Quote:
Originally posted by RainAndWind
Χμμ...
Λοιπόν,psychology vs philosophy.:P
Έχετε διαβάσει ποτέ για το φαινόμενο\"online disinhibition effect\";Κακώς.Μαθαίνει κανείς πολλά για το πώς μπορεί η διαδικτυακή μας επικοινωνία να φτάσει να γίνει τόσο σημαντική για μας,να διογκωθεί τόσο πολύ,ώστε να καταλήξει να έχει αρνητικές συνέπειες και στην ζωή μας <εκεί έξω>.
Γιατί ταυτίζετε τη ζωή σας με ένα μέρος της επικοινωνίας σας;
Get real,κανένας δεν σκοτώθηκε μέσα σε flaming threads.
Είναι απλώς ένας τρόπος εκτόνωσης αρνητικών συναισθημάτων για κάποιους,όταν συσσωρευθεί αρκετό υλικό που δεν έχει άλλο τρόπο να βγει,θα βγει μέσω διαδικτυακών καβγάδων.
Το θέμα είναι,για μένα,γιατί μόνο για μένα μπορώ να μιλάω σε τούτο το ζήτημα,το πόσο θα με αφορά το καθετί που ποστάρεται.Και αυτό θα το κουλαντρίζω εγώ.Aν πάψω να το κουλαντρίζω και με κουλαντρίζει αυτό,τότε σαφέστατα έχω δημιουργήσει στον εαυτό μου άλλο ένα πρόβλημα,που δεν το χρειάζομαι.Αν εσείς το χρειάζεστε,καλά να πάθετε.:P
Ερώτημα.Τι άλλο λες μπορείς να κάνεις όταν διαπιστώνεις μία αδικία στο internet;Tην επισημαίνεις.Αν ο άλλος καταλάβει,αυτό εξαρτάται από πολλά και-πίστεψέ με-δεν μπορείς να προκαλέσεις τις αλλαγές σε κανέναν άνθρωπο,εδώ ζοριζόμαστε να προκαλέσουμε αλλαγές σε μας τους ίδιους.Την επισημαίνεις λοιπόν.Κάποιοι θα καταλάβουν,κάποιοι θα το σεβαστούν.Αυτοί σε ενδιαφέρουν βασικά.Αυτός που δεν είναι έτοιμος,δε νοιάζεται,δε θα του κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη,είναι παρτάκιας,σε τι σε αφορά;Nιώθεις να είσαι ΕΣΥ,ο σωτήρας,αυτός που σηκώνει το βάρος της κάθε αλλαγής στους ώμους του;
Μπου!Δεν είσαι.:D
Αυτό σε βοηθάει να καταλάβεις τα όριά σου,πως τη δουλειά την κάνεις ουσιαστικά εκεί έξω,εδώ μέσα από ένα profile δεν θα κάνεις τα πάντα.Δεν αντικαθιστά τη ζωή μας το internet.Και προσωπικά αισθάνομαι μια χαρά με τον εαυτό μου όταν μπορώ να νιώθω ok με μένα και δίχως να έχω σώσει σήμερα τον πλανήτη Γη από την καταστροφή.:P
Τουτέστιν.Με αγαπάω αρκετά ώστε να έχω βάλει όρια μέχρι πού φτάνει η σημασία κάθε συμμετοχής για μένα.Αν είναι να μου γίνεται η συμμετοχή σε κάθε forum μονομανία,το καμπανάκι οφείλει να χτυπήσει,πως το λάθος είναι η ταύτιση,η εξάρτηση και όχι η κοινωνική αδικία.;)
Για την κοινωνική αδικία,υπάρχει η ζωή μου εκεί έξω,που συμμετοχικά και με δρόμους ενημέρωσης,ευαισθητοποίησ� �ς και ενεργής αλληλεπίδρασης θα μπορέσω αυτό που θεωρώ απαραίτητο σε αγώνες και δράσεις.
Για πέστε μου,έχετε συμμετάσχει ποτέ σε καμιά πορεία μέσα στο internet;Ή σε κανένα συγκρουσιακό δρώμενο;Don\'t think so.
Πέραν τούτου,η ζαχαρένια μου.Ναι,και μην σκιάζεστε,δεν την χαλώ.Άμα την χαλώ θέλω να ορίζω εγώ γιατί,όχι να μου το ορίζουν άλλοι.Πρέπει να αποφεύγω τα burn out syndromes στο ίντερνετ,έχω και ζωή και γκομενικά να κοιτάξω.:P
Επίσης,κάνω το σωστό δε σημαίνει το παρακάνω,γιατί μετά γίνομαι σαν κάτι δασκάλες που πέτρα σηκώνεις,κάτω με το δάχτυλο τεντωμένο σε περιμένουν,να σε βάλουν στον ίσιο δρόμο.Κάνε μας τη χάρη ρε μεγάλε,το σωστό του καθενός είναι τόσο υποκειμενικό,που να κωλοχτυπιέσαι όλα τα λεπτά των επόμενων ημερών σου στα εγκόσμια δεν θα πιάσεις παρά το δικό σου.
Έχετε βάλει όρια μερικοί στην σπατάλη σας;Δε νομίζω.Αντί για ιντερνετικό ράκος προτιμώ το εξής,αν δεν περνάω καλά,κανένας υψηλός σκοπός δε θα με φτιάξει.Οι υψηλοί σκοποί απαιτούν ισορροπίες,ώστε να κρατάς πάντα δυνάμεις για να βοηθάς.Do your part,respect your limits.Αμφίδρομη πορεία.
Α,και επειδή κάποιοι έχετε αγιοποιήσει και το forum,ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.Δεν αγιοποιούμε τίποτε,ποτέ,για κανέναν.Έτσι,γιατί εξιδανικεύοντας πάντα τσουλήθρα περιμένει παρακάτω.:P
ρειν...συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου.