-
τον μαρτιο ηταν η τελευταια μου,εχω πρπ 1 μηνα καθυστερηση
περσι ξεκινησε αυτο τ πραγμα,πηγα σε γιατρο και απο το καλοκαιρι μεχρι χριστουγεννα επαιρνα αντισυλληπτικα
οταν τα σταματησα μ ηρθε 2 φορες κανονικα και απο τοτε τιποτα..
εσυ τι ιστορικο εχεις?απο τι πιστευεις οτι σ προκληθηκε?γιατι εγω ακομα δεν εχω καταλαβει ωστε να το διορθωσω..
-
καλημέρα
εγώ πέρσι περίπου τέτοια εποχή είχα καθυστέρηση για πρώτη φορά, η οποία διήρκησε 7μήνες μέχρι να πάρω αντισυλληπτικά. είχα πάει σε διάφορους γυναικολόγους, αλλά δεν είμαι τόσο επιμελής στα θέματα υγείας, οπότε έπρεπε να περάσουν 7μήνες για να ξεκινήσω. πήρα τα χάπια για 3 μήνες και είχα περίοδο, αλλά τα σταμάτησα, αφού το συζήτησα με το γυναικολόγο. τώρα έχουν περάσει πάλι 4μήνες χωρίς περίοδο και πρέπει να το ξανά κοιτάξω.
ο λόγος μάλλον ήταν η απώλεια κιλών και το άγχος. πλέον, όμως, έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, το οποίο προκαλεί διαταραχές στον κύκλο.
-
καταλαβα,απ'οτι βλεπω οι αιτιες μας συμπιπτουν..
και ο γυναικολογος δεν σου προτεινε καποια θεραπεια για το συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων?
-
αντισυλληπτικά, αλλά δεν ήταν και πολύ κατηγορηματικός, ή τουλάχιστον εγώ έτσι το εισέπραξα, ότι μπορώ να αφήσω τον οργανισμό μου να συνέλθει μόνος του.
βασικά δε φέρομαι σωστά σε αυτό το θέμα και το ξέρω.
εσύ τι βιώνεις; τι ηλικία, κιλά ύψος έχεις αν επιτρέπεται;
-
ειμαι 20.εχω υψος 1,69
παντα ημουν στα 64 περιπου κιλα αλλα περσι εκανα βλακειες με τη διατροφη μου,δεν ετρωγα καλα και εκανα αρκετη γυμναστικη και εφτασα στα 57
τωρα ειμαι 61,που δεν ειναι πολυ μακρια απο τα αρχικα μ κιλα και δεν ξερω τι να κανω να ερθει παλι κανονικα η περιοδος..
οκ δεν κανω αυστηρη διαιτα τωρα,οσο μπορω προσεχω,ενα κιλο μειον ακομα θα ημουν πολυ ευχαριστημενη
εχω και κατι περιεργα κολπικα υγρα τελευταια και δεν ξερω,να χαρω?/να κλαψω?
ισως ειναι ωρα για γιατρο (παλι)
-
ανβι πως τα πας?ειχαμε καμια θετικη εξελιξη?
πριν καμια εβδομαδα διαβασα στο ιντερνετ πως διαφορα βοτανα βοηθουν στο να ερχεται κανονικα περιοδος.δοκιμασα 2 απο αυτα,τσαι μαιντανου και τσαι φασκομηλο..δεν πιστεψα οτι θα βοηθησουν αλλα θεωρησα οτι δεν εχω και κατι να χασω.
και ναι λοιπον,μια εβδομαδα μετα μου ηρθεεε!κανονικα!χωρις ιχνος χημικου στοιχειου,αν και παλι με βοηθεια!
δεν ξερω αν τελικα αποδιδεται στον μαιντανο το οτι ηρθε αλλα το προτεινω ανεπιφυλακτα.ειναι αλλωστε ενα φυτο,τπτ αρνητικο δεν μπορει να επιφερει.
-
ω!
ρε, χαίρομαι πάρα πολύ για σένα και για την πληροφορία αυτή! χθες το συζητούσα με μια φίλη. είχε κι αυτή πρόβλημα και της ήρθε περίοδος έπειτα από ορμόνες.
είναι ένα θέμα το οποίο στην περίπτωση μου χρίζει άμεσης αντιμετώπισης και το οποίο πολύ τακτικά αγνοώ. όχι, δεν έχω καμία εξέλιξη.
μάλλον πρέπει να αυξήσω το βάρος μου, αν κι εγώ έχω σταθεροποιηθεί και νιώθω καλά σε αυτά τα κιλά.
τσάι μαϊντανού λοιπόν; θα το βρω σε μαγαζιά με βιολογικά, σωστά;
σε ευχαριστώ!
καλή σου μερα!
-
καλημερα!οχι δεν το αγορασα καποιο μαγαζι με βοτανα,πηρα ενα φρεσκο απο μαρκετ.το βαζεις σε βραστο νερο,το σκεπαζεις με οτιδηποτε σαν αφεψημα και ετοιμο!
μακαρι να σε βοηθησει!
παντως εγω ειμαι εντελως κατα των χαπιων!θα δοκιμαζα καθε ειδους βοτανο αλλα χαπι δεν ξαναπαιρνω!
-
συμφωνώ :)
θα το κάνω άμεσα και θα σου πω νεότερα!
-
Καλησπέρα κορίτσια,
έστω και ένα χρόνο μετά το τελευταίο ποστ, μόλις διάβασα όλη τη συνομιλία σας διότι πάσχω ακριβώς από το ίδιο πρόβλημα και νομίζω ότι δεν μπορεί να με καταλαβαίνει κανένας καλύτερα από κάποιον που συμπάσχει.
Στη δικιά μου περίπτωση λοιπόν η περίοδός μου ήταν ρολόι, 28 μέρες νταν και δεν καθυστερούσε ποτέ. Στην αρχή του χρόνου πέρασα μια γρίπη η οποίο με οδήγησε στο να μην τρώω ιδιαίτερα και να χάσω κάποια κιλά. Τα τελευταία 3 χρόνια τα κιλά μου ήταν γύρω στα 50 το χειμώνα και 47 το καλοκαίρι (ποτέ κάτω από 47 όσο και αν προσπαθούσα), τα οποία για το ύψος μου (1,60) είναι απλά οκ (ούτε πολλά, ούτε λίγα). Πάντα πρόσεχα τη διατροφή μου και γυμναζόμουν. Φέτος λοιπόν έφτασα 45 τα οποία και διατήρησα για 1 μήνα (ΜΟΝΟ) και μάλιστα τον μήνα εκείνο είχα και περίοδο κανονικά!!!! Από τότε τίποτα!!!!!! Κατευθείαν άρχισα να τρώω λίγο παραπάνω και πήγα 47-48 αλλά τίποτα. Ο γιατρός μου επιμένει να φτάσω 50+, που δεν ήμουν ποτέ!!!! Το αποτέλεσμα είναι τώρα να έχω κρίσεις υπερφαγείας, να έχω φτάσει 50 κιλά, να σιχαίνομαι τον εαυτό μου και το σώμα μου και να μην έχω και περίοδο! Πάνε τώρα 3 μήνες σχεδόν και τίποτα. Ο γιατρός μου μου συνέστησε να πάρω primolut αλλά προτιμώ να μου έρθει φυσικά...δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω όμως άλλο! Εντομεταξύ συμπτωματικά έκανα εξετάσεις θυροειδή και ενώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα τώρα έχω πολύ χαμηλή Τ3&Τ4, στα όρια. Τα έδειξα στο γυναικολόγο μου και μου είπε οτι είναι μια χαρά και οτι δεν σχετίζεται με αυτό η περίοδός μου και αν δεν πάρω κιλά δεν θα δω περίοδο. Πιστεύεται οτι πρέπει να επισκεφτώ και κάποιον ενδοκρινολόγο? Ο γυναικολόγος επίσης μου είπε οτι μπορεί και μετα τα primolut πάλι να μην δω περίοδο αν δεν βάλω κιλά (έλεος) και οτι έχω πολύ λεπτό ενδομήτριο!!!!!!
-
Χρόνια πολλα ευτυχία μου.. παρεπιπτοντως εχεις υπέροχο όνομα, καλές γιορτες να εχουμε και ας ελπίσουμε να μας φερουν ομτι επιθυμεί η καθεμία από εμας!! πως παει η προσπάθεια?καποιο θετικό αποτελεσμα?
-
Γεια σας το ξέρω το λέω μετα απο πολύ καιρό αλλά αυτό το τσάι μαϊντανού πιάνει??? Πως ακριβως φτιάχνεται ?? Ποτε το πινεις?? :borg::borg:
-
Γεια σου tired και καλώς όρισες,
Αυτό το topic είναι λίγο παλιό κι ίσως να μη λάβεις τις αναμενόμενες απαντήσεις γιατί τα μέλη μπορεί να μη συμμετεχουν τόσο ενεργά..
-
-
Αα οκ ευχαριστώ πολύ :) απο γιατρο ?? Έχει παει καμια?? Κ μιπος δωσανε ορμόνες??