Γι΄αυτό σου λέω πως έχεις απόλυτο δίκιο γιατί σήμερα που έκανα τα τρίωρα το τσιμπούσι δεν ήτανε όπως τα παλιά τσιμπούσια :lol::lol::lol:
Μου κόπηκε η φόρα :smilegrin:
Printable View
Γι΄αυτό σου λέω πως έχεις απόλυτο δίκιο γιατί σήμερα που έκανα τα τρίωρα το τσιμπούσι δεν ήτανε όπως τα παλιά τσιμπούσια :lol::lol::lol:
Μου κόπηκε η φόρα :smilegrin:
Ζυγίστηκα το Σάββατο και είδα 59,5.....άρχισα λίγο να τρομοκρατούμαι και με πήρε από κάτω......που μεγαλώνω και που έχω καταστρέψει το μεταβολισμό μου και προσπαθώ με χίλια ζόρια να τον φτιάξω.
Και γενικά το σκ δεν πήγε καλά γιατί όλο σε κάτι τραπέζια οικογενειακά ήμουνα ή έξω για φαγητό με φίλους.....
Σήμερα ξεκίνησα καλά και ελπίζω να τα πάω καλά όλη τη βδομάδα. Το απόγευμα θα πάω και γυμναστήριο και πήρα και ένα μήλο μαζί μου για να φάω μετά και να μην πέσω με τα μούτρα στο φαγητό απ'την πείνα.
Το μόνο κακό είναι ότι όλο το πρωί έτρεχα σε meeting και δεν μπόρεσα να φάω το ενδιάμεσο γεύμα
........
καλησπερα κοπελιες!!!
κοριτσια μηπως μονες μας ματιαστηκαμε? επειδη πηγαιναμε τοσο καλα? δεν πειραζει, οσο ειναι μεμονομενα περιστατικα κι οχι δειαρκειας , οσο δινουμε το παρον και δεν μας παιρνει απο κατω ολα καλα!!!
zouzouka καλο το μηλαρακι αλλα μονο του θα σεκρατησει? το λεω απο προσωπικη εμπειρια που παντα ενα μηλο μονο του σαν να με κανει να χωνευω πιο γρηγορα τα προηγουμενα και να πειναω μετα... αν το συνδυαζες με κανενα κριτσινακι ή λιγους ξηρους καρπους? κι επισης ειδικα οταν μας πιανουν οι ανασφαλειες μας κι ειμαστε λιγο πιο ευαλωτοι καλο ειναι να μην προσπερναμε γευματα και να ειμαστε οσο πιο τυπικοι μπορουμε στα 3ωρα ωστε να χτισουμε αντιστασεις...
εγω μετα απο την πρωτη μου εβδομαδα εχω να πω οτι νιωθω παρα πολυ καλα, δεν πειναω καθολου και πραγματικα οι δαιμονες σαν να εχουν εξαφανιστει!!! ειμαι πολυ χαρουμενη και θα κανω οτι περναει απο το χερι μου να εχει δειαρκεια ολο αυτο.
εχθες λοιπον....
11.00->κρεπα βρωμης με ντοματα πιπερια και μοσχαρισιο ζαμπον
14.00->κοτοπουλο κοκκινιστο με πιπεριες και πουρε κολοκυθα-καροτο και 1 παξιμαδι κριθαρενιο
16,45->3 δαμασκηνα 2κσ ξηρους καρπους
19.30->γιαουρτι, κεικ βρωμης μηλο
22.00->κοτοπουλο, πουρε κολοκυθας 1 αραβικη πιτα ολικης
23.30->1/2 κεκακι βρωμης και 1 σοκολατακι υγειας
ΛΟΡΑ μου ναι ίσως είναι λίγο το μήλο αλλά επειδή μετά το γυμναστήριο θα διανύσω μια απόσταση με το αμάξι για να φτάσω σπίτι δε έχω τη δυνατότητα να τρώω ότι θέλω οδηγώντας, γι'αυτό και διαλέγω το μήλο, τουλάχιστον μέχρι να φτάσω σπίτι.Quote:
Originally posted by ΛΟΡΑ
καλησπερα κοπελιες!!!
κοριτσια μηπως μονες μας ματιαστηκαμε? επειδη πηγαιναμε τοσο καλα? δεν πειραζει, οσο ειναι μεμονομενα περιστατικα κι οχι δειαρκειας , οσο δινουμε το παρον και δεν μας παιρνει απο κατω ολα καλα!!!
zouzouka καλο το μηλαρακι αλλα μονο του θα σεκρατησει? το λεω απο προσωπικη εμπειρια που παντα ενα μηλο μονο του σαν να με κανει να χωνευω πιο γρηγορα τα προηγουμενα και να πειναω μετα... αν το συνδυαζες με κανενα κριτσινακι ή λιγους ξηρους καρπους? κι επισης ειδικα οταν μας πιανουν οι ανασφαλειες μας κι ειμαστε λιγο πιο ευαλωτοι καλο ειναι να μην προσπερναμε γευματα και να ειμαστε οσο πιο τυπικοι μπορουμε στα 3ωρα ωστε να χτισουμε αντιστασεις...
Τώρα όσο για την παράλειψη του ενδιάμεσου γεύματος, τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά, όταν μιλάει το αφεντικό, εμείς "μόκο", δεν είναι καιρός για ανταρσίες!!! χαχαχαχαχαχαχ :tumble:
Zouzouka μου μην ανησυχείς πιθανότατα είναι κατακρατήσεις από την άστατη διατροφή του ΣΚ, ειδικά στην δική σου περίπτωση που έχεις ταλαιπωρήσει τον μεταβολισμό σου παραπάνω οι κατακρατήσεις φαντάζομαι θα είναι πιο συχνές. Κάνε ανελλιπώς τα πέντε γεύματα σου και κάνε το γυμναστήριο σου και δεν θα έχεις πρόβλημα σε 2-3 μέρες το πολύ θα έχεις στρώσει. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό και να τρως μικρά υγιεινά γεύματα για να μην σου μπαίνουν ιδέες για επισκέψεις στην τουαλέτα ;). Όσο για το μήλο μετά το γυμναστήριο αν σε βολεύει κράτα το αν και εμένα η αλήθεια είναι ότι το μήλο με λιγώνει και για κάποιο λόγο δεν με κρατάει πολύ. Προτίμησε την μπανάνα που είναι πιο χορταστική και φάε μισή μπανάνα με μερικά αμύγδαλα π.χ. Τρώγεται εύκολα την ώρα της οδήγησης.
Διαπιστώνω με χαρά ότι το γυμναστήριο αρχίζω να το συνηθίζω και να μην μου ανοίγει την όρεξη ανεξέλεγκτα όπως στην αρχή. Έχω αρχίσει λίγο να μπαίνω σε ρυθμούς και μου αρέσει πολύ :). Εγώ έφαγα μετά το γυμναστήριο 1/2 μπανάνα με 1 μπισκότο βρώμης. Τώρα λέω να πάω να μαγειρέψω ζυμαρικά με τόνο και λαχανικά :bigsmile:
Καλησπερα κοριτσια ειμαι παλιά θαμώνας του φορουμ Τη δική μου ιστορία θα τη διαβασετε στο φορουμ της ανορεξίας. Πλεον εχοντας παλέψει με ανορεξία και κατόπιν με συναισθηματική υπερφαγία εχω μπει στο δρόμο του Θεού και του Ζουπανέα. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Βασικα΄προσπαθω γιατι ο μεταβολισμός και ο ργανισμός ειναι τοσο κουρασμενος και ταλαιπωρημένος που το σωμα ωρες ωρες αρνειται.
Για προσωπικους λογους ειχα απομακρυνθει απο το φορουμ. Συνεβησαν διαφορα σκηνικά και αποχωρησα. Τις τελευταιες μερες και γενικα τον τελευταιο καιρό διαβαζοντας σας και γενικα βλεποντας το νεο αιμα του φορουμ σκεφτομουνα εντονα να ξανασυμμετασχω ενεργα. Καποτε το φορουμ με βοηθησε και επειδη κάποιοι δαιμονες του μυαλου εξακουλουθουν να υπάρχουν σκεφτομαι σοβαρα να επανακάμψω.
Δεν ειμαι σε διαδικασια διαιτας, δεν βαζω καν τικερακι αυτο που με ενδιαφερει μετα απο τα τελευταια 2 κενα χρονια της ζωής μου ειναι να αποκτησω νορμαλ σχεση με το φαγητό. καλα αυτο μαλλον δε θα γινει ποτε αλλά τουλάχιστον να πάψω να τον τιμωρω.
Προσπαθούσα καιρι να βρω διατροφη να μου ταιριάζει και τελικά κατεληξα στις διαδες και τριαδες γευμάτων.
Ελπιζω που και που να μη σας ενοχλει να μπω στην παρεα σας.
Σημερα λοιπον
Πρωινό: Γαλα με δημητριακά με 1κγ μέλι και 1 ποτήρι χυμός. Εξτραδακι το μέλι αλλά ανθρωποι ειμεθα σφαλματα κάνουμε χαχαχα
Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι, αμύγδαλα
Μεσημεριανό: Χορτα βραστα, 1 αυγό βραστό και 1 φέτα ψωμι πολύσπορο
Απόγευμα 2 συκα, καρύδια και καφές (ε δε θα κοψουμε και τον καφε)
Βράδυ: χόρτα βραστα, 1 φετα ψωμί και λιγο ανθοτυρο.
Σημερα εφαγα λιγο συντηρητικά γιατι αυριο εχει τραπεζι εξω.
Καλωσόρισες και πάλι mariafc :)!
Πρόλαβα να διαβάσω λίγο από την ιστορία σου, πραγματικά έχεις περάσει και εσύ μεγάλη ταλαιπωρία! Θα είναι χαρά μας να έρθεις στην παρέα μας και να μας λες και εσύ τα δικά σου νέα :). Βασικά αποφασίσαμε να ξαναζωντανέψουμε αυτό το τόπικ γιατί και εμάς δεν μας απασχολεί τόσο η απώλεια, αν και είναι και αυτός ένας στόχος για όσους από εμάς έχουμε περιττά κιλά, αλλά γιατί πρωταρχικά όλοι μας θέλουμε να αποκτήσουμε μία υγιή σχέση με το φαγητό και να αποκτήσουμε μία υγιεινή διατροφή, χωρίς υπερφαγικά επεισόδια. Ουσιαστικά αυτός είναι και ο λόγος που ακολουθούμε την διατροφή με τις τριάδες και τις δυάδες ανά τρίωρο.
Προσωπικά έχω κουραστεί να κάνω δίαιτες οι οποίες ναι μεν με βοήθησαν να χάσω κιλά προσωρινά αλλά μακροχρόνια το μόνο που μου πρόσφεραν τελικά ήταν να πάρω πίσω όλα τα κιλά μου και λίγα παραπάνω κάθε φορά :grind:.
Προσωπικά έχω κουραστεί να κάνω δίαιτες οι οποίες ναι μεν με βοήθησαν να χάσω κιλά προσωρινά αλλά μακροχρόνια το μόνο που μου πρόσφεραν τελικά ήταν να πάρω πίσω όλα τα κιλά μου και λίγα παραπάνω κάθε φορά :grind:.
Ακριβως αυτο Εli. Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο. Είμαι κουρασμενη, δεν εχω πλεον ψυχικά αποθεματα και αρνούμαι να στερουμαι μια ζωή. Τα λιγα κιλά δε με εκαναν ευτυχισμενη. Εχω αναγκη να βρω ισορροπία, να τρωω σωστά. Ας κανουμε λοιπον φοκους σε αυτο και ας ελπισουμε οτι ο χρονος θα μας ανταμειψει.
Μπράβο mariafc βρίσκεσαι στο σωστό τόπικ!!! ;)
Έτσι σκέφτομαι και εγώ πλέον και με αυτή την φιλοσοφία πορεύομαι. Προσπαθώ να αποκτήσω μία υγιή σχέση με το φαγητό μου, να μην χρειάζεται να στερούμαι, να μην χρειάζεται να πέφτω με τα μούτρα σε ότι μου γυαλίζει χωρίς να υπάρχει αύριο. Κουράστηκα με τις δίαιτες και με τα υπερφαγικά στα καπάκια. Βαρέθηκα να σκέφτομαι όλη την ώρα τι πρέπει να φάω και τι δεν πρέπει. Δεν θέλω να έχω απαγορευμένες τροφές, θέλω πλέον να μπορώ να φάω τα πάντα σαν φυσιολογικός άνθρωπος!!! Πιστεύω πλέον ότι κάνοντας μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή που προάγει την υγεία μου και με συχνή άσκηση θα έρθουν και όλα τα υπόλοιπα, εν καιρώ δεν με πειράζει αλλά να είναι για μία ζωή. Θέλω επιτέλους να έχω την απόλαυση χωρίς τις τύψεις!
Με αυτή την ελπίδα ζω :DQuote:
Originally posted by mariafc
Ας κανουμε λοιπον φοκους σε αυτο και ας ελπισουμε οτι ο χρονος θα μας ανταμειψει.
mariafc καλώς ήρθες και πάλι!
Δηλαδή τι ήταν αυτό που έγινε στο forum παλιά? Κάποια παρεξήγηση εννοείς ή δε σου άρεσε το κλίμα?
Ρωτάω γιατί ξέρεις το θέμα με τις διατροφικές διαταραχές είναι πολύ λεπτό. Δε σημαίνει ότι όποια κοπέλα συμμετέχει στο φόρουμ, έχει καταλάβει τι της συμβαίνει ακριβώς και κυρίως ότι προσπαθεί να το αλλάξει. Στην αρχή για παράδειγμα, που περιπλανιόμουν στο φόρουμ διάβαζα τα μηνύματα κάποιων γυναικών τα οποία φανέρωναν την πλήρη άγνοια της κατάστασής τους. Και φυσικά δεν είναι δικό μου θέμα το τι κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, αλλά θα ξενέρωνα πάρα πολύ αν έβλεπα πως οι συζητήσεις του φόρουμ δεν είχαν σκοπό την αλληλοβοήθεια και την υποστήριξη.
ΛΟΡΑ μου δεν με πειράζει για τα κιλά τόσο να σου πω την αλήθεια, το περιμένω ότι θα πάρω κιλά γιατί σκέψου πως ο οργανισμός μου έχει συνηθίσει σε πολύ περιορισμένες ποσότητες φαγητού και απ'τη στιγμή που αποφασίζω να μην επιστρέφω στην παλιά μου συνήθεια, σημαίνει ότι θα μου δίνω και λίγο παραπάνω φαγητό που και που, και ο μεταβολισμός μου δεν είναι συνηθισμένος.
Η αλήθεια είναι ότι τα τρίωρα τα κάνω ένα χρόνο περίπου τώρα και με έχουν βοηθήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!!!
το μήλο και εμένα με λυγώνει ;)
Καλημερίζω το παρεάκι μας!!!
Να γράψω τα χθεσινά μου:
Πρωινό 11.00: 4 μπισκότα digestive ολικής με 2κ.σ. τυρί φιλαδέλφια και 2κ.σ. μαρμελάδα, 1/2 μήλο
Πρόγευμα 13.00: 1/2 μήλο και 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημεριανό 16.00: 1 κυπριακή πίτα με στραγγιστό γιαούρτι, μαγιονέζα, τόνο, πιπεριές, γραβιέρα
Απόγευμα 19.00: 1/2 μπανάνα και 1 μπισκότο βρώμης
Βραδινό 21.30: 1 μερίδα μακαρόνια με ανάμεικτα λαχανικά (κόκκινη πιπεριά, κολοκύθι, κρεμμύδι, μανιτάρια) , λίγο τόνο και 2 δάχτυλα τριμμένη γραβιέρα
Πήγα και το γυμναστήριο μου και έκανα 30' διάδρομο και 60' βάρη και κοιλιακούς
Νιώθω πολύ καλύτερα σήμερα και αν και τα προβλήματά μου συνεχίζουν να με βασανίζουν. Τουλάχιστον δε επηρεάζουν την διατροφή μου, ξέσπασα στα νύχια μου βέβαια τα οποία χθες τα καταέφαγα αλλά καλύτερα να ξεσπάω στα νύχια παρά στα γλυκά! χεχεχεχε
Καλημέρα και απο εμένα!!
Καλώς ήρθες mariafc!
break μου μπράβο για την απώλεια σου!! είσαι -1,5 kg!!!!
εγώ πάλι που ζυγίστηκα σήμερα είδα οτι έχασα μόνο 700 γρ..
να πω οτι χάρηκα ψέμματα θα είναι αλλά τι να κάνω θα το προσπεράσω και θα κάνω πάλι κανονικά τα τρίωρα μου και τις δυάδες..
Λοιπόν να πω κι εγώ ότι χθες γενικά ήταν μία πολύ περίεργη μέρα ψυχολογικά
Μπορώ να γίνω ιδιαίτερα νευρωτική ώρες ώρες και να βλέπω προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Πάντως η διατροφή πήγε αρκετά καλά! Νερό δεν ήπια πολύ... :-(((((
Πήγα και γυμναστήριο και έκανα μία ώρα αερόμπικ και μία ώρα όργανα για πλάτη και κοιλιακούς. ( ε και λίγη κουβεντούλα με τους μπρατσωμένους θαμώνες!!!:tumble: χαχαχαχχαχα)
Πάντως έχω προσέξει ότι το γυμναστήριο επιδρά απίστευτα αγχωλυτικά πάνω μου
Σε συνδιασμό με μία ειλικρινή κουβέντα που είχα το βραδάκι πριν κοιμηθώ, σήμερα ξύπνησα με άλλη διάθεση.
Γενικά πλέον έχω γίνει υπέρμαχος των ειλικρινών συζητήσεων, τις θεωρώ καθαρτικές, λες και αδειάζει το μυαλό και η ψυχή μου, με κάνουν να ηρεμώ όσο σκληρά κι αν είναι αυτά που μπορεί να πω. Χθές για παράδειγμα ήταν χαζό το άγχος μου, πολύ χαζό, τόσο χαζό που ντεπόμουνα να το συζητήσω με τον οποιονδήποτε. Όμως όταν το έκανα και άκουσα να λέω όλα αυτά που με ανχώνανε τότε κατάλαβα πόσο χαζά ήταν!
Φιλάκια σε όλες!
Καλημερα σε ολες .Χτες δεν εγραψα γιατι ημουνα εξω αρκετα κ δεν θυμαμαι τι εφαγα κατι σαντουιτς κ σαλατες απεξω προσπαθωντας να κραταω τις τριαδες.Πηγα ομως σε μια διαλεξη που λεγαν οτι ο θυμος κ η λυπη ειναι νοητικες τοξινες κ σαμποταρουν την ευτυχια μας οποτε κρατησα αυτο.
Σημερα ειναι τα γενεθλια μου κ το δωρο που θα κανω στον εαυτο μου ειναι να παω το βραδυ σε μια παρουσιαση του Life-coaching γιατι οπως εσυ Eli παλευω με μια ασχημη διαθεση τωρα που ειμαι ανεργη κ θελω να μου δωσω μια ωθηση.
Προς το παρον επειδη κ γω σηκωθηκα αργα εφαγα μεσημεριανο, ετσι στις:
13.15:~~~1 ομελετα,μανταρινια,1 κομματακι παστελι.
16.40:~~~1 τοστ με μαρουλι.
19.30:~~~1 μανταρινι κ 1 κομματακι παστελι.
22.30:~~~ '' ''
23.30:~~~1 τοστ κ λιγη ψαροσουπα με μαρουλι κ σολωμο.