και εντελώς τυχαία δεν πιστεύει κανέναν από τους θεούς άλλων θρησκειών εε :P
Πάντως αυτή η διαστροφή που υπάρχει να θεωρούν ότι το ευσεβές είναι κακό και η αμαρτία καλό είναι τρομερή.Λίγη ντροπή, λίγη συστολή τουλάχιστον να υπάρχει.Και αμαρτίες να έχει κάνει κάποιος όσο ακραίες και αν είναι είτε σε ποσότητα είτε σε βαρύτητα, πχ πορνεία,βρισιές, αμαρτωλή ζωή γενικότερα να πει τι κάνω?
Γιατί η δειλία και η ολιγοψυχία είναι από τα χειρότερα. Να πει μπορώ να σωθώ, να πάω στον Παράδεισο με τη βοήθεια του Θεού. Δε χρειάζεται να τα απορρίπτει εντελώς και να αδιαφορεί προς αυτά. Μπορεί να χρειάζεται πιθανόν μεγάλη δύναμη, πολύ θάρρος να επιστρέψει στο Θεό αν έχει διαπράξει αμαρτίες που τον πνίγουν και τον φέρνουν σε αδιέξοδο, ωστόσο τουλάχιστον να ζητήσει βοήθεια από την προσευχή, να αναζητήσει τα θέματα αυτά, να αρχίσει να πηγαίνει εκκλησία και να εξομολογηθεί, να κοινωνεί συχνά εφόσον του επιτρέψει ο πνευματικός του πατέρας.
Υπάρχουν φάρμακα που προσφέρονται και θεραπείες.
Νομίζω ότι είναι παράλογο να ζει κάποιος χωρίς εκκλησιαστική, πνευματική ζωή.Βυθίζεται και όλο και πιο πολύ στο σκοτάδι.Μπορεί να μην το έχει καταλάβει καν αυτό.
καλησπερα φιλος και στα παιδια.. παρα πολυ καλη η προσεγκηση σου, αλλα εγω επρεπε να ξεκαθαρισω κατι... εσυ δηνεις μια σωστη και καλη προσεγκηση ενος ανθωρπους που βαζει ενεργε την πιστη στην ζβωη του... εγω παρεληψα να αναφερω οτι μια ζωη η,μουν αθεος... και τωρα προσφατα θελησα να στραφω προς την θρησκεια μετα απο καποιες προσοπικες περιπετειςς και στεναχωριες.. και μπορω να πω οτι το πνευμα την εκλισιας δινει μια καλη παρηγορια αλλα απ κει και περα αν θες να συνεχησεςι την ζωη σου σε αφηνει καπως μονο παλι νομιζω... γιατι ετσι δυστυος το βιωσα εγω.. ουτε κατεβηκε κανας αγγελος να μου δειξει πως να πορευθω ουτε μπορω να αφηνωμαι ολη την ωρα στον θεο και εγω ναμαι χαλαρος γιατι το βλεπω δεισλειτουργικο... ξαναλεω δν εχω πολυ σχεσηβ με την εκλισιασ απλα παραθετω μια αποψη πως την ειδα εγω αυτον τον λιγο καιρο... οκ ισως ενεργουν οι αγιοι απλα με τοσο ταπεινο τροπο οσπου η ενεργειεςς τους φενωνται στην ζωη μας σαν κατι φυσικο ομως δεν ειναι... δεν ξερω... απλα πιστευω οτι και να θελουμε βοηθεια απο τον θεο αν δεν καταλαβουμε οτι η ζωη ειναι δηκη μας θαμαστε δυσκολα
Φόβο κολάσεως έχω.Αν πάω στην κόλαση θα είμαι μακριά από το Θεό, όπως και σε αυτή τη ζωή την επίγεια μπορεί κάποιος να ζει ή να προγεύεται νομίζω κάτι σαν κόλαση αν είναι απομακρυσμένος από το Θεό.
Αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος που πιστεύω στο Θεό. Αγαπώ το Θεό, χαίρομαι με το Θεό,ζω για το Θεό, για να είμαι μαζί Του, να είμαι κοντά Του. Και με ειδοποιεί και η συνείδηση ότι πρέπει να αγαπώ το Θεό και να υπακούω σε αυτά που έχει πει και αυτά που λένε οι Άγιοι.
Δεν ξέρω για ποιον άλλο φόβο αναφέρεσαι. Μπορείς να αναφέρεις για ποιο φόβο γράφεις?
Ό φυσικός φόβος είναι φρένο
- Γέροντα, φοβάµαι πολύ καί σκέφτοµαι σέ µιά δύσκολη περίσταση τί θά κάνω. Πού οφείλεται ό φόβος;
- Μπορεί κανείς καί άπό µικρός νά έχη πάθει κάτι καί γι' αυτό νά φοβάται. Πολλές φορές µπορεί νά είναι καί φυσικός ό φόβος, αλλά µπορεί νά εΐναι καί από έλλειψη πίστεως, άπό έλλειψη εµπιστοσύνης στον Θεό. Ό φόβος όµως είναι καί φρένο, γιατί βοηθάει νά καταφυγή ό άνθρωπος στον Θεό. Φοβάται ό άνθρωπος καί ζητάει άπό κάπου να πιασθή και αναγκάζεται νά πιασθή άπό τον Θεό.
Βλέπεις, στα θερµά µέρη πού είναι άγριοι άνθρωποι, εκεί υπάρχουν τά άγρια ζώα, τά µεγάλα θηρία, οί βόες κ.λπ., γιά νά αναγκασθούν οί άνθρωποι νά ζητήσουν βοήθεια άπό τον Θεό, νά καταφύγουν στον Θεό, και νά βρουν τον προσανατολισµό τους. Αλλιώς, τί µπορούσε νά τους φρενάρη αυτούς τους ανθρώπους;
Όλα όσα έχει κάνει ό Θεός έχουν κάποιο νόηµα...
- Αυτοί πού δέν γνωρίζουν τόν αληθινό Θεό και άπό φόβο ζητούν βοήθεια, δέχονται βοήθεια;
- Κοίταξε, σηκώνουν το κεφάλι τους προς τά πάνω, και αυτό κάτι είναι. Και γιά τά µικρά παιδιά είναι φρένο ό φόβος. Μερικά παιδιά, αν δέν τά φοβερίσης και λίγο, δέν ακούν κανέναν, ούτε την µάνα ούτε τόν πατέρα. Και εµένα, όταν ήµουν µικρός, µού έλεγαν «ό µπούµπουλος». Ό µικρός στην ηλικία είναι φυσικό νά φοβάται. 'Αλλά όσο µεγαλώνει το παιδάκι, ωριµάζει το µυαλό και υποχωρεί ό φόβος. Ό φυσικός φόβος βοηθάει µόνο στην παιδική ηλικία. Όταν µεγαλώση ό άνθρωπος και φοβάται άπό το τίποτε, τότε είναι νά τόν λυπάσαι! Έρχονται πνευµατικοί άνθρωποι στο Καλύβι και µού λένε «νά, πέθανε κάποιος δίπλα µας και άπό τότε φοβόµαστε συνέχεια», και µε παρακαλούν νά κάνω προσευχή νά τους φύγη ό φόβος. «Έδώ άλλοι προσπαθούν νά έχουν µνήµη θανάτου, τους λέω, και εσύ, πέθανε ό άλλος δίπλα σου, και θέλεις νά δίωξης τόν φόβο!». Φυσικός φόβος υπάρχει λίγο παραπάνω και στις γυναίκες. Λίγες είναι οί γυναίκες πού δέν φοβούνται.
(Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)
μακρια απο φανατισμο και καθε ειδους δογματισμου.................
Στο φόβο του θεού στο αν δεν πιστεύεις θα πας στην κόλαση στο αν αμαρτησεις θα πας στην κόλαση. Πιστεύεις ότι ο θεός θα σε στείλει στην κόλαση ; Εμενα αυτά μου φαίνονται αδιανόητα ο θεός αν έχει αγάπη συγχωρεί τα πάντα το θέμα είναι εσυ που θα κατατάξεις τον εαυτό σου μετά. Αν θα τον συγχωρέσεις και θα νιώθεις καλά. Και αυτό νομίζω είναι στη θέληση του ανθρώπου η κόλαση η ο παράδεισος.
Τι διαβαζω δεν το πιστεύω ...ο μεσαίωνας και ο σκοταδισμός ακόμα και σε νέους ανθρώπους ...πραγματικά κριμα.
H πίστη σε μια ανώτερη δύναμη είναι παρηγοριά, εμπνεει και κινητοποιεί!! Να εμπιστεύεσαι εσύ πώς νιώθεις για την πίστη που έχεις και να μη δινεις βάση σε αντιλογίες που ανατρέπουν την ισορροπία σου. Αν εσύ γίνεσαι καλύτερος και πιο δυνατός πιστεύοντας, τί σε νοιάζει τι λέει ο Χ, Ψ, Ζ κλπ??
Μετα το θάνατο είναι μυστήριο η φάση. Κανεις δεν ξέρει 100%. Και κανεις δεν μπορει να σου αποδείξει είτε ότι υπάρχει είτε ότι δεν υπάρχει τίποτα.
Εγώ πιστεύω ότι θα ξαναδώ τους αγαπημένους μου. Μου δίνει δύναμη αυτή η σκέψη και την καλλιεργώ.
Περνώ από μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Χάνω την πίστη μου. Τόσος πόνος γιατί? Που είναι ο Θεός???
Περνώ για χρόνια δύσκολες καταστάσεις και πάντα το έψαχνα, πάντα έψαχνα τον λόγο. Δεν παραπονιόμουν αλλά προσευχόμουν και προσπαθούσα να καταλάβω το θέλημα του. Τώρα είναι διαφορετικά. Θέλει να μου πάρει τον σύντροφο μου. Αυτόν που πέρασα τα ΠΆΝΔΕΙΝΑ για να είμαι μαζί του. Και τώρα που τα κατάφερα και μόλις είπα επιτέλους έρχεται να του δώσει μια ανίατη ασθένεια. Γιατί? Απλά γιατί..
Φοβάμαι ότι ο θεός δεν είναι πουθενά. Για μένα τα όλα για κάποιο λόγο γίνονται και τα παρελκόμενα είναι λόγια του αέρα. Ο μοναδικός θεός του σύμπαντος μας είναι η τύχη (οι πιθανότητες δηλαδή). Μην ψάχνεις απαντήσεις από ανθρώπους που πιστεύουν ότι ένα βιβλίο έχει όλες τις απαντήσεις και που ο θεός που πιστεύουν είναι ο μοναδικός αληθινός και εντελώς τυχαία, ο θεός που πιστεύουν στην χώρα τους. Αν χάνεις αυτόν που αγαπάς και η ιατρική δεν μπορεί να τον σώσει, προσπάθησε να περάσεις χρόνο μαζί του και να τον φροντίζεις όσο μπορείς. Αν υπάρχει θεός, αυτό θα ήθελε από εσένα. Όχι προσευχές και μαγιολίκια.
Faith, like love, is an element that bonds together relationships. And we lose faith like we lose love — for many reasons. Loss comes from misunderstandings, personality conflicts, tragic circumstances, ill treatment and our own ignorance, to name a few.
...................
Fashion Mentions is one-stop destination for Latest Fashion Trends, Skin Care,insider beauty secrets, Makeup product reviews, and more