Quote:
Originally posted by keep_walking
Εχμ πηγα δεν ηξερε....βασικα θα το καταλαβω και πρωτος...δεν χρειαζεται να μου το πει...γενικη εχθρα κλπ κλπ.
Στα ελληνικα παρακαλω.
Printable View
Quote:
Εχμ πηγα δεν ηξερε....βασικα θα το καταλαβω και πρωτος...δεν χρειαζεται να μου το πει...γενικη εχθρα κλπ κλπ.
Στα ελληνικα παρακαλω.
Keep επειδή σε γνώρισα και σε εκτιμώ σαν άνθρωπο, φιλικά θα σου έλεγα ότι πριν τα κόψεις θα πρέπει να συμβουλευτείς εναν καλό γιατρό.Δεν αμφιβάλλω ότι αυτός που σου τα συνταγογραφεί είναι άσχετος και ανεύθυνος, όμως και εσύ απευθύνσου σε άλλον πριν κάνεις απο μόνος σου πειράματα.Πριν ένα χρόνο πήγα σε εναν πασίγνωστο ψυχίατρο-νούμερο-έμπορο και του εξέθεσα τα προβλήματά μου.Επαιρνα τότε ενα λαντός την ημέρα.Ο κύριος αυτός που έχει ταρίφα 300 ευρώ έκρινε ότι για να ξεχάσω και να μην σκέφτομαι πρέπει να μου χορηγήσει άλλο χάπι και μου δίνει το ρεμερόν, με την συμβουλή να τον επισκεφτώ σε 15 μέρες ξανά.Το πήρα δυο βραδιές και με έστειλε αδιάβαστη καθώς έγινα ζόμπι.Στην επόμενη επίσκεψη άλλαξε η συνταγή και το ρεμερόν έγινε ζυμπρέξα όπου τα είδα όλα.Πήγα σε δύο ψυχιάτρους και τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν τους είπα τι μου έδωσε ο συνάδελφος τους.Μετά πραγματικά χειροτέρεψε η κατάστασή μου και χρειάστηκε να πάρω μήνες μεγάλη δόση αντικαταθλιπτικών λαντός και εφεξόρ.Τα έκοψα και εγώ με μεγάλη προσοχή και σταδιακά χωρίς να συμβουλευτώ τον γιατρό μου, όμως είχα αποφασίσει πως μόλις αισθανθώ πως τα έχω ανάγκη θα πάρω την αγωγή μου ξανά.Ολοι θέλουμε να ζούμε χωρίς την χημεία των χαπιών αλλά πρόσεξε τι σου λένε όλοι.Βασικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια, δυο γνώμες απο άλλους γιατρούς..ισως ήταν υπερβολικά αυτά που σου συνταγογραφούσε ο δικός σου πρόσεξέ βρε δεν είναι όλα αστεία...και φυσικά υπάρχουν πολλοί και με ψύχωση και με κατάθλιψη που δεν πήραν αγωγή....εμείς πήραμε όμως ας είμαστε λιγότερο σκληροί με μας...όσο για το περιβάλλον άστα μην το ψάχνεις, μόνοι θα το παλέψουμε...απλά πρόσεχε....
Ε?
Τι ελληνικα...εαν νομιζεις οτι αρχιζουν συνομωσιες και οτι ολα ειναι εναντιον σου χαπακωνεσαι.
Τωρα περι φαρμακων δεν ηξερε ο γιατρος τελευταια φορα που ρωτησα αλλα φανταζομαι θα ειναι δυσκολα.
Σε γενικες γραμμες καλη καρδια και πλατη φαρδια:)
Όχι, το θέμα είναι άλλο.
Αν θες να κόψεις τα φάρμακα, πρέπει να σε παρακολουθεί ένας γιατρός. Εδώ το τσιγάρο πάμε να κόψουμε και τρώμε φρίκη.
Είναι εντελώς ανεύθυνο και ανώριμο αυτό που κάνεις.
Όμως, δεν είσαι κανένα μωρό για να σου κάνει κανείς κατήχηση.
Διάβασε τις έξι σελίδες και βρες έναν που να συμφωνεί με αυτή σου την απόφαση. Όχι γιατί έχουν όλοι τάση κριτικής, αλλά γιατί ενδιαφέορνται....
Βρες μου ενα που να ξερει περισσοτερα απο αυτα που εγραψα ωστε να σχηματισει γνωμη:)
Υπονοω δεν εδωσα καμμια crazy information και απλως συζητω το ολο θεμα:)
Kατι ξερω και γω ο καημενουλης:)
Αν και κατι ακουσα οτι θα γινει εισβολη εξωγηινων το 2012 και μαλλον θα προσγειωθουν να με συναντησουν λολ.
Δεν τα διαβασα ολα κηπQuote:
Ο γιατρος στα @@ του συνταγογραφει τα χρειαζομουν τοτε τα πηρα ....και μετα μπηκαμε στον αυτοματο πιλοτο.
Αλλα εχω μια απορια ??
Γιατι δεν βρηκες ενα γιατρο να μην τα γραφει ολα στα @@,,και να αποσυνδεσει αυτος πρωτος τον αυτοματο πιλοτο ??
οτι και να λεμε εμεις στον κιπ,απο το ενδιαφερον μας δυστυχως νομιζω οτι δεν θα εχει κανενα αποτελεσμα.
ο κιπ μ φαινεται οτι εχει παρει τις αποφασεις του
απο κει και περα ο καθενας ειναι υπευθυνος των επιλογων και πραξεων του και των συνεπειων-αποτελεσματων που θα εχουν αυτες.
η γνωμη και μενα παντως ειναι οτι η διακοπη φαρμακων χωρις καθοδηγηση γιατρου ειναι ανευθυνη εκ μερους μας.
Λολ ολγα ναι οδευω προς την καταστροφη ...ειμαι ξοφλημενος:P
Ελα ρε σοβαρευτειτε...δεν στραβωσε ακομα το συμπαν λολ
ελα ρε κιπ δεν λεω οτι εισαι ξοφλημενος
θα σου φερω ενα παραδειγμα,ξερω πολυ καλα οτι αν πιω ξανα θα κανω υποτροπη
αν θελω ομως να πιω οσο και να μου λενε οχι θα ακουσω?
γνωριζοντας ομως απο τωρα τις συνεπειες που θα χε κατι τετοιο πραττω αναλογα
εχω μια απορια.
ολοι οι ειδικοι της ψυχικης υγειας αλλα και ασθενεις που παιρνουν αγωγη, λενε οτι οταν παθεις μια υποτροπη,δεν την καταλαβαινεις ο ιδιος.
εσυ, πως εμπιστευεσαι τον εαυτο σου, οτι θα καταλαβεις αν κατι δεν παει καλα και θα επανερθεις στην αγωγη σου?
δεν αρκει η σιγουρια σου για κατι τετοιο, το εχουν παθει κι αλλοι.
απλα, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!
ρισκαρεις να περασεις το ψυχικο βασανιστηριο μιας υποτροπης με οποιαδηποτε αποτελεσματα, για να μη κανεις την απεξαρτηση/διακοπη που λες, ελεγχομενα, με παρακολουθηση γιατρου?
Δεν μου κάνει εντύπωση που θέλησες να τα κόψεις. Θυμάμαι σε μια εκπομπή που είχε βγει μια μητέρα ενός ανθρώπου που έπασχε. Ο γιος της παλαιότερα είχε διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια και ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή για πολλά χρόνια. Πέθανε σε νέα ηλικία και η μητέρα έλεγε πως αυτό ίσως να οφειλόταν στα φάρμακα, αν και δεν δόθηκε μεγάλη σημασία σε αυτό που είπε. Θα βρεις πολλά λινκ με τα κακώς κείμενα των αντιψυχωτικών (έβαλα δυο σε ένα άλλο θέμα). Το χειρότερο κακό είναι πως ούτε οι ίδιοι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν και τα δοκιμάζουν δεν ξέρουν πως ακριβώς λειτουργούν αυτά τα φάρμακα, αλλά είναι απλά ικανοποιημένοι με την δραστικότητα με την οποία \"μπλοκάρουν\"/ περιορίζουν την ένταση του ξεσπάσματος. Η παρέμβαση του ανθρώπου στο έργο της φύσης βρίσκεται παντού, το θέμα δεν είναι πόσο λογικά μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος (και πιστεύω πως εδώ μέσα αποδείχτηκαν κάποια πράγματα) αλλά πόσο ξένο σώμα θεωρείτε για τους κανόνες τους οποίους όλοι πρέπει να ακολουθούμε στην κοινωνία. Δυστυχώς οι αδύναμοι την πληρώνουν στην ουσία, όχι πάντα οι τρελοί και οι επικίνδυνοι.
Πάντως να σου πω την αλήθεια φίλε μου εμένα δεν θα με πείραζε να έπαιρνα τα φάρμακα για μια ζωή αρκεί να ήταν η ζωή μου έτσι όπως την ήθελα, δηλαδή να είχα κάνει οικογένεια και να ήμουν ανεξάρτητος. Δεν έχω κάνει τίποτα απο αυτά όμως και όσο περνάει ο καιρός τόσο λιγότερο με ενδιαφέρει τι πιστεύει ένας δύο γιατροί για μένα, και τόσο περισσότερο αποδέχομαι πως απλά δεν είχα τα αρχίδια και την ικανότητα να ζήσω με τα ιδανικά ζωής που μου αρέσουν.
Τι θέλω να πω, λιγότερη σημασία έχει τι αρχεία σου φυλάνε όσο το να είσαι ευχαριστημένος all around με την ζωή που ζεις. Όχι πως δεν σε καταλαβαίνω.
Βρε, καθήστε μέσα από το υπέρμετρο ενδιαφέρον σας (που όντως μπορεί να είναι αληθινό) πήγατε να τον πνίξετε τον άνθρωπο χαχα.
Εντάξει πείρε μια πολύ γενναία απόφαση και φαίνεται να είναι αποφασισμένος για αυτή, δεν νομίζω να έχει νοήμα να προσπαθήσει να τον μεταπείσει κάποιος, ιδιαίτερα με πιο \"επιθετικό\" τρόπο.
Εγώ θα ήθελα να πω keep ότι τα φάρμακα δεν υποδηλώνουν κάποια αδυναμία του χαρακτήρα (αν και μου φαίνεται το έχεις καταλάβει αυτό και στο είπαν και κάποιοι άλλοι) και κάποιος με διαβήτη που παίρνει ινσουλίνη δεν έχει κάποια αδυναμία στην προσωπικότητα του. Πιστεύω ότι το έχεις καταλάβει αυτό και ότι δεν έχεις τέτοια ταμπού.
Εγώ από ότι κατάλαβα το κάνεις πιο πολύ όχι γιατί νιώθεις ότι υπάρχει στίγμα στο να παίρνεις τα φάρμακα (ελπίζω να έχεις ξεπεράσει τέτοια κολλήματα!) αλλά γιατί θέλεις να βελτιώσεις τις γνωστικές σου λειτουργίες που ομολογουμένως κάποια από αυτά τα φάρμακα επηρεάζουν εως ένα βαθμό.
Όμως νομίζω ότι πρέπει να κάνεις μια οικονομική ανάλυση της σχέσης κέρδους-ζημίας. Βγαίνεις άραγε κερδισμένος στο τέλος, αν για κάποια παραπάνω προσοχή, συγκέντρωση, μνήμη και καθαρότερο μυαλό υπάρχει η πιθανότητα να υποτροπιάσεις σε μια full-blown ψυχωσική κρίση στην οποία μπορεί να χάσεις επαφή με την πραγματικότητα? Βέβαια δεν ξέρουμε την πιθανότητα υποτροπής αφού αυτό αλλάζει από άτομο σε άτομο. Υπάρχει η ιδέα ότι τα άτομα με χρόνια ψύχωση έχουν αρκετά μεγαλύτερη πιθανότητα να υποτροπιάσουν χωρίς φάρμακα. Βέβαια αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τους οποίους ούτε οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακριβώς. Όμως επειδή η πιθανότητα στατιστικά είναι μεγάλη, οι γιατροί προτιμούνε να έχουν τα άτομα με ψύχωση σε μια έστω μόνιμη \"δόση συντήρησης\" (όπως λέγεται) από το τίποτα.
Ελπίζω να το κάνεις για τους \"σωστούς λόγους\" (όχι για κάποιο στίγμα/αντίληψης αδυναμίας). Εγώ θέλω να σου ευχηθώ καλή τύχη. Αλλά keep, το πιο καλό ποστ το έκανε ένας στην αρχή. Έχεις κάποιες \"δικλίδες ασφαλείας\"? Στο εξωτερικό αναπτύσσονται (και αρχίζουν και εφαρμόζονται) κάποιες γνωστικοσυμπεριφορικές παρεμβάσεις στις οποίες-μεταξύ άλλων-το άτομο εκπαιδεύεται να καταλαβαίνει την \"Ψυχωσική υπογραφή του\", το ποιες δηλαδή σκέψεις και εμπειρίες-κλειδιά σηματοδοτούν την αρχή του ψυχωσικού επεισοδίου (ώστε να αυξηθεί η δόση η να ξανα-αρχίσουν επιθετικά την αγωγή πριν κατρακυλήσουν). Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γνωρίζω κάποιον ψυχολόγο η ψυχίατρο να εφαρμόζει αυτές τις-πολύ χρήσιμες κατά την γνώμη μου- τεχνικές. (Στην Ελλάδα το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να ενημερωθεί ο περίγυρος, κίνηση που είναι εν μέρη σωστή αλλά από την άλλη αυτό κάνει και το άτομο λιγότερο ανεξάρτητο. Αυτό έχει να κάνει βέβαια και το πόσο έντονη είναι η ψύχωση. Σε βαριές περιπτώσεις σχιζοφρένειας το άτομο δεν μπορεί να ζήσει ανεξάρτητο. Όμως στις ψυχώσεις καθαρού \"παρανοικού\" τύπου μικρής εως μεσαίας σοβαρότητας τέτοιες τεχνικές μάλλον είναι χρήσιμες και μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ανεξαρτησία και την λειτουργικότητα του ατόμου με σταθερά μικρές δοσείς φαρμάκων).
Εγώ απλά θα σου πω να προσέχεις και προσπάθησε να αναγνωρίσεις τα πρώτα στοιχεία αν τυχον σε ξαναπιάσει. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο αλλά προσπάθησε. Τι θα λεγες να κάνεις 1-2 ποστάκια εδώ την μερα καταγράφοντας τις εμπειρίες σου χωρίς το φάρμακο, του τι αισθάνεσαι και τι σκέψεις σου παιρνάνε από το μυαλό? Θα έχει και πλάκα θα είναι σαν παιχνίδι αλλά θα είναι και χρήσιμο, ώστε αν-χτύπα ξύλο- συμβεί κάτι (το εύχομαι να μην συμβεί ποτέ)να επέμβουμε κάπως.
Οπότε πρώτα σε ξανα-ρωτάω
-Είσαι απολύτως σίγουρος ότι τα κόβεις για τους σωστούς λόγους? Είσαι απολύτως συνειδητοποιημένος για αυτή σου την κίνηση? Τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει? Και αυτά που μπραγματικά κερδίζεις σε σχέση με αυτά που μπορεί να χάσεις?
Ευχαριστω παιδια μονο αυτο εχω να πω , οχι δεν θα πεσω.
Quote:
Keep man
Τσέκαρε λίγο το \"results/conclusions\" του absract (πρώτη παράγραφος) αυτής της κλινικής έρευνας
μετά την σταδιακή μείωση (μέρχι το τελικό σταμάτημα) της νευροληπτικής φαρμακευτικής αγωγής το 78% των ατόμων παλινδρόμησαν μέσα στον πρώτο χρόνο και το 96% μέσα στο δεύτερο
http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/content/full/158/11/1835
Είσαι σίγουρος ? λολ
Πως αισθάνεσαι γενικά? Είναι η πρώτη μέρα σήμερα?
Οχι εκοψα σταδιακα...αλλα καταλαβα ορισμενα πραγματα , υπαρχει η τρελλα και υπαρχουν και οι αλλοι και θα διαχωρισω τον εαυτο μου κατα καποιο τροπο απο οτι ηλιθιο μπορει να με πειραξει.
Και θα τα καταφερω.
Quote:
Originally posted by PETRAN
Πως αισθάνεσαι γενικά? Είναι η πρώτη μέρα σήμερα?
η ερώτηση απαντήθηκε.
( δεν διαβάζεις τα ποστ των άλλων? ) :P
Quote:
γιατί άνοιξες τέτοιο θέμα αφού ήξερες πως θα έπαιρνες τις απαντήσεις που πήρες?
Δεν ξερω arktos πηρα μια σημαντικη αποφαση...τωρα ισως αλλωνων θεματα ειναι πιο σημαντικα και αυτο ειναι ασημαντο?
Μου αρεσει να επικοινωνω.
Καλά οκ αλλά τι θα λεγες να ενημερώνεις αυτό το θρεντ σαν ημερολόγιο?
Είναι μεγάλα τα ποσοστά παλινδρόμησης keep :P
Αυτο θα κανω Petran....και νομιζω οτι καθε μερα θα ειμαι και καλυτερα.
Ξερεις Πετραν εκτιμω πολυ τον εαυτο μου...αγαπω τον κοσμο και παντα εκανα οτι μπορουσα, μου αξιζει η ευτυχια και θα την επιδιωξω.
Quote:
Αυτο θα κανω Petran....και νομιζω οτι καθε μερα θα ειμαι και καλυτερα.
Οκ keep!
Αν και αυτή η απόλυτη σιγουριά δεν μ\'αρέσει λολ
Quote:
Ξερεις Πετραν εκτιμω πολυ τον εαυτο μου...αγαπω τον κοσμο και παντα εκανα οτι μπορουσα, μου αξιζει η ευτυχια και θα την επιδιωξω.
Κανείς δεν είπε το αντίθετο!
Γιατί κάτι μου λέει πως ήδη άρχισε να μην παει κάτι καλά...
Ελπίζω να είναι απλά η ιδέα μου
χεχε...η ταν ή επι τας δειχνει?
Dont worry.
καλο κουραγιο φιλε και εγω σαν ψυχωτικοσ ειμαι υπερ τησ διακοπησ των φαρμακων αλλα δυστηχωσ τα ποσοστα ειναι εναντιον μασ μετα απο 10 χρονια ψυχωτικησ εμπειριασ 1 στουσ 2 δεν γιατρευεται τελικα ετσι λενε οι μελετεσ οποτε σου ευχομαι να εισαι στο 50 τοισ εκατο που γιατρευεται
lol 50-50 ειναι καλα...μακαρι να εχεις δικιο pad.
Κηπ,
εκτος απο το φορουμ,εχεις πει σε κανεναν αλλο οτι εχεις παρει αυτη την αποφαση?
Σε ρωταω γιατι οκ,αποφασισες να τα κοψεις και σου ευχομαι ολοψυχα ολα να πανε καλά..ομως να υπαρχει και καποιος δικος σου real life,σε περιπτωση που χρειαστει..just in case..ναι?
Μην ανησυχεις το ξερουν λολ....εχουν σταματησει να μειωνονται τα χαπια...δεν χρειαζομαι στηριξη απλως ετσι θελω λιγο επικοινωνια.
Ναι καταλαβαινω οτι ειναι μια μεγαλη αποφαση και θελεις σε αυτη τη φαση να εχεις επαφη..
δεν μιλαω για στηριξη,αλλα για προστασια στο χειροτερο σεναριο..δηλαδη το θεμα ειναι να μην ειναι ολοι στην τσιτα και να σε τσεκαρουν με τον τροπο τους,απλα να υπάρχει καποιος να σου πει ΑΝΝΝΝ κατι στραβώσει \"εεεε....\"
keep,thes na ερθεις στο chat?
μπηκα τσατ...
Σίγουρα?Quote:
χεχε...η ταν ή επι τας δειχνει?
Dont worry.
Petran\'s neuropsychological examination for psychotic relapse (PNEPR-1)
λολολ
Τι μέρα έχουμε σήμερα? Σε ποια πόλη είσαι? Τι ώρα είναι (χωρίς να δεις ρολόοι :P)? Μέτρησε ανάποδα από το 100 ανα 7 εως το 51. Ονόμασε 6 λέξεις που αρχίσουν από \"β\". Ονόμασε 6 λέξεις που ανήκουν στην κατηγορία \"εργαλεία\". Τι κοινά έχουν ένα δένδρο και ένα έντομο? Το τριαντάφυλλο είναι για τα φυτά ότι και ο πίθηκος για τα...? Ποιος είναι ο επόμενος αριθμός σε αυτή την σειρά... 2, 8, 20, 44, ...?
Βρίσκεσαι στην εργασία σου με δύο συναδέλφους και με το που γυρνάς πλάτη ο ένας από τους δύο αρχίζει και γελάει. Από το 1-10 πόσο πολύ πιστεύεις ότι αυτός γέλασε για σένα?
Πόσα 2 ακολουθούν αυτή την σειρά?
1 2 2 1 1 2 2 2 1 1 1 2 2 2 2 1 1 1 1
Πόσα 1 ακολουθούν αυτή την σειρά
1 1 1 1 2 2 1 1 1 2 2 1 1 2 2
Δώσε μου ένα απλό όρισμο των παρακάτω λέξεων
\"Εκδίκηση\"
\"Γενναιότητα\"
Διάβασε δυνατά το ΧΡΩΜΑ (και ΟΧΙ την λέξη) των λέξεων όσο πιο γρήγορα μπορείς στα ΑΓΓΛΙΚΑ και γράψε το χρόνο
http://www.thatsciencegang.com/images/stroop2.jpg
Απάντησε στην παρακάτω ερώτηση
Ένας γιος είναι 5 χρονών. Σε 15 χρόνια ο πατέρας του θα έχει δύο φορές την ηλικία του. Πόσο ετών είναι ο πατέρας του τώρα?
Ο άνδρας της Ελένης ετοίμαζε ένα παρτι-έκπληξη για τα γενέθλια της. Ο άνδρας της Ελένης, ενημέρωσε την Μαρία την κολλητή της Ελένης αλλά της είπε \"να μην το πει σε κανέναν\". Την μέρα πριν από το παρτι η Ελένη πήγε στο σπίτι της Μαρίας για να της δείξει ένα καινούργιο φόρεμα που αγόρασε. Εκεί η Ελένη καταλάθως έριξε τον καφέ της στο καινούργιο φόρεμα της Μαρίας. Η Μαρία αναφώνησε \"Ω όχι, θα το έβαζα στο παρτι σου\"! Η Ελένη απάντησε \"Πιο Παρτυ\"? Η Μαρία είπε \"έλα, πάμε να δούμε αν μπορούμε να καθαρίσουμε αυτόν τον λεκέ\"
Ερώτηση
-Είπε κάποιος/κάποια κάτι που δεν έπρεπε να πει?
Αν ναι
- Πιο ήταν αυτό?
- Με λίγες λέξεις, Πως νομίζετε ότι αισθάνθηκε η Ελένη στο τέλος?
- Με λίγες λέξεις, Πως νομίζετε ότι αισθάνθηκε η Μαρία στο τέλος?
:P
(βασικά αυτό το τεστάκι που μόλις έφτιαξα θα ήταν καλύτερο για κάποιον με alzheimer η αυτισμό λολολ)
petran μηπως εκοψες τα χαπια?
Quote:
Originally posted by Remedy
petran μηπως εκοψες τα χαπια?
Δεν έκοψα εγώ τα χάπια όλοι οι άλλοι τα κοψαν
:mad::o
http://e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=4566#pid107143
keep, dear...
Οχι δεν ειμαι ερωτευμενος...
Δεν ειμαι καν υποτροπιασμενος.
Θα ηθελα ομως να ημουν μια μηχανη...εχετε νοιωσει ετσι ποτε να θελετε να ειστε μια μηχανη?