ειναι ενδιαφερον ταινια. οι πρωταγωνιστες ειναι ενα ζευγαρι που δολοφονουν μεσω του ερωτα μοναχικους ανθρωπους και κλεβουν τις περιουσιες τους.
Printable View
Έχεις ένα θέμα με την ηθική και επειδή δεν έχω σκοπό να σου πω αν είσαι ηθικός ή ανήθικος όπως με μεγάλη ευκολία κάνεις για μένα, θέλω να ξέρεις πως ποσώς μ' ενδιαφέρει αν με θεωρείς ανήθικο ή όχι, γιατί η ηθική η δική μου είναι χίλιες παρασάγγες από την δική σου και δεν πρόκειται να συναντηθούν πουθενά. Επίσης, να σου επισημάνω πως το να με αποκαλείς ψεύτη και πως ανατρέφω τα παιδιά μου με κακό τρόπο , είναι μια αήθης από την πλευρά σου επίθεση, που χαρακτηρίζει εσένα και όχι εμένα. Το τι είμαι εγώ το γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσένα και φυσικά ουδόλως μ'ενδιαφέρει να δώσω τα διαπιστευτήρια μου. Μιλάς άλλα αντί άλλων και μου προσάπτεις ένδεια επιχειρημάτων...
Σε ποιο ζήτημα ακριβώς η επιχειρηματολογία μου είναι φτωχή ?
Το θέμα σου είναι γιατί οι μεγαλύτερες σε ηλικία από εσένα γυναίκες , δεν στρέφονται σε μικρότερες ηλικίες και νομίζω πως σου το ανέλυσα επαρκώς. Η ασφάλεια που επιζητούν οι γυναίκες στη σχέση τους - όπως υπερθεμάτισε η rock - είναι κάτι που δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε, δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά είναι σημερινά κοινωνικά δεδομένα που βασίζονται σε ανάγκες που χρονολογούνται ακόμη από την εποχή που ο άνθρωπος ζούσε στις σπηλιές. Από εκεί και πέρα, καταφέρεσαι εναντίον όσων είναι από 35 και πάνω, με όλη την καλή διάθεση να σου πως πως τα 13 χρόνια που σε χωρίζουν από το να θεωρείσαι απόκληρος της ζωής στα 35 σου με βάση την δική σου κοσμοθεωρία, είναι ένα κλείσιμο του ματιού.
Εγώ ούτε για δικτατορίες μίλησα ούτε για τίποτε...Είναι λογικό να έχς περάσει δοκιμασίες που εσύ αυτή τη στιγμή, έχοντας την ευθύνη αποκλειστικά και μόνον του εαυτού σου, δεν μπορείς να διανοηθείς. Τι ψέμα βρίσκεις σε μια τέτοια διαπίστωση ?
Τέλος όσα λες περί ηθικών και ανήθικων, τ' ακούω βερεσέ μια και καμία σχέση δεν έχουν με το θέμα σου, απλά αποτελούν ένα φτηνό άλλοθι για την απόρριψη που βιώνεις και για την οποία σου συμπαρίσταμαι ολόψυχα...
Την καλησπέρα μου....
μα καποιοι μπορει να ειναι φιλοι του απλα δεν συμμεριζονται τις ιδιες αποψεις..τελοσπαντων σε αυτη την περιπτωση μιλαμε για αλλο πραγμα..ποσο δυσκολο ειναι να πεις στον φιλο σου "εγω θα ερθω για το χαβαλε μη με ανακατευεις με τα δικα σας εχω αλλη αποψη!!"..εντιμοτατο πιστευω!
α ,και αλλαξε τον τιτλο του θεματος ,γιατι για τις μεγαλυτερες γυναικες δεν βλεπω να μιλαμε!!
Οκ ας τα παρουμε απο την αρχη....πιστευεις στην απολυτη πιστη στον συντροφο.
Αλλοι δεν πιστευουν ειτε αντρες ειτε γυναικες.
Δεν τρεχει και τιποτα.
Δεν υπαρχει ουσιαστικα κατι σαπιο.
Αλλα δεν ειναι αυτο που μας απασχολει....το θεμα ειναι πως να βρεις ταιρι.
Πρεπει να ψαξεις αλλα οσο μεγαλωνεις σε ηλικια οπως ειπε η ροκ αυτο θα γινεται πιο ευκολο βασει των προσωπικων σου γουστων.
Ενδιαφερον θα ηταν να καναμε μια αναλυση της ψυχοσυνθεσης των γυναικων ως αγελη (λολ χιουμορ παει χαθηκαμε)
Ε,τι να κανουμε δεν ειμαι "βιολογικα ισχυρος" εγω οπως ειπες!!Τι να σου πω?Κατ'αρχην εγω κρινω τον λανθασμενο τροπο σκεψης των ανθρωπων.Οποτε αν εγω στα 35 μου σκεφτομαι λαθος σαν ολους τους υπολοιπους ας πουμε,τοτε αναγκαστικα θα αποτελω κι εγω μερος του προβληματος.Ποιος σου ειπα οτι δεν κατακρινω τους συνομηλικους μου για αλλες βλακειες που κανουν????Ακομα και εμενα καποιες φορες,προσπαθω να με κρινω απολυτα σωστα και εννοειται οτι κι εγω εχω κανει λαθη.Αυτο που λες για τα κοινωνικα δεδομενα,ειναι παλι η ριζα της διαφωνιας.Απο τοτε που αρχισε να υπαρχει η μαζα,επαψαν να υπαρχουν οι ηθικοι φραγμοι.Το ενα αναιρει το αλλο.
Οχι!Πρεπει να ξεκαθαριστει αυτο!Δεν ειναι σαπιο???Δεν ειναι σαπιο το να απιστεις???Αλλα βεβαια.Δεν υπηρχε περιπτωση να μου πεις κατι διαφορετικο εσυ.Ακου δεν υπαρχει ουσιαστικα κατι σαπιο...Ειναι μια απο τις ριζες του κακου φιλε μου.Μαλλον δεν μπορεις να το καταλαβεις!
Οχι...με ποια κριτηρια ειναι σαπιο?
Καποιοι μαλιστα το εχουν κανει και παιχνιδι , και ο συντροφος και η συντροφος και ζουμε μαζι μονιασμενοι?
Καποιοι αλλοι λαοι μπορει να μην εχουν καν την εννοια απιστια στο λεξιλογιο τους.
Και τι σημαινει οτι δεν περιεμενες να μου πεις κατι διαφορετικο ΕΣΥ?
Ειπα δεν κατακρινω τους ανθρωπους βασει των δικων μου ηθικων κανονων...τοσο ευκολα...δεν μιλαω για εγκληματιες.
για το θεμα απιστια σαφως και ειναι ανηθικο. μπορει να προκαλεσει μεγαλη συναισθηματικη ζημια σε αυτον που θα "φαει το κερατο". μπορει να τρελανει εναν ανθρωπο η απιστια η η απορριψη στον ερωτα η ακομα και να αυτοκτονησει καποιος εξαιτιας ερωτικης απογοητευσης.
ειδαλως αν μιλαμε για κερατο που δεν πονεσε τοτε δεν εχουμε να κανουμε με ερωτα.
επισης πιστευω πως δεν παιζει ρολο το φυλλο, για την απρεπη πραξη αλλα ο χαρακτηρας του εκαστοτε ατομου.
Μιλησαμε στις αρχες λιγο για αυτο ινσεκτ...προκειται για συναισθηματικο εκβιασμο σε πολλες περιπτωσεις , εγω τρεφω συναισθηματα εσυ πρεπει να ενδωσεις στα συναισθηματα που τρεφω εγω. Μακαρι αυτη που γουσταρω και εγω να ενεδιδε στα δικα μουQuote:
μπορει να τρελανει εναν ανθρωπο η απιστια η η απορριψη στον ερωτα
αλλα ειναι δικια της η ζωη και δεν ενδιδει...τι να κανουμε?
δεν νομιζω να μπορεις να κατηγοριοποιησεις τις γυναικες, βασικα τους ανθρωπους γενικα αλλα κυριως τις γυναικες. θυμαμαι μια κοπελα οταν την ειχα ρωτησει τι θελει μου ειχε απαντησει απλα πραγματα. μερικες φορες προσπαθω να μην εξελιχθω απλα και μονο για τον λογο αυτο. επειδη εκεινη με ηθελέ τοτε.
Διαβαζω τα μηνυματα τοση ωρα αλλα μαλλον καπου χαθηκα συνδυαζοντας τον τιτλο του θεματος. Επειδη πολλα ειπωθηκαν για ηθικη και αγελες εγω θα ηθελα να σε ρωτησω κατι αλλο Helvete, εχεις κανει μεχρι τωρα καποια σχεση? Εχεις βιωσει το πως ειναι μια αλληλεπιδραση μεταξυ δυο ανθρωπων? Μιλας περι ηθικης, απιστιας κτλ και λαμβανεις σαν δεδομενο καποιες συμπεριφορες τις οποιες κατα τη γνωμη σου θα επρεπε να εχει ενας ηθικος ανθρωπος μεσα σε μια σχεση αλλα το εχεις ζησει αυτο ή ειναι κατι που πιστευεις απλα και σκοπευεις να το εφαρμοσεις οταν κανεις σχεση?
Επισης. Οπως σου ξαναειπα και προσπερασες ειναι πολυ συγκεκριμενοι οι λογοι που μια γυναικα δυσκολα θα προτιμησει μικροτερο αντρα. Δε μου αρεσει να μιλαω με γενικοτητες αλλα αυτο που εσυ περιεγραψες ως φλωρικο, με τις παντοφλες και τις ειδησεις ειναι κατα βαση αυτο που θα ψαξει μια γυναικα στα 30+ που θα της προσφερει σταθεροτητα για να δημιουργησει πιθανως και οικογενεια κι οχι καποιον ο οποιος ειναι 22 και δεν παταει καλα ακομα στα ποδια του. Εδω ερχεται και κολλαει το ερωτημα που σου εθεσα στην αρχη για το αν εχεις κανει σχεσεις. Αυτος που εχει κανει καποια σχεση, ποσο μαλλον μακροχρονια ξερει οτι τα πραγματα αλλαζουν κι οτι οι σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων εξελισσονται. Οσο σιγουρος και να νιωθεις για αποψεις που μπορει να εχεις , οσο περνανε τα χρονια τα βιωματα ειναι αυτα που θα σε κανουν να γνωρισεις καλυτερα και τον εαυτο σου και τους γυρω.
Κατα τη γνωμη μου επειδη δεν εχεις ζησει αυτη τη σχεση με διαφορα ηλικιας που ψαχνεις σιγα σιγα σου δημιουργουνται απωθημενα. Και καμια φορα οταν καποιος θελει πολυ κατι το εξιδανικευει κιολας στο μυαλο του. Επειδη ομως η σκεψη εχει παντα διαφορα απο την πραξη σε οτι θεμα κι αν αναφερθουμε θα ελεγα να μην εισαι τοσο απολυτος σε οσα λες.
Ειναι λιγο χαοτικο , δεν ειναι? λολQuote:
Διαβαζω τα μηνυματα τοση ωρα αλλα μαλλον καπου χαθηκα συνδυαζοντας τον τιτλο του θεματος
Μου αρεσει:)
lol ναι εδω μεσα καποιος πρεπει να ειναι σε εγρηγορση με το που βλεπει ενα θεμα γιατι μετα θα δει καμια 10ρια σελιδες και θα βαριεται να τ'ανοιξει >.<
Το ξερω οτι τ'ακους βερεσε.Εγω φταιω που καθημερινα καθομαι και ακουω τις αερολογιες που ξεστομιζουν ατομα(διοτι ατομο εισαι) σαν εσενα!Κριμα,διοτι εισαι και καποιας ηλικιας!Οσο για αυτο που λες για απορριψη και βλακειες,ειναι ΑΛΛΗ μια εντυπωση δικη σου που κλασικα δεν στηριζεται καπου,καμια λογικη αλληλουχια,φτηνη αντιληψη ενος ατομου που ειναι χρονια ενταγμενος στην αγελαια κοινωνικη ηθικη.Δεν ξερεις τιποτα απο ζωη,απο ηθικη,απο σωστο-λαθος,απο κανονες,απλως παριστανεις οτι ξερεις.Αυτο που νιωθεις ειναι απλως ενα "χορτασμα εμπειριων" της κοινωνιουλας στην οποια εισαι χωμενος!Και φυσικα ειναι ανουσιες εμπειριες,δεν μπορεις να θεωρεισαι ωριμος απο τετοιου ειδους βιωματα!Δεν ξερεις τιποτα απο γνησιες αξιες!Οσα λες πιστευεις οτι ειναι σωστα απλα επειδη τα κανει ο κοσμος,κι ετσι εμαθες να τα κανεις κι εσυ ακριτα.Οσα λες κρυβουν ενα μεγαλο λαθος,μια συνεχη επιρροη,αποψεις παραλογες χωρις καμια περαιτερω σκεψη!Δεν ξερεις τιποτα απο ζωη,μονο κοιτας πως θα χωθεις καπου κι εσυ μεσα στην αγελη,προκειμενου να ευτυχησεις σε αυτην την μετρια ζωη που ζεις.Σε ποναει να προβληματιστεις για το σωστο και το λαθος,ξερεις οτι ειναι ταλαιπωρια κατι τετοιο και οτι απαιτει ψυχικη δυναμη να εκφραζεις αυτα που ειναι οντως σωστα οταν ερχονται σε κοντρα με το τι θεωρει η κοινωνιουλα σου σωστο!Επισης την καλησπερα μου κυριε!!!!!
Γεια σου.Λοιπον δεν θελω να αντιπαρατεθω μαζι σου,διοτι φαινεσαι ανθρωπος με καλη λογικη,ωστοσο να σου πω οτι οσα πιστευω περι ηθικης-ανηθικοτητας ειναι καθαρα ΚΑΙ ΜΟΝΟ θεμα δικης μου λογικης.Και μαλιστα δεν ειναι κατι προσφατο,απο μικρος τα σκεφτομουνα ετσι τα πραγματα,τα υπεβαλλα ολα στην κριτικη.Γι'αυτο και σχεδον παντα διαφωνουσα με τους περισσοτερους,οπως με το παλληκαρι πιο πανω!Τωρα για το θεμα σχεσεων που λες,δυστυχως δεν εχω κανει την σχεση που θα ηθελα,οπως την ειχα φανταστει.Και δεν εννοω οτι ηταν κακες επειδη δεν ηταν μεγαλυτερες,απλως γινανε πραγματα που δεν γινεται να αναφερω αναλυτικως εδω.Περιληπτικα,ειχαν κακο τελος διοτι αυτα που αρχισαν να γνονται δεν συμφωνουσαν με την ηθικη μου καταρτιση.Αυτα...
Ουφ!Καλα εσυ δεν ακους!Λοιπον,να το ξαναπω,το ο,τι σε καποιους λαους,εθνη,φυλες εχουν κανει το κερατο επαγγελμα ΔΕΝ ειναι αντεπιχειρημα σε αυτα που λεω περι ηθικοτητας!Το ξεκαθαρισα απο την αρχη,αλλα φαινεται δεν μπορεις να παρακολουθησεις με τιποτα την λογικη εσυ!!Αυτα που ισχυουν σε καποιες κοινωνιες και ενδεχομενως να μην ισχυουν αλλου,ΔΕΝ ειναι ηθικη!Η ηθικη ΜΙΑ ειναι και διαχρονικη,ισχυει παντου και παντα ΕΦΟΣΟΝ οι ανθρωποι χρησιμοποιουν μονο τη λογικη τους!Το ο,τι κανουν χυδαιοτητες σε αλλους λαους ειναι καθαρα θεμα κοινωνικης επιρροης,τα κανουν οι γονεις(τα ειπαμε αυτα πριν για τους μεγαλυτερους,το ανελυσα διεξοδικα) και τα μεταδιδουν στις επομενες γενιες που επισης τα κανουν ακριτα!Οσοι κατορθωσουν να τα υποβαλλουν σε κριτικη(λογω του οτι ηταν καπως πιο εξυπνοι,πιο επαναστατικοι ή πιο ελευθεροι απο τους γονεις τους),τοτε αυτοι κατα εναν μαγικο τροπο συμφωνουν οτι τα οσα πραττει η δικη τους κοινωνια δεν ειναι ηθικος κωδικας!Δεν με νοιαζει αν σε αλλους λαους δεν υπαρχει η εννοια της απιστιας.Ειναι ανηθικοτητα απ΄τη φυση της!
Και κατι ακομα.ΜΗΝ ξανακουσω οτι η απιστια δεν ειναι σοβαρο προβλημα,εκνευριζομαι και συναμα θλιβομαι για την παρακμη.Ειναι σοβαρο προβλημα,ενδειξη παρακμης,ελλειψης ηθικου χαρακτηρα και φυσικα...ανευθυνοτητα!Οποιο ι τα κανουν αυτα ειναι σαφως ανευθυνοι.και αγραμματοι!Και μαλιστα,εχουν επινοησει κατι ακομα ισχυροτερο αυτα τα ειδεχθη αγελαια μυαλα!Παρουσιαζουν την απιστια που πραξανε σαν μια ενδειξη του οτι η σχεση που ειχανε δεν πηγαινε καλα,οτι ο/η συντροφος τους δεν ηταν συνεπης στα καθηκοντα του και γενικοτερα παρατηρειται μια ταση να ριχνεται το φταιξιμο ΚΑΙ στους δυο!Ε,λοιπον αυτα ειναι για τους γελοιους!Αντι να πουνε οτι οι ιδιοι φερθηκαν στον συντροφο τους σαν σκουπιδι και πως δεν υπολογισαν παρα μονο την παρτι τους και αντι να πουνε οτι ειναι σκουπιδια,παρακμιακοι,ο ιδιος ο πατος της κοινωνιας,λενε οτι φταιει ο αλλος που δεν φερθηκε σωστα!!!!!!!Για αλλη μια φορα,η σαβουρα της κοινωνιας διαιωνιζει το κακο της!Και μην μου πει κανενας εξυπνακιας παλι οτι "ε,ενταξει αν το αντιμετωπιζει πιο χαλαρα και ο ενας και ο αλλος δεν εγινε και τιποτα"!!Τελειωνοντας,να σχολιασω αλλη μια σοφη,εμπεριστατωμενη αποψη που ακουσα παραπανω.Οτι δηλαδη εκει που εισαι ημουν και εδω που ειμαι θα ερθεις!Αυτο κι αν ειναι πλεκτανη!Εμενα μια ζωη μου λεγανε απο οταν ημουν 8 χρονων αυτην την μπουρδα και οταν εφτανα στις ηλικιες αυτων που τα ελεγαν ουτε ειχα περασει ποτε απο εκει που περασανε αυτοι,ουτε αυτοι περασαν απο εκει που περασα εγω και γενικως ΚΑΜΙΑ μου επιλογη δεν ταυτιστηκε με καμια δικη τους!Μια ζωη αναιρουσα αυτη τη φραση!Αλλα λογικο ειναι.Οταν μια φραση δεν στηριζεται στη λογικη,αλλα απλως ρεει εκει εξω απο καποιους,αναγκαστικα ειναι καλπικη, αλλο ενα ψεμα!
Δεν μπορείς να καταλάβεις πως ο τίτλος του θέματος σου και άρα η ουσία του , είναι ένα δικό σου πρόβλημα απόρριψης που για να την αιτιολογήσεις άρχισες χωρίς να τελειώσει ακόμη, ένα ντελίριο περί ηθικής και ανηθικότητας, σωστού / λάθους με βάση τα δικά σου κριτήρια , που δεν ξέρω αν μπορείς να το κατανοήσεις γιατί σαν να μου φαίνεται πως έχεις χάσει παντελώς την ψυχραιμία σου, είναι εντελώς υποκειμενικά...Αγνοείς τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του θέματος σου , έτσι όπως πολλοί σου επισήμαναν αλλά εσύ συνεχίζεις να βρίζεις και να απαξιώνεις , όποιον διαφωνεί μαζί σου σε μια ατέρμονη και κατά πως φαίνεται άγονη από πλευράς ωφέλειας για σένα ή οποιονδήποτε απασχολεί παρόμοιο με σένα πρόβλημα συζήτηση, κατάντησες το θέμα σου στο να προσπαθούν οι υπόλοιποι συνομιλητές σου να αποκωδικοποιήσουν τα περί αγελών φληναφήματα σου.
Λυπάμαι αν πήρες στραβά τις παρεμβάσεις μου και λυπάμαι ακόμη περισσότερο γιατί δεν κατάλαβες τίποτε απολύτως για ποιους λόγους οι μεγαλύτερες από σένα σε ηλικία γυναίκες , στην μεγάλη τους πλειοψηφία προτιμούν συνομίληκους τους ή μεγαλύτερους από τις ίδιες σε ηλικία.
Επειδή μάλλον σ'ενοχλεί η ηλικία μου - σύμφωνα με τον απαράδεκτο ηλικιακό ρατσισμό που απροκάλυπτα διακρίνει κανείς στ' αρχικά σου ακόμα ποστ - να περιμένω κι άλλες ασυναρτησίες υποθέτω στο τι πρεσβεύεις εσύ σωστό και τι λάθος κατά την προσφιλή σου θεωρία περί αγέλης, μόνο που δεν θα σε παρακολουθήσω άλλο , γιατί έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να προσπαθήσω να σου μάθω τα γράμματα εκείνα που κανένα σχολείο δεν θα μπορούσε ποτέ να σε διδάξει...
Την καληνύχτα μου...
Εισαι σιγουρος οτι ειναι διαχρονικη?Quote:
Η ηθικη ΜΙΑ ειναι και διαχρονικη,ισχυει παντου και παντα ΕΦΟΣΟΝ οι ανθρωποι χρησιμοποιουν μονο τη λογικη τους!
Εγω ξερω οτι πριν απο 150 χρονια περιπου στον δυτικο πολιτισμο , αμα καποιος σε προσβαλε , ειχες το δικαιωμα να τον καλεσεις σε μονομαχια λυσετε τις διαφορες σας. Εμ, εννοω μονομαχια μεχρι θανατου. Αυτο ηταν ηθικη τοτε, μια μονομαχια με οπλα. Ο Λινκολν παραλιγο να την πατησει ετσι μαλιστα κάποτε οταν στην αρχη της καριερας του εκανε ρεζιλι καποιον πολιτικο του αντιπαλο, και ο δευτερος τον προκαλεσε σε μονομαχια. Αν ο Λινκολν αρνιοταν , θα ηταν ανηθικος και δειλος.
http://www.failedsuccess.com/index.p..._lincoln_duel/
Σκεψου να ακουγες τωρα σημερα για μονομαχια με οπλα για να λυσεις τις διαφορες με καποιον. Θα το θεωρουσες ηθικο?
Eπισης στην εποχη του Σεξπηρ στην Αγγλια του 1600 , αν καποιος σε προσβαλε, ειχες δικαιωμα να τον καθαρισεις για να λυσεις την διαφορα. Ο φονος σαν αντιδραση ηταν αποδεκτος τοτε.
Σημερα ειναι ομως? Ειναι ηθικο το να καθαρισεις καποιον που σε ενοχλει πχ?
Αρχαια Ρωμη, υπηρχαν πολλα κτιρια οπως το κολοσσαιο σε ολη την αυτοκρατορια οπου παιζοταν το εξης παιχνιδι της λογικης "αρτος και θεαματα" :
Εχουμε ενα μεγαλο μερος με κερκιδες και πολυ κοσμο.
Στο κεντρο βαζουμε 2 μονομαχους ,πολεμιστες χωρις την θεληση τους που ηταν συχνα κρατουμενοι και δουλοι. Δινουμε απο ενα οπλο στον καθενα τους.
Πρεπει ο ενας να σφαξει τον αλλο.
Το πληθος ζητωκραυγαζει απο χαρά με το θέαμα που βλεπει.
Σκεψου σημερα ενα παρομοιο περιστατικο. Θα το θεωρουσες ηθικο?
Αν και στα 3 παραδειγματα απαντησες ΟΧΙ στην παραπανω ερωτηση, τοτε μαλλον ηθικη δεν ειναι μια , αλλα αλλαζει - την αλλαζουμε ΕΜΕΙΣ - αναλογα με τον καιρο.
Που ξερεις, σημερα πιστευουμε οτι ειμαστε πολιτισμενοι και μετα απο 300 χρονια οι μελοντικες γενιες να λενε για εμας ποσο βαρβαροι και φρικια ειμαστε σημερα.
[QUOTE=sabb;213136]
Βγάζεις χολή για όσους είναι μεγαλύτεροι από εσένα, και καλά κάνεις γιατί είναι η δική μου γενιά που έφερε τον κόσμο στο χείλος του γκρεμού, αλλά πρέπει να ξέρεις πως όλοι δεν είναι βολεμένοι και παρτάκηδες, και όταν κάποιος αγωνίζεται τα διπλά χρόνια της δικής σου ζωής και παραπάνω, να αντιμετωπίσει με ευθύνη τις αντιξοότητες που ούτε κατά διάνοια μπορείς να φανταστείς πως στον κόσμο τον δικό μου υπάρχουν, όταν μέσα στην απόγνωση πρέπει να σκέφτομαι και το μέλλον των παιδιών μου και την επιβίωση τους σ' ένα θολό οικονομικό τοπίο, μη μου φορτώνεις αστείες ενοχές για την φράση που θεωρείς κατώτερη του επιπέδου σου ....
QUOTE]
Ναι καλα,πες μας τωρα οτι αγωνιστηκατε και για την προωθηση αξιων στην κοινωνια να σκασω στα γελια.Λοιπον,για ακου'δω διοτι μου φαινεται μερικοι το εχετε παρακανει εδω περα!Ξερω ανθρωπους που εζησαν στην εποχη που εζησες εσυ,περιπου.Ωστοσο δεν μπορεσαν να εξασφαλισουν και την καλυτερη οικονομικη ευχερεια,ανεση στα παιδια τους χωρις ομως να πεθανουν και της πεινας.Τετοιοι ανθρωποι ΠΟΤΕ δεν ξεστομισαν καμια ηθικη ασυναρτησια σαν αυτες που αραδιαζεις εδω τωρα 10 ωρες!Και εχω να πω και κατι αλλο.Εσεις οι πιο μεγαλοι εχετε βρει αλλο ενα ψεμα για να κρυβετε τα λαθη σας.Λετε για οικονομικα προβληματα,ανεργιες και αλλα προβληματα τετοιου στιλ(που οντως ειναι προβληματα),αλλα το κανετε ΟΧΙ για να εφιστησετε την προσοχη μας οτι ειναι προβληματα.Κανετε κατι πιο αρρωστο!Χρησιμοποιειτε αυτα τα προβληματα για να επισκιασετε τα αληθινα προβληματα!Για να κρυψετε τις πραγματικες σας αλητειες,την συνεχη-καθημερινη ανηθικοτητα που πραττετε,παρουσιαζεται αλλα προβληματα απο αυτα που ειναι τα βασικοτερα!Παλι θελετε να αποφυγετε το δυσκολο,αυτο που σας ποναει!Αλλα βεβαια,σαμπως ειχατε ποτε την δυναμη να κοιταξετε καταμουτρα την αληθεια?Σαμπως ξερει κανενας σας τι ειναι αληθινο προβλημα?Δεν με εκνευριζει η ανικανοτητα σας.Με εκνευριζει η πλεκτανη που σκεφτηκατε,να παρουσιαζετε αλλα προβληματα σαν σοβαρα απο αυτα που ΟΝΤΩΣ ειναι σοβαρα!Κι εγω δεν ειμαι και κανενας ζαπλουτος,ωστοσο τα μοναδικα προβληματα που με πονανε ειναι αυτα που ΕΣΕΙΣ οι ωριμοι διαιωνιζετε επ'απειρον!Θεματα ηθικης.Αλλα τι σου λεω τωρα και σε ποναω?
Σε οσα παραδειγματα ανεφερες κανεις δεν σκεφτεται ηθικα,ολοι εχουν καταπατησει τον ηθικο κωδικα!Παλι υπηρχαν αντιστοιχοι ανθρωποι της τοτε καθαρης λογικης,που απερριπταν αυτον τον τροπο επιλυσης διαφορων,διασκεδασης κτλ.Αρα η ηθικη αυτων των ανθρωπων ειναι διαχρονικη!
Ποιον ηθικο κωδικα?
Υπηρχε?
Αν υπηρχε ηθικος κωδικας τοτε γιατι το κολοσσαιο γεμιζε με εξτασιασμενα πληθη που χοροπηδαγαν απο την χαρα τους οταν εβλεπαν ατυχους δουλους να ειναι αναγκασμενοι να αλληλοσφαχτουν για να διασκεδασουν το κοινο?
Τοτε λεγανε "παμε στην μονομαχια" οπως λεμε εμεις σημερα "παμε να δουμε το avatar 3d".
Το οτι υπηρχανε καποιοι που αντιδρουσανε δε μου λεει κατι. Παντα υπαρχουν και αυτοι. Οι μονομαχιες ομως συναιβεναν και ειχαν μαλιστα και μεγαλη ακροαματικοτητα.
Αυτη την στιγμη πας να κρινεις την ιστορια με τα σημερινα κριτηρια και δεδομενα και οχι με τα τοτε. Ελπιζω να αναγνωριζεις οτι αυτο ειναι σαν να πυροβολας με μυδραλιοβολο την λογικη.
Ετσι!Εμα οταν σου λεω εγω διδαξε μας...Εισαι Θεος ρε παλληκαρι!Γιγαντιαιος!Δεν υπαρχει κανενας ηλικιακος ρατσισμος.Αν ησουν 17 και ελεγες τις ιδιες ασυναρτησιες,τα ιδια θα σου ειχα σουρει!Επιχειρηματολογω εναντια στα λαθη καποιου ανθρωπου,δεν εχω καμια προκαταληψη με εσενα ειδικα,ετυχε να πετας εσυ τις κοτσανες,τι να κανουμε?Απλως τυχαινει στην κοινωνια οι μεγαλυτεροι να διαμορφωνουν τις αξιες!Σοβαρεψου και στρωσε,ειναι αδιανοητο να υπαρχουν ατομα σαν εσενα που να λενε αηδιες εκει εξω!Εσεις στραβωνετε τους ανθρωπους,προκαλειτε την παρακμη.Εχεις χρονο,ποτε δεν ειναι αργα.
Κατσε ρε εσυ δεν σου λεω κατι λαθος!Οντως υπηρχανε πολλα πληθη στη Ρωμη που παρακολουθουσαν τις μονομαχιες και χαιρονταν με τις σφαγες.Δεν αντιλεγω.Αυτο που λεω εγω ειναι οτι ολοι αυτοι ηταν η "τοτε αγελη" της ανηθικοτητας.Ποιος σου ειπα οτι δεν υπηρχε ηθικη?Η ηθικη δεν ειναι γραμμενη σε χαρτια!Εκει γραφονται νομοι,συνταγματα κτλ.Η ηθικη ειναι αγραφοι νομοι κατα καποιον τροπο.Η διαχρονικοτητα εγκειται στο γεγονος οτι ο ηθικος του 100 π.Χ. ειχε τις ιδιες περιπου πεποιθησεις με τον ηθικο του 2010 ας πουμε.Δεν υπηρχε ηθικη τοτε?Και απο πολυ παλιοτερα μαλιστα,αρχαιοι Ελληνε φιλοσοφοι ειχαν γραψει εκατονταδες τομους Ηθικης Φιλοσοφιας.Υπηρχε ανεκαθεν το θεμα της ηθικης.Απλως δεν την τηρουσε σχεδον κανενας.Ε,αλλο αυτο...
Και φυσικα αυτα που λες για Ρωμη κτλ.ειναι ενα τρανταχτο παρδειγμα οτι η μαζα παντα ειναι η σαβουρα της ανθρωποτητας!Ο οχλος!Αυτα τα εκτροπα που εκαναν τοτε ειναι τα "αντιστοιχα" με αυτα που γινονται τωρα.Απλως η κατασταση εχει οντως βελτιωθει.Σημερα δυσκολα χαιρεσαι με τον βασανισμο καποιου ανθρωπου!Αλλα παλι πολλοι ειναι ακομα στην παρακμη!
Πραγματικό παραλήρημα...Και αλήτες και ψεύτες και σαβούρες και σκουπίδια , ανήθικοι και τι άλλο είναι όσοι περάσανε το ηλικιακό σύνορο που θεωρείς σαν αποδεκτό...
Απορώ πως ακόμη κυκλοφορώ ελεύθερος , να λογοδοτήσω ο κακοποιός γιατί ξεπέρασα τα ηλικιακά όρια που έχει θέσει ο Helvete, η στην καλύτερη περίπτωση να δώσω μόνος μου ένα τέλος στη μίζερη ζωή μου, για να απαλλαγεί και το κράτος από την υποχρέωση να με συνταξιοδοτήσει....
Είναι αδύνατον να σε παρακολουθήσει κανείς, η υπομονή έχει και τα όρια της...
Α...και όσα λες περί ηθικής και πράσινα άλογα, μου θυμίζουν έντονα κάτι τραγόπαπες σαν τον Άνθιμο, που προσπαθούν να χειραγωγούν ανθρώπινες συνειδήσεις με ηθικοπλαστικά διλήμματα αναχρονιστικά και σκοταδιστικά. Να φανταστώ πως διακατέχεσαι κι από θρησκοληπτικό σύνδρομο ή όχι ?
Χα!Ε,λεω που θα παει δεν θα το ξεστομισει και αυτο!Μεχρι στιγμης εχω ακουσει απο εσενα οτι μου λενε και οι υπολοιποι συνομηλικοι σου.Μονο αυτο δεν ειχες θιξει μεχρι τωρα!Το θεμα της θρησκειας.Λοιπον ειμαι ριζικα εναντιον του χριστιανισμου,αν θες να ξερεις.Η ηθικη του δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικη ηθικη.Η πραγματικη ηθικη δεν βασιζεται σε παραδεισους και κολασεις.Για να μην πω περισσοτερα,κοντολογις,ειμ αι τελειως αντιθετος σχεδον με οσα λεει ο χριστιανισμος!Ειδικα στο ερωτικο-σεξουαλικο τομεα,εχω καθετες ενστασεις!Κατα τα αλλα,συνεχιζεις να μην εχεις ιδεα για το τι ειναι ηθικη,συνεχιζεις να επιβεβαιωνεις αυτο που εχω πει απειρες φορες για σενα.Εισαι ενας απροβληματιστος!Στρωσε μπας και βγαλουμε ακρη!Μην συνεχιζεις την παρακμη.