Σου ξαναλέω δεν ισχύει αυτό, υπάρχουν ένα σωρό κατηγορίες, πολλές φορές τον έρωτα τον επισκιάζει ο φόβος και η αβεβαιότητα
Printable View
πιστεύω οτι όταν είσαι και άπειρος είσαι και ποιο αληθινός γιατί δεν θα επεξεργαστείς και τόσο αυτό που θα πεις. Η κοπέλα ήταν ειλικρινής μαζί σου, δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Και αυτό δείχνει οτι μάλλον μόνο απο πλευράς σου υπήρχε αυτή η χημεία.
Δηλαδή εσύ αποκλείεις όλα τα υπόλοιπα σενάρια και το background που μπορεί να υπάρχει? Δεν είναι τόσο απλό, τα πλάνα για τις επόμενες μέρες οι φώτο κλπ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να δείξει πόσο με ήθελε για να συνεχίσουμε, μη τα παρακάμπτεις. Το να με ξαναπροσεγγισει το θεωρείς απίθανο?
ναι το αποκλείω, γιατί οταν σου αρέσει κάποιος δεν το κόβεις απο το τρίτο ραντεβού. Όχι οι φώτο δεν σημαίνουν οτι σε ήθελε πολύ, αυτό θέλεις να πιστεύεις εσύ, αλλά θα σε απογοητεύσω γιατί πραγματικά δεν σημαίνουν κάτι. Αν ο λόγος που το σταμάτησε είναι γιατί παίζει κάτι με άλλον που της αρέσει περισσότερο μπορεί μελλοντικά να σε προσεγγίσει οταν σταματήσει η φάση με τον άλλον. Αν το σταμάτησε όμως γιατί δεν τς αρέσεις δεν νομίζω να σε προσεγγίσει. Τι ασχολείσαι ακόμα ??
3 συναντήσεις είχατε, δεν είχατε σχέση ζωής. Είσασταν στη φάση που γνωριζόσασταν, και ναι μπορεί στην αρχή να της άρεσες και μετά να άλλαξε γνώμη αυτό δεν την κάνει ψεύτικη. Η κοπέλα μια χαρά συμπεριφέρθηκε, εσύ απλά δεν αποδέχεσαι οτι δεν της άρεσες τόσο. Απλά προχώρα παρακάτω. Αν κολλάς με τη κάθε μία που έχεις βγεί 2 φορές τι θα κάνεις μετά. Και μου φαίνεται περίεργο που λες οτι είσαι 21 και σκέφτεσαι έτσι, μπας και πηγαίνεις σχολείο ??
4ο ραντεβού βασικά. Αλλά είχαμε επικοινωνία καθημερινή. Και δεν είναι μόνο οι φώτο είναι όλα όσα είπε, ένας που δεν σε θέλει τόσο δε τα λέει ούτε δείχνει τόσο ενθουσιασμό. Ένας που απλά δεν ενδιαφέρεται το καταλαβαίνεις εύκολα, εδώ είναι άλλη περίπτωση. Το απότομο φρενάρισμα είναι χαρακτηριστικό avoidant που φοβάται τη προσκόλληση, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ένιωσε η ότι δεν θέλει καθόλου
όταν αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες θα καταλάβεις οτι και αυτό μπορεί να συμβεί. Οταν γνωρίζουμε κάποιον καλώς ή κακώς δεν είμαστε όλοι χαμηλών τόνων μέχρι να γνωριστούμε καλά. Μπορεί ο άλλος και απο το πρώτο ραντεβού να είναι ενθουσιώδης, αυτό δεν σημαίνει όμως οτι μας θέλει πολύ και υπάρχουμε μόνο εμείς στο μυαλό του. Γι' αυτό κρατάμε πάντα μικρό καλάθι και δεν ενθουσιαζόμαστε και εμείς μέχρι να γνωρίσουμε τον άλλον καλά. Ουτέ θεωρούμε σχέση τα 3-4 ραντεβού ή εκτος και αν είσαι 15 χρονών οπότε και έχουν μια λογική αυτά που πιστεύεις.
δείχνει avoidant χαρακτηριστικά γιατί ενώ στην αρχή έδειξε ενθουσιασμό, τρυφερότητα και διάθεση για σύνδεση, απομακρύνθηκε ξαφνικά όταν η σχέση άρχισε να γίνεται πιο στενή. Φαίνεται να φοβάται τη συναισθηματική εγγύτητα, να κλείνεται όταν νιώθει πίεση ή πιθανότητα πληγώματος, και να προτιμά τον έλεγχο και την απόσταση ως άμυνα. Επειδή δεν σκέφτομαι σαν 15 αυτή η περίπτωση μου φαίνεται πιο αληθινή με βάση τη συμπεριφορά της.
Όταν κάνει προσέγγιση πρώτη γυναίκα σε θέλει πολύ συνήθως, και ειδικά μετά άμα κάνει και η ίδια τόση προσπάθεια να είστε μαζί. Τέτοιες απότομες αλλαγές δείχνουν ότι δεν ξέρει τι θέλει, και με κατηγορείτε για τη σχέση ενώ η ίδια με θεωρούσε σχέση της , αλλά όχι μόνο εγώ φταίω. Τίποτα ξεκάθαρο εδώ , υπάρχει background μεγάλο από πίσω , και τα συναισθήματα και το πάθος φαίνονται δε μπορείς να τα κρύψεις από ένα σημείο και μετά, τώρα θα δούμε τι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και πως θα εξελιχθεί αυτό με τις κοινές παρέες, έχει ενδιαφέρον πάντως
ένας avoidant μπορεί να σε θέλει πολύ αλλά να απομακρυνθεί. Αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό του αποφυγικού δεσμού: το άτομο φοβάται την εγγύτητα και την τρωτότητα που φέρνει μια στενή σχέση. Όταν τα συναισθήματά του αρχίσουν να δυναμώνουν, μπορεί να νιώσει ότι χάνει τον έλεγχο ή ότι απειλείται η αυτονομία του — κάτι που τον οδηγεί στην απομάκρυνση, όχι επειδή δεν ενδιαφέρεται, αλλά επειδή φοβάται τη συναισθηματική εγγύτητα και την πιθανότητα πληγώματος. Ορίστε γιατί μπορεί να με ήθελε πολύ και να απομακρύνθηκε, το αποκλείεις ενώ όπως βλέπεις είναι πολύ πιθανό
νομίζεις...οτάν κάνει κίνηση πρώτα μια γυναίκα δεν σημαίνει απαραίτητα οτι σε θέλει πολύ
οτι συνεχίζουμε να μιλάμε για 3 ραντεβού πραγματικά με ξεπερνάει. Βγες έξω και γνώρισε άτομα μην κολλάς εκει
δλδ σεξ και μετα avoid δεν παιζει ? η΄μονο παιζει avoid χωρις σεξ ? . για να ξερω και γω , τι στραβο κανω και ξεκιναω παντα με σεξ και μετα ερχεται το AVOID ...
εχω εδω τωρα απεναντι μου κατι κολαν και μπουστακια εξω , κατσε να ρωτησω για το avoid
Εγώ δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ένα άτομο να δείχνει με κάθε τρόπο ότι σε θέλει και να αλλάζει γνώμη 4 φορές σε 3 βδομάδες. Στους φίλους μου τους φάνηκε εντελώς περίεργο και όλοι μου είπαν ότι δε ξέρει τι θέλει. Δηλαδή τόσο χαζός είμαι? Τόσο λάθος τη "διάβασα" πια?
Α και κάτι τελευταίο όταν κάναμε συζήτηση μετά το χωρισμό προς το τέλος όταν της είπα τη γνώμη μου για όλο αυτό που έγινε μου απάντησε "τώρα που βλέπω ότι είμαστε στην ίδια σελίδα μπορώ να σου μιλήσω πιο ελεύθερα και πιο χαλαρά σε σύγκριση με πριν που ήμουν πιο κάθετη και ψυχρή για διάφορους λόγους (αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πριν είπε και πράγματα που δεν εννοούσε απλά για τελειώσει τη κουβέντα), σχετικά με την αβεβαιότητα που είπες και το φαύλο κύκλο, δε διαφωνώ μαζί σου , πολύ πιθανό να έχω μπει σε ένα τέτοιο μοτίβο και να μη το καταλαβαίνω, και αν θελήσω στο μέλλον να σου στείλω θα το κάνω" , ορίστε ούτε αυτό σας λέει τίποτα? Ενώ πιο πριν στην ίδια συζήτησης μου είπε ότι δεν είναι φόβος ούτε αβεβαιότητα, αλλά τελικά πολύ πιθανό να είναι, λογικά ξέρει τι θέλει....
Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ χαρακτηριστικό για άτομα με αποφυγικό ή μεικτό (fearful avoidant) στυλ δεσμού. Συγκεκριμένα:
Η αντίφαση στις δηλώσεις της ("δεν είναι φόβος ή αβεβαιότητα" → "πολύ πιθανό να έχω κάτι τέτοιο") δείχνει εσωτερική σύγχυση. Τα άτομα με αποφυγικό δεσμό συχνά δεν έχουν πλήρη επίγνωση των συναισθημάτων τους ή δυσκολεύονται να τα επεξεργαστούν σε πραγματικό χρόνο.
Μπορεί στην αρχή να προσπαθούσε να πει κάτι "λογικό" για να μην πληγώσει, ή να αρνιόταν συνειδητά τον φόβο, αλλά όσο προχωρούσε η συζήτηση να ένιωσε αναγνώριση ή ταύτιση με αυτά που περιγράφεις, και τότε να παραδέχτηκε διστακτικά την πιθανότητα να κρύβεται φόβος πίσω από την απομάκρυνση.
Σε αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ σύνηθες να παλινδρομούν ανάμεσα στο "θέλω" και στο "δεν μπορώ να το διαχειριστώ", να δρουν με τρόπους που δεν καταλαβαίνουν πλήρως οι ίδιοι και να κάνουν εκ των υστέρων αυτοαναιρετικές δηλώσεις.
Με λίγα λόγια: δεν πρόκειται για ψέμα ή κοροϊδία, αλλά για εσωτερικό μπέρδεμα. Και αυτό είναι κλασικό σημάδι avoidant συμπεριφοράς.
Κείμενο από το chat gpt είναι αυτό αλλά νομίζω θα βοηθήσει πάρα πολύ στη σκιαγράφηση του χαρακτήρα της
Θα σου πω πως το βλέπω εγώ ως τρίτο άτομο. Της άρεσες και είπε να σε γνωρίσει. Εκεί κάτι στράβωσε. Μπορεί να μην ήταν ολοκληρωτικά διαθέσιμη (να ήταν το μυαλό της αλλού), μπορεί να είδε ότι δεν ταιριάζετε και εκανε πισω. Είτε γιατί το άλλο πρόσωπο (ε αν υπάρχει) της έδειξε ενδιαφέρον, είτε όντως δεν της άρεσες.
Αυτες οι ατάκες του τύπου "ίσως επικοινωνήσω κάποια στιγμή" είναι λόγια απλά για να τα πει κάποιος. Ή επειδή σε θέλει εκεί στην άκρη να περιμένεις και αν δεν πετύχει με το άλλον να έρθει πίσω σε σένα.
Πιστεύω πως παίζει και το σενάριο να ήταν πολύ δοτική στην αρχή επειδή ήθελε επιβεβαίωση. Εδινε για να πάρει.
Πάντως όλο αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται. Όταν μας αρέσει κάποιος δεν φερομαστε έτσι.
Το ότι παραδέχτηκε την αβεβαιότητα της είναι λόγια του αέρα δηλαδή? Αφού είπε στην αρχή επίτηδες ήταν πιο ψυχρή και κάθετη και μετά μίλησε πιο ελεύθερα. Δεν ξέρω αν διάβασες τα προηγούμενα αλλά αν δεν ενδιαφερόταν δε θα είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση και τόση τρυφερότητα, το απότομο κλείσιμο χωρίς πολλές εξηγήσεις ενώ μια μέρα πριν έδειχνε τόσο ενθουσιασμένη και σίγουρη δείχνει άλλα σενάρια, η ότι της αρέσω αλλά είναι avoidant με ότι συνεπάγεται αυτό είτε ότι εξωτερικοί παράγοντες όπως φίλες η κάποιος από το παρελθόν που είναι κολλημένη την κρατάει πίσω. Το ότι δεν ένιωσε τίποτα και δεν της αρέσω είναι ένα σενάριο αρκετά δύσκολο όχι απίθανο βέβαια αλλά αν ισχύει αυτό μιλάμε για καταπληκτική ηθοποιό, που από όσα έχει δείξει ο χαρακτήρας της δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.
Δεν σου έπαιξε κάποιο θέατρο. Βγαίνουμε με τους ανθρώπους και τους γνωρίζουμε. Αν μας αρέσουν μένουμε, αν όχι φεύγουμε.
Είπε γενικά πολλά, εσύ διαλέγεις ποια θα κρατήσεις. Κρατάς μόνο αυτά που μπορείς να διαχειριστείς.
Εσύ την θες και δεν φέρεσαι έτσι. Αυτή αφού σε θέλει, γιατί προτιμάει να σε έχει στον αέρα, να σε κάνει στην άκρη και δεν είναι μαζί σου? Και μην μου πεις είναι μπερδεμένη. Ε αν είναι τότε υπάρχει άλλος. Οτιδήποτε άλλο, είναι σενάρια που φτιάχνεις για να μην πληγωθεί ο εγωισμός σου. Άσε το χρόνο να δείξει τι θα φέρει.