-
καλημέρα σε όλους....
mariap αν είναι δυνατόν μην ζητάς συγνώμη σε παρακαλώ...
συμφωνώ μαζί σου πως η πίστη μας βρίσκετε μέσα μας.
γιατί νομίζεις όμως πως πάλεψα και παλεύω ακόμα να κρατηθώ στην έχουσα κατάσταση; για εμένα; ή για να λέω πως η πίστη μου με βοήθησε; έτσι απλά;
είχα βαρεθεί να λέω στα παιδιά μου δεν μπορώ να παίξουμε τώρα γιατί νιώθω κουρασμένη δεν μπορώ να πάμε βόλτα γιατί έχω πονοκέφαλο δεν μπορώ να κάνω εκείνο ή το άλλο γιατί απλά δεν ήμουν σε θέση να το κάνω....
αυτό με είχε κουράσει και με εξασθενούσε ψυχολογικά μέρα με την μέρα....
για αυτό προσπάθησα....αλλά να σου πω και κάτι άλλο....
όταν είμαστε εμείς πρώτα καλά είναι και οι γύρω μας πολύ καλύτερα....
και αυτό το βλέπω τώρα που άλλαξε η συμπεριφορά μου πώς άλλαξαν και όλα -όλοι γύρω μου...
φυσικά και παίρνω δύναμη και κουράγιο από τα παιδιά μου αλλά πρώτα παίρνω όλα αυτά από τον θεό όσο και αν σου ακούγεται περίεργο....
και ναι φυσικά θα συνεχίσω να χαμογελάω κάθε πρωί που ξυπνάω κάθε ώρα κάθε στιγμή ότι και αν μου φέρνει ο χρόνος....
-
σειτα2 καλημέρα...πώς είσαι σήμερα;
διάβασες την ιστορία μου;
αν ναι τί έχεις να πεις για όλα αυτά;
έχω δίκιο λοιπόν που στράφηκα τόσο πολύ στην θρησκεία;
-
καλημερα λιτσα,
σου εστειλα χθες στις 3.15 U2U. ξερω οτι δεν εχεις περιθωριο στα U2U να μου απαντησεις.
τι να πω για την ιστορια σου ; τι να πρωτοπω ;
μονο αν καποιος εχει βιωσει παρομοια κατασταση ισως μπορεσει να καταλαβει.
οι αλλοι απλα θα φιλοσοφουνε πανω σ\' αυτα τα πραγματα.
εγω δεν θα ελεγα οτι ειχες δικιο απλα, αλλα οτι ηταν επιβεβλημενο να στραφεις εκει που στραφηκες.
και θελω να μοιραστω μαζι σου και με τα αλλα παιδια εδω το παρακατω που εχει σχεση με την λεξη θρησκεια.
επισκεπτομαι πολυ συχνα ενα μοναστηρι που ειναι ενας πολυ πνευματικος γεροντας με ανοιχτο μυαλο.
μας λεει καθε φορα τα ιδια: \"\" ο Χριστος παιδια μου δεν ειναι θρησκεια, εμεις τον καταντησαμε θρησκεια, ο Χριστος ειναι θεραπεια, ο Χριστιανισμος ειναι θεραπευτικη αγωγη.
Κια οπως σημερα εχουμε επαναστατικες μεθοδους θεραπειας οπως ο βελονισμος κλ.π. ετσι ηταν και ο χριστιανισμος στο ξεκινημα του, επαναστατικη μεθοδος θεραπειας.
Κανονικα οποιος μπαινει μεσα στην εκκλησια (συμμετοχη στην λατρεια, στην πιστη, στα μυστηρια) πρεπει να θεραπευεται αν αυτο δεν συμβαινει τοτε κανεις μας δεν ξερει τι κανει. \"\"
Φοβερο :::::
-
ξέρεις πόσο άσχημα ένιωθα εκείνη την περίοδο της ζωής μου;
πόσο πολύ φοβόμουν;
να παθαίνω κρίσεις να τρέμουν τα άκρα μου να ζαλίζομαι η πίεσή μου να πέφτει στο 4 και οι γύρω μου να μην μπορούν να κάνουν τίποτα...δεν μπορούσαν να καταλάβουν τί περνούσα όσο και αν τους το εξηγούσα....
μόνο δύο άνθρωποι μπόρεσαν να καταλάβουν...
πρώτα ο πνευματικός μου και μετά ο γιατρός μου που δόξα το θεό συμφωνούσαν ο ένας με την γνώμη του άλλου και έτσι δεν μπερδευόμουν....
όσο για τα λόγια του γέροντα τί να πω....μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι τέτοιοι άνθρωποι για να μας καθοδηγούν σωστά....
έχω πάει σε πολλούς πνευματικούς άλλοι καταλάβαιναν και άλλοι όχι...δόξα το θεό ήρθε στον δρόμο μου ένας ιερέας ο οποίος με κατάλαβε απόλυτα και με καθοδήγησε με τον σωστό τρόπο....
δεν με εκβίασε ούτε με φόβισε όπως κάνουν οι περισσότεροι αντίθετα μου επισήμανε τις αδυναμίες μου και τα πάθη μου και με βοήθησε να τα ξεπεράσω..
έχει έναν τέτοιο τρόπο που σε κάνει να φεύγεις από εκεί άλλος άνθρωπος....
και δεν είναι καθόλου αυστηρός...αντίθετα καταλαβαίνει τους λαικούς ανθρώπους και συμπλέει μαζί τους διευκρινίζοντας όμως πως πρέπει να πορευόμαστε για να μην έχουμε προβλήματα στην καθημερινή μας ζωή....
να σου πω ένα παράδειγμα....μερικές φορές κάνω απόδειπνο στο σπίτι συτό όμως κουράζει τον σύζύγό μου και τον δυσανασχετεί λέγοντάς μου πράγματα που καταβάθος ξέρω πως δεν τα πιστεύει...το είπε λοιπόν στον πνευματικό μου και ξέρεις τί μου απάντησε; να σταματήσω να το κάνω γιατί ο θεός δεν θέλει να χαλάνε οικογένειες ούτε να υπάρχει διχόνοια ανάμεσα στο ζευγάρι.μου είπε πως θα έρθει ο καιρός που θα το καταλάβει ο σύζυγός μου από μόνος του και θα το κάνει και αυτός....
πώς λοιπόν να μην έχω εμπιστοσύνη σε έναν τέτοιον πνευματικό και πώς να μην του ξεδιπλώνω την ψυχή μου;
βέβαια όσοι καλοί πνευματικοί και αν υπάρχουν αν δεν θέλουμε εμείς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας αυτοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πέραν από το να προσεύχονται για εμάς....
-
λιτσα,
δεν μπορει να μου στειλεις U2U πλεον, σωστα ;
-
-
-
Λίτσα μπράβο κορίτσι μου! Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας παιδιά, όσο βοηθάμε τον εαυτό μας και δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη, θα κλείνουμε άσχημους κύκλους και θα ζούμε και όμορφους. Η ζωή τα έχει όλα, ας αγαπήσουμε αυτό που κουβαλάμε και ας το προστατέψουμε. Είμαι σε περιοδική κατάθλιψη με αγωγή με cipralex εδω και 6 εβδομαδες και ψυχοθεραπεια 2 μηνες, εχω ακομη κακοκεφιες και αγχος και αδυναμια προγραμματος αλλα θα περασει που θα παει. Την αλλη εβδομαδα παω διακοπες Σπετσες. Σας χαιρετώ όλους για την ώρα, να βρισκουμε τη δυναμη να ονειρευομαστε και να πραττουμε παιδιά... οσο γινεται ο καθενας, εστω και λίγο! Φιλια!
-
Λιτσα θα απαξιεις να μιλησεις μαζι μου αλλα αγαπω πολυ το Θεο,αλλα ζουσα στην αμαρτια.Μακαρι να γινει ενα θαυμα και σε μενα .Μακαρι..................................... ........Μηπως ο γεροντας ειναι απο Λαυριο?Και τι βιβλια ειναι αυτα?Βοηθησε με αν θελεις .Μακαρι να σαι παντοτε καλα θελω ολοι να ναι ευτυχισμενοι δε ζηλευω .Εγω δε το αξιζω.Παιδια ζηστε τη ζωη σας μη μουχλιαζετε!!το καθε λεπτο!!!Εγω δε μπορω με εχει ρουφηξει η εμμονη τρεμω ζαλιζομαι ολο λογισμοι.Θα στραφω και εγω Στη Παναγια μας γιατι ζουσα στην αμαρτια.Λιτσα να σαι παντα ευτυχισμενη .
-
αφρούλα καλή σου μέρα καλή μου....
καταρχήν περαστικά και γρήγορα να γίνεις πάλι καλά.....
δεν απαξιώ καθόλου να μιλήσω μαζί σου γιατί το λες αυτό;
μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω έστω και λίγο αλλά τί μπορώ να κάνω εγώ;
θέλεις να σου πω τα βιβλία που διαβάζω;πιστεύειες πως θα σε βοηθήσουν;
πρέπει καλή μου εσύ πρώτη να βοηθήσεις τον εαυτό σου....αν δεν προσπαθήσεις εσύ τα βιβλία και οτιδήποτε άλλο το μόνο που θα σου προσφέρουν θα είναι λίγη ανακούφιση....
τέσπα εγώ θα σου πω τα βιβλία και ελπίζω να μην κάνω λάθος...
η ευχή μέσα στον κόσμο του πατέρα στέφανου αναγνωστόπουλου
ανασασμοί σωτηρίας του ίδιου
εμπειρίες από την θεία λειτουργία του ίδιου
οι περιπέτειες ενός προσκυνητού
λόγοι γέροντος παίσιου
μακάρι να σε βοηθήσουν και να γαληνέψουν λίγο την ψυχούλα σου....
δεν μπορώ να σε βοηθήσω διαφορετικά....
ότι θελήσεις όμως μην διστάσεις να μου το πεις...θα είμαι εδώ...
εσύ κοίτα όμως να βρεις έναν καλό θεραπευτή και να μιλήσεις μαζί του για όλα αυτά που μας μιλάς εδώ...σίγουρα αυτό θα σε βοηθήσει περισσότερο από οτιδήποτε...
να είσαι καλά τώρα και για πάντα...
-
Θα ζητησω να εξομολογηθω και μετα οτι ΘΕΛΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.Μακαρι να με λυπηθει και να φερει διπλα μου σωστους επαγγελματιες,αγαπη και το ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΟΥ!!!!μακαρι αλλα θα κανω και εγω δουλεια τωρα δε μπορω ομως.Εγω εχω Γεροντα Παισιο,Πορφυριο 5 με 6 βιβλια και διαφορα θρησκευτικα.Αλλα τα χα αφησει πισω μου.Καιρος να γυρισω στην αγαπη Τους αλλα θα με δεχτουν?????Λιτσα να σαι παντα ευτυχισμενη!!!
-
κοριτσάκι μου καλό αν νομίζεις πως η εξομολόγηση θα σε βοηθήσει κάνε το....
που ξέρεις ίσως έτσι ξαλαφρώσει λίγο η ψυχούλα σου....
το θέμα είναι όμως όπως λες και εσύ να βρεις σωστούς επαγγελματίες και φυσικά να έχεις την διάθεση να τους ακούσεις για να γίνεις καλά....
αν θέλεις κάνε μου μια χάρη...ξεκόλλα το μυαλό σου από αυτό το χρώμα επιτέλους...
ασχολήσου με κάτι άλλο δες μια ταινία ή διάβασε κάποιο βιβλίο όποιο νομίζεις εσύ...ίσως έτσι σου φύγει αυτή η εμμονή....
να είσαι πάντα καλά καλή μου...
-
λιτσα
καλημερα,
αν μπορεις σημερα, στειλε μου ενα U2U πανω σ\' αυτα που σου ειπα την παρασκευη.
αφρουλα,
δοξα τω Θεω πυ εισαι παλι μαζι μας γερη και δυνατη. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ.
εγω βλεπω οτι εισαι ενα θαυμασιο παιδι που θελεις να ξεφυγεις απο αυτην την εμμονη.
ξερεις κατι ; αυτο που σε βασανιζει ειναι πολυ απαλο σε σχεση με αλλα οπως διαβαζουμε εδω στο forum.
αλλα οπως λεει η λιτσα ξεκολλα το μυαλο σου προσπαθησε οσο μπορεις. παλαιψε το μπορεις, θα τα καταφερεις.
-
-
λιτσα
σου εστειλα και εγω πριν λιγο
-
καλημέρα ...
σου έχω στείλει u2u
-
-
καλημέρα σου έχω στείλει μήνυμα....
να είσαι καλά....
-