Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.. δυστυχώς ναι είναι ταμπού.. βέβαια συμφωνώ με τον axbax παλαιότερα δεν υπήρχαν τόσα εκτός και αν είχαν και τα έκρυβαν εκεί δεν μπορούμε να ξέρουμε..
Printable View
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.. δυστυχώς ναι είναι ταμπού.. βέβαια συμφωνώ με τον axbax παλαιότερα δεν υπήρχαν τόσα εκτός και αν είχαν και τα έκρυβαν εκεί δεν μπορούμε να ξέρουμε..
Μακαρι να φτάσω σε σημείο να έχω ξεπερασει οκά αυτά.. αλλά μετά μπορεί να έρθει κάτι χειρότερο όπως τώρα δνε ξέρω δλδ και καλά να γίνω τώρα μετά; Και είμαι ακόμα 25.. δεν θέλω να χειροτερέψει σε καμία περίπτωση
Ολες αυτες ειναι σκεψεις καλη μου ..απλες σκεψεις και οχι γεγονοτα ..
Σου προσφερει να αγχωνεσαι -ανησυχεις για κατι που ειναι μονο ιδεες ;
Ξερεις αν κατι γινει αυριο και στα ανατρεψει ολα αυτα ;
Εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει και εκει λεμε ποσο σπαταλη χρονου καναμε για να σκεφτομαστε πραγματα που δεν θα γινουν ..
το ΑΝ και το ΜΗΠΩΣ ειναι οι μεγαλυτερες παγιδες ...βγες απο αυτο ,ζησε το τωρα γιατι το μονο σιγουρο ειναι αυτο ..
Φροντισε τον εαυτο σου στο ΤΩΡΑ για να ειναι και καλύτερο το αυριο ...
Αυτ ακριβώς λέω στον εαυτό μου και γιαυτο νευριάζω με εμένα.. είναι δυνατόν να με αγχώνουν πράγματα που είναι μόνο στο μυαλό μου και δεν υπάρχουν ; Ότι όμως και να διαβάσω με επηρεάζει η ότι δω π.χ είχα διαβάσει για σχιζοφρένεια η ψύχωση πως οποίος έχει ακούει κάποιον να του λέει τι να κάνει και το κάνει και αρχίζω να νομίζω πως έχω το ίδιο ενώ δεν υπάρχει καμία φωνή με το μυαλό μου το κάνω και φοβάμαι μην γίνω το ίδιο μην αρχίσω να πιστεύω πως στα αλήθεια υπάρχει κάποιος που μου λέει τι να κάνω και ενώ ξέρω πως όλα είναι άσο μυαλό μου με τρομάζει η ιδέα κ με αγχώνει.. θέλω να τελειώσει όλο αυτό γιατί δεν αντέχω άλλο θέλω να είμαι όπως πριν.. απλώς ο φόβος μου είναι μην τρελαθώ η μην έχω σχιζοφρένεια, ψύχωση
Σκέψεις και συζητήσεις κάνεις με το νου σου. δεν έχεις τρόπο να το κάνεις φανερά με άνθρωπο όταν είσαι μόνη! Οι άνθρωποι προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση σε τέτοια περιστατικά. Με τέτοιες θεωρίες φτιάχτηκαν ολόκληρες θρησκείες. Βασίστηκαν σε εντολές, οράματα , προφητείες και προσπάθεια να ξεπεράσουν τις φοβίες τους, δημιούργησαν οντότητες φανταστικές για να δικαιολογήσουν τα ανεξήγητα φαινόμενα.
Ακόμα δεν πήρες τα αποτελέσματα? Τουλάχιστον αν δείξουν κάτι να ξέρεις τι συμβαίνει για να το αντιμετωπίσεις.
Τα πήρα και είναι καλά τα αποτελέσματα , μου είπαν βέβαια πως έχω προδιάθεση για θυρεοειδή.. και την Δευτέρα έχω ραντεβού με τον ψυχίατρο.. τι να πω μακαρι να φύγουν όλα αυτά.. προσπαθώ να είμαι δυνατή όσο μπορω να ανταπεξέλθω σε αυτά που έχω να κάνω, βάζω πάνω από όλα την λογική μου.. θέλει γερό στομάχι όλο αυτό
Σε ενδοκρινολογος να πας να σου κανει και ενα υπερηχο ...Ειχα θυροειδη και ο ψυχιατρος τοτε μου εδωσε χαπια χωρις να νου πει κανε εξετασεις και ετρεχα στα νοσοκομια μετα απο τις παρενεργειες ..
Το ξερεις καλη μου οτι ενας μη σωστα ρυθμισμενος θυροειδης μπορει να ευθυνεται και για ολα αυτα που εχεις εφοσον ειναι το ρολοι του οργανισμου μας ;
Φαντασου εμενα ηταν και καλες οι αιματολογικες απλα απεικονισικα υπηρχε θεμα με οζους που αυτοι ηταν που εκαναν το θεμα ..Χωρια τα αντισωματα που αυτα τα βλεπει μονο ο ενδοκρινολογος ηταν στα ορια για χασιμοτο ...Οταν μπηκα σε αγωγη για να ρυθμιστή ο θυροειδης μου ηταν καθε πρωι σαν να παιρνω μια ώθηση με το χαπι ...Αφου ρυθμιστηκε εφτιαξε και ο αιματοκριτης και πολλα αλλα που ευθυνονταν ακομα και για τις κρισεις πανικου μου και για τα ψυχοπλακωματα μου τα αγχοι και πολλα αλλα ..
Πηγαινε σε ενα ενδοκρινολογο να σου κανει και αλλες εξετασεις τα αυτοανοσα πλεον καλπαζουν και ευθυνονται για πολλα ψυχολογικα ,δεν ειναι ολα ψυχιατρικα.
Περαστικα σου ευχομαι ,βλεπει σιγα σιγα θα βρεις την ακρη απο το κουβαρι που εχεις στο μυαλο σου τωρα !
Μακαρι να βρω την άκρη.. θα πάω κ σε ενδοκρινολόγο
Marilou πριν πόσα χρόνια ?
Mariaammeri , για να έκαναν τόσες μέρες να βγουν λογικά θα σου έγραψε και για νευροδιαβιβαστές π.χ σεροτονίνη , και βιταμίνες Β.
Μέχρι να πας στο ραντεβού σου με τον ψυχίατρο κάνε μια προετοιμασία με ερωτήσεις που θες να σου απαντήσει. Μην φύγεις από εκεί και νιώθεις σαν να σε ξεπεταξε στα γρήγορα. Ότι φοβάσαι και ότι σκέφτεσαι να κάνεις για να είσαι καλά ακόμα και για πιθανές παρενέργειες από φάρμακα η από άρνηση να ακολουθήσεις τις υποδείξεις του πρέπει να σου τα απαντήσει...
Αν σκέφτεσαι να ζητήσεις μόνο ψυχολογική υποστήριξη για αρχη να ξέρεις τι θα σε συμβουλέψει και ο ψυχίατρος, να σου δώσει π.χ μια προθεσμία να δεις αν το ξεπεράσεις.
Όπως και αν υπάρχουν περισσότερες εξετάσεις να κάνεις . Μην τρομάζεις με τις παρενέργειες που έγραψε η Μαριλου υπάρχουν ένα σορό φάρμακα και δεν ακολουθούν όλοι την ίδια αγωγή... Αν θες να γλιτώσεις χρόνο αφού έχεις τις εξετάσεις μπορείς να κλήσεις από τώρα ραντεβού και σε άλλο γιατρό με άλλη ειδικότητα να πάρεις νωρίτερα δεύτερη γνώμη! Πλησιάζει το Πάσχα και θα ταλαιπωρηθείς με την αναμονή θα σε φάει το άγχος περιμένοντας να βρείς λύση. Τουλάχιστον αν προλάβεις να κάνεις όλες τις επισκέψεις να έχεις μόνο να πάρεις την απόφαση για την κατάλληλη θεραπεία.
Θα πάω σε ενδοκρινολόγο την άλλη εβδομάδα έκλεισα ραντεβού τώρα περίμενω να πάω ψυχίατρο την δευτεσα να δω τι θα πει.. σκέφτομαι να πάρω και άλλη γνώμη όμως να πάω και άλλου
να το κάνεις, για να νιώσεις καλύτερα, ψάξε και πληροφορίες για τους γιατρούς η ηλικία και τι σπουδές έκαναν ίσως παίζει ρόλο και στη θεραπεία, κάποιος νέος πιθανόν να είναι περισσότερο σύγχρονος αλλά ο παλιός ίσως έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ανάλογα με το πανεπιστήμιο μπορεί να ακολουθούν διαφορετική μέθοδο!
Η αλήθεια είναι πως θέλω να πάω και σε ψυχολόγο καλύτερα
Ο θυρεοειδής ρε παιδιά μπορεί άπο την μια στιγμή στη άλλη να αλλάξει ; Δηλαδή σήμερα δεν έχουμε αλλά σε 1 μήνα μπορεί να έχουμε ;
Ο θυροειδης ρυθμιζεται ,τι σημαινει αυτο ;
Μπαινεις σε αγωγη και το παρακολουθεις μαζι με τον ενδοκρινολογος σου ..
Ειναι κατι το οποιο θελει λιγακι χρόνο μεχρι να πεις οτι καταστάλαξες, αλλα οταν ρυθμιστεί το καταλαβαινεις αμέσως ..
Σταματουν οι αυπνιες,οι ταχυλαρδιες , το υπερβολικό άγχος ,γενικά μπαίνεις σε μια ισορροπία ..Εμένα θυμάμαι ειχε επηρεαστεί και ο κύκλος μου ...
Τώρα δοξα το Θεο ειμαι ρολοι και ειδικά οσο μεγαλώνουμε πρέπει εμεις οι γυναίκες να ελέγχουμε πολυ συχνά τον θυροειδή μας εφοσον και η φαση της προ-εμμηνόπαυσης είναι πολυ δύσκολη αν δεν ειναι ρυθμισμένος
Eγινε σε εμενα και δυστηχως γινετε ακομα και το βλεπω και μεσω πλεον της πρακτικής μας αλλα και με γεγονοτα που μοιραζονται μαζι μας οι καθηγητες μας οι οποιο ειναι ολοι ψυχολογοι αλλα και ψυχιατροι ..
Δυστηχως μεσα σε μιση ωρα που διαρκει ενα ραντεβου δεν μπορεις να βαζεις ταμπελα εξου και λεω ΠΡΩΤΑ σε ψυχολογο και εκεινος θα σε παραπεμψει αν χρειαζεται ..Μπορει να γινει ενα λαθος ,ξερεις ποσοι εναι με αγχωδες διαταραχες και τους βαζουν σε απλες αντικαταθλιπτικες μονο ;
ή και το αντιθετο ,χωρις να τους παραπεμψιυν σε ενα ψυχολογο που αυτος και μονο ειναι υπευθυνος εφοσον ¨σκαβει ¨πολυ βαθια για να δει τι υπαρχει πισω απο μια απλη αυπνια ή μια απομόνωση ...
Ειχα στο τμημα ψυχοπαθολογιας εναν ψυχιατρο ο οποιος ομως ειναι και στο εξωτερικο ..Εκει δεν δινουν αγωγες αν δεν εχουν αιματολογικες εξετασεις ή απεικονιστικη αποδειξη οτι ο ασθενης ανηκει στο φασμα που εδω θα διαγνωστεί απλα μεσα σε 20 λεπτα μιση ωρα το πολυ ..
Εξαλου πελον ακομα και η καταθλιψη απεικονιζεται με ενα εγκαφαλογραφημα ...για σχιζοφρενεια και αλλες διαταραχες φυσικα δεν το συζηταω ειναι πολυ εμφανεστατα τα κριτηρια που πληρουνται και υπαρχει και απεικονιστικη αποδειξη ..
Την περασμενη εβδομαδα ειχαμε περιστατικο με αυτοκτονικο ιδεασμο και με την αγωγη που του εδωσε σε 20 λεπτα ο ψυχιατρος σε 2 εβδομαδες περασε και στην αυτοχειρια ,τι συζηταμε τωρα ..
Πολυ προσοχη παιδια, ειλικρινα και οχι μονο μια γνωμη γιατρου και δυο και τρεις ...
Μακάρι να μπορούσες να πας σε ένα γιατρό και να σου γράψει να κάνεις όλες τις αιματολογικές και αξονική - μαγνητική του εγκεφάλου. Δεν ξέρουμε σε ποιόν γιατρό να απευθυνθούμε ούτε για προληπτικές εξετάσεις γιατί στην γενική αίματος δεν κάνουν πολλά...
Πόσο μάλλον να βρουν λύση οι άνθρωποι που έχουν και ψυχολογική πάθηση που βρίσκεται σε αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση.
Για να αποφύγουμε το άγχος και τον φόβο της αναμονής αποτελεσμάτων δεν κάνουμε τίποτα.
Αλήθεια το λες;; Εγώ δεν τα ηξερα όλα αυτά έχω πάθει σοκ.. βέβαια ξέρω πως είναι κληρονομικά κάποια ο παππούς μου τπυ πατέρα μου ο πατέρας είχε αυτοκτονήσει στα 65, δεν ξέρω τι ακριβώς είχε διάφορες φοβίες και βασικά φοβόταν μην αρρωστήσει του είχε κολλήσει πως έχει κάτι και πήγαινε κάθε τρεις και λίγο στους γιατρούς για εξετάσεις και ενώ του έλεγαν είσαι μια χαρά εκείνος επέμενε.. βέβαια όταν το ανέφερα στον ψυχίατρο μου είπε πως δεν αυτοκτονούν από την άρρωστοφοβία οι ανθρωποι και ότι είχε κάτι άλλο, τον ρώτησα τι άλλο και εκείνος δεν μου απάντησε μου είπε άστο και του λέω πείτε μου γιατρε και δεν απαντούσε.. μακαρι να μην ήταν κληρονομικά και βρήκα εγώ να το πάρω αυτό δεν ξέρετε πόσες φορές είχα προσευχηθεί να μην πάρουν τα παιδιά μου από εμένα μακαρι να μην είναι σαν εμένα
έχετε τον ίδιο ψυχίατρο? Καλά έκανε και δεν απάντησε εσύ είσαι ξεχωριστή περίπτωση.
Μην αγχώνεσαι και για τα παιδιά σου, η κληρονομικότητα έχει να κάνει με τις πιθανότητες, δεν είναι σαν την μεσογειακή αναιμία να πεις πως θα πάρει το στίγμα.
Οι έρευνες δείχνουν πως αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια είναι πιθανό να εκδηλωθεί.
Είναι μια πάθηση που επηρεάζει το 1% του γενικού πληθυσμού αρα είναι αρκετά συχνό φαινόμενο απο μόνη της. Μπορείς να απευθυνθείς σε παιδοψυχολόγο αργότερα για να παρακολουθεις διακριτικά την ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, τα ψυχιατρικά προβλήματα έχουν να κάνουν και με τα προσωπικά βιώματα του κάθε ατόμου.
Αγαπη μου γλυκιά δεν είναι όλα τόσα απλά και δεν αυτοκτονεις όπως σωστά είπε και ο γιατρός σου επειδή έχεις αρρωστοφοβια ..
Αν ήταν ξέρεις πόσοι θα είχαν αυτοκτονησει σήμερα;
Η κληρονομικοτηα πολλές φορές δε ειβαι και ο καθοριστικός παράγοντας.
Σε μια έρευνα που μας παρουσιάστηκε στο πανεπιστήμιο για την κατάθλιψη σε δίδυμους αποδεικνύει ότι ακόμα και κληρονομικοτγτα να υπάρχει, μπορεί να μεγαλώσεις σε ένα καλό πλαίσιο και να μην εκδηλωθεί ποτέ.
Χαρακτηριστικά μας είπαν για δίδυμους που είχαν το γονίδιο της κατάθλιψης αλλά δόθηκαν για υιοθεσία ,ο καθένας σε ξεχωριστές οικογένειες.
Το παιδί που δυστηχως πήγε σε ένα όχι και τόσο καλό περιβάλλον εμφάνισε, το άλλο παδι όμως που μεγάλωσε με υπέροχους φροντιστες δεν εμφάνισε ποτέ καταθλιπτικα επεισόδια
Όχι δεν έχουμε τον ίδιο ψυχίατρο.. εγώ δεν μπορω να καταλάβω που οφείλετε αυτό ίσως επειδή ο πατέρας μου μας έδερνε όποτε κάναμε κάτι με την αδερφή μου λέτε να φταίει αυτό; Μετά το μετανιωνε βέβαια και ζητούσε συγνώμη αλλά εμένα μου έχει μείνει και ποτε δεν θα ήθελα να περάσουν το ίδιο τα παιδιά μου, μια φορά ο άντρας μου φώναξε παρά πολύ ατο παιδί και του είπα πως εάν το ξανά κάνει θα φύγω πραγματικά δνε θέλω με τίποτα, η μάνα μου πολύ αυστηρή αλλά δεν μας έλειπε τίποτα σαν παιδιά ούτε με καταπίεζαν σε θέμα διάβασματος η να μην με αφήνουν να βγω για καφέ ουι θέλαμε το είχαμε.. βέβαια το ξύλο μου έχει μείνει ακόμα ατο μυαλό.. μπορεί και αυτό να φταίει δνε ξέρω
Mariaammeri , πως πήγε το ραντεβού? Πήρες απαντήσεις? Μυαλό είναι ποιός ξέρει πως το ερμηνεύει . Αν νιώθεις ανασφάλεια ως μητέρα και φοβάσαι πως δεν συμπεριφέρεσαι σωστά ίσως να βγαίνουν σκοτεινές σκέψεις. Το παιδικό τραύμα δεν ταυτίζεται με το άλλο, σίγουρα θέλει και αυτό φροντίδα με έναν ειδικό ως δεύτερο πρόβλημα.
Το ξύλο για ανθρώπους άνω των 50 ήταν κανόνας διαπαιδαγώγησης . Όταν τα παιδιά ήταν άτακτα υπήρχε τιμωρία. Μεγάλωσαν γενιές με ξύλο ως φυσιολογικό. Δεν λέω για περιπτώσεις που ξέφευγε η κατάσταση, αλλά αν εσένα σε πειράζει ως μικρό παιδί έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου. Υπάρχουν κακοποιημένα παιδιά που έγιναν υπέροχοι γονείς, αλλά κάποιες φορές γίνονται πιστά αντίγραφα των γονιών.
Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να περάσουν κάτι τέτοιο τα παιδιά μου προτιμώ να πεθάνω.. ο ψυχίατρος πάλι δεν μου έδωσε απαντήσεις μου είπε μόνο για χάπια τον ρώτησα αν μπορω να το διαχειριστώ μόνη μου και είπε πως με χάπια μόνο.. είπε πως όλο αυτό είναι από το άγχος και μου είπε πωα δεν πρόκειται να τρελαθώ και απλά όταν νιώθω πως τρελαίνομαι περνάω κρίση πανικού κι ότι αν είχα τρελαθεί δεν θα ήμουν εκεί και ότι εγώ από την στιγμή που καταλαβαίνω πως όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά και στεναχωριέμαι που τα σκέφτομαι είμαι μια χαρά, του λεω γιατρε τι μια χαρά είμαι; Σκέφτομαι ότι πιο μπούρδα υπάρχει και μου προκαλεί άγχος και είμαι μια χαρά ; Η απάντηση ήταν «είδες τι είπες; «Μπουρδες» ένας τρελός δεν θα το έλεγε ποτε αυτό» λέω μάλιστα μόνο εγβ νομίζω τότε πως θα τρελαθώ και θα με κλείσουν σε τρελάδικο δλδ.. θα πάρω και άλλη γνώμη όμως
Βασανίζω απλά τον εαυτό μου χωρίς λόγο και χάνω τόσες στιγμές..δεν μου είπε από τι πάσχω μο ο για άγχος μίλησε
Να πάρεις δεύτερη γνώμη,να ηρεμήσεις και να δεις αν υπάρχει και δεύτερη επιλογή με διαφορετική εναλλακτική μέθοδο διαχείρισης του άγχους.
Η απάντηση του γιατρού είναι αναμενόμενη.
Αν ήταν σημαντικό πρόβλημα, σοβαρό περιστατικό δεν θα είχες λογική σκέψη όπως σου είπε.
Το άγχος για να το ξεπεράσεις μόνη σου λογικά πιστεύει πως είναι αδύνατο γιατί δεν είναι κάτι που μπορείς να το λύσεις. π.χ να αλλάξεις δουλειά ή να ξεπεράσεις κάποιο πρόβλημα υγείας αγαπημένου προσώπου. Δεν ζεις ας πούμε μια αγχωτική περίοδο τώρα.
Είσαι μια μαμά με άγχος οπότε όσο ζεις θα λατρεύεις τα παιδιά σου και δεν θα ηρεμήσεις ούτε αν γίνουν φοιτητές ακόμα και αν παντρευτούν.
Η υπερβολική αγάπη και προστασία δεν είναι τόσο καλή. Το καλό είναι πως έχεις θέληση να βρείς λύση και θα τα καταφέρεις.
Να δείχνεις κατανόηση και στον άνδρα σου γιατί τα παιδιά αν δεν τον φοβούνται έστω και λίγο δεν θα μαζεύονται μεγαλώνοντας! Μην τα "πνίξεις" από υπερβολική προστασία πρέπει να ζήσουν ανεξάρτητα σταδιακά. Σκέφτηκες πως θα ήσουν χωρίς αυστηρή μαμά και τον πατέρα σου? Αν ήσουν ελεύθερη τι δρόμο θα επερνες? Όπως και οι αταξίες που έκανες που θα σε οδηγούσαν?
ως ποιο "βαθμο" εκανε/κανει την δουλεια του ψυχολογου ο ιερεας;;; και ειδικα ο αγραμματος ιερεας...
ως τον βαθμο που σε γεμιζει 1000 ενοχες και 2000 περισσοτερα συμπλεγματα απ οσα εχεις, ονομαζοντας σου "αμαρτιες" ολες τις φυσιολογικες λειτουργιες και αναγκες ενος ανθρωπου;;;;
για πες μας...
η μηπως ονομαζοντας σε ανωμαλο και αμαρτωλο αν τυχον εισαι ομοφυλοφυλος οπως (συνηθως) ειναι και ο ιδιος;;;
ασε μας καημενε με την αθωα και "υγιη" ζωη στο χωρο κοντα στους παππουληδες και στα ξαδερφια!
και ναι ειχες και 5 ξαδερφια καπου εκει κοντα, που αν τυχον ηταν σ τραβα κι αναποδα κι ησουν διαφορετικος απο εκεινους, ζουσες την κολαση σου εν ζωη, σαν το μαυρο προβατο της χωριατο- οικογενειας, ή σαν ο τρελλος του χωριου!!
στα διαμερισματα των μεγαλων πολεων, οπου εισαι στην ησυχια που μας λες οτι σε τρελαινει, εχεις την δυνατοτητα να βγεις κιολας. να κανεις δραστηριοτητες που στα χωρια δεν υπαρχουν. να πας σε πολιτιστικες εκδηλωσεις που στα χωρια δεν υπαρχουν, να γνωρισεις καποιους που σου ταιριαζουν, που στα χωρια δεν μπορεις να τους βρεις μεσα στους 5-10 που γνωριζεις.
ρωτα τον σκιουρο για την "ζωη στο χωριο", που δεν μενει και σε τοσο μικρο χωριο...
Εντάξει παλιά όντως γινόντουσαν αυτά που λέει ο ιερέας ήταν όντως σαν ψυχολόγος δεν λέει ψέματα σε κάτι..απλά τότε ήταν διαφορετικά τα πράγματα μην συγκρίνουμε ανομίες καταστάσεις
το οτι λειτουργουσε και λειτουργει ακομα σαν ψυχολογος , σε οσους προστρεχουν σε αυτον, το ξερω πολυ καλα. δεν ειναι εκει η αντιρρηση μου.
το προβλημα ειναι οτι λειτουργει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ κανοντας τον ψυχολογο, γιατι δουλεια του ψυχολογου δεν ειναι να δημιουργει ενοχες και να κατακεραυνωνει τις φυσιολογικες λειτουργιες ενος ανθρωπου, αλλα να τον βοηθαει να απαλλαγει απο ενοχες, φοβιες και αγχη...
Δεν έχω πάει ποτε σε ιερέα και δεν ξέρω τι ακριβώς απαντήσεις δίνει, δεν ηξερα όμως πτι σε κάνει να έχεις πιο πολλές ενοχές, ρόλος ψυχολόγου μόνο παλιά ήταν τώρα δεν μπορούν να λένε πως είναι το ίδιο
Ναι εννοώ σε θέματα ψυχολογικά όχι σε αυτά που είπες.. αυτά δεν τα θεωρούν μόνο οι παπάδες ανωμαλία η αμαρτία το σεξ υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι με αυτήν την άποψη.. ο κάθε ένας έχει την γνώμη του πάνω σε αυτά τα θέματα και δεν μπορούμε εμείς να τους αλλάξουμε την γνώμη όπως και εμάς να μας αλλάξουν την γνώμη..
Πριν 50 χρόνια που θα έβρισκαν ψυχολόγο λες και υπήρχε στην Αθήνα.
Remedy τα περιστατικά που έγραψες και σε μεγαλύτερες πόλεις και σε διαφορετικές θρησκείες είχαν και έχουν άσχημη αντιμετώπιση.
Τώρα όπως γίνεται και με πολλές άλλες ασθένειες υπάρχει καλύτερη διαχείριση και στα ψυχολογικά.
Δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει ενοχές, με βάση τη θρησκεία και τους κανόνες που υποτίθεται πως πίστευε ο ασθενής ζητούσε ο ίδιος βοήθεια να πει τα προβλήματα του και να λυτρωθεί με μια προσευχή, νηστεία, αυθυποβολή με την κρυφή υποστήριξη ενός αγίου.
Εξομολόγος δεν είναι ο κάθε ιερέας... Όσο για αυτά που υπόνοιες για την ευρύτερη οικογένεια γίνονται παντού και σε ένα διαμέρισμα ή την πλατεία Αριστοτέλους και μπροστά από την αστυνομία αν πέσεις στα χέρια ενός επικίνδυνου ανθρώπου.
Υπάρχουν και γιατροί με αρρωστημένες συμπεριφορές.
οχι απο τους ψυχολογους, ομως.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ καθε θρησκειας και ιδεολογιας.
βρε τι σημασια εχει αν το ειχε σκοπο να δημιουργησει ενοχες, η αν ειναι "καλος" ανθρωπος; σημασια εχει οτι αυτα, δεν τα βγαζει απ το κεφαλι του. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ειναι αναγκασμενος να τα λεει και τα πιστευει και ο ιδιος φυσικα. αλλιως θα πηγαινε σε αλλη εκκλησια.. αν πας εκει, αυτα θα ακουσεις, δεν θα σου πουν κανενα μπραβο αν ζεις ευτυχισμενος στις απολαυσεις του σωματος σου και νοιωθεις καλα με αυτο...
Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα ας μην συγκρίνουμε τα παλιά χρόνια με το τώρα..
Καλημέρα σε όλους. Καινουρια στο φορουμ και παθούσα όπως όλοι εδώ υποθέτω. Διαγνώστηκα με αγχώδη διαταραχή και ιψδ. Έχω εμμονές ιδέες στο κομμάτι των συναισθηματικών σχέσεων πιο πολύ που μου δημιουργήθηκαν μετά από μια κακοποιητικη σχέση που είχα στα 18 (τώρα είμαι 33). Έκτοτε σε όλες τις σχέσεις που έκανα είχα εμμονές ιδέες μήπως μαρεσει άλλος κ αναγκαστώ να χωρισω, στην αρχή δεν εδινα σημασία αλλά πλέον όλο αυτό με καθηλώνει στο κρεβάτι. Αυτή τη στιγμή σε λίγο καιρό παντρεύομαι, με τον άντρα μου είμαστε κομπλε, αλλά αυτές οι σκέψεις με τυρρανανε τόσο πολύ που δεν αντέχω. Πηγα ψυχίατρο εννοείται μου ξεκίνησε ζολοφτ 50, ακόμα είμαι στην 9η μέρα, νιώθω ναυτίες, πνίξιμο, σαν να χειροτερεύω. Σε πόσο διάστημα πιάνουν;
Ας βοηθήσει κάποιος παρακαλώ! ????