Και ομως, η μπυρα ειναι απο τα ποτα με τις λιγοτερες θερμιδες!! Νομιζω αν θυμαμαι καλα εχει 40 θερμιδες το ποτηρι (250ml)! Μετα παει το κρασι, οπου το ποτηρακι (150ml) εχει γυρω στις 70 νομιζω... ;)
Printable View
Και ομως, η μπυρα ειναι απο τα ποτα με τις λιγοτερες θερμιδες!! Νομιζω αν θυμαμαι καλα εχει 40 θερμιδες το ποτηρι (250ml)! Μετα παει το κρασι, οπου το ποτηρακι (150ml) εχει γυρω στις 70 νομιζω... ;)
χμ....250 ml 40 θερμιδες =>500 ml 80 θερμιδες =>1000 ml 160 θερμιδες.
χεχεχε...ειπα να ξεσκονισω λιγο τα μαθηματικα μου:p
ασχετο...ξερετε ποσες θερμιδες εχει ο φρεντοτσινο?
πινω σχεδον καθημερινα και εχω ακουσει οτι ειναι σαν να τρως 2 παγωτα!!!:eek:
αχινουλι !!!!! μιαου !!!!! κι εμενα το μοχιτο με μεντα (η κ με δυοσμο) ειναι το favorite μου !!! ρε συ ολα αυτα τα παθες με ενα τσιγαριλικι? ποσο καιρο εκανες?? κι εγω ειχα παθει αλλα παρομοια συμτωματα αλλα με αλλες ουσιες κ συνδυασμο μεταξυ τους, οχι απο σκετο μπαφο..
αμελι εγω γιατι νομιζω οτι η μπυρα ειναι απο τα ποτα με τις περισσοτερες θερμιδες?? οσο για το φρεντοτσινο που λες, εχει παααρα πολλες, οπως επισης κ οι καφεδες στα starbucks, ειναι πολυ παχυντικα ολα τα ροφηματα τους κ οι καφεδες τους, εγω εκει δεν ξαναπαω.....:p
Τη ζημιά την κάνουν τα πατατάκια, ξηροί καρποί, ποπ κορν αλατισμένα και άλλες φορές ψιλοκαυτερά που φέρνουν μαζί με το ποτό, παρά το ίδιο το ποτό από άποψη θερμίδων. Το έχω παρατηρήσει σε μένα.
deleted λόγω αφηρημάδας.:p
Και δε φτάνει που η σκέψη μου ήταν άκυρη, την πόσταρα και σε άκυρο θρεντ, χαχααα, τέλειο. Σόρυ αμελί μου, έχω κάτι θέματα και με το ίντερνετ σήμερα, που πάει λάου λάου και με την όρασή μου, που πάει σαν το ίντερνετ. Συγγνώμη για το λάθος ποστάρισμα.:P
Θα σβήσω και το πάνω. Για το θέμα σου τώρα, και όχι για τις δικές μου θαλασσοδαρμένες περιπέτειες, λολ, ένα κοκτέιλ το πίνω όταν βγαίνω κι ας έχει θερμίδες. Κόβω κάτι άλλο την άλλη μέρα, ή την ίδια πριν βγω, και το στρώνω. Αγαπώ γλυκά ποτά γενικά, δοκίμασε και daiquiri, μάνγκο ή φράουλα, είναι σούπερ και πολύ δροσιστικά και κρατάνε αρκετά γιατί παίζεις μαζί τους, είναι σα γρανίτες.
Λακρυ εκανα 1-2 χρονια πριν το επεισοδιο, αλλα οχι πολυ. Ναι, μονο με ενα τσιγαρο κι ουτε καν ολοκληρο. Απο τοτε 7 χρονια πριν εκανα 6-7 φορες με χαλασε ασχημα, σε φαση να ρωταω περαστικους αν με βλεπουν κτλ και το σταματησα.
Λακρυ οι στατιστικες λενε , οτι ενας στους εκατο που θα δοκιμασει χασισι , θα εκδηλωσει ψυχωσικομορφες εκδηλωσεις.
και δεν παιζει ρολο ποσες φορες εκανες.
δεν ενεργει συσσωρευτικα η δραση του.
για αλλες ουσιες δεν το συζηταω καν. (τριπακια, lsd , κοκα)
δεν εχω δοκιμασει ποτε,αλλα ενας παλιος μου φιλος που δοκιμασε τριπακι,νομιζε μετα πως η τουαλετα ειναι ενα μεγαλο στομα που θελει να τον καταπιει!
και ο συγκεκριμενος δεν επασχε απο καποια ψυχικη νοσο...
daiquiri φράουλα αψογο, εμαθα να το φτιαχνω και μονη μου αρκετα καλα μπορω να πω και πινω αρκετα. το κακο με αυτα και με εμενα ειναι οτι επειδη ακριβως ειναι ετσι γλυκα και δρισιστικα τα πινω σα να πινω αμιτα. και καθοτι εχω κι εγω κολλημα με το βαρος ειμαι ικανη να μη φαω τιποτα ή ελαχιστα ολη μερα για να πιω.
Αμελι ναι, και αυτες τις ψυχωσικομορφες εκδηλωσεις τις παρουσιαζουν συνηθως ατομα με μια ευαισθησια ας πουμε εγκεφαλικη :Ρ
εμενα το abilify δεν με αφηνει να κοιμηθω γαμωτο. ποσο κραταει αυτο? το παιρνω 2 εβδομαδες τωρα.
και ασχετο εγω εχω την εντυπωση οτι το κρασι ειναι πιο ελαφρυ, εμενα παντως δεν με παχαινει. ισως ειναι κι αυτην η αισθηση της μπυρας που σε φουσκωνει κι εγω θεωρουσα οτι εχει πιο πολλες θερμιδες.
ποσες ωρες την ημερα κοιμασαι αχινε?
το αμπιλιφαι δεν το χω παρει ποτε αλλα ενδεχεται , ο λογος που δεν κοιμασαι καλα , να μην οφειλεται στο φαρμακο αλλα στο οτι εισαι στα "πανω" σου.
οταν εκανα το υπομανιακο το χειμωνα , επερνα ενα καρο κατασταλτικα φαρμακα και παρολα αυτα κοιμομουν τρεις ωρες την ημερα και ξυπναγα με τρομερη ενεργεια.
Δεν κοιμαμαι στανταρ ωρες. Σιγουρα λιγοτερες απο οτι πιο παλια. Αλλα αν ξυπνησω νωρις πχ 7 ενω μπορει να εχω κοιμηθει 3-4 το πρωι, μετα δεν μπορω να ξανακοιμηθω. Και παιρνω και ζαναξ μπας και κοιμηθω αλλα τιποτα. Ενεργεια δεν εχω παντα οταν ξυπναω, συνηθως μου βγαινει το βραδυ. Τον τελευταιο καιρο εχω μια περιεργη αισθηση, σα να ειμαι εξαντλημενη σωματικα αλλα ταυτοχρονα εχω και υπερενταση. Νιωθω σαν να εχω συννεφα μεσα στο κεφαλι μου. Δεν ξερω. Τι φαρμακα παιρνεις αμελι?
Γκόστ , μια περίοδο είχα φάει τρελό σκάλωμα με τα βότανα , την είχα δεί φυσιοδίφης , δρυίδης και όλα υτά μαζί . Εκεί διάβάζωντας για τον λυκίσκο , ενα βότανο που στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν στις ψυχασθένειες , ανακάλυψα οτι επιβαρύνει την κατάθλιψη , και οτι υπάρχει σε όλες τις μπύρες !!!! Το τραγικό είναι οτι δεν το ξέρει σχεδόν κανένας γιατρός , και δίνουν συμβουλές σε έμας οτι αμα θέλουμε να πιούμε κάτι ,ας πιούμε μια μπύρα που είναι ελαφριά σε βαθμούς αλκοολ !!! Οταν το έμαθα , δεν φαντάζεσαι το τι άκουσε ο δικό μου γιατρός , τον στόλισα κανονικά !!!
Θέλω να πώ και κάποια πραματάκια για τους μπάφους μιας και είδα οτι γίνεται πολύς λόγος . Δεν είναι καθόλου αθώοι , σαν βοτανο και αυτό που είναι το ξεψάχνισα σε σημείο αηδίας , και προκαλεί ποικιλία ψυχολογικών διαταραχών . Οπως είπε και η αμελί πολύ σωστά , δεν παίζει ρόλο πόσες φορές έχεις κάνει γιατίδεν λειτουργεί συσσωρευτικά . Μπορεί να στην κάνει ανα πάσα στιγμή. Εχει μια ουσία την Ths η Thc δεν θυμάμαι καλά, που αποθηκεύεται στους νευρικούς ιστούς . Ακόμα και αν το έχει κόψει κάποιος μπορεί να απαλευθερωθεί και να προκαλέσει ψυχωσικό και ο δυσμοιρός που θα το πάθει δεν θα ξέρει τι τον χτύπησε !!! Η καραμέλα που χρησιμοποιούσαμε όλοι μας παλία ,''του θεού το χόρτο'' ,είναι πέρα για πέρα μ@λ@κι@ !!! Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει μόνο ευεργετική χρήση . Ειναι πως χρησιμοποιείς κάτι . Η κάνναβη είναι παυσίπονη κανονικά , και ως μπάφος ζημιογόνα . !! Αλλά αυτά δεν θέλανε να τα μάθουμε ποτε καθώς φαίνεται .
η μπύρα έχει σίγουρα τις λιγότερες θερμίδες.
ντάξει και τα κοκτέιλ μια στο τόσο σιγά το πράγμα! αν πίνεις 2-3 τη μέρα όμως, αλλάζει το πράγμα.
οι φραπουτσίνο στα στάρμπαξ με κρέμες και σαντιγές και δεν συμμαζεύεται έχουν καμιά χιλιάρα θερμίδες! αν πάρεις απλό καφεδάκι είναι μια χαρά. γενικά ο καφές δεν παχαίνει μωρέ, τα ροφήματα με βάση τον καφέ είναι άλλη ιστορία!
Που το στηρίζεις αυτο claire ?? Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω , μπορείς να το μοιραστείς μαζί μου-μας. Θα χαρώ να μάθω οτι έχω άδικο , και μαζί με εμένα οι συντάκτες βοτανολογοι που ανακοίνωνσαν τις μελέτες .
εγώ με μια μικρή αναζήτηση που έκανα τώρα βρήκα ότι ο λυκίσκος έχει συστατικά με αντικαρκινικές ιδιότητες, ότι το δίνουν στην εμμηνόπαυση και ότι αν το πάρεις σαν βότανο είναι ηρεμιστικό τύπου βαλεριάνας. (όντως τα quiet life της lanes έχουν μέσα λυκίσκο)
το στηρίζω στο ότι καλό είναι να μην μας πιάνει υστερία. με 2-3 μπύρες τη βδομάδα κανείς δεν έπαθε τίποτα.
εαν δεν έχεις βαριά κατάθλιψη ναί , τότε δεν παθαίνεις τίποτα στάνταρ . Εμένα που με χαλάγανε όμως και δεν ήξερα το γιατί , επέτρεψε μου να διατηρώ την οργή μου επι τουτου σε περ-ι-καλω !
Frikoubike εχεις πολυ αστειο nick :Ρ. Συμφωνω οσον αφορα τους μπαφους, για την μπυρα δεν γνωριζω, οποτε δεν εκφερω γνωμη...
Αχινέ thanks , το νικ όντως είναι αστείο , αν και οι λόγοι που το εμπνέυστηκα δεν είναι αστειοι :Ρ , με βοηθάει έτσι να δίνω μια ευθυμη διάσταση στα γεγονότα.
claire , για ρίξε μια ματία σε αυτο http://www.diaita-express.com/diaita.php?id=1391 , το λέει αρκετά απλά. Αν θες μπορώ να σου βρω κάποιο που να εξηγεί και το γιατί συμβαίνει αυτό.
ρε παιδί μου, αν έχεις αυτή την κατάθλιψη που σε ρίχνει και δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου, ενδεχομένως όλα τα κατευναστικά (και το αλκοόλ από μόνο του δηλάδή) θα σε ρίχχνουν κι άλλο. αν όμως έχεις από αυτές τις καταθλίψεις που προκαλούν άγχος και ανησυχία και αυπνία, τότε και η βαλεριάνα και ο λυκίσκος και όλα αυτά μπορεί να βοηθάνε.
και στην τελική, άλλο να πάρεις το βότανο το ίδιο και άλλο να πιεις μια μπύρα.
ας μην μας πιάνει πανικός.
επίσης, έχω κι εγώ πρόσβαση στο google :P
ασχετο...εκανα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το πρωτο μου μπανακι στη θαλασσα.
σκεφτομαι να παω και αυριο.:):):)
δεν είναι έτσι , και επειδή δεν έχεις προσωπική εμπειρία όσο και να θέλω να στο εξηγήσω μάλλον θα είναι φύσην αδύνατον . Αλκοολούχα πάντα επινα με εξαίρεση τον τελευταίο χρόνο . Ποτέ λοιπόν κανένα απο αυτά δεν με χάλαγε στην διάθεση όσο η μπύρα , και αυτό μόνο στο διάστημα που η καταθλιψη μου ήταν πιο έντονη . μια φορά μάλιστα παραλίγο να λιποθυμήσω με μία μόνο μπύρα, χωρίς να είναι μια ξεχωριστή μέρα απο θέμα πίεσης . Την επόμενη ήπια κράσι και ήμουν ό.κ . Αλλά και τότε δεν μπορούσα να το αποδόσω στην μπύρα μέχρι που βρήκα αυτήν την πληροφορία . !! Υπάρχει και ολοκληρη διατριβή πάνω στην αλληλεπίδραση μπυρας και καταθλιψης αλλά είναι γεμάτη ακαδημαικούς όρους που γονατίζουν και πρύτανη !! Τυχαία την κάνανε ??
Ξάσου , το είπα ,οσο και να θέλω να το εξηγήσω δεν γίνεται . ''Ουδείς γνωρίζει ειμη ο λαμβάνων'' (δεν το λέω ειρωνικά).
Αμελι παιρνω εκτος απο abilify, ladose, topamac, xanax & τωρα μου εδωσε και tavor για το βραδυ. Ολο αλχημεια ειμαστε :Ρ
Αχινε κι εγω πριν λιγο καιρο επαιρνα 4 διαφορετικα κ ημουν σαν μαστουρωμενη κ δεν πολυενιωθα, μετα τα εκοψα μονη μου κ επαθα υποτροπη (δεν συνιστω σε κανεναν να το κανει, ειναι μεγαλο ρισκο) κ τωρα αρχισα παλι αντικατ κ παιζει να αρχισω κ το σταθεροποιητικο.. ξανα μανα τα ιδια σκατα δηλαδη...
Για τους μπαφους συμφωνω, εγω ετυχε να εχω οπτικες παραισθησεις κ φαβηθηκα γιατι δεν ηξερα αμα ηταν αληθεια η ψευτικο, αλλα εκεινη τη στιγμη ενιωθα καπως περιεργα, τη μια φορα εβλεπα καπνους απο τσιγαρα, την αλλη μαυρα πραγματα να βγαινουν απο την οθονη του λαπτοπ κ να ερχονται κατα πανω μου, τα πληκτρα να πηδανε κ τα μου φευγουν, τωρα που τα σκεφτομαι φρικαρω, αλλα δεν εκανα μονο μπαφο, εκανα κ xtc κ μπουμπλε κ αλλα ηρεμιστικα κ αλκοολ μαζι κ γινοταν αχταρμας.. στο λυκειο οταν εκανα μπαφο 3 χρονια δεν ειχα παθει απολυτως τιποτα...
αμελι να ξαναπας θαλασσα ρε συ!! σ/κ γινεται χαμος, το βλεπω κι εδω, αλλα καθημερινες κ πρωινες ωρες κατα προτιμηση ειναι μια χαρα!!
λακρυμοζα μου,
καλα κανεις και σκεφτεσαι να προσθεσεις στην αγωγη σου και σταθεροποιητη διαθεσης,γιατι σκετο αντικαταθλιπτικο,δεν αρκει οπως ξερεις για την αντιμετωπιση της διαταραχης μας.
η γνωμη μου ειναι να μην το κανεις απο μονη σου , αλλα να απευθυνθεις σε καποιον ψυχιατρο.
(ειτε στον παληο σου ειτε στο μερος που παραθεριζεις)
και χωρις να θελω να στο παιξω δασκαλα ή μαμα μακρυα απο τις ουσιες!!!
και γω εχω περιορισει τις μπυρες πολυ !
φιλικα παντα.:)
Αμελι τις εχω κοψει τις πολλες τις ουσιες ρε συ, σπανια να πιω κανα τσιγαρο πλεον, κ οχι οπως παλια που τα εκανα ολα αχταρμα κ γινοτανε πανικος!! Εκλεισα ραντεβου την Τριτη σε καποιον εδω, θα δω πως θα μου φανει κ αναλογως κ πραττοντας!!
προς το παρον ειμαι μια χαρα οκ and I keep holding on !!
καλα να περνας κι εσυ κ να κανεις μπανακια, ε??
kissezZzZ !! :)
χαιρομαι που εισαι μια χαρα!!!:):)
τα μπανακια μου ναι τα συνεχιζω ακαθεκτη!!!
φιλακια και απο μενα λακρυ μου!!!:)
ετσι σε θελω, ετσι μας θελω !!!
κι εγω πηγα το πρωι κ αργοτερα θα ξαναπαω!!
μην αφησεις το καλοκαιρι να περασει ετσι, just live every second of it !!
kissezZzZz!!!! :)
:D :D :D
Like, Love ,Live, Laugh απλα ζησε τη ζωη σου οπως της αξιζει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
δεν ειναι και τοσο ευκολο ρε συ ειδικα αμα εχεις διπολικη καταθλιπτικου τυπου...
πολλοι λενε πως οταν εχεις μανιακου ειναι χειροτερα , αλλα εγω δεν συμφωνω , γιατι εχουν περασει μερες ,μηνες, χρονια της ζωης μου μεσα στην καταθλιψη ανεπιστρεπτι...
ετσι μου 'ρχεται να κοψω τα αντιψυχωτικα κ' να πλακωθω στα αντικαταθλιπτικα μπας και κανω καμια υπομανια κ' θυμηθω τι σημαινει ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ , ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΦΟΡΙΑ , ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ !