Αποπροσανατολισμό , ψευδισμα και μερικο χασιμο αισθησεων και παιρνω ζαναξ των 0,25 δυο την μερα! Αυτα απελπιστικη κατάσταση!
Printable View
Αποπροσανατολισμό , ψευδισμα και μερικο χασιμο αισθησεων και παιρνω ζαναξ των 0,25 δυο την μερα! Αυτα απελπιστικη κατάσταση!
κ πως το εξηγησε αυτο ο γιατρος??τι ειναι??τα ζαναξ 0.25 ειναι τιποτα..σκονη στην αραβια..απορω πως σε πιανουν..
αν φυσικα χρειαστει να αυξησεις τα ζαναξ, εννοειται πως ρωτας τον γιατρο..
Αστα ναι ρε παιδια μου λενε κοψε αμεσα το εφεξορ και παρε το ζολοφτ κατευθειαν αλλα γινεται αυτο;
Εγω δυστυχως ειχα μεγαλες παρενεργειες με το effexor απωλεια συνειδησης παραισθησεις κ.λ.π.Δεν θυμαμαι τι δοση επαιρνα ακριβως αλλα ηταν υψηλη.Οποτε ο γιατρος μου το αλλαξε αμεσως σε Valdoxan.Oμως να τονισω οτι μου ειπε οτι αυτη η παρενεργεια συμβαινει πολυ ΣΠΑΝΙΑ.Απλως καταθετω την εμπειρια μου.Φυσικα ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος. Σε αλλον μπορει να ''κατσει''ενα φαρμακο σε αλλον οχι.
Αυτο που με στενοχωρει ειναι οτι διαβαζω τοσες παρενεργειες απο ολα τα φαρμακα γενικως αντικαταθληπτικα κ.λ.π.Αυτο μακροπροθεσμα δεν βλαπτει τον οργανισμο;Βεβαια θα μου πειτε απο το να μην ειναι καποιος λειτουργικος.....Οσο για μενα,μου εχουν δωσει Effexor,Ladose,Wellbutrin,Zolotrin,Valdoxan.Sero-δεν θυμαμαι τι,χωρις αποτελεμα.
Τα φάρμακα εμένα απλά με κρατάνε ήρεμο από εκεί κ πέρα κάτι άλλο σοβαρό δεν κάνουν αλλά κι αυτό βοηθάει
Καλημέρα. Σας παρακαλώ πολύ λύστε μου μια απορία αν μπορείτε. Επί πέντε εβδομάδες παίρνω εφεξορ 75 για κατάθλιψη και ΓΑΔ και κατόπιν εδώ και τρεις εβδομάδες μου το αύξησε η γιατρός σε 150. Δεν βλέπω κάποια βελτίωση όμως. Πόσο καιρό θα κάνει για να πιάσει; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Στον ενα μηνα φιλε μου θα δεις καλο κανε υπομονή λοιπόν!
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ελπίζω κι εγώ να κάνω υπομονή και να πιάσει τελικά το exeffor.
υπομονη φιλε μου , θα σε πιασει κανονικα, μια χαρα θα πανε ολα! στο χερι του δεν ειναι!
εμενα με επιασε κ ειμαι ζωη κ κοτα..
ωραιο φαρμακο τελικα..
εχω παρατηρησει μονο κατι το οποιο με εχει λιγο προβληματισει κ το ειπα την ψυχοθεραπευτρια μου, εχω γινει λιγο αποτομη..
δλδ νιωθω οτι δεν μασαω να πω την αποψη μου κ να υπαρασπιστω τον εαυτο μου με σθενος, ομως αυτο με εχει φοβισει μιας κ καποτε δεν με ενδιεφερε κ τοσο..
νιωθω οτι καπως την λεω σε καποια ατομα, να ναι απο το εφεξορ?να ναι φαση?δεν ξερω..
η θεραπευτρια μου,μου ειπε οτι μαλλον εναι κατι δικο μου, δλδ μια φαση οπου θελω να υπερασπιζομαι εμενα για να μην ξαναπαθω τα ιδια..
εμενα ομως δεν μου αρεσει κ προσπαθω να το κοντρολαρω..
σαν να νευριαζω ευκολα ενα πραμα..εχει παρατηρησει καποιος ποτε κατι τετοιο απο το εφεξορ?
δεν ξερω πιθανοτατα με φοβιζει γιατι ειναι κατι νεο για εμενα...οκ παντα υπερασπιζομουν τον εαυτο μου αλλα ημουν πολυ καλουλα....τωρα δεν μασαω , τα λεω ευθεως αλλα μετα νιωθω τυψεις.. ακομα κ αν εχω δικιο...
παιδια..ηρεμησα...ηταν απο την περιοδο που ηθελα να τους φαω ολους!!! μολις περασε η περιοδος..εγινα παλι καλουλα!ΧΑΑΧΑΧΑΧ!!
επισης κατι αλλο που θελω να ρωτησω!! ποιος ειναι ο χρονος ζωης του εφεξορ μεσα μου??
οταν το παιρνω δλδ?
καπου διαβασα οτι ειναι μονο 5 ωρες..ισχυει??
δλδ στο υπολοιπο του 24ωρου εχει αποβληθει απο μεσα μου?
παιρνω μονο 75 mg καθε μερα κ εχω συνελθει..ετσι απο περιεργια ρωταω..
Ο χρονος ημιζωης χορευταραδικο πουλακι μου ? εξαρταται , αμα παιρνεις XR ( παρατεταμενης αποδεσμευσης , που αυτη αναιρειται αμα σπασεις το χαπακι , στο ειδικο περιβλημα ειναι η παρατεταμενη αποδεσμευση , για να διαλυεται στο εντερο , η ουσια ειναι ιδια ) ειναι μεγαααααλη , η διπλη τουλαχιστον , στο κανονικο , το μη XR , η ημιζωη ειναι καπου οσο εγραψες κανα 5ωρο-7ωρο , αλλα ημιζωη , σημαινει οτι σε 7 ωρες , εχει μεινει το ημισυ των 75 mg στο αιμα σου , δλδ 37.5 mg , σε αλλες 7 ωρες ( συνολο 14 ) εχει μεινει το ημισυ του ημισεως , δλδ 37.5/2= καπου 18 mg , σε αλλες 7 ωρες ( συν. 21 ωρες ) εχει μεινει 18mg /2 = 9 mg , οποτε , ναι, σε 24 ωρες , ουσιαστικα δεν εχεις εφεξορ στο αιμα σου .....
..........καταλαβες , ε ? καταλαβες .........αντε , φαε μας τωρα .........περιεργο πουλακι .....καλο πουλακι .....
που σαι ρε μακ!! χαθηκες!! μα ποση αναλυση πια! φοβερος εισαι!!!!
μαλιστα.......μμμ....
ετσι εξηγειται που καμια φορα το πρωι νιωθω σαν μπανανα που οδηγει...χοχοχοχο!!!
καλα εισαι ρε?
χιλια ευχαριστω για την απαντηση κ την φωτιση!!!!! πιο λεπτομερη απαντηση δεν μπορουσα να εχω παρει..χεχε..
Δεν εχει κανενα φαρμακο ακριβως αυτην την ιδιοτητα , το εφεξορ περιπου , επειδη ειναι και νοραδρεναλινικο , εχει ενα kick , σε καποιους , δλδ δινει μια ' ωθηση ' οπως η καφεινη ( περιπου ) , σε δοσεις μεγαλες ομως , ανω των 150 mg , που δεν συνιστωνται ............ επειδη εχει ισχυρες αντιχολενεργικες ιδιοτητες ( δυσκοιλιοτητα και επισχεση ουρων ) ......
μπραβο!! γτ ελειπες?ειχες παει πουθενα??
κ γω το παθαινω καποιες φορες κ κοβω ναι...η βαριεμαι καποιες αλλες..
αλλες παλι βαριεμαι τοσο πολυ στην δουλεια ,που μπαινω ασυστολα.
Mε το φετινο κρυο , αραιωσαν οι εξοδοι , και μη δουλευοντας εχω μπολικο ελευθερο χρονο , αλλα δεν θελω ναμπαινω στο φορουμ , διοτι ετσι αναβαλλω την δραστηριοποιηση μου ...... κι εγω 75 mg εφεξορ παιρνω , το θεωρω πολυ καλο απο ολα ταντικ/κα ........
να βαζεις μετρο..εγω εχω συγκεκριμενες ωρες που μπαινω φορουμ κ φβ...
με μετρο ολα..δλδ πχ λεω το πρωι θα μπαινω κ μετα τελος..
για το φβ μπαινω μονο το βραδακι...προσπαθω λοιπον ετσι να μην κανω εξαρτηση..
το εφεξορ με κραταει πολυ καλα τελικα! σημερα ειχα μια ταραχη κ ημουν οκ..εκλαψα..αλλα ημουν νορμαλ.
με το λαντοζ οποτε ειχα ταραχη...ενιωθα να χανομαι...θολωνε το κεφαλι μου..
με το εφεξορ δεν επαθα κατι τετοιο..πρωτη φορα αντιμετωπιζω μια στραβη με τοσο ψυχραιμια..
Παιδια ειμαι κι εγω σε αγωγη με εφεξορ! Πέμπτη μέρα 75 mg! Εχω ημικρανιες(ψυχοσωματικο). Λοιπον: Νοιώθω έντονη ξηροστομία, έχω δυσκοιλιότητα και δεν κοιμάμαι καθόλου καλά. Ο πονοκέφαλος καλύτερα. Τελος δεν κοιμαμαι καθολου καλα το βραδυ. Αργω να αποκοιμηθω, ξυπναω μεσα στη νύχτα και αργώ να ξανακοιμηθω! Α και εχω μια μελαγχολικη διάθεση. Μπορει να ειναι και απο την αυπνια! Επισης ειμαι κατα των ψυχοφαρμακων. Δεν τα πιστεύω καθολου αλλα απελπίστηκα απο τους πονοκεφαλους!! Πήρα τη γιατρο μου ειπε οτι αυτα θα φυγουν σε λιγες μερες . Αν δεν φυγουν το σταματαω!!
εχω κ γω ημικρανιες κ δεν μου περασαν ποτε με το εφεξορ..λυπαμαι που το λεω..το παιρνω 2 μηνες τωρα κ ειχα 6 κρισαρες ημικρανιες , τις οποιες αντιμετωπισα με τριπτανη επι τοπου πυροσβεστικα.
για τις ημικρανιες δινουν αντιεπιληπτικο συνηθως...
αλλα για να ειπε ετσι η γιατρος, σαφως ξερει καλυτερα..
τα ψυχοφαρμακα ειναι απαραιτητα για οσους τα χρειαζονται....εχω γαδ βαρια κ καταθλψη κ το αντικαταθλιπτικο με βοηθησε να ειμαι εξαιρετικα καλα! λειτουργικη κ με ποιοτητα ζωης..σε τι δεν πιστευεις ακριβως?
Έχεις δίκιο ο πονοκέφαλος είναι τυχαίο οτι είναι καλύτερα. Διότι προ ολίγου με ξαναέπιασε. Εγώ ειμαι χάλια από τότε που τα ξεκίνησα! Και το τοπαμακ νευρικοτητα μου έφερνε. Τι να πω? Μάλλον επειδή γενικότερα εχω μια ευαισθησία στο στομάχι μου και δεν μπορώ εύκολα να καταπιώ χάπια . Ισως γι αυτό ειμαι και αρνητική.
τοτε παρε ενα ειδικο κατι , δεν ξερω πως τα λενε, για να προστατευεις το στομαχι σου..
η κατι ακομα φυσικοτερο οπως γαλακτοβακιλους που βοηθανε το γαστρεντερικο..
σιγα μην περασουν οι πονοκεφαλοι απο τωρα με το αντικαταθλιπτικο..
καταρχην με το που το ξεκινησεις μετα απο κανα 40-50-60 μερες βλεπεις διαφορες..ειναι πολυ αργα φαρμακα..δεν υπαρχει περιπτωση τωρα να κανει κατι σε ο.τιδηποτε..ειναι φαρμακα που χτιζουν κ θελουν απειρο χρονο..
μη βιαζεσαι..
αντικαταθλιπτικο σου εδωσε μονο για την ημικρανια??? δεν ειχες κ τιποτ αλλο/?
Ευχαριστω και πάλι αnxious! Οκ να παρω προστασια στομαχου αλλα η αυπνια ? δεν παλευεται!! Εχω ιστορικο καταθλιψης αλλα δεν την αντιμετωπισα ποτε φαρμακευτικα. Γενικα έχω άγχος , περνάω δύσκολη φάση στη ζωή μου , είναι πολλά. Αλλά οι πονοκέφαλοι οι σχεδον καθημερινοι με έστειλαν στο γιατρο .....
Γεια σας παιδιά, είμαι ο Δημήτρης. Τον Μάιο του 2015 ξεκίνησε η ΓΑΔ. Πήρα Effexor για 9 μήνες και μου πέρασε. Είχα φτάσει μέχρι τα 300mg. Μπορώ να πω οτι τα έκοψα σταδιακά μόνος μου, οταν αποφάσισα οτι είμαι καλα! Όμως μετά από 1 χρόνο δηλαδή( πριν από 2 μήνες μάλλον υποτροπίασα. Δηλαδή τα ίδια. Το ίδιο γάμ άγχος χωρίς λόγο. Είμαι στη φάση που παίρνω μόνο λίγο Traxene καθημερινά. 10mg. Αλλά μολις πάω να το μειώσω τα ίδια. Φοβάμαι οτι δεν θα τα καταφέρω να μείνω χωρίς χάπια. Δεν θελω να παίρνω παλι χάπια. Γράφω κυρίως για να πω τον πόνο μου και 2 γιατί.... που είστε οοοολοι εσείς ρε παιδιά! Γύρω βλέπω μόνο ευτυχισμένους ανθρώπους, και εμένα που μέσα μου είμαι όπως είμαι!! Ξέρετε σου δίνει λίγο χαρά να αισθάνεσαι οτι δεν είσαι μόνος.
εδω ειμαστε... γυρω σου..απλα κρυβομαστε....... φοβομαστε μη μας παρουνε χαμπαρι...χεχε..
χαλαρωσε κ γω εφεξορ παιρνω κ με βοηθαει πολυ!
γιατι θες να μην παιρνεις φαρμακα..κ τι θα γινει ΑΝ παιρνεις φαρμακο???
τι σε ενοχλει??
Άκου θα σου το πω όπως το νιώθω. 1. Φοβάμαι μήπως πάθω καμία αρρώστια από το φάρμακο και 2. Δεν μπορώ να είμαι νόμιμο πρεζακι! Πριν παρεξηγηθείς σου θυμίζω οτι έπαιρνα Effexor για 9 μήνες. Άρα ξέρω! Έχω περάσει αυτό τον δρόμο. Απλά και μόνο η ιδέα οτι πρέπει να παρω το χάπι μου, δηλαδή τη δόση μου, για να είμαι καλα με κάνει να θελω να το παλέψω μόνος μου. Αλλά δεν ξέρω κατα ποσό μπορώ και σε ποσό χρόνο. Έχω και ενα παιδι, δεν έχω πολλά περιθώρια να μην είμαι καλα....
Θα μου πεις: Τότε φίλε κάτσε και υπέφερε και θα έχεις δίκιο! Αλλά αφού το είχα ξεπεράσει. Παλι τα ίδια, παλι;
αυτο ακριβως θα σου πω.. οπως επισης οτι το εφεξορ δεν ειναι πρεζα.. εμενα τουλαχιστον δεν με κανει να χανομαι, να βαραω νταγκλες, να κοιμαμαι ή να νιωθω φτιαγμενη...
με κανει κ νιωθω νορμαλ..
αν παθαινες καποια αρρωστια αλλη? τι θα εκανες?δεν θα επαιρνες το χαπακι σου..
απο τις πεποιθησεις μας αρρωσταινουμε...
κατσε κ χτυπησου κ μη παρεις χαπακι..τι να σου πω..