συμφωνώ...
Το δεος μπορεί να συμπεριλαμβάνει ένα σωρό συναισθήματα....:)
Printable View
ο Πετράν είναι ψυχολόγος και πάντα πολύ προσεκτικός σε όσα γράφει εδώ μέσα.
Εσύ εχεις πει εδω πως είσαι ψυχολογος, αλλα στο φόρουμ των ψυχολόγων έγραφες πως είσαι κοινωνική λειτουργός.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, κανένας με αυτές τις δύο ιδιότητες, (οποια και αν είναι αληθινή), δεν θα πίεζε τόσο ένα άτομο που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζει τέτοια θέματα.
οπότε είσαι ψυχολόγος?
την πιέζεις να σου αναλύσει τι νιώθει σα να θες να της βγάλεις διάγνωση και το κάνεις σελίδες τώρα.
Αν θες μπορώ να σου αποσπάσω όλα τα σχετικά ποστ.
Εδώ είμαστε για να κάνουμε συζητήσεις και όχι να βγάζουμε πορίσματα για τον καθένα που δεν ξέρουμε σε τι βαθμό μπορεί να τον επηρεάσουν όταν ήδη ταλαιπωρείται από την ασθένεια του.
Εγω θα ελεγα να το συζητησεις με το γιατρο σου , οχι οτι ειναι κατακριτεο ή αποριπτεο ή δεν ξερω τι. Αλλα ειναι μια σημαντικη δραστηριοτητα της ζωης σου και αν σε παρακολουθει καποιος γιατρος καλο ειναι να ξερει για ολες τις πτυχες της προσωπικοτητας σου. Αν σε "παρακολουθει" , οχι αν σε συνταγογραφει οπως κανουν οι περισσοτεροι.
Εγω πχ θα ελεγα για την ενασχοληση μου με τους υπολογιστες , μιας και παιρνω διολου ευκαταφρονητο χρονο με αυτους. Εαν πηγαινω στο ΙΚΑ απλως να μου γραψουν φαρμακα τι να συζητησω...ξεχνα το λολ.
Ναι,εχω τελειωσει Ψυχολογια. Συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι δεν ειναι σκοπος του φορουμ να κανουμε διαγνωσεις αλλα να συζηταμε! Αυτο προσπαθω να κανω κι εγω και δεν εχω τη διαθεση-προθεση να προβω σε τηλεπαθητικες διαγνωσεις! Το μονο που προετρεψα την Μπροκεν,ηταν να μιλησει στο γιατρο της!(αλλωστε εξεφρασε κι αυτη την ιδια απορια στο αρχικο της post)
Θα μπορούσε να ήταν έτσι αν δεν έκανες όλες τις παρακάτω ερωτήσεις......
το ότι ανάμεσα σε δέκα ποστ της ειπες δυο φορές πεστα με το γιατρό σου, δεν λέει απολύτως τίποτα......γνώμη μου πάντα.
"Μεγαλειώδες" για εμένα είναι κάτι πολύ εκτός του εαυτού μας, που δεν αντιλαμβανόμαστε αυτόματα παρά μόνο επιφανειακά. Πχ στους πρωτόγονους ο ήλιος, που τον θεοποιούσαν (ανεξήγητο γιατί ανεβοκατέβαινε στον ουρανό). "Μεγαλειώδες" ήταν ότι οι λευκοί είχαν ξύλα που έφτυναν φωτιά, για τους Ινδιάνους (δεν τα θεοποιούσαν, τα φοβόντουσαν). Γενικά ό,τι απομυθοποιείς συνήθως παύει να είναι "μεγαλειώδες". Τα εισαγωγικά τα βάζω γιατί δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη λέξη εδώ, η λέξη μεγαλειώδης έχει θετικούς συνειρμούς, ενώ το δέος όχι απαραίτητα.
Οτιδήποτε δεν καταλαβαίνει κανείς, αποτελεί μια δύναμη που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ή να χειριστεί, δεν συμφωνείς? Και όταν λέω "καταλαβαίνει", εννοώ ενστικτωδώς, με βάση τον εαυτό μας (γιατί πάντα με τον εαυτό μας συγκρίνουμε αυτόματα, και με τα βιώματά μας). Δεν βρίσκω παράλογο το δέος που ανέφερε η broken.
Στο τέλος, αυτό που μαγνητίζει είναι το σοκ του πώς κάποιοι άνθρωποι, ίδιο είδος με εμάς, ξεφεύγουν τόσο πολύ από εμάς. Γιατί ο Dahmer πχ ήταν έτσι, και όχι εγώ ή εσύ. Τι γίνεται μέσα στο μυαλό του - προφανώς κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι στο δικό μας. Ίσως κατά βάθος είναι κάποια βαθειά επιθυμία να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχουν μυθολογικά τέρατα, ότι όλο αυτό είναι εξηγήσιμο κάπως. Ίσως απλά κάποιοι άνθρωποι έχουν την επιθυμία να "σκαλίζουν" το μυαλό των άλλων και να τους διαβάζουν, και φυσικά ένα τόσο περίεργο μυαλό προξενεί περισσότερο ενδιαφέρον γιατί είναι μια πρόκληση... δύσκολη. Το περίεργο ξέρεις ποιο είναι? Προσωπικά με πονάνε αυτοί οι άνθρωποι. Σε κάποιο επίπεδο τους λυπάμαι που είναι έτσι και έγιναν έτσι. Ίσως είναι απλά μια προσπάθεια να τους καταλάβω, και όχι απλά να καταλάβω το φαινόμενο. Αυτό φυσικά και δεν συνεπάγεται ούτε ότι εγκρίνω ή θαυμάζω τις πράξεις, ούτε ότι θα τους ήθελα στο απυρόβλητο, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Θυμάμαι κάποιον κατά συρροή δολοφόνο/βιαστή πριν πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο την θανατική ποινή ο ίδιος, γιατί "αν με αφήσετε, θα το ξανακάνω" (την έλαβε). Το να πούμε να ένα τέρας είναι το μόνο εύκολο. Το γιατί αυτός ο άνθρωπος, που συνειδητοποιούσε ότι είχε γίνει τέρας, δεν μπορούσε να σταματήσει αν και ήθελε, εκεί είναι το περίεργο. Στην τελική, το δέος δεν νομίζω ότι αφορά την όποια φρικιαστική πράξη καθ' αυτή, αλλά περισσότερο την πολυπλοκότητα του μυαλού που μπορεί να "δημιουργήσει" κάτι τόσο φρικιαστικό...
Σε ευχαριστώ πολύ για το άρθρο.
vegabond σε βλεπω πολυ ενημερωμενο και χαιρομαι. αμα θελεις στειλε μ u2u να σου πω καποια πραγματα.
τωρα απο κει και περα.............δεν κτλβαινω γιατι τοσος ντορος αφου ειπα καθαρα πολλες φορες πως ΔΕΝ ηδονιζομαι και ΕΧΩ μιλησει στον γιατρο μου...ανεφερα μαλιστα και τι μου ειπε ο γιατρος μου
εκανα μαλιστα και πολυ καλο διαχωρισμο στους ''ηδονιστες'' που δικαιωμα του καθενος να φτιαχνεται με ο,τι θελει και στους αλλους (που ειμαι εγω)
και οπως ειπε και ο φιλος απο πανω ο,τι ειναι αποκρουστικο δεν κανει τζιζ. ειναι δουλεια που καποιος πρεπει να την κανει
Το να συνομιλησει με το γιατρο της αποτελει διαγνωση? Η Μπροκεν στο αρχικο post της ειπε αυτο:Αυτο που προσπαθησα να κανω ηταν να συζητησω μαζι της και να μου πει πως αντιλαμβανεται η ιδια καποια πραγματα! Απο 'κει και περα την προετρεψα να τα συζητησει και με το γιατρο της!
Κοιτα...σεβομαι τη γνωμη σου κι ετσι οπως την εκφραζεις! Περαν αυτου,ομως,δεν μπορω να κανω κατι(κι ουτε επιθυμω) για να στην αλλαξω!
κοιτα, πιστευω πως ξέρουμε και οι δυο ελληνικά.
Αυτό που σου είπα και στο παρέθεσα με δικά σου λόγια, είναι πως την πίεσες με δεκάδες ερωτήσεις και πολλές φορές την έσπρωχνες προκειμένου να παραδεχτεί με το ζόρι πως νιώθει ευχαρίστηση με τέτοιες εικόνες, για να μην αναφερθώ στο λινκ με τους σχζοφρενείς το οποίο παρέθεσες.
Δεν έχω σκοπό να τραβήξω τη διένεξη μας από τα μαλλιά, δεν θα βοηθήσει κανέναν.
Πιστεύω πως το μνμ το πήρες, οπότε το σταματώ εδώ.
ΑΛΙΑ προσπαθω να κλεισω το θεμα και δεν με αφήνεις.
Οκ.
Σου λέω λοιπόν πως ήταν φαουλτ από μέρους σου να κάνεις στη μπρόκεν ένα σωρό ερωτήσεις και προσπαθούσες να της εκμαιευσεις πως νιώθει ευχαρίστηση βλέποντας φόνους.
για του λόγου το αληθές, μπορώ να σου ΞΑΝΑ παραθέσω όλα σου τα ποστ.
Απο κει και πέρα δηλώνεις ψυχολόγος. Προσωπικά δεν το πιστεύω και συγνώμη γι αυτό. Θεωρώ πολύ άτσαλη αυτή τη συμπεριφορά για ανθρώπους που είναι ειδικευμένοι σε αυτό το χώρο.
Αν δεν θες να το συνεχίσουμε, δεν το συνεχίζω.
Αν θες, εδώ είμαι.
Ωωωωωωωχ αντε παλι τα ιδια... βαρεθηκα!
http://criminology.panteion.gr/
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%...B3%CE%AF%CE%B1
Πολλοι δρομοι που μπορει να ακολουθησει κανεις που ενδιαφερεται για το θεμα... και δεν περιμενα κατι λιγοτερο οταν εχουμε να κανουμε με τον ανθρωπο και το ανθρωπινο μυαλο.
ντολ, άργησα λίγο να δω την ερώτηση σου για το αν θα έχεις μπλεξίματα με τον γιατρό σου λέγοντας του για το χόμπυ σου.
στο γιατρό μας κ το δικηγόρο μας τα λεμε ολα.
θα τον βοηθήσει να έχει μια καλυτερη κ πιο ξεκαθαρη εικόνα για σένα.
να σε καταγγείλει πάντως για τον επόμενο serial killer αποκλείεται.
Κηπ τα εχω ψαξει αυτα και πραγματικα με ενδιαφερει απιστευτα η εγκληματολογια και μαλλον θα ξεκινησω μαθηματα τον καινουριο χρονο σε αγγλικο πανεπιστημιο...
keep ναι βρε τα χω ψαξει σ ειπα πως το αναγκαιο κακο ειναι οτι πρεπει να βλεπεις και τις ασχημες πτυχες πραγμα που δεν θελουν πολλοι να ακουνε!
Δεν αφηνεις τιποτα...παραλληλα ολα. Εγω δουλευα και σπουδαζα μεχρι προσφατα...τωρα ειμαι ανεργος και μεγαλος αλλα εξακολουθω να σπουδαζω. Εισαι και Αθηνα...ενα ατου , υπαρχει το διαδικτυο πλεον....δευτερο ατου , εισαι εξυπνη...τριτο ατου.
Εισαι και νεα (25 εισαι πολυ νεα ακομα).
Τεσπα δεν ξερω...εξαρταται απο πολλους παραγοντες που εσυ ξερεις καλυτερα.
οσο αναφορα αυτα ειμαι τοσο τρομαγμενη απ τους δικους μ οποτε δεν κανω τπτ. δλδ θα με θεωρουν βαρεμενο που μ την εδωσε ξαφνικα να κανω κατι τετοιο ενω ειμαι μια χαρα επαγγελματικα..το μονο που μπορω να κανω ειναι να το προσπαθω μονη μου, να μαι αυτοδιδακτη και να προωθω κανα αρθρο. θα μ παρει και ενας συγγραφεας ξενος συνεντευξη σε 14 μηνες
Ενδιαφέρουσα ειδικότητα είναι και η δικαστική/ιατροδικαστική ψυχολογία. Είναι ο ψυχολόγος που κάνει τα τεστ στους παραβάτες/εγκληματίες, παρεμβάσεις σε φυλακές, πραγματογνώμονας σε δικαστήρια, εκπαίδευση αστυνομικών και μπορεί και να δουλέψει σαν "profiler" ("investigative psychology" είναι μια υπο-ειδικότητα της δικαστικής ψυχολογίας) σε αστυνομικά τμήματα (π.χ. ο ψυχολόγος στο CSI) η υπηρεσίες τύπου FBI (wow λολ). Είναι τρία χρόνια ειδικότητα σε μορφή εργασιακού διδακτορικού ψυχολογίας (διδακτορικό που γίνεται μέσω πρακτικής και όχι μέσω έρευνας) μετά το πτυχίο ψυχολογίας αν θυμάμαι καλά σε Αγγλία και ΗΠΑ (Ελλάδα που δεν έχουν αναγνωριστεί νομικά οι ειδικότητες ψυχολογίας, well, δεν υπάρχει :P).
http://en.wikipedia.org/wiki/Forensic_psychology
http://en.wikipedia.org/wiki/Investigative_psychology
Ελλάδα φυσικά καμία τύχη για τέτοια καριέρα. Εφαρμοσμένος ψυχολόγος στην Ελλάδα= μόνο ψυχική υγεία ακόμα. Καμία σχέση αν αναλογιστεί κανείς και τις άλλες ειδικότητες, π.χ. εκπαιδευτικός/σχολικός ψυχολόγος, οργανωσιακός/βιομηχανικός ψυχολόγος, ψυχολόγος υγείας, κλινικός νευροψυχολόγος κλπ.
H εγκληματολογία βασικά είναι πολύ βαρετή. Είναι κοινωνιολογία με νομική και πάντα έχει να κάνει με τύπους που κάθονται στα γραφεία τους και σκέφτονται για νομικά θέματα και σχεδιασμό προγραμμάτων. Δεν είναι αυτοί που κάνουν τις συνεντεύξεις/τεστς/profiling/παρεμβάσεις σε παραβάτες, αυτό το κάνει ο δικαστικός/ιατροδικαστικός ψυχολόγος (που δεν υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα αν ξέρω καλά). Φαντάζεσαι να είσαι δικαστικός ψυχολόγος και να πρέπει να βγάλεις άκρη με τους Έλληνες μπάτσους...οκ...λολ
PETRAN το προφαιλινγκ με ενδιαφερει ειμαι καλη σε αυτο. ερασιτεχνικα παντα. αλλα οπως ειπες εδω στην ελλαδα ειναι αχρηστο. ευδοκιμει οπου υπαρχουν κ τετοιου ειδους κακουργηματα