Gypsy Cello μονο το πρωι ρε συ το εχω αυτο κ οχι παντοτε!! Κατα τη διαρκεια της μερας μια χαρα ειμαι αν κ συνηθως κατι θα μου τη σπασει, αλλα στο ενδιαμεσο τα βρισκω!! Δεν ειμαι εξαρτημενη ρε συ, ασχετα που γραφω "junkie bitch" !!!! :p
Printable View
Gypsy Cello μονο το πρωι ρε συ το εχω αυτο κ οχι παντοτε!! Κατα τη διαρκεια της μερας μια χαρα ειμαι αν κ συνηθως κατι θα μου τη σπασει, αλλα στο ενδιαμεσο τα βρισκω!! Δεν ειμαι εξαρτημενη ρε συ, ασχετα που γραφω "junkie bitch" !!!! :p
Ελπίζω! Το είπα γιατί και οι ηρωινομανείς έχουν τα ίδια συμπτώματα. Κρυώνουν, πονάνε κ.τ.λ.
Ρε συ δεν εχω κανει ηρωινη σε λεω !! χεχε αλλα κανω δεν εχω φτασει εκει λολ!!
Νταξει μια χαρα ειμαι τωρα!! :)
Αυτό που καπνίζεις, είναι καθαρό ή γύφτικο; :p
χαχαχα χορταρακι του θεου ρε συ, απο την καλλιεργεια κατευθειαν, απ την παραγωγη στην καταναλωση που λεμε χεχε αλλα ειναι λιγο πιο δυνατο αυτο σε σχεση με το παλιοτερο που εκανα!!! :p
To καθαρό είναι καλύτερο. Πριν λίγο έψαχνα στο ίντερνετ για το όπιο επειδή έχουμε πολλές παπαρούνες εδώ και έλεγα να τις μαζέψω ;) αλλά δυστυχώς βγαίνει μόνο από ένα συγκεκριμένο είδος παπαρούνας. Τζάμπα τόσες πολλές που έχουμε, να πάνε χαμένες χεχε! (πλακίζω) :D
οταν ειναι καθαρο ειναι μια χαρα. εγω ηπια μαυρακι 100 χρονων ομως μπορω να πω με ανεβασε πολυ :D
Ρε συ Gypsy Cello ειναι συγκεκριμενο ειδος παπαρουνας αυτο που απ το χυμο της βγαινει το οπιο !!! :)Αμα ηταν ετσι θα μαζευαμε ολοι την ανοιξη ολες τις παπαρουνες, θα τις καπνιζαμε κ θα φτιαχνομασταν!!:)
(Εγω παντως οταν ημουν μικροτερη νομιζα οτι με ολες τις παπαρουνες γινεται αυτο κ ειχα δοκιμασει να καπνισω μια κ μονο που δεν ξερασα!!!)
Α κ απο χορταρι καθαρο ναι ειναι better!
-κ συνεχιζουμε να χαιδευουμε τα αυτια τα δικα μας κ των αλλων...-
Έχω κάνει λίγα ναρκωτικά στη ζωή μου δοκιμαστικά όπως χόρτο και κοκαινη αλλά όχι προτιμω να είμαι νηφάλια και νηφάλια να γεύομαι την ζωή χωρίς κατασκευάσματα.
Οποιος καταφερει να κανει χρηση , να πινει κατι μονο οταν αυτος θελει δλδη μια φορα το μηνα ,και να το κανει μονο οταν ειναι σε χαρα και ευεξια τοτες ειναι Ο ΜΑΓΚΑΣ! Αμα το κανει για να ανεβει η γιατι εχει ντερτια και θελει να ξεφυγει απο την πραγματικοτητα τοτες εχει προβλημα ,ειναι αδυναμος να τα βγαλει περα στα ισια με κατι που τον χαλαει , ειναι χαμηλων προσδοκιων χαρακτηρας . Και το πιο κακο απο ολα η καταντια ειναι να κανει χρηση καποιος για να μπορει να ζει , να παει στην δουλεια , να μιλαει , να κανει καθε αλλη καθημερινη του λειτουργια .
Ολα αυτα βεβαια ειναι εκτως απο τους ανθρωπους που εχουν ψυχικες ασθενειες ,τοτε τα πραματα ειναι αλλιως και δεν μπορουμε να κατηγοραμε αυτον οπως καποιον υγειη.
Αραγες υπαρχει πιο ωραιο αισθημα ,πιο ωραια μαστουρα απο την απολυτη υγεια ? απο το να εισαι μια χαρα σωματικα και ψυχικα , να ωιωθεις με την δικια σου δυναμη ,να εχεις χαρα οταν το ιδιο σου το μυαλο θελει και οχι να του την βαζεις εσυ μεσα του με τεχνιτους τροπους !
Γιατι να μην μπορω να ειμαι και εγω ετσι ρε γαμοτοοοο!!!! γιατι να μην εχω την δυναμη που εχετε εσεις , ? ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ καποτες ειμουν τοσο ανωριμος ! τοσο ΒΛΑΚΑΣ που ακομα το πληρωνω και μαλον θα το πληρωνω μια ζωη! σαν την κολαση !
Eγω μολις εμαθα σημερα απο τον εναν κολλητο οτι ο αλλος καιγεται ολη μερις και οληνυχτις με χορτο, και με μανιταρια και διαφορα αλλα φυτικα προιοντα οταν μαζευεται με φιλους σπιτι κτλ. Ηξερα παντα οτι εκανε τετοια, αλλα απο περυσι που χωρισε με μια, εχει γινει πραγματικα ναρκομανης.. Εχω καιρο να τον παρω τηλ γιατι την τελευταια φορα που τον πηρα ηταν στην κοσμαρα του, τα βλεπει ολα σουπερ και τελεια, περναει φανταστικα, παει 2 ταξιδια το χρονο στο Αμστερνταμ και εχει λυσει ολα του τα προβληματα. Δυστυχως η κοπελα που εχει τωρα ειναι μια απο τα ιδια. δε μπορεις να μιλησεις μαζι του, αυτος ξερει τι κανει, αυτος εχει εμπειρια, αυτος το εχει υπο ελεγχο. Τι να κανω;;;;;
Σε ποιον αναφερεσαι?
αν καποιος το χρειαζεται με μια συγκεκριμενη συχνοτητα, πχ μια φορα τον μηνα οπως λες, τοτε το θελει για να να ανεβαινει, να περναει καλα,ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
δεν το θελει για δοκιμη, γιατι η δοκιμη ειναι μια φορα, αντε δυο.
αυτο σημαινει οτι ΔΕΝ θα μεινει στην μια φορα τον μηνα και πολυ συντομα θα γινει κανονικος χρηστης και μετα καμμενος..
ΜΑΓΚΑΣ ειναι αυτος που δεν δοκιμαζει ποτε, η που δοκιμαζει μια φορα και δεν ξανασχολειται.
αν αρχισει να το ψαχνει εστω και μια φορα τον μηνα, @@ μαγκας ειναι...
οκ
Ο αλλος κολητος που λες οτι μιλατε,τι κανει γι αυτο?
Εχετε συζητησει ποτε για να κανετε κατι αν μπορειτε απο κοινου?
ειχε προσπαθησει να του μιλησει, ειχε την ιδια αντιμετωπιση, αυτος ξερει καλυτερα, περναει σουπερ, ολα ειναι τελεια. Σημερα μου ειπε "εγω σταματαω να ασχολουμαι, εχει καει, και κοβω και παρεα". Kαι να φανταστεις ειναι φιλοι 18 χρονια!!! Δεν πιστευω πραγματικα οτι θα τον γραψει οπως λεει, γιατι αυτο το ακουω τον τελευταιο χρονο, και παντα κανουν παρεα, αν και η αληθεια ειναι οτι εχουν κοψει παρα πολυ, γιατι δυστυχως εχουν αυξηθει οι κωλοπαρεες του αλλου..
Ειναι σε φαση που δεν ακουει τιποτα κ πιστευει οτι κατεχει τον ελεγχο στα παντα.Καταλαβαινω τι λες ;(
Οσο σκληρο κι αν ακουγεται αν εσεις εχετε προσπαθησει κι εχετε κανει τις εξηγησεις σας μαλλον φθορα θα σας δινει να προσπαθειτε περισσοτερο στην παρουσα φαση.
Οπως εχω ξαναπει το να κοψετε προς το παρον ισως ειναι ενα "χαστουκι" γι αυτον.Κι οταν αποφασισει ν αλλαξει μυαλα θα ξερει που να σας βρει.
Αυτος κατα την αποψη μου ειναι ο ορθοτερος τροπος, οσο αποτομος κι αν μοιαζει.Εσυ που τον γνωριζεις ομως,ξερεις καλυτερα.
Ευχομαι να το παρει χαμπαρι εγκαιρως
ΥΓ: Ισως θα ηταν ωφελιμο να του ανοιξετε τα ματια οσον αφορα της κωλοπαρεες που αναφερεις,ωστε να υπαρχει καπου στο μυαλο του μεχρι να το επαληθευσει κι ο ιδιος.
Κοιτα, εκει παει απο μονο του. Δεν ειναι σχεδιο στρατηγικης, απλα δε μπορω να ακουω πια την κασετα, ολα ειναι τελεια, περναω φανταστικα. Μια δυο τρεις, εχω σταμτησει να τον παιρνω τηλεφωνο. ΑΥτος τα τελευταια χρονια ουτως η αλλως με επαιρνε μονο αν ηταν ενα βημα πριν φουνταρει επειδη τον παρατησε καποια. Αμα τη βρισκει ομως με τις κωλοπαρεες του ΚΑΙ την κοπελα του, δε νομιζω να μας αναζητησει συντομα..
ΜΑΓΚΑΣ ειναι αυτος που ουτε τα εχει αναγκη αλλα ουτε και τα φοβαται οπως μαλον λες εσυ, δεν ηθελα να πω οτι πρεπει να πινει καθε ενα μηνα η καθε καποιο χρονικο διαστημα , αλλα αμα του ερθει καποιου να πιει ενα τσιγαρο με μια παρεα μια φορα μετα απο πολυ καιρο , απο ενα χρονο δεν πρεπει να κρυφτει και να κανει σαν φοβισμενος , αυτο ειναι το σωστο , αλλα μαλον το μετεφερα λαθος.
Παντος αν διαβαζες ολο το κειμενο μου ειπα ,μαλον το νοημα του ηταν οτι το πιο ωραιο ειναι να βρισκεις τις ουσιες απο μεσα σου και οχι απο τριγυρω σου !
Οτι και εαν σου προσφερουν τα ναρκωτικα στην αρχη το θεμα ειναι οτι θα καταντησεις απλα να τα παιρνεις για να μην σε βασανιζει ο πονος της στερησης. Εαν οταν εισαι υγιης με τα ναρκωτικα ζεις ενα 1000% πιο εντονα τα συναισθηματα σου, μετα απο χρονια ετσι και αλλιως θα εισαι μεσα στα σκατα μονιμως.
Τυχαινει και δουλευω σε μια περιοχη στο κεντρο της αθηνας που ειναι στεκι ναρκωμανων και τους παρατηρω. Ζουν για την στιγμη της δοσης. Οταν παρουν την δοση απλα αναπνεουν.Δεν νομιζω ουτε να ταξιδευουν τοτε ουτε να ζουν κατι το συγκλονιστικο εκτος εαν θεωρειτε οτι η αισθιση της απαλαγης απο τον πονο της στερησης ειναι κατι που αξιζει να ζησεις.
Υπαρχουν και αλλοι τροποι να ζησεις πιο εντονες στιγμες. Απλα κανε την ζωη σου πιο εντονη. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αυτοι που καταφευγουν στα ναρκωτικα για να ζησουν πιο εντονα ειναι ανθρωποι που βαριουνται να ψαξουν πως να ζησουν πιο εντονα και συνηθως ειναι ατομα ρηχα στο πνευμα και παρασερνονται απο αλλους
Διαφωνω καθετα με αυτη τη στερεοτυπια. Μη μιλας ετσι για αυτους τους ανθρωπους. Δεν μπορω να ακουω να μιλανε ετσι για καποιον που αγαπαω παρα παρα πολυ, που εκτιμω σαν ανθρωπο, που ειναι φοβερος στη δουλεια του και ανησυχο πνευμα, που με εχει βοηθησει και μου εχει σταθει πολυ, που εχω γελασει και εχω κλαψει μαζι του, που εχω περασει ατελειωτες ωρες στο τηλεφωνο οταν ημασταν χαλια, που εχει πολυ ωραιες αποψεις για τη ζωη και μπορεις να μιλας μαζι του ομορφα, που ειναι γεματος με συναισθηματα και ευαισθησια, που που που... Κι ας του τα εχει παρει αυτα λιγο η ολη κατασταση.. Ρε γμτ.. τωρα καταλαβαινω μια γνωστη που μου ελεγε "εγω εκοψα απο τον ταδε (επι χρονια κολλητο της φιλο), γιατι επαιρνε πρεζα, και αμα εκανα παρεα μαζι του και με περνανε μια μερα τηλ να μου πουν ο Π. πεθανε δεν θα το αντεχα".. Και εγω θελω να φυγω μακρια του απο τη μια για να μη στεναχωριεμαι, και απο την αλλη δε γινεται.. Μην τους βαζετε ολους στο ιδιο κλουβι.
Αν ηταν πραγματικός σας φιλος,πιστευω αργα ή γρηγορα θα του κανει αισθηση η απουσια σας.
Συμφωνω με την λιλιουμ σ αυτο.Αυτο που αναφερεις Νεο ξεκινημα ειναι απλως μια κατηγορία εξαρτημένων και σιγουρα οχι ολοι τους.Αντιθετως πολλες φορες μπορει να σαι τοσο βαθια ψαγμενος κ συνειδητοποιημενος που να μην την παλευεις μια και να καταφευγεις εκει μπας και ανακουφιστει για λιγο το κεφαλι σου.Φυσικα η αισθηση που σου δινουν ειναι ψευδής κ τα πραγματα στη συνεχεια γινονται τρισχειρότερα, δεν παυει όμως ο λογος που ξεκινανε καποιες (εως αρκετες) φορες να ειναι αυτος.
ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ "Υπαρχουν και αλλοι τροποι να ζησεις πιο εντονες στιγμες. Απλα κανε την ζωη σου πιο εντονη. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αυτοι που καταφευγουν στα ναρκωτικα για να ζησουν πιο εντονα ειναι ανθρωποι που βαριουνται να ψαξουν πως να ζησουν πιο εντονα και συνηθως ειναι ατομα ρηχα στο πνευμα και παρασερνονται απο αλλους[/QUOTE] "
Δεν ειναι τα παντα μαυρο η ασπρο , εχεις δικιο οτι δεν ειναι καλο να κανουμε χρηση ναρκωντικων , οπως δεν κανει να πινουμε ποτα , να τρωμε παλιοφαγητα και αλλα πολλα που υπαρχουν γυρο μας και τα θεωρουμε ακακα η δεν τα υπολογιζουμε τοσο .
Οσο για το τελευτσιο που λες περι πνευματος και αλλα τετοια κανεις λαθος και το αποδεικνυει οτι σχεδον οι πιο πολλοι ανθρωποι του πνευματος οπως καλλιτεχνες , τραγουδιστες , ηθοποιοι και συγγραφεις εχουν σχεσεις με ναρκωντικα , μαλον το αναποδο ειναι οποιος δεν νιωθει τιποτα απο τα ναρκωντικα εχει πολυ χαμηλη αισθηση πνευματος αυτο ειναι κατι που το λενε γνωστες του θεματος και οχι σαν εμενα και εσενα!
Βεβαια αλλο αυτοι και αλλο οι απλοι ανθρωποι σαν και εμας που ουτε την ιδια με αυτους τους σελεμπριτι περιθαλψη εχουμε ουτε μπορουμε να εχουμε τα ιδια λεφτα, για αυτο ειναι καλυτερα να μπορουμε να μην εχουμε σχεση με τα ναρκωντικα η αμα θελει καποιος να το κανει σε πολυ αρεα διαστυματα και οχι με χημικα η σκληρα ναρκωντικα !
Παντος με αυτα που λετε μονο μακρια δεν τραβατε τα παιδια απο τα ναρκωντικα! με τετοια λογια μονο κακο κανετε , γιατι εφηβος οπου ο φοβος και το να κολοσει ειναι αγνωστα πραματα θα κανει το αντιθετο , αμα του δειχνεις τον δικο σου φοβο και οτι απλα κολωνεις η οτι μιλας ετσι με κομπλεξ για τα ναρκωντικα το μονο που κανεις ειναι να διονιζεις τον μυθο τοων ναρκωντικων! ευτυχως που οι νεες μεθοδοι για την προλυψη των ναρκωντικων στα νεα παιδια εχουν αλλαξει και δεν εχουν καμια σχεσει με αυτα που λες εσυ και πολλοι αλλοι παλαιολιθικοι ομοιδεατες σου !
Εχω μια απορια οσο αφορα τους ανθρωπους του πνευματος (90% ειναι ατομα του showbiz) που θεωρειτε εσεις οτι καταφευγουν στα ναρκωτικα ειτε για εμπνευση ειτε για να ανακουφιστουν απο το πολυ IQ που εχουν. Ποιοι ειναι αυτοι οι σπουδαιοι που εχουν αποδωσει σημαντικο πνευματικο εργο παιρνοντας βαρια ναρκωτικα;;Εκτος απο τον κιθαριστα των Rolling Stones εννοω. Καποιον που πραγματικα εχει καταθεση ενα τετοιο εργο που θεωρειτε αριστουργημα (και οχι απο αυτα που ειναι ευπεπτο και αρεσουν στον περισσοτερο κοσμο). Και εστω οτι υπαρχουν καλλιτεχνες που μας εχουν αποδωσει αριστουργηματα παιρνοντας ναρκωτικα. Πως το ξερετε εσεις τι παραπανω η λιγοτερο θα εκανε χωρις την χρηση;
Επισης υπαρχουν αλλοι χωροι που τυχαινει να γνωριζω καλυτερα οπως της επιστημης που και εκει χρειαζεται ενα υψηλο δεικτη IQ (ισως και ψηλοτερο απο οτι αλλους τομεις) και σας διαβεβαιωνω οτι κανεις μεγαλος επιστημονας δεν παρεδωσε αξιολογο εργο κατα τη χρηση βαριων ναρκωτικων. Πως γινετε να υπαρχει θετικη επιδραση των ναρκωτικων μονο στους καλλιτεχνες και οχι τους επιστημονες;;Μηπως η μουσικη δεν ειναι μαθηματικα;Μηπως οι μεγαλυτερες φιλοσοφικες εννοιες δεν στηριζονται σε μαθηματικες αρχες και μαθηματικη λογικη;;
Τωρα με τα λεγομενα που εγραψα πιο πανω και αντιδρατε δεν εχω πιασει ολες τις περιπτωσεις ατομων που παιρνουν ναρκωτικα. Μιλαω αυτους που κανουν χρηση ενω δεν εχουν ζησει τιποτα απολυτος στην ζωη τους και νομιζουν οτι θα το αντικαθηστησουν με τα ναρκωτικα. Επισης ενα αλλο μεγαλο μερος του πληθυσμου που παιρνει ναρκωτικα ειναι ανθρωποι που απλα θελουν να προσδιοριζονται καπως οποτε βρηκαν αυτην την λυση (κοινως το κανουν για την μοδα)
Σιγουρα θα υπαρχουν περιπτωσεις οπου θα βοηθανε οπως σε προβληματα συγκεντρωσης η σε ψυχασθενιες αλλα φανταζομαι με πολυ μικρες ποσοτητες. Ιισως εδω εντασονται ΚΑΠΟΙΟΙ απο τους πνευματικους ανθρωπους που καταφευγουν σε αυτα αλλα αλλο να κανεις μια ελαχιστη ποσοτητα γιατι εχεις προβληματα αυτοσυγκεντρωσης και αλλο να κουτροβαλας απο τοιχο σε τοιχο απο τις υπερβολικες δοσεις. ΤΙ εμπνευση μπορει να εχει καποιος που δεν ξερει πως τον λενε του τρεχουν τα σαλια και την επομενη μερα δεν θα θυμαται τιποτα?
Καταρχην διαχωρισε τις αποψεις τις δικες μας απ αυτην του γιωργου πανου.Εγω δεν θεωρω οτι ισχυει το ακρως αντιθετο απο αυτο που λες οτι δλδ "οποιος δεν νιωθει τιποτα απο τα ναρκωντικα εχει πολυ χαμηλη αισθηση πνευματος".και -ασχετο- δεν θεωρω τους περισσοτερους ελληνες τραγουδιστες ανθρωπους του πνευματος επισης.Ο λογος που ακουγονται τοσα πολλα γι αυτους σε σχεση με αυτο το θεμα ειναι οτι 1ον γτ ακουγονται λόγω δημοσιοτητας, κ 2ον παιζουν πολλα φραγκα στη συγκεκριμενη κατηγορια.
Απο εκει κ περα εγω σου ανεφερα οτι αυτο που περιγραφεις παραπανω ειναι απλως μια κατηγορια ανθρωπων που καταφευγουν εκει κι οχι ολοι τους.
Επισης οσον αφορα πιο "ψαγμενους" ανθρωπους και τη χρηση σαν γρηγορο παραδειγμα σου λεω τον φρουντ που ηταν κοκαινομανης νομιζω?Ο παλιος τραγουδιστης των φλοιντ (που δεν νομιζω να ταν "ρηχος") κ.α.
Σε καμια περιπτωση μη θεωρησεις οτι επικροτουμε τη χρηση.Η ενσταση ειναι καθαρα σ αυτο που αναφερεις για το ποιόν των ανθρωπων που κανουν χρηση.
Λιλιουμ κατι που μου ρθε τωρα.Υπαρχουν καποιες τηλ. γραμμες υποστηριξης για ανθρωπους που εχουν καποια σχεση με καποιον ναρκομανη.Ειτε συγγενεια είτε φιλια κλπ.Μηπως εκει μπορουν να σας πουν ορισμενα χρησιμα πραγματα για τη συμπεριφορα που θα βοηθουσε τον κολλητό σας?
Υπαρχουν Νια, καπου ειχαν δοθει λινκ σε αυτο το φορουμ παλιοτερα. Θα το ψαξω και θα παρω να ρωτησω. Αν και απο 300 χμ μακρια δε βλεπω τι μπορω να κανω. Αλλα ποιος ξερει!
ελπιζω να αντιλαμβανεσαι την αντιφαση αυτου που λες...
δεν μπορει να ειναι καποιος βαθια ψαγμενος και συνειδητοποιημενος και να πεφτει σε τετοιο σακατιλικι. διοτι για σακατιλικι προκειται.....
ο ψαγμενος και συνειδητοποιημενος , οποτε και ισορροπημενος, δεν χρειαζεται δεκανικια και αναπηρικες καρεκλες, την παλευει μονος του...
το αλλο που ειπωθηκε, δεν ισχυει κατα τη γνωμη μου... δεν χρειαζεται να ειναι κανεις ουτε καθυστερημενος, ουτε κενος , ουτε πνευματικα ρηχος για να πεσει στα ναρκωτικα.
ειναι απαραιτητο ομως να εχει τρυπιο συναισθημα....
μπαζει κοπελια αυτος που πεφτει στα ναρκωτικα, δεν το κανει ουτε απ το βαρος του iq του, ουτε απ το βαρος των @@ του...
αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει το ενα η το αλλο, σημαινει ομως οτι το συγκεκριμενο σακατιλικι ειναι απορρροια ελλειψεων και οχι μεγαλη συνειδητοποιησης που δεν μπορει να την αντεξει.....
οποτε η λυση ειναι η ψυχοθεραπεια και οχι τα ναρκωτικα, για "την βαρεια συνειδητοποιηση" που δεν μπορει κανεις να την αντεξει, γιατι δεν ειναι τπτ τετοιο, αλλα προβληματα με το συναισθημα του
Ρέμεντυ, να θέσω και γω ένα ερώτημα προς συλλογισμό; Η ανθρώπινη φύση δεν είναι έτσι κι αλλιώς αντιφατική; Γενικά συμφωνώ σ' αυτά που λες αλλά αυτό το ερώτημα καλό θα ήταν να μας προβληματίσει.
εκτός του ότι το ποστ σου ειναι προσβλητικο για μια μερίδα ανθρώπων,
έχω να σου πω κ το εξής : πολλοι άνθρωποι που παίρνουν ναρκωτικά, είναι άνθρωποι που πασχουν από κάποια διαταραχή
είτε έχει διαγνωστεί,είτε όχι.
άλλοι έχουν καποια ψυχολογικά προβληματα που για χ λογους δν τα έχουν λύσει.
μια άλλη μερίδα πάλι επιλέγει να κάνει χρήση όπως κάνουν αλλοι πίνοντας αλκοολ.
οι στοουνς αγαπημένοι, αλλα υπαρχουν ένα σωρό αλλοι καλλιτεχνες που έκαναν/κάνουν χρήση.
ο λενον φανταζομαι να σου λεει κατι.
kurt cobain των nirvana ( δικος μου αγαπημενος επισης ).
κ ένα σωρό άλλοι.
κ κατι ακόμη....
όταν παίρνεις ναρκωτικά, ξερεις δν ειναι απαραίτητο να σου τρεχουν τα σάλια (?) , να μν ξερεις το όνομα σου....
"
Δεν ειναι τα παντα μαυρο η ασπρο , εχεις δικιο οτι δεν ειναι καλο να κανουμε χρηση ναρκωντικων , οπως δεν κανει να πινουμε ποτα , να τρωμε παλιοφαγητα και αλλα πολλα που υπαρχουν γυρο μας και τα θεωρουμε ακακα η δεν τα υπολογιζουμε τοσο .
Οσο για το τελευτσιο που λες περι πνευματος και αλλα τετοια κανεις λαθος και το αποδεικνυει οτι σχεδον οι πιο πολλοι ανθρωποι του πνευματος οπως καλλιτεχνες , τραγουδιστες , ηθοποιοι και συγγραφεις εχουν σχεσεις με ναρκωντικα , μαλον το αναποδο ειναι οποιος δεν νιωθει τιποτα απο τα ναρκωντικα εχει πολυ χαμηλη αισθηση πνευματος αυτο ειναι κατι που το λενε γνωστες του θεματος και οχι σαν εμενα και εσενα!
Βεβαια αλλο αυτοι και αλλο οι απλοι ανθρωποι σαν και εμας που ουτε την ιδια με αυτους τους σελεμπριτι περιθαλψη εχουμε ουτε μπορουμε να εχουμε τα ιδια λεφτα, για αυτο ειναι καλυτερα να μπορουμε να μην εχουμε σχεση με τα ναρκωντικα η αμα θελει καποιος να το κανει σε πολυ αρεα διαστυματα και οχι με χημικα η σκληρα ναρκωντικα !
Παντος με αυτα που λετε μονο μακρια δεν τραβατε τα παιδια απο τα ναρκωντικα! με τετοια λογια μονο κακο κανετε , γιατι εφηβος οπου ο φοβος και το να κολοσει ειναι αγνωστα πραματα θα κανει το αντιθετο , αμα του δειχνεις τον δικο σου φοβο και οτι απλα κολωνεις η οτι μιλας ετσι με κομπλεξ για τα ναρκωντικα το μονο που κανεις ειναι να διονιζεις τον μυθο τοων ναρκωντικων! ευτυχως που οι νεες μεθοδοι για την προλυψη των ναρκωντικων στα νεα παιδια εχουν αλλαξει και δεν εχουν καμια σχεσει με αυτα που λες εσυ και πολλοι αλλοι παλαιολιθικοι ομοιδεατες σου ![/QUOTE]
Βρε Γιώργο σε λίγο θα μας πεις ότι και ο Αριστοτέλης έκανε μπάφο... :D Μην αποτρελαθούμε τώρα. Καμιά σχέση δεν έχουν τα ναρκωτικά με την νοημοσύνη ούτε αν είναι υψηλή ούτε αν είναι χαμηλή.
Δεν μιλησα για καθολικο φαινομενο κατα πρωτον.Αναφερθηκα σε μια κατηγορια αυτων.Ναι φαινομενικα φαινεται αντιφατικο.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καποιοι που πεφτουν εκει,ειναι επειτα απο πολλη σκεψη και βαθυ ψαξιματος του εαυτου τους,κ συνειδητοποιησεως οτι πολλα πραγματα δεν εχουν το νοημα που πιστευαν, ή θλιψης κ απογνωσης απο καποια πραγματα που συνειδητοποιει,κ αδυναμεια ευρεσης πηγων ευτυχιας κ ικανοποιησεις.Δεν σημαινει οτι ο ανθρωπος που εχει ψαχτει αρκετα οτι εχει επιτυχει και την ισσοροποια.Φυσικα καποιος ισσοροπημενος δεν καταφευγει σε τετοιες μεθοδους.
Είναι πολυ πιθανόν να νιωθει πολλα κενα ή βαθια θλιψη βασει αυτων των σκεψεων του.Ειναι πολυ πιθανόν επισης να συνυπαρχει και κατασταση καταθλιψης την οποια μπορει να μην εχει αντιληφθει,κ συνεπως να μην σκεφτεται την ψυχολογικη υποστηριξη ως δρομο επιλυσεως..Οπως δηποτε αυτη η κατηγορια καταφευγει εκει επειδη νιωθει καποια κενα οπως αναφερεις κι εσυ.Επειδη δεν μπορει να διασκεδασει και να ικανοποιηθει απλως πηγαινοντας στα μπουζουκια κ τα κλαμπ,ή ψωνιζοντας ρουχα κ αλλα τετοια.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καθενας πεφτει εκει για αλλους λογους.Δεν μιλησα για κατι στανταρ.μιλησα για λογους που μπορει να οδηγησουν καποιον εκει.Και ναι,σε αλλους ειναι η μεγαλυτερη ικανοτητα σκεψης (το ιq που αναφερεις),σε αλλους το οτι θελουν να το παιξουν καποιοι ή να ενταχθουν σ ενα συνολο,και σε αλλους απλως για να την ακουσουν κ να "διασκεδασουν".
Το μονο δεδομενο ειναι οτι η συνεχης ληψη θα οδηγησει σε εξαρτηση,και τα αποτελεσματα της εξαρτησης αυτης,ειναι γνωστα σε ολους.Αυτο ειναι το μονο που μπορουμε να ξερουμε ολοι.Το τι οδηγει τον καθενα εκει ειναι αγνωστο(το ξερει ο καθενας για την παρτη του) και μη καθολικό.
Χωρίς να θέλω να δώσω "θρησκευτική" υπόσταση στο ζήτημα, έχω την εντύπωση ότι ο εθισμός ή μη στις εξαρτησιογόνες ουσίες δεν είναι θέμα νοημοσύνης αλλά θέμα αντιστάσεων του καθενός και βεβαίως ζήτημα αξιών (ιδεολογικό εννοώ) τα οποία καλλιεργούνται (ή δεν) από την οικογένεια. Θεωρώ ότι όποιος δεν κάνει χρήση επειδή δεν έτυχε ή επειδή "κάνει κακό" είναι εξαιρετικά επιρρεπής.
Δεν αρκεί όμως για να χαρακτηρίσουμε ή να εκτιμήσουμε έναν άνθρωπο, το αν κάνει χρήση ή όχι, σίγουρα δεν είναι ένα συν. Όταν έχεις ψυχολογικά προβλήματα και μπλέκεις και ναρκωτικά στην μέση τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Και μια παρένθεση, συνδέθηκε η χρήση με την πνευματικότητα. Μπορώ ανάλογα να σκεφτώ φιλοσόφους, συγγραφείς ακόμα και συνθέτες, και κυρίως επιστήμονες των θετικών επιστημών που αποκηρύττουν την διέξοδο αυτή. Αυτοί είναι λιγότερο πνευματώδεις από τους μουσικούς που σνιφάρουν για γράψουν ένα στίχο ή να πιάνουν το ταβάνι επί σκηνής;
Οσο και να το τραβαμε απο εδω τραβαμε απο εκει το θεμα δεν βγαινει ακρη .Αν και τα δεδομενα μιλαν μονα τους , οτι οι πιο πολλοι ανθρωποι του πνευματος ( αλλο πνευμα αλλο εξυπναδα ), και μαλιστα οσο πιο υψυλο επιπεδο τοσο και πιο συχνα υπαρχουν οι χρηστες ναρκωντικων , με τα ναρκωντικα αναφερομαι και στα σπιντ ,στις αμφεαταμινες και γενικα οχι μονο στο μαυρο και στην πρεζα , σε πολλες αλλες ουσιες που βοηθαν πολλους επιστημονες στην σκεψη τους οποως πολλους φοιτητες στις εξετασεις τους! δεν ειναι μονο η μαστουρα και η ντακλα ! ετσι λοιπον παρα πολλοι ανθρωποι ,σε μεγσλες στιγμες πνευματος , τεχνης η επιστημης ακομα και σε πολεμους , ποσοι στρατιωτες υποχρεωθηκαν σε διαφορες ουσιες για να πολεμαν σαν δαιμονισμενοι! η στους αθλητες , ξερετε κανενα πρωταθλητη η ολυμπιονικη που να μην εχει κανει χρηση παρανομων ουσιων? ουσιων που ειναι που πιο βλαβερες απο το χασισ η απο την ηρωινη. ΤΟ μετα βεβαια ολων αυτων ειναι πολλες φορες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ! και ασ μην το μαθαινουμε παντα εμεις , οι απλοι ανθρωποι.
Το νοημα δεν ειναι να σας αλλαξω εγω εδω μεσα -μερικων βεβαια οχι ολων --τις πουριτανες ηλιαχτιδες οπου λουζουν το μυαλο σας χρονια τωρα! δεν ειμαι ικανος αλλα και ουτε θελω κατι τετοιο ,το συμαντηκο ΕΙΝΑΙ οσοι εχετε παιδια η οσοι ασχλολειστε με παιδια να τους μαθετε πως να ειναι δυνατοι χαρακτηρες , ελευθερα πνευματα και να αγαπαν την ζωη τους με την υγεια μεσα της! οχι με φοβους και με κομπλεξ , ουτε με τον τρομο και με ψεματα οπως κανουν τοσα χρωνια εως τωρα και τα αποτελεσματα ειναι αυτα που ειναι !
"το συμαντηκο ΕΙΝΑΙ οσοι εχετε παιδια η οσοι ασχλολειστε με παιδια να τους μαθετε πως να ειναι δυνατοι χαρακτηρες , ελευθερα πνευματα και να αγαπαν την ζωη τους με την υγεια μεσα της!" το αυτό!
Αγαπητοι συμφορμιτες & συμφορμιτισες , δεν ειναι πολυ δυσκολο να το ψαξετε μονοι σας για το ποσα επιτευγμα γιναν απο ανθρωπους οι οποιοι ηταν υπο την επηρεια διαφορων ουσιων και ξανα λεω οτι δεν ειναι μονο τα κατασταλτικα ναρκωντικα υπαρχουν και τα διεγερτικα , ακομα και η καφεινη ειναι ενα απο αυτα βεβαια σε διαφορετικη μορφη απο αυτη που εχει ο συνηθης καφες μας , τα αναβολικα ειναι και αυτα παρανομες ουσιες και πολυ επικινδυνες !
Φοβαμαι πως με ολα αυτα που λεμε εδω περα φτανω στο μισητο για εμενα σημειο να δειχνω υπρε των κολο ουσιων! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΚΑΜΙΑς ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΟΥΣΙΑΣ ! Η ΜΟΝΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ! απλα δεν θελω και δεν με αφηνει το ηθικομετρο μου να εθελοτυφλω !
ΡΕΜΕΝΤΥ ! ΡΕΜΕΝΤΥ ! δεν υπαρχει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ! ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ!¨) ευχομαι να ειναι αποτελεσμα της αντιδραστικοτητας που φερεις λογο της μικρης σου ηλικιας και τα παιδιαρισματα που κανουν πολλα παιδια απλα για να μας σπαν τα νευρα και μονο! δεν ειναι αναγκη να μας γραψεις στο φορουμ οτι τελικα εχω δικιο ,ξερω ειναι τεραστια δυσκολια για εσενα να παραδεκτεις πως εκανες λαθος και οτι εγω εχω δικιο
Σχετικα με την στατιστικη απλα κατσαι και ψαξτω ,-αμα θες -. Τωρα για το δευτερο και φυσικα δεν ξερουμε για το ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΙΝΑΝ ! αλλα ημαρτον ! βρε κοπελιτσα δεν διαφωνεις με καποιον για κατι που εγινε στο παρελθον με το ΑΜΑ " ,αλλα με το "τι εγινε " ! Ασε που και οι ιδιοι εχουν παραδεκτοι οτι οι ουσιες οτυς βοηθησαν στο επιτευγμα τους. Ο.Κ.?
Οσο για τη τριτη παρατηρηση σου , μαλον την τελαιταια σου προσπαθεια να με ταπεινωσεις ,να με κανεις να πικραθω για την αρρωστια μου ,μπορω να πω οτι κατι καταφερΕς αυτη την φορα , συγχαρητηρια ! Αναφορικα με τα καλα παραδειγματα και τις υποδειγματικες ζωες που λες οτι επηρεαζουν τα παιδια , αλλο ενα επιχηριμα σου που πνιγεται μες στα βαθια νερα που το στελνεις ¨) ΡΕΜΕΝΤΥ , Γιατι δεν αρκει αυτο , τα πιο πολλα παιδια που καταστρεφοντε απο τα ναρκωντικα ειναι απο καλες οικογενειες ! αυτο ειναι κατι που μπορεις να το μαθεις και απο το Κ.Θ.Ε.Α.
ναι ναι, αυτο ειναι... η αντιδραστικοτητα της μικρης μου ηλικιας :)
στο μεταξυ, αν βρεις τιποτε στατιστικες που να λενε οτι οι ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ηταν πρεζονια, εδω ειμαστε....
οσο για το τελευταιο σου σχολιο, εξηγησε σε παρακαλω τον ορο που χρησιμοποιεις "καλες οικογενειες" ετσι οπως τον εχεις στο μυαλο σου. γαιτι αν εννοεις "πλουσιες οικογενειες", δεν ειναι και καλες απαραιτητα...