Φταιω εγω που δεν εχουν νοημοσυνη?
Printable View
Φταιω εγω που δεν εχουν νοημοσυνη?
Και δεν μπορουν να καταλαβουν οτι ημουν μονος μου...παντελως,κολασμενα μονος...τι να καταλαβω?
Τι να του πω του αλλου που με λεει Νικολακη...οτι δεν εχει σημασια για μενα δεν χρειαζεται να μου φερεσαι \"σπεσιαλ?\"
Να το παραδεχτω τι να κανω?
να το αγνοησεις και να κοιταξεις τι ειναι καλυτερο για εσενα μεσα σε ολο αυτο που περνας.
δεν θα τους αλλαξεις σου το ξαναλεω,το μονο που μπορεις να αλλαξεις ειναι η συμπεριφορα σου σε αυτους.ο τροπος που αντιμετωπιζεις τις καταστασεις.
Keep,
σκέψου ότι αυτό που βρίσκεις εδώ μέσα, τη στήριξη, θα το βρεις και με έναν ψυχοθεραπευτή. Ειλικρινά στο λέω!
Εκεί, θα είναι διαφορετικά. Γιατί δε θα μιλάς από τον υπολογιστή σου. Θα είναι ένας ανθρωπος με σάρκα και οστά δίπλα σου, που θα του λες ότι σε απασχολεί και θα σε βοηθά, εσύ να ξεμπερδέψεις το κουβάρι, εσύ να βρεις τις λύσεις, εσύ να πέφτεις αλλά να ξανασηκώνεσαι...
Στο λέω με όλη μου την καρδιά, θα βοηθηθείς...
Όσο για το ότι είσαι \"σπέσιαλ\" από μικρός, πολύ με άγγιξε αυτή η έκφραση...
Χμ, κοιτούσα κάτι φωτογραφίες από νηπιαγωγείο λίγες μέρες πριν ανοίξεις το θέμα και σκέφτηκα το ίδιο. Πόσο μόνη μέσα στο πλήθος των χαρούμενων παιδιών ήμουν. Κι αυτό αποτυπωνόταν στις φωτογραφίες.
Keep, υπάρχουν Άνθρωποι, μην απελπίζεσαι. Απλά δεν υπήρξαν και οι ευνοϊκότερες συνθήκες για να έρθετε κοντά. Και από τη μεριά σου και από τη μεριά τους.
Από τη μεριά τους λόγω της ασθένειας, που σε όποιον δεν ξέρει παρασύρεται από τις φήμες και την παραπληροφόρηση προκαλεί φόβο... ΄Άλλωστε μήπως κι εμείς κάπως έτσι να αντιδρούσαμε αν δεν ξέραμε, αν δεν βιώναμε εμείς οι ίδιοι αυτό το γολγοθά...;
Από τη μεριά σου ίσως δε στο \"δίδαξαν\" από παιδί... Ίσως σε άφησαν στη μοναξιά. Ίσως δε σου εκδήλωναν όσο θα έπρεπε ή με λάθος τρόπο την αγάπη...
Οπότε κι εσύ ίσως φοβόσουν τους ανθρώπους, φοβόσουν να ανοιχτείς, να ζητήσεις συμπαράσταση, στήριξη, όχι τίποτα σπουδαίο δηλαδή, κάτι απλό, απλά έναν άνθρωπο πρόθυμο να σε ακούσει και να σε δεχτεί όπως είσαι... Να σου πει: ρε φίλε είσαι σπουδαίος, πονάς, αλλά θα τα καταφέρεις και είμαι φίλος σου και θα είμαι εδώ για να με ακούς και να σε ακούω\".
Εδώ όμως Κeep έκανες το βήμα αυτό που δεν έκανες εκεί έξω...
Ξέρεις τι σπουδαίο είναι αυτό; Μπράβο ρε Keep!
Και συνέχισε...
Αλλά γνώμη μου...Μη μένεις μόνο στο εδώ...
Βρες ψυχοθεραπευτή keep...
Ο ψυχίατρος είναι για τη συνταγογράφηση που κι αυτή χρειάζεται.
Ο ψυχοθεραπευτής είναι ο \"γονιός\" που δεν είχαμε για να μας βοηθήσει να \"μεγαλώσουμε\" με τον ωφέλιμο τρόπο αυτή τη φορά και να φτιάξουμε τη σχέση με τον εαυτό μας και τους γύρω μας...
Ξέρεις κιπ, νομίζω οτι κάποιοι απ\' αυτούς είναι απλώς αμήχανοι και άτσαλοι - δεν ξέρουν πως να χειριστούν αυτά που (νομίζουν οτι) ξέρουν για σένα και έτσι σου \"παραχωρούν\" πράγματα που βασικά σε μειώνουν σαν άνθρωπο αντι να σε βοηθούν. Κι αυτό βέβαια είναι στα πλαίσια καθαρά της δικής τους αδυναμίας να αποδεχθούν τον άλλο, τον διαφορετικό. Και χώρια τα πραγματικά ντουβάρια του χωριού. Πιστεύω οτι σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο θα το αντιμετωπίζεις πολύ λιγότερο αυτό, δε θα σου τα σπάνε με τόσο γραφικό τρόπο δηλαδή.
Επίσης βρίσκω φυσιολογική την πλευρά σου που είναι ήρεμη, σιωπηλή, μετρημένη ακόμη και απόμακρη. Σπάνια, αλλά φυσιολογική (χωρίς να αρνούμαι τη σύνδεση που έχει με την ασθενειά σου. Απλώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν τη σιωπή γιατι δεν αντέχουν τον εαυτό τους και αρχίζουν αμέσως με τη νευρικότητα και την ανασφάλεια. Καταλαβαίνω επίσης οτι η κοινωνία γενικά χέστηκε τι επάνω μας είναι φυσιολογικό, τι παθολογικό κλπ - ο αποκλεισμός είναι πάλι η ίδια διαδικασία. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι εκεί έξω που και τη σιωπή εκτιμούν και ταιριάζουν με ανθρώπους σαν και εσένα. Δύσκολο να τους βρείς, όπως δύσκολο να έισαι και να έχεις κάτι σπάνιο... Πάλι πιστεύω οτι σ\' ένα νέο περιβάλλον έχεις περισσότερες πιθανότητες να συνδεθείς, έστω κι αν στην καθημερινότητα δεν εκφράζεσαι τόσο περιεκτικά όσο εδώ στο φόρουμ. \'Οχι σαν πανάκεια όλα αυτά βέβαια αλλά σαν κάτι νέο, θετικό, ουσιαστικό και ίσως τελικά απαραίτητο.
Ρε καλοι ειναι ολοι αλλα ειναι ηλιθιοι και μου γαμησαν το ειναι μου.
Κατανοώ την οργή σου και έχεις απόλυτο δίκιο... Δεν είναι δυνατόν να δέχεσαι σφαλιάρες καθημερινά και απλώς να τις αγνοείς.
Ευτυχως που υπαρχετε εσεις παιδια και ευτυχως που οταν γραφω σκεφτομαι ταυτοχρονα αυτα που γραφω και προχωραω ενα βημα παραπερα.
κιπ, γεια σου και σημερα. Αν και δεν κοιμηθηκα ολο το βραδυ γιατι σκεφτομουν διαφορα μετα την συζητηση που ειχαμε.
Ξερεις κατι. Σημερα ημουν εξω σε πελατες για την δουλεια. Ξερεις τι μου ειπε ενας που με ξερει απο πολυ μικρη?
\" Χριστινα, εισαι πολυ ιδιαιτερος ανθρωπος. Δεν ξερω πως να σε προσεγγισω. Ουτε προσωπικα ουτε για την δουλεια. Παρ\'ολα αυτα ξερω οτι αξιζεις πολλα. Το εμπνεεις. \"
Αυτα ηταν τα λογια του.
Η πρωτη μου σκεψη ηταν : Τον μ@@@κα!!! τι παει να πει ιδιαιτερος ανθρωπος και δεν μπορει ςνα με προσεγγισεις????
Μετα σκεφτηκα εσενα!! Αυτο ειναι. Απλα δεν μπορουν να μας φτασουν κιπ. Δεν εχουν την δυναμη να καταλαβουν και ισως δεν θελουν.
Οποιος θελει ομως προσπαθει. Και τα καταφερνει. Ο συγκεκριμενος ανθρωπος ποτε δεν τα παρατησε στην προσπαθεια να με προσεγγισει. Αυτο σημαινει κατι. Οσοι δεν προσπαθουν απλα δεν θελουν Εμεις τοτε γιατι να τους θελουμε διπλα μας???? Δεν υπαρχει κανενας λογος. Απλα παμε για αλλα. Ψαχνουμε εκει που αξιζει.
εχεις ατομα κιπ,εχεις εμας και αν οχι εμενα που ειμαι καινουρια τοσους αλλους εδω μεσα..εγω νομιζω οτι αν ζητουσες να μας συναντησεις ολοι θα ερχομασταν..
Εμενα απλως μου γαμουσαν την ψυχολογια...δεν μου ειπαν οτι εχω ιδιαιτεροτητες...προτιμουσ� �ν να μου υποβιβαζουν τη σκεψη με αποτελεσμα να με κανουν να θελω να δειχνω συνεχεια \"εξυπνος\"...αντε να το αποβαλλω αυτο.
εσυ αν ησουν στη θεση τους πως θα αντιδρουσες?
Πρωτα εβλεπα ολους τους ανθρωπους ως ισους...τωρα τους φερομαι και εγω \"σπεσιαλ\" αλλα αυτο εγινε κατοπιν το \"******\" που εφαγα και μου διελυσε τη ψυχολογια.
Απλως δεν ηταν εξυπνοι.
Μα ουτε ενας ρε?
Και το γεγονός ότι αναρρωτιέσαι αν αυτό που σου είπε κάποιος από το διπλανό τραπέζι είναι αληθινό ή φανταστικό είναι δείγμα ψυχικής υγείας!
Αν είναι όντως φανταστικό και εσύ το έπαιρνες de facto ως αληθινό τότε θα ήταν δειγμα διαταραγμενης ψυχικής υγείας Keep...
Όμως, εσύ μπάινεις στη διαδικασία να αναρρωτηθείς...
Και φαντάζομαι τι βασανιστικό θα είναι να μην μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τι ισχύει και τι όχι.
Αν ισχύει, τότε ούτε το σάλιο του δεν αξίζεις!!
Αν δεν ισχύει, γιατί συμβαίνει αυτό άραγε; Μη μένεις μόνο στο ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα σου και γι\'αυτό συμβαίνει.
Είναι ίσως αυτό που προβάλεις εσύ στους άλλους. Πιστεύεις ότι αυτό σκέφτονται οπότε, πιστεύοντάς το τόσο πολύ, φτάνεις να το ακούς κιόλας...
Είναι ίσως αυτό που πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου. Πιστεύεις ότι δεν αξίζεις και το πιστεύεις τόσο πολύ που ακούς τον άλλο να σου το λέει...
Αχ keep, πόσες ερμηνείες μπορεί να υπάρχουν. Όλες όμως καταλήγουν σε ένα συμπεράσμα. Ότι εσύ πρέπει να πιστέψεις σε σένα. Κι είμαι σίγουρη ότι το προσπαθείς με νύχια και με δόντια. Απόδειξη τα όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Όμως, βλέπεις ότι ακόμα κι αυτά, τα εξωτερικά επιτεύγματα δε φτάνουν τελικά. Πρέπει μέσα σου να πειστείς. Και αυτό το προσπαθείς...Αλλά ΄βλέπεις ότι πάλι δε φτάνει... Κι έρχεται πάλι και πάλι η απογοήτευση.
Αλλά χρειάζεται κάποιος άνθρωπος να σε βοηθήσει σε αυτό. Να πιστέψει σε σένα. Κι όταν η οικογένεια δεν το κάνει αυτό ή δεν ξέρει πως να το κάνει ή δεν το έκανε όταν έπρεπε, μήπως είναι καιρός να ψάξεις κάποιον να σε βοηθήσει keep...;
Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά ήθελα πραγματικά να στα πω αυτά...:(
αρα συνεβαλλες και εσυ σε αυτο..σκεψου ομως οτι εσυ εαν ησουν στη θεση τους ειμαι σιγουρη οτι δε θα αντιδρουσες ετσι..δεν φταις εσυ που ειναι αναισθητοι και βλακες.
Καλα μαλλον εγω θα φταιω δεν μπορουν να φταινε ολοι...αλλα τι να πω...
Κιπ, απλα καθαρισε το μυαλο σου απο οποιαδηποτε αηδια σου εχουνε πει! Αν οι αλλοι ειναι ανεγκεφαλοι και αγνωμονες ειναι δικο τους προβλημα. Αυτοι εχουν προβλημα. Αφου το καταλαβαινεις οτι προσπαθουν να υποβαθμισουν το επιπεδο σου και την νοημοσυνη σου. Εχεις 2 επιλογες :
1. τους κανεις την χαρη να νομιζουν οτι αυτοι ειναι οι εξυπνοι κι εσυ γελας απο μεσα σου χωρις να ακους ουτε γραμμα απο αυτα που λενε.
2. Απλα δειχνεις με απεραντη ευκολια το επιπεδο που διαθετεις και τους αφηνεις στην μοιρα τους.
Και οι δυο επιλογες ειναι στο χερι σου κιπ. Σκεψου το.΅Εχεις αφησει τον εαυτο σου να γινει ερμαιο των ηλιθιων, ενω εσυ εισαι σαφως ανωτερος απο αυτους.
Ασε που αισθανομαι αισθηματα \"μεγαλειου\" παλι....το μισω αυτο.
μεγαλειου?
Ειμαι ενας ανθρωπος με ιδιαιτεροτητες αυτο ειμαι.
Ναι αισθανομαι κατα καποιο τροπο ανωτερος ενω δεν ειμαι.
Quote:
Originally posted by keep_walking
Ειμαι ενας ανθρωπος με ιδιαιτεροτητες αυτο ειμαι.
Και που ειναι το προβλημα σε αυτο????? Κι εγω ειμαι.Και??
Ποιος μου λεει οτι εγω ειμαι το προβληματικο ατομο και οχι ο απεναντι μου??
Πως σκατα με διελυσαν ετσι πρεπει να βρω τις ισορροπιες μου.
και αυτο το λες ως αρνητικο?οι περισσοτεροι προσπαθουν να ξεχωρισουν ειτε με το ντυσιμο ειτε με την προσωπικοτητα..δεν ειναι κακο αυτο και εγω νιωθω αυτο το μεγαλειο και ξεχωριστη γιατι ειμαι εγω και τα προβληματα μου που κανουν εμενα και ειμαι καλα βασικα δεν ειμαι ομως αποδεχομαι οτι αυτη ειμαι χωρις ομως να βαζω ταμπελες ετσι ωστε να επιδεχομαι ωριμανσης
Quote:
Πως σκατα με διελυσαν ετσι πρεπει να βρω τις ισορροπιες μου.
Αυτο ακριβως πρεπει να κανεις. Και για να το κανεις πρεπει αρχικα να καταλαβεις οτι δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα.
Ποια η διαφορα μας δηλαδη με καποιον που περνει χαπια για την πιεση ή για την καρδια?? ΚΑΜΙΑ.
να τις βρεις και δεν ειναι οσο δυσκολο το φανταζεσαι.το θεμα ειναι να τις διατηρησεις η εστω την επομενη φορα που θα τις χασεις να ειναι για κατι το οποιο εχει να κανει με εσενα και οχι με τους αλλους
Με καναν ψιλομυτη,να προσπαθω να αποδεικνυω συνεχεια εξυπναδα...το χιουμορ πηγε περιπατο...αστα να πανε αλλοιωσαν την προσωπικοτητα μου ανεπανορθωτα.
η προσωπικοτητα δεν χαλαει κιπ. Απαλ πολλες φορες ξεκουραζεται, κοιμαται. ΞΥΠΝΑ ΤΗΝ!!!!
Θα τα καταφερω.
δεν την αλλοιωσαν κιπ.εσυ την αλλοιωσες για να φανεις κατι αλλο απο αυτο που εισαι και αυτο ειναι το λαθος σου.
keep κάποια άτομα κατάφεραν να σε κάνουν να τα βάλεις με τον εαυτό σου.Πάρε πίσω την αξία που τους έδωσες.
Όλοι έχουμε τις ιδιαιτερότητές μας και αυτό είναι η ομορφιά.Εγώ τόσο καιρό,ακομα κι αυτή τη στιγμή μόνο όμορφα πράγματα βλέπω από σένα.
Άλλωστε όλη τη φρίκη την περνάς μόνος σου.Που είναι οι άλλοι?που είναι όλοι αυτοί που τώρα συζητάς γι αυτούς?πόση αξία έχουν στη ζωή σου?
Quote:
Θα τα καταφερω.
ΑΑΑΑΑ ΝΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!! :) :) :)
\'Ισως αυτό να είναι μια φυσιολογική αντίδραση, κιπ... \'Ενας τροπος να αισθανθείς οτι έχεις κάποιον έλεγχο σε μία κατάσταση που πάει να σε ξεπεράσει. Και πράγματι δεν βλέπω πως αξίζει να ψάχνεις για λύση στο πρόβλημα του πόσο βλαμένοι είναι όλοι οι άλλοι. Και ναι, μπορεί κάλλιστα να είναι όλοι βλαμμένοι - στο κάτω-κάτω μια χαρά έχουν βολευτεί σ\' αυτό το περιβάλλον και εσύ τους χαλάς τη σούπα.Quote:
Ναι αισθανομαι κατα καποιο τροπο ανωτερος ενω δεν ειμαι.
και βεβαια θα τα καταφερεις.δεν ξερω κατα ποσο αυτη τη στιγμη που το λες το πιστευεις ομως να επιμεινεις και τοτε θα δεις που οπως λεει και ο κοελιο \'\'ολο το συμπαν θα συννομωτησει υπερ σου\'\' και ειμαστε και εμεις εδω οπως μπορουμε να σε στηριξουμε
Μα να μην εχω ενα φιλο \"εξυπνο\"...οχι εξυπνο διορατικο να δει τι χρειαζομαι?
και εμεις τι ειμαστε δηλαδη??
Ειμαι μες την καταθλιψη και ταυτοχρονα ειμαι \"μεγαλειωδης\"...σουπερ τωρα ειναι που θελω ψυχιατρο:P