεβασμό των οποιδηποτε απόψεων του εκάστοτε συνομιλητή παρά μόνο φανατισμός ...
Γιατί δε μας λες την άποψη της επίσημης εκκλησίας λοιπόν; Τι σε σταματά; Θα βοηθήσεις και τα μέλη που δεν τη γνωρίζουν. Για την έμμηνο ρύση, την απαγόρευση της πρόσβασης στο άβατο, την αποκλειστική πρόσβαση στο ιερατείο για το ανδρικό φύλο, την γυναικεία υποταγή στις γραφές, την καταδίκη της γυναίκας ως πειρασμός στο άγιο όρος και την πρόληψη για την "ησυχία" των μοναχών, την πατριαρχική τριάδα πατήρ υιός και πνεύμα, γυναίκα πουθενά, όπου και να κοιτάξεις βλέπεις ένα πλήθος ανδρών να κηρύττουν και γυναίκες να υπακούουν σε εντολές, θεικές και...ανθρώπινες. Ανθρώπινες όλες είναι, γιατί βολεύουν πολύ το ιερατείο και την πατριαρχία θα έλεγα. Στη σκέψη των πιστών, υπάρχει ποτέ περίπτωση να φανταστείτε μία γυναίκα αρχιεπίσκοπο ας πούμε; Ή καν να λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις των Ιερών Συνόδων; Ή άντε, να γίνει κληρικός και να κηρύττει το λόγο του θεού σας;
Καμιά απάντηση στα παραπάνω; Τη θέση της επίσημης εκκλησίας και των επίσημών της πιστών;
Αφιερωμένο εξαιρετικά για σήμερα. Απολαυστικά όλα, αλλά αυτό με τον διπλασιασμό του κέικ θα βοηθούσε την κάθε πιστή νοικοκυρά, κρίμα που δεν μοιράστηκε το κόλπο ο χριστός γμτ.
https://www.socomic.gr/en/tag/%ce%b9...1%ce%ad%cf%84/
Τα links θα βοηθήσουν μέλη που ψάχνουν τα ζητήματα και θα υπάρχουν μελλοντικά για μελέτη.
https://geniusloci2017.wordpress.com...5%ce%af%ce%b1/
https://popaganda.gr/postscripts/gin...rno-pastitsio/
https://atexnos.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B...D%CE%B9%CF%83/
Γιατί να το κάνω αυτό ?
Για να μεταπείσω εσένα ή τους υπόλοιπους ?
Ποια εμμονή μου θα καλύψει όλο αυτό ??
Εσύ γιατί δεν απάντησες σε αυτά που σε ρώτησα ?
Ποια δική σου επιθυμία μπορεί να καλύψει όλο αυτό αφού δεν έχεις σκοπό όχι μόνο εσύ αλλά και οι όμοιοι σου(για τις απόψεις εννοώ μην παρεξηγηθω) να μπείτε στην διαδικασία μιας όμορφη συζητήσεις με σεβασμό ..
Να εκθέσω τις προσωπικές μου απόψεις που βγαίνουν από τα καθαρά μου βιώματα και να έχω τον οποιοδήποτε να μου το παίζει πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ?
Το έχω κάνει παλιότερα και δέχτηκα πολλά σχόλια και είπα ότι εδώ μέσα δεν είναι χώρος για αυτές τις συζητήσεις για αυτό και το ξαναειπα...
Αλήθεια αυτά που έζησα εγώ μπορείς εσύ να μου τα αμφισβητήσεις με ένα λινκ?
Μπορείς να καταλάβεις το δικό μου θαύμα που το έζησα προσωπικά εγώ για την περίπτωση της υγεία μου ?
πιστεύεις ότι έχει αξία αυτό μπροστά σε ένα λινκ?
Αλλού είναι το θέμα σε όλο αυτό ?
Στις δικές σου και στις δικές μας αναζητήσεις και κατά πόσο μέσα από αυτές είμαστε καλυμμένοι....
Μάλλον δεν είσαι ακόμα .
Και κάτι ακόμα , οι ακροφεμινιστικες απόψεις δεν έχουν καμία σχέση με όλο αυτό ...
Α, η λεγόμενη βιωματική εμπειρία. Γιατί δε μας την περιγράφεις; Μπορεί και να υπάρχει επιστημονική εξήγηση εκτός από θρησκευτική. Γιατί διαλέγεις την θρησκευτική και ποια η ανάγκη; Αφού αναφέρθηκες στη δική μου ανάγκη, σου πετάω το μπαλάκι.
Η δική μου ανάγκη είναι εντελώς βασισμένη στο ότι είμαι γυναίκα. Τα δικαιώματά του έχει πλήξει ο χριστιανισμός, η εκκλησία και το ιερατείο της. Έχω επίσης δικούς μου ανθρώπους στις ΛΟΑΤΚΙ, έχουν πληγεί και τα δικά τους δικαιώματα, οπότε και γι αυτές. Έχουν επίσης πληγεί η μητέρα, η γιαγιά μου, η προγιαγιά μου και όλες μου οι πρόγονοι και γυναίκες συγγενείς και φίλες. Όταν ο χριστιανισμός διδάσκει ανωτερότητα και κατωτερότητα, ιεραρχία, αποκλεισμό, αυτό περνάει ως ιερή αρχή στην κοινωνία. Άρα, κατά την άποψή μου, έχει πληγεί η κοινωνία, εγώ που είμαι μέρος της, όσες ξέρω και είναι μέρος τους. Ας μην το πάω αλλού, γιατί έχει και το οικονομικό,νομικό κτλ ζητήματα. Που θα τα θίξω άλλη φορά.
Και κάτι άλλο, για να μη διαβάζω μαλακίες. Δεν υπάρχει ακροφεμινισμός, παρά μόνο σε όσα μέλη βολεύει να χρησιμοποιείται ο όρος. Κυρίως από μισογύνηδες, παπαδοπαίδια και ρασοφορούσες εγκεφαλικά γυναίκες. Γιατί να φορέσουν ράσα στο σώμα αποκλείεται, η θρησκεία στην οποία δηλώνουν πίστη δίχως αμφισβήτηση τους το απαγορεύει να ανέβουν στο ύψος του άνδρα.
Μην ανησυχείς κορίτσι μου! Σε λίγα χρόνια που οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που κάνουν 6 παιδιά ο καθένας και έρχονται συνέχεια, θα γίνουν πλειοψηφία , μια χαρά θα αποκατασταθούν οι πληγείσες συγγενείς σου από την "φοβερή καταπίεση" της θρησκείας μας.
Μπούργκα θα φοράνε οι κόρες και οι ανηψιές μας. Σαρία και πάσης Ελλάδος! Μπούργκα και κλειτοριδεκτομή ! Γιατί έχουμε ξεχάσει να εκτιμάμε αυτά που έχουμε και πρέπει να ξαναζήσουμε καταστάσεις του παρελθόντος για να γίνουμε άνθρωποι.
Έλα να ρωτήσεις τον γυναικολόγο που έχουμε στην γειτονιά μου Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση. που έχει κάνει χρυσές δουλειές με τις κλειτοριδεκτομές τα τελευταία τρία χρόνια. Ξεκίνησε με μία οικογένεια που τον εκβίασε ψυχολογικά ότι θα το κάνουν μόνοι τους με ξυράφι στο κορίτσι τους και τώρα τον έχουν μάθει και δεν προλαβαίνει. Έχει μέχρι και πέντε την εβδομάδα.
Κασσάνδρα, που αγαπάς τον άνδρα, χα χα.
Το επιχείρημά σου είναι αυτό, θα μπορούσες να το γράψεις και στ' αρχαία, αφού το μυαλό σου είναι κάτι χιλιετηρίδες πίσω έτσι κι αλλιώς.
https://www.gnomikologikon.gr/authquotes.php?auth=1602
Όσο για την φίλη σου τη Μαριλού, που η μόνη σας κόντρα είναι ποια θα έχει μεγαλύτερη έλλειψη επιχειρημάτων, της απαντώ γιατί βάζω τέτοια θέματα εδώ. Γιατί όχι;
Ν' ανοίξεις ένα θέμα για την Κλειτοριδεκτομή, ποιος σε σταματά; Άνοιξέ το. Στο νήμα αυτό όμως, λίγο σα να μην μπορείς, να μη θες, να μην σου βγαίνει, δεν ξέρω ρε παιδί μου, ένα κατιτίς. :P
https://www.socomic.gr/en/2014/12/tr...leven-episode/
Πάρτε κι ένα κόμικ ακόμη! :D
Το ότι έχεις το δικαίωμα και την ελευθερία να σατυρίζεις την θρησκεία μας θα πρέπει να το εκτιμας και είναι η απόδειξη ότι αυτά περί καταπίεσης που γράφετε είναι αστεία.
Για τόλμησε να σατυρίσεις το ισλάμ και τον Μωάμεθ δημοσίως και να το μάθουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι να δεις για πότε θα βρεθείς με αλλού το σώμα και αλλού το κεφάλι! Βλέπεις τι έχει γίνει επανειλημμένα στην Γαλλία και αλλού.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.Είπα εγώ ότι οι άθεες είναι τσούλες? Απλά η σημερινή εποχή έχει μάθει τους ανθρώπους να κοιτάνε τι ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ έχουν, και καθόλου υποχρεώσεις. Για αυτό και η "σύγχρονη", απελευθερωμένη γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με τις παλαιότερες. Εγώ θα σε ρωτήσω: οι γιαγιάδες σου που όλο φρόντιζαν την οικογένειά τους και το νοικοκυριό ήταν θύματα δηλαδή?
Φυσικά αν θέλει κάποια γυναίκα ας διασκεδάσει και σε μπαρ και όπου θέλει! Αλλά έχω γνωρίσει γυναίκες που- τουλάχιστον πριν στραφούν στον Χριστιανισμό- ήταν όλο "προοδευτικές" ατάκες τύπου "θέλω μόνο πεντάστερα ξενοδοχεία", "ο άντρας πρέπει να οδηγεί και να πληρώνει" κλπ. Αφού ο στόχος σας είναι να γίνουν έτσι οι γυναίκες για να... ξεφύγουμε από τον κακό Μεσαίωνα, δείχνετε τι άνθρωποι είστε.
Γι αυτό καλή μου δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις και ούτε πρόκειται να αναλύσω τις βιωματικές μου εμπειρίες μαζί σου ..
Και ναι έχει επιστημονική εξήγηση το ένα κομμάτι και το άλλο έχει θρησκευτική ..
Και όσο για τις μαλακίες που τις χαρακτηρίζεις εσύ είπαμε ,όλοι αυτοί που είστε υπέρμαχοι καθρεπτιζεται δικές σας συμπεριφορές και είστε άκρως χειριστικοι γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχετε μάθει να λειτουργείται ..
Τώρα για αυτά που πέρασαν οι δικοί σου είναι συνέπεια των πιστεύω τους ...
Αυτό τα λέει όλα μιας που ανέφερες που ανήκουν ...
εγώ λοιπόν επειδή έχω λύση την θέση μου στην δική μου κοινωνία και δεν κουβαλάω κανένα απολύτως αποθημενο ούτε τις τυχών αποτυχίες στην ζωή μου τις εναποθετω στα θρησκευτικά μου πιστεύω δεν έχω λόγο να μπω στο πεδίο της μάχης σου .
Εσύ λοιπόν που είσαι πλήρως καλυμμένη γυναίκα συζηγος ή μητέρα ,κατασταλαγμένη επαγγελματίας και πλήρως ανεξάρτητη ηθικά και οικονομικά ώστε να μην κάνεις καμιά παραχώρηση στα δικά σου πιστεύω κάτσε να πείσεις και τους υπόλοιπους με τις μπουρδεολογιες σου που βρίσκεις στο ίντερνετ ..
Αυτά είναι τα σπουδαία σου επιχειρήματα που τα λες και τα ξαναλές θαρρείς και ανακάλυψες την Αμερική και υποβαθμίζει όλους εμάς ..
Άντε αφού τα έχεις λύσει όλα τα προηγούμενα ΑΡΑ είσαι άνθρωπος χωρίς αποθημενα ,ελεύθερος και πλήρως ανεξαρτητως καντω και αυτό .
Εγώ αυτές τις γυναίκες θαυμάζω και μπορούν να γίνουν δικό μου προτυπο ανεξάρτητα αν είναι χριστιανές ,μουσουλμάνες και οτιδήποτε άλλο ....
Ταμπελα στον θαυμασμό που πηγάζει μέσα από τις πράξεις δεν βάζει κανένας κατασταλαγμένος άνθρωπος .
Αλλιώς μάλλον όλη αυτή η καταπίεση σας που όπως είπες έχει βαθιές οικογενειακές ρίζες έσκασε με τον χειρότερο τρόπο σε εσένα ..
Να μην σέβεσαι τις απόψεις του συνομιλητή σου και να μην είσαι σε θέση να βοηθήσεις παρά να κατευθύνεις .
Όλοι οι άλλοι είναι κατώτεροι σου ,αλήθεια πως το επιτρέπει η αυτού μεγαλειότης σας να συνομιλεις με όλους εμάς τους κατώτερους ?
Παίξε μπαλιτσα με τους ομοίους σου και σε απόψεις και σε ιδεολογίες ...
Πραγματικά το θέμα από τα λινκ της παραπληροφορησης έχει καταντήσει ότι πιο άκυρο υπάρχει εδώ μέσα ...
Καλή συνέχεια !
Ποιο το θέμα σου Μακ πάλι?
Συμφωνείς δηλαδή ότι λέμε μαλακίες όλοι οι άλλοι εκτός από την θεματοθετρια ?
Γιατί αν κατάλαβες τα λόγια της χρησημοποιησα και ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ότι λέμε μαλακίες ..
Διάβαζε σε παρακαλώ όλο το κείμενο και μην απομονώνεις πάλι μόνο και μόνο για να δημιουργείς εντυπώσεις ..
Μερες είχες πάλι και είπα ότι σεβαστηκες την επιθυμία μου ...
Θα μπορουσε η κοπελα που δεν αποδεχεται τον χριστιανισμο να δειξει λιγο σεβασμο στους υπολοιπους οπου πιστευουμε, οπου συμμετεχουμε οσο μπορουμε στις λειτουργιες, οπου παμε στην εκκλησια και οπου γενικα εχουμε την προσωπικη μας αλλα κοιη μας πιστη αγαπη στον Χριστο, θα μπορουσε λοιπον να δειξει λιγο σεβασμο ,ποσο μαλον αυτες τις μερες οπου ειναι οι σημαντικοτερες για εμας, το μισος σου ομως και το παθος αυτου εναντι στα δικα μς πιστευω μονο φυσιολογικο δεν ειναι! το κακο, και ο πονηρος δεν ειναι μια ενοια αφηρημενη, υπαρχει παντου γυρο μας, υπαρχει και εδω μαλον!
Οσο για την ΠΑΝΑΓΙΑ ,καλο θα ηταν να μην αναφερεσαι σε αυτην, αλλα αν θες να ξες γεννηθηκαι και πεθαναι παρθενα! ειναι η μοναδικη γυναικα που μπορεσαι να τεκνοποιησει αλλα παρεμηναι παρθενα! αφου ο Ιος της δεν ηταν κανονικος ανθρωπος! αλλα θεανθρωπος! ο οποιος ηρθε στον κοσμο για να "τραβηξει" τις αμαρτιες ολων μας! αλλα δυστυχως απο οτι βλεπω ακομα δεν εχει υπαρξει ουτε η μικρη αναγνορηση προς το προσωπο του.
επειδη ειναι πολυ αβολο, για μια γυναικα που ζει το 2021, και προσπαθει να καταπιει και την διαθεση της για ισοτιμια και ανεξαρτησια και την θεση που της επιφυλασει η εκκλησια της θρησκειας της, να παραδεχεται οτι η θρησκεια της την θεωρει, βρωμικη, κατωτερη, αναξια για ιερωσυνη, αμαρτωλη οταν χαιρεται το σωμα της και το σεξ.
μπορει να διαβαζεις για μηνες και χρονια αν εχεις την ορεξη, μπουρδολογιες για το ισλαμ και την κλειτοριδεκτομη!!!! (ελεος με τις μπουρδες καποτε, λες και δεν υπαρχει αλλη επιλογη: ή ισλαμ ή χριστιανοταλιμπαν) "κυρια, κυρια, αυτοι ειναι χειροτεροι απο μας!!!!"
σαν τα παιδακια του νηπιαγωγειου, αλλα ΚΑΝΕΝΑ επιχειρημα γιατι η δικη "μας" προοδευτικη θρησκεια, εχει την γυναικα σε αυτην την κατωτερη μοιρα: καθαριστρια, πλυστρα, γεννοβολητρια, μοιρολογιστρα. αυτα...
ναι, το ισλαμ ειναι χειροτερο, ειναι αυτο αρκετο, για να μην διεκδικειτε την θεση που σας αξιζει στην εκκλησια σας;;; επειδη υπαρχουν και χειροτερα;;;;
μην πας μακρια, μετα απο τοσους αιωνες της ιδιας ακριβως αποψης που το ιερατειο κωλοκαθησε πανω της και ανπαραγει, περι της ανδρικης αντιπροσωπησης του θεου, η εκκλησια ξαναθυμισε τον αναχρονιστικο, σκοταδιστικο, εχθρικο με την λογικη και την επιστημη χαρακτηρα της, θυμιζοντας μας (ενω ποτε δεν το ειχε παρει πισω) εν μεσω κορονοιου, οτι οι αρρωστιες μεσα στην εκκλησια δεν εμταδιδονται!!! οτι με την μεταληψη δεν κολλας καμια μολυσματικη ασθενεια!!!!!
οταν γελουσε ολος ο πλανητης, (κι εδω κλαιγαμε), οταν αρχισαν να πεφτουν ενας ενας σαν τις κοτες οι ιεραρχες και τους κρυβανε και μαθαιναμε μονο για οσους κουβαλπουσαν ημιθανεις στα νοσοκομεια, αναγκαστηκαν να παραδεχτουν οτι ναι, κολλαει και στην εκκλησια, να φορατε μασκες.... μην ξεχναμε, οτι οι περισσοτεροι αρνητες του ιου (λες και ειναι θρησκεια. σαν να λεμε αρνητες της χολερας), ειναι χριστιανοπουλα, που παιρνουν γραμμη απο την εκκλησια της ενοριας τους. εχουν αρρωστησει κατα οικογενειες, οχι ενας-ενας, με πολλους νεκρους αναμεσα τους, γιατι τους ειπαν οτι δεν παθαινεις τπτ..
οσο για τις ψευτιες που ψελλιζουν οι κακομοιραίοι, οτι μπορουμε να κανουμε κριτικη στην θρησκεια επειδη ειναι τοσο ελευθερη, (αλλο τεραστιο ψεμα), ενω σε ενα ισλαμικο κρατος θα μας ειχαν καθαρισει, να θυμισω στα χριστιανοπουλα, οτι ο μμονος λογος που μπορουμε να κανουμε κριτικη στην θρησκεια, ειναι οτι η ταυτιση κρατους και εκκλησιας, δεν ειναι απολυτη στα δημοκρατικα κρατη. αν ηταν στο χερι των χριστιανοταλιμπαν, θα ειχαμε θεοκρατικο κρατος, ΑΚΡΙΒΩΣ οπως και στο ισλαμ, και θα μας επιφυλασαν την τυχη που ειχαν στον μεσαιωνα οι αντιρρησιες με την ιερα εξεταση, το καψιμο των μαγισσων, και αλλες θεοπνευστες δραστηριοτητες της θρησκειας τους..
Ρέμεντυ, δεν παρακολουθώ όλα τα σχόλιά σου, αλλά έχω παρατηρήσει ότι συχνά λες για την πατριαρχία. Κατ'αρχάς, δεν είναι τυχαίο ότι ΠΡΩΤΑ τα χριστιανικά κράτη γίνανε πιο ελεύθερα, κατήργησαν τη δουλεία (σκέψου να περιμέναμε από τους Άραβες και τους Ινδούς), άσκησαν κριτική και στην έννοια της πατριαρχίας κλπ. Την εποχή του Χριστού, λοιπόν, κανείς δεν διανοήτο να ασκήσει κριτική στην πατριαρχία, θεωρούσαν όλοι δεδομένο ότι ήταν κάτι φυσιολογικό. Αυτό είναι πρόσφατο φαινόμενο. Και, αν κοιτάξουμε και τη φύση, σε πολλά ζώα το ισχυρότερο αρσενικό γίνεται ο αρχηγός της αγέλης (πχ λύκοι). Και, ας μην κρυβόμαστε, εσείς λέτε για κακή μάτσο τοξική αρρενωπότητα, αλλά τα θηλυκά σε αυτά ακριβώς τα αρσενικά κάθονται.
Δεν λέω ότι πρέπει οι κοινωνίες πρέπει να είναι για πάντα πατριαρχικές επειδή αυτό γίνεται στη φύση, εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να αλλάξουμε, αλλά σκέψου λίγο ποια είναι η ζωική φύση του ανθρώπου και τη σκληρότητα της ζωής από τα αρχαία χρόνια μέχρι τη βιομηχανική επανάσταση (συνεχείς πόλεμοι, δουλοπάροικοι, ελάχιστη τροφή και νερό για τους περισσότερους). Λογικό δεν είναι να είναι σκληρά τα ήθη? Τώρα που βελτιώθηκε η ζωή χαλάρωσαν και τα ήθη! Και, πίστεψέ με, δεν βολεύομαι με την πατριαρχία επειδή είμαι άντρας, ίσα ίσα δεν έχω ούτε τον όγκο, ούτε την αυτοπεποίθηση, ούτε τα λεφτά κάποιου που θα μπορούσε να νιώσει "κυρίαρχο αρσενικό" και οι γυναίκες διαχρονικά δεν με θέλουν, αλλά τι να κάνουμε, η φύση είναι αυτή που στέλνει τα θηλυκά σε αυτά τα αρσενικά, να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε? Άρα η πατριαρχία υπάρχει στη φύση και δεν την επέβαλε κανένας Χριστιανισμός.
Και, βέβαια, σβήνετε όλο το φιλανθρωπικό έργο που ενέπνευσε ο Χριστιανισμός, τους Μάρτυρες, τους ασκητές κλπ πίσω από ένα "δεν επέτρεπε στις γυναίκες να κάνουν σεξ με όποιον θέλουν", λες και αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή!
Αυτό
Ο χριστιανισμός αρνήθηκε το σώμα, τα σώματα, απαίτησε την αγαμία, την εγκράτεια, την αγνότητα. Θεωρητικοποίησε το μίσος κατά των γυναικών, έχτισε ένα εννοιολογικό οικοδόμημα αντιφεμινιστικό και φαλλοκρατικό. Στιγμάτισε δημοσίως την επινόηση της ευφυΐας, ένα προϊόν που σφραγίστηκε ρητά από την Εύα. Δόξασε το άρρωστο, ακρωτηριασμένο, βασανισμένο, εξευτελισμένο σώμα. Απόλαυσε το μαρτύριο. Μετέτρεψε τη σεξουαλικότητα σε κατάρα. Καταδίωξε μέχρι θανάτου κάθε εραστή της ζωής, κάθε αγάπη για το σώμα, κάθε ενθουσιασμό για τη ζωή (...) διακήρυξε τη μη καθαρότητα των γυναικείων οργάνων, αυτών των απαράμιλλων ανθών της σάρκας. Απαγόρευσε τα μοναδικά χάδια, τα φιλιά του φωτός, τις σαρκικές τρυφερότητες, το μοίρασμα των ηδονών. Εφηύρε έναν νυχτερινό έρωτα που μέσα στο σκοτάδι του τα σώματά μας συνεχίζουν να κείτονται σαν μέσα σε ένα σάβανο χωρίς αρώματα.
Αναρωτιέμαι αφού το σώμα το έπλασε ο πάνσοφος Θεός σας που ήξερε τα πάντα, γιατί του έδωσε τόσες ορμές και απολαύσεις, αφού αυτές είναι φορέας του κακού;
Και εδώ τίθεται και ένα άλλο ερώτημα για ποια ελεύθερη βούληση μιλάμε; Πως γίνεται να είσαι ελεύθερος να επιλέξεις, αλλά αν επιλέξεις αυτό που δεν θέλει ο Θεός θα σε στείλει στην αιώνια κόλαση βασανισμού. Όχι γιατί ο Θεός θα σε βασανίσει ή θα σε πονέσει, αλλά σαν αποτέλεσμα και μόνον, της δικής σου επιλογής να μην δεχτείς την δική μου αλήθεια δηλαδή του Θεού.
Το ότι η ελεύθερη βούληση και το σχέδιο του Θεού δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα το έχετε σκεφτεί; Αφού σύμφωνα με τους αγίους πατέρες ούτε μια τρίχα δεν μπορεί να πέσει από το κεφάλι μας χωρίς να το παραχωρήσει ο Θεός. Μήπως τελικά η ελεύθερη βούληση δεν είναι αρεστή στον Θεό σας;
Και γιατί επεμβαίνει πολλές φορές με διάφορους τρόπους, ώστε αυτή η ελεύθερη βούληση να μην είναι τόσο ελεύθερη; Εν ολίγοις μήπως ο επιλεκτικός σας Θεός αγαπάει μόνο τους υποτακτικούς του;
Γιατί τρώμε???τρώμε γιατί γουστάρουμε η τρώμε για να ζηησουμε?και απαντώ ΤΡΩΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!!αυτή είναι η ουσία της τροφής....το ότι γουστάρουμε που τρώμε είναι από την χάρη του θεού!!!Γιατί κάνουμε σεξ?ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΑΧΘΟΥΜΕ!!το ότι το γουστάρουμε είναι από την. χάρη του θεού!όλες τις σαρκικές ηδονές ο θεός μας τις έδωσε!!!όλες όμως!αλλά μας ζήτησε ένα πράγμα μόνο ένα...να αγαπάμε τον θεό περοσοτερο από τις ηδονές που μας χάρισε...τι σημαίνει αυτό?νήστεψες κύριε ΟΧΙ!!απείχες από το σεξ στη δειαρκεια της νηστείας?ΟΧΙ!!!αφού δεν έκανες αυτά που έπρεπε τότε θα βγουν οι ιεροκυρικες τα κοράκια και οι χριστιανοταλιμπάν και θα σου πουν ότι εσύ έχεις τις ηδονές ανώτερες από τον δημιουργό τους...και θα προσπαθήσουν να τις υποβαθμίσουν τις ηδονές ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΖΕΙΣ...κανένας δεν σου είπε ούτε να μην τρως ούτε να μη γ@@@@ς...ένα πράγμα μόνο σου ζήτησε να κανείς την νηστεία και την προσευχή σου..εσύ ούτε αυτά κανείς μόνο βγαιενεις στα σάιτ και βλασφημας αυτες τις άγιες ημέρες...