Originally posted by nature
Quote:
Originally posted by xika
nature γιατι δεν μπαινεις στον κοπο να κανεις και μερικες παραθεσεις απο λογια του πανου? Ισως βρεις εξηγησεις στα παραπανω λεγομενα...
Xika, σε άφησα τελευταία γιατί ήθελα να μιλήσω λίγο παραπάνω με σένα.
Ηθελα εκτός από μια στεγνή απάντηση να σου πω πως ένιωσα για σένα…..
Αρχίζω με τη στεγνή απάντηση στο ερώτημά σου:
-Δεν έχει νόημα να ψειρίσω τα λόγια του πάνου. Ο πάνος όταν γίνονταν αυτές οι στιχομυθίες, μετρούσε καμιά βδομάδα ύπαρξης στο φόρουμ.
Δεν τον ήξερα και από χτες.
Ηξερα όμως καλά τουλάχιστον φορουμικά τους υπόλοιπους συμφορουμίτες.
Τους έχω διαβάσει πολλές φορές στον ένα χρόνο που βρίσκομαι εδώ και με αρκετούς έχω κουβεντιάσει.
Πολλές φορές είχα πάρει πολύ σοβαρά τη γνώμη τους και τους ένιωθα συντρόφους στη διαδικτυακή επικοινωνία.
Θυμάμαι καλά ότι σε 2 μέλη από αυτούς έχω δηλώσει δημόσια την εκτίμησή μου στις διάφορες τοποθετήσεις τους. Συχνά τους είχα δει να συμβουλεύουν κάποιον που έχει πρόβλημα, με μεγάλη κατανόηση και ενσυναίσθηση.
Έτσι εστιάζω πολύ περισσότερο την έκπληξή μου απέναντι σε αυτούς, παρά στον πάνο.
Κάτι σαν την πραγματική ζωή.
Στην παρέα μου θα στεναχωρηθώ αν οι φίλοι μου βγάλουν έναν απαίσιο νέο εαυτό που αγνοούσα και όχι αν εμφανιστεί ένα νέο πρόσωπο, όσο προκλητικό και αν είναι. Το νέο πρόσωπο δεν μπορεί να με επηρεάσει συναισθηματικά.
Γιαυτό λοιπόν δεν μπαίνω στον κόπο να ψειρίσω τα λόγια του πάνου, όπως με προέτρεψες. Από τον πάνο θα κρατήσω ό,τι μου φανεί ενδαφέρον (γιατί σίγουρα όλοι έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν) και τα υπόλοιπα δεν θα με ακουμπήσουν.
Πως ένιωσα για σένα:
-Στην αρχή εκνευρίστηκα με την επιμονή σου να μειώσεις και να χλευάσεις κατ’ εξακολούθηση τον πάνο.
Έπειτα σκέφτηκα όπως ανέλυσα παραπάνω: δεν την ξέρω και από χτες (είδα ότι είσαι και εσύ νέο μέλος), δεν την έχω δει να συμβουλεύει κόσμο παλιότερα, ας μην σταθώ παραπάνω. Δεν μου είναι συμπαθής με τη συμπεριφορά της, αλλά το φόρουμ είναι ανοικτό για όλους. Απλώς αυτή δεν είναι από τα άτομα που θα με ενδιέφερε να ανταλλάξω ποτέ απόψεις.
Επειτα βλέποντας και άλλα θέματα δικά σου, στάθηκα, ομολογώ από περιέργεια και διάβασα τι γράφεις.
Και είδα έναν άλλο άνθρωπο……
Τότε σκέφτηκα: πώς γίνεται ένας άνθρωπος να είναι τόσο πονεμένος και να μην έρχεται καθόλου στη θέση του άλλου?
Πως θα ένιωθε η χικα αν της φέρονταν ομαδικά έτσι? Δεν της άρεσε αλήθεια, που μόλις είχε ανάγκη για επικοινωνία, την βρήκε απλόχερα εδώ μέσα? .....Που ό,τι ώρα της μέρας ή της νύχτας βρεθεί σε ανάγκη, πάντα θα υπάρχει εδώ ένα υπομονετικό αυτί να την ακούσει και να μοιραστεί τους προβληματισμούς της? .....Που νοιώθει άνετα (και καλά κάνει)να μας λέει ό, τι της περνάει από το μυαλό?
Πώς θα ένιωθε αν μια παρέα την χλεύαζε ομαδικά?
Κάτι μέσα μου, μου λέει πως αυτές τις απαντήσεις τις έχεις δώσει ήδη με τη στάση σου στο δικό μου θέμα.
Ισως να προβληματίστηκες με το θέμα που άνοιξα και αν είναι έτσι, χαίρομαι ιδιαίτερα που βοήθησα σ’αυτό. Ισως να είσαι ανοικτή σε μια άλλη άποψη αν κρίνεις ότι είναι καλοπροαίρετη. Ισως να είσαι ανοικτή και στην αυτοκριτική… Ισως…..Δεν έτρεξες πάντως να με αποκαλέσεις γκούφη, ούτε λιωμένη καραμέλα, ούτε αργόσχολη. Ετσι, εγώ τουλάχιστον από τη μεριά μου, σου δηλώνω πως θα πάρω την παρουσία σου εδώ πιο σοβαρά απ, ό,τι στην αρχή και είμαι στη διάθεσή σου για όποια άλλη ερώτηση σου προκύπτει.
Φιλικά