φιλετο θα μας παει ο κουκος αηδονι, πες ομως μπορει καποια αλλη να θελει να τη φτιαξει :)
Printable View
φιλετο θα μας παει ο κουκος αηδονι, πες ομως μπορει καποια αλλη να θελει να τη φτιαξει :)
Γιατί καλέ? το φιλέτο είναι πιο φτηνό από το φρέσκο ψαρι. Κατεψηγμένο θα παρεις. Οχι αμμα είναι ετσι δεν λεω!!!!!
Ασχετο, χτες εφτιαξα ένα υπέροχο φαγητό................. πραγματικά θεικό!!! Ευτυχώς που συμείωνα κάτω τι έβαζα μέσα γιατί δεν θα θυμώμουνα!!!
Απόψε θα σας το ανεβάσω
τελεια!
τελεια πωλινακι! δωσε μας μια ιδεα για το τι εκανες!
κλικ, το κατεψυγμενο φιλετο το βρισκεις στον αβ με περιπου 5 ευρω το κιλο. ενα κιλο ειναι για τουλαχιστον 4 ατομα!
και δεν εχει αγκαθια και δεν θελει καθαρισμα! επισης για ολοκληρο ψαρι εχει και κατεψυγμενο φαγκρι (ξαδερφο του απολωνα, ε....της τσιπουρας εννοω) με 5 ευρω το κιλο οταν το φρεσκο εχει τουλαχιστον 10!! εγω το εχω δοκιμασει. μονο που θελει καθαρισμα και εχει και λεπια αρκετα=μολις το καθαρισεις και το βαλεις στο φουρνο μπες εσυ για κανενα μπανιο γιατι σιγουρα θα εχεις καπου πανω σου (συνηθως στα μαλλια!!) λεπια!
δε θα ειναι θεοπικρο το κατεψυγμενο?
κατεψυγμενο παρε παγκασιους. αστο να ξεπαγωσει και να στραγγισει, αλευρωσε το με καλαμποκαλευρο (το κανει πιο ξεροψημενο απο οτι το συνηθησμενο αλευρι) και στο τηγανι για λιγα λεπτα απο τη μια και απο την αλλη! ειναι λουκουμι! απο κρεας καλυτερο και μαλακοτερο!
βεβαια το λαδακι του το εχει αρα και τις θερμιδες αλλά αξιζει! ενα φιλετακι κανε και για εξισοροπηση θερμιδων κανε πατατες λιλυς (τις θυμασαι?)
γιατι θεοπικρο? μια χαρα ειναι και εχει τοσες βιταμινες κλπ οσο το φρεσκοQuote:
Originally posted by click
δε θα ειναι θεοπικρο το κατεψυγμενο?
εννοειται οτι θυμαμαι τις πατατες λιλυς!!!:smilegrin:
παγκασιους ειναι ονομα ψαριου?
ναι, ξαδερφος της γλωσσας ή του μπακαλιαρου ή κατι τετοιου νομιζω. ειναι σε ροζ/μπεζ σακουλα ή αβ ή 365
ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ψάρι φιλέτο.
3 μεγάλα κρεμμύδια
4-5 μεγαλες ντοματες
αλατι, πιπερι, ελαιόλαδο
1 κουταλιά ντοματοπολτό διαλυμένη σε 3/4 του ποτηριού νερό
Μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε λαδόκολλα να καλύψουμε τον πάτο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλλες χωρίς να τις χωρίσουμε μεταξύ τους. Βάζουμε μια στρώση τα μισά κρεμμύδια στον πατό του ταψιού.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλλες και βάζουμε τις μισές μια στρώση πάνω από τα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και από τις 2 πλευρές και τα βάζουμε πάνω στις ντομάτες.
Βάζουμε τα υπόλοιπα μισά κρεμμύδια σε στρόση πάνω από το φιλέτο και ακολουθούν και οι ντομάτες.
αλατοπιπερώνουμε και πάλι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. (περίπου 7-8 κουταλιές)
Περιχύνουμε τον ντοματοπολτό να πάει παντού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψύνουμε στουν 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. είναι έτημο όταν με το πιρούνι χωρίζει το ψάρι εύκολα.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Σερβίρετε με πουρέ, ρίζι ή ακόμα και μόνο του!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Για να μην σας δυσκολεύω που να βρείτε την συνταγή την ποσταρά ΚΑΙ εδώ!!!!
Απόψε θα ποστάρω στο μαγειρικές αλχημείες την χθεσινή μου σπεσιαλιτέ!!!! Ενα έχω να πω!!! Ο Γιώργος καθώς έτρωγε χτες θα είπε τουλάχιστον 15 φορές πως είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!
αυτο ειναι πολυ καλο Πωλινα, να αναγνωριζει την προσπαθεια!!:thumbup:
Δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα για την μαγειρική μου, σαυτό με επενεύει πολύ ο Γιώργος. Και αν πει κανείς τίποτα για ότι κάτι δεν είναι καλό, είνει έτοιμος να τον δείρει!!!!!!
Αφού κάποτε μου λέει τί πας μάθημα, αφού εσύ τα κάνεις πολύ πιο ωραία από την καθηγήτρια!!! (Τουλάχιστον έχει και κάτι θετικό ε!!)
μαθηματα μαγειρικης πηγαινεις?
νομιζα μαθηματα αραβικης γλωσσας
(?)
Και τα δύο πηγαίνω. Μαθημα αραβικής γλώσσας την πέμπτη και μάθημα αραβικής κουζίνας την Παρασκευή. Φισικά παίρνω τις συνταγές την καθυγήτριας και τις αλλάζω τελείως, επειδή αυτή τις κάνει όπως τις κάνουν στην Αίγυπτο, ενώ εγώ τις θέλω όπως είναι στην Συρία. Και έτσι τα αλλάζω όλα μόνη μου!