Δες όλες τις ταινίες του Quentin Tarantino!
Printable View
Δες όλες τις ταινίες του Quentin Tarantino!
https://www.imdb.com/name/nm5747280/?ref_=ext_shr_lnk
Captured when he was two years old, Tilikum was a whale who spent over three decades in captivity, trained by SeaWorld to perform tricks and stunts. Controversy began to mount around him after he was involved in the death of a trainer in 2010, with much public outcry as it was revealed that he had been involved in the deaths of two other trainers earlier in his life.
Μια ταινία για όσους ενδιαφέρονται για την φύση.
Οι ταινίες του ταραντίνο είναι όλες διασκεδαστικές αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο...Δεν έχει κάποιο αριστούργημα...Ακόμα και το Παλπ Φίξιον απλά με διασκέδασε...Νομίζω το Ντζάνγκο είναι η καλύτερή του.
Θεσσαλόνιαν βλέπβ εχεις κρας με την Σίρσα Ρόναν..Γλυκούλα είναι.
Εγω εχθές είδα τον Τελευταίο Αυτοκράτορα,την μιση γιατι ήταν 3 ώρες και 40 λεπτά το ντιρέκτορς κατ...Με ταξίδεψε απίστευτα...Χάσιμο σε άλλη εποχή και σε άλλον κόσμο.
Ιδια μουσικη, στην αρχικη ταινια και μετα χρηση απο τον Ταραντινο σε δικη του ταινια. Για πειτε μου λιγο ολοι, σε ποια σκηνη ειναι πιο καταλληλη η μουσικη του Ενιο Μορικονε; Στο σπαγγετι γουεστερν "The Mercenary" ή στο Kill Bill 2?
https://www.youtube.com/watch?v=hZLPD6de6Dk
(5) Kill Bill Vol. 2 - L' Arena [Ennio Morricone] - YouTube
Κινηματογραφικη ιεροσυλια του Κουεντιν Ταραντινο....
Μπορεί να χρησιμοποίησε αυτή τη μουσική ακριβώς για να κάνει αναφορά στην ταινία που λες. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι ταινίες westrern αρέσουν στον Ταραντίνο. Δεν νομίζω να το έκανε τυχαία.
Θυμήθηκα μια ωραία ταινία... Δεν την έχω δει πρόσφατα αλλά θα την ξανάδω. Υπέροχη η Angelina Jolie.
https://www.imdb.com/title/tt0172493/?ref_=ext_shr_lnk
μια από τις ταινίες που ασχολείται με την διπολική διαταραχή και έχει ατμόσφαιρα.
Είδα πρόσφατα το scream 4 και το άφησα στην μέση, θα το συνεχίσω κάποια στιγμή.
Αδιάφορο θα έλεγα.
Είδα ένα με τον Κιάνου Ριβς και την Σαρλίζ θερον, καλή ταινία, μάπα τέλος.
Δεν συγκράτησα όνομα λόγω του ότι το είχε η τηλεόραση.
Έβαλα το ντεντέκτιβ marlowe και είδα μέχρι το μισαωρο, βαρετό, αργό, ανοστο, ίσως το συνεχίσω μια μέρα.
Γενικα όσες ταινίες βάζω βλέπω λίγο.
Θα επανέλθω για κριτική όταν καταφέρω και δω μέχρι το τέλος κάποια ταινία.
.
μάλλον τον Γλυκό Νοέμβρη εννοείς.
Ταινια ψυχιατρικου ενδιαφεροντος η επομενη... Τον επομενο μηνα θα προβληθει. Διαταραχες με πολλαπλες προσωπικοτητες, παρανοια και ψυχωση...
https://www.youtube.com/watch?v=FJmAkGif-No
Είδα το Donnie Darko! εντάξει τώρα τι να πω ακριβώς για αυτήν την ταινία, είναι σαν να είδα πέντε διαφορετικού είδους ταινίες σε μια, αλλά δεν με κούρασε, μου άρεσε. Μυστήριο, αλληγορία, φαντασία, ρεαλισμός, στοχασμός για τη ζωή, το θάνατο, την κοινωνία, τα ψυχικά προβλήματα, πολλή τροφή για σκέψη γενικά, όλα σε σωστές δόσεις. Είναι ξεχωριστή ταινία για ανήσυχα πνεύματα και πολλές αναγνώσεις νομίζω. Ο Gyllenhaal, φαινόταν από τότε ότι θα γινόταν ένας φανταστικός ηθοποιός, και το υπόλοιπο καστ πολύ καλό.
Μόλις κυκλοφόρησε το teaser-trailer της νεας ταινίας του Λάνθιμου, Poor things.
Δυστυχώς βλέπω ότι διατηρεί το επιτηδευμενο/στυλιζαρισμένο παίξιμο των ηθοποιών που είδαμε και στην Ευνοούμενη και δεν λειτουργεί καθόλου για μένα.
Ελπίζω να διαψευστώ...8 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στα σινεμά.
https://www.youtube.com/watch?v=GNQ8M3AJBb4&list=PLC4DAD367E52ECAF8
το crowded room κάπου το πήρε το μάτι μου, στο Youtube. φυσικά και θα τη δω, μου κάνει λίγο α24 αισθητική.
ο γλυκός νοέμβρης νομίζω πως είναι από αληθινή ιστορία ή από αληθινή ιστορία που ενέπνευσε ένα βιβλίο.
μία εποχή κι εγώ τα έβλεπα αυτά. τώρα τα ρομαντικά τα περνάω από κόσκινο γιατί πάντα με απογοητεύουν.
περιμένουμε και του Λάνθιμου.
Κινηματογραφικές ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου...
1995 Ο βιασμός της Χλόης (μικρού μήκους)
2001 Ο καλύτερός μου φίλος (σκηνοθεσία μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο)
2001 Uranisco Disco (μικρού μήκους)
2005 Κινέττα
2009 Κυνόδοντας
2011 Άλπεις
2015 Ο αστακός
2017 Ο θάνατος του ιερού ελαφιού
2018 Η ευνοούμενη
2019 Nimic (μικρού μήκους)
2022 Βληχή (μικρού μήκους)
Ειναι εκκεντρικος σκηνοθετης και μου δινει την εντυπωση πως προσπαθει να εκφρασει εναν παραξενο ψυχισμο με τις ταινιες του. Ολες του οι ταινιες ειναι αλλοκοτες, κατι σαν συνεδρίες ψυχολογικου ενδιαφεροντος.
χα χα χα σαν συνεδρειες ψυχολογικού ενδιαφέροντος.. φαντάζομαι οι ταινίες είναι οι θεραπευόμενοι; κι εμείς οι ψυχοθεραπευτές;
Το Renfield είδα και μου άρεσε.
Κωμωδία τρόμου με λίγο σπλατερια και μπόλικη δράση.
Το προτείνω για να περάσει κάποιος ένα ευχάριστο δίωρο.
Και εγώ όταν ακούω ταινία του Λάνθιμου τρέχω μακριά... Προσπάθησα να δω τον Αστακό αλλά δεν... Πραγματικά δεν ξέρω τι θέλει να πει ο ποιητής στις ταινίες του. Και ειλικρινά έχω δει αρκετές ταινίες διαφορετικές και εναλλακτικες, ευρωπαϊκό, ιρανικό κινηματογράφο, γιαπωνέζικο... τι να πω, κάτι δεν καταλαβαίνω φαίνεται στο συγκεκριμένο σκηνοθέτη :confused:
κάθε σκηνοθέτης έχει τον δικό του κώδικα. κι εμένα με ενοχλούν κάποια πραγματάκια στον Λάνθιμο, για το Ελάφι χρειάστηκε να δω ανάλυση ταινίας για να το καταλάβω, δεν με πειράζει παρ όλα αυτά, κακές ταινίες δεν τις λες. απλά δεν είναι για όλους, όπως δεν είναι για όλους όλες οι ταινίες.
Εδώ είναι η περιγραφή και το τρέιλερ:
The Northman (2022)
Γενικά δε μου αρέσουν οι αιματηρές ταινίες αλλά αυτή είναι κάτι ξεχωριστό, θα έλεγα το σκανδιναβικό ανάλογο μιας αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Δεν είναι ταινία για όλους αλλά θα ενδιέφερε, πιστεύω, όσους ασχολούνται με τη σκανδιναβική μυθολογία, με παγανιστικά στοιχεία και μαγεία, αντέχουν στη θέα των αφιλόξενων και καταθλιπτικών τοπίων της Ισλανδίας και δε λιποθυμούν μπροστά σε αποκεφαλισμούς.
Αντιγράφω ένα σχόλιο που δείχνει τι μπορεί να (μην) περιμένει κανείς από την ταινία:
This is not a viking version of Die Hard. This isn't an M. Night Shyamalan movie with a cute twist. It's absolutely not a movie with modern sensibilities.
This is a tale in the style of an epic myth. It showcases classic themes of betrayal, vengeance, and sacrifice through a brutal mix of realism and symbolism.
It's unapologetically not for everyone. And it's bloody fantastic.
Touch of evil . Orson Wells , Charlton Heston . Η ταινια πραγματευεται την σχεση μεταξυ των αρχων δυο πολεων στα συνορα Αμερικης - Μεξικου . Μιας αμερικανικης πολης και μεξικανικης.
Stalag 17 . William Holden . Οι βιοι και οι αποπειρες αποδρασης αμερικανων στρατιωτων κατα τη παραμονη τους σε γερμανικο στρατοπεδο συγκεντρωσης στη διαρκεια του Β.Π.Π. Απιστευτο γελιο .
Witness for the proseccution . Μεταφορα στη μεγαλη οθονη του βιβλιου της Αγκαθα Κριστι " Μαρτυς κατηγοριας . Απιθανη ηθοποιια απο τον Charles Lowton στο ρολο του δικηγορου υπερασπισης με ανατρεπτικο φιναλε .
Λεωφορειο ,ο ποθος . Διασκευη της θεατρικης παραγωγης του Tennessy Williams . Ο Marlon Brando υποδυθηκε ενα Πολωνο μεταναστη που εψαχνε να βρει τις ισορροπιες του στο κοσμο . Μας συστησε την λεπτομερη μεθοδικοτητα του στην ενσαρκωση .
Sunset Boulevard . Η τραγικη ιστορια μιας σταρ του βωβου κινηματογραφου , που χρονια μετα αγκαλιασε τη τρελα που την οδηγησε στο σκοταδι .
Το catch a thief . Ο πιο γοητευτικος αντρας στη χρυση εποχη του Hollywood , Cary Grant , συμπρωταγωνιστει με την ομορφοτερη γυναικα του 20αιωνα , Grace Kelly , σε μια ταινια με ληστρικο χαρακτηρα .
Το kill a mockingbird . Μεταφορα του ομωνυμου μυθιστορηματος της Harper Lee , με ενα καθηλωτικο Gregory Peck στο ρολο του δικηγορου που αγωνιζεται για την αθωοτητα ενος εγχρωμου ανθρωπου , στον απανθρωπο ρατσισμου του Νοτου της Αμερικης .
In the heat of the Night . Ενα απο τα καλυτερα σεναρια που γραφτηκαν ποτε . O αξεπεραστος
Sidney Poittier και ο εμβληματικος Rod Steiger , ως εκπροσωποι του νομου , πρεπει να αφησουν στην ακρη τις φυλετικες διαφορες για να λυσουν ενα εγκλημα .
Τhe network . Η καλυτερη επεξηγηματικη ταινια για τον βρωμικο χωρο των media . O Peter Finch στο ρολο ενος παρουσιαστη ειδησεων ξεσπαει απεναντι στη λογοκρισια , αυτοανακηρυσσεται προφητης με ενα τραγικο τελος και η προσπαθεια του δικτυου να κουκουλωσει την αληθεια . Σεμιναριακη ερμηνεια . William Holden και η Faye Danaway , αν και εραστες ,προισταμενη και υφισταμενος συγκρουονται στη μαχη των αποδοσης των πραγματικων ευθυνων .
Αποκαλυψη τωρα . Ο σκηνοθετης Francis Ford Copolla εξαντλησε ολους τους πορους του , φτανοντας ενα βημα πριν τη προσωπικη του αβυσσο , καταφερε να δημιουργησει ενας επος πως οι απλοι καθημερινοι ανθρωποι αντιμετωπιζουν ο καθενας ξεχωριστα το τρομο του πολεμου . Μαγευτικες ερμηνειες απο ολο το καστ
όντως οι ανωτέρω ταινίες είναι καλό να τις δει καθένας, κλασσικές, νομίζω οι περισσότερες είναι ασπρόμαυρες;
Ξέρεις πάρα πολλά από ταινίες ε user...!
πολύ θα το ήθελα!
έχω πολύ ελεύθερο χρόνο.
Ναι , ασπρομαυρες ειναι οι περισσοτερες . Δικιο εχεις .
σε ευχαριστώ για το κομπλιμάν! :cool:
οι τέχνες είναι υγιής μηχανισμός αντιμετώπισης του στρες.!
και το Τρέξε Λόλα τρέξε ωραία ταινία!
εγώ πάλι όσο πιο λίγοι πάνε στο σινεμά που πάω, καλύτερα για μένα, που είμαι κοινωνιοφοβική! κατα τ άλλα, καλά.
Ο αστακός τι προβλημα ειχε; Δεν ειχε μαγειρευτει καλα; Σου εκατσε στο στομαχι; Δεν το εχω δει το εργο αυτο. Ο κυνοδοντας παντως ανηκε τελικα σε ασθενη απο το Δρομοκαΐτειο. Ο αστακος τι φαση; Δεν εβγαζε κανενα απολυτως νοημα, οπως αλλωστε καμια απο τις ταινιες του Λανθιμου; Τι ειδους ανωμαλιες ειχε;
Ναι, φουλ ανωμαλια και γενικα ολοι οι ρολοι ανηκαν σε τροφιμους απο το Δαφνί και ηταν δυσκολη δουλεια για τους ηθοποιους να ενσαρκωσουν τετοιους χαρακτηρες. Ενα μεγαλο psycho party ηταν η ταινια...
Νομιζω οτι εμεις οι θεατες ειμαστε τα πειραματοζωα του Λανθιμου!
Χα χα χα!! Να 'σαι καλά με έκανες και γέλασα!! :D
Δεν ξέρω, δεν έβγαζα νόημα, ίσως χρειαζόμαστε ένα εγχειρίδιο για να παρακολουθούμε έργα του Λάνθιμου...
Για τον Κυνόδοντα είχα ακούσει ήδη από φίλους, γνωστούς κλπ ότι δεν τους άρεσε και αν και συνήθως θέλω να βλέπω κάτι για να διαμορφώνω και τη δική μου άποψη, το απέφυγα. Τώρα που διάβασα τα όσα γράφετε και εσείς εδώ, μου φτάνει, δεν το αντέχει ο ψυχισμός μου...
Ο Κυνόδοντας είναι η καλύτερη ελληνική ταινία ματά το Τοπίο στην Ομίχλη του Αγγελόπουλου...Τέλεια αλληγορία για την ανθρώπινη κατάσταση...
Οι υπόλοιπες που έκανε ο Λάνθιμος ήταν μέτριες εως αδιάφορες, πλήν των Αλπεων που θα μπορούσε λόγω σεναρίου να δώσει αριστούργημα,αλλά κάπου χάλασε στην εκτέλεση.
Εγω εχθές είδα το Αναμνήσεις μιας Γκέισας(2005)...Ομορφη ταινιούλα...Η Ζανγκ Ζιγί ήταν έρωτας!
https://www.youtube.com/watch?v=yCSKWhvv5Uo
πολύ γλυκιά ταινιούλα, αμερικανιά κάργα, όμορφες οι εικόνες και οι ηθοποιοί ήταν ό,τι πρέπει για το σενάριο, σε πείθουν. -για την Γκέισα αυτό. είναι ανάλαφρη και δεν εμβαθύνει τόσο πολύ νομίζω.. ήταν πολύ σκληρή η ζωή μιας γκέισας, σκέψου να κοιμάσαι με ένα ξύλο κάτω από το λαιμό αντί για μαξιλάρι, κλπ..
Ούτε εμένα μου αρέσουν οι ταινίες του Λάνθιμου... Ολοκληρωμένες έχω δει τον "Αστακό" και το "Φόνο του ιερού ελαφιού"... Είχα ξεκινήσει να βλέπω και την "Ευνοούμενη" αλλά μ' ενόχλησε το λεξιλόγιο που ήταν άσχημο και την έκλεισα...