Χεεεεε!! Το ξεχασαμε το θρεντ!!
Λοιπον θα ξεκινησω απο αυριο να γραφω μπας και ντραπω λιγο και σταματησω και τρωω τον Αγλεορα!!!!!!! χαχαχαχχααχχααχ
Printable View
Χεεεεε!! Το ξεχασαμε το θρεντ!!
Λοιπον θα ξεκινησω απο αυριο να γραφω μπας και ντραπω λιγο και σταματησω και τρωω τον Αγλεορα!!!!!!! χαχαχαχχααχχααχ
Σημερα ξυπνησα αργαααα!!!
Ηπια ενα τσαγακι σκετο
μεσημερι μισο αγγουρι με λιγη φετα και ξυδι
Τωρα στις 5 μισο μικρο τοστακι με γαλοπουλα και αβοκαντο, με πειραξε ο συνδιασμος λολ
Σημερα δεν προλαβαινω για γευματα!!!! χαλια μερα
Ξέρει κάποιος πόσα γραμμάρια πρωτεΐνης πρέπει να πάρει κάποιος που έχει κάνει γαστρικό by-pass την ημέρα;
http://www.ticker.7910.org/wg__63__2...smIzk1NDsm.gif
Άντε να το ζωντανέψω εγώ το τόπικ!
Είμαι στα αλεσμένα, αλλά από Τετάρτη ξεκινάω μαλακές τροφές. Σήμερα έχω φάει:
Πρωί
- 1 φρυγανιά
- 1 λεπτή φέτα ανθότυρο
- 1 πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- 1/2 μπολ ψαρόσουπα (χωρίς ρύζι)
Απόγευμα
-1/2 μπανάνα
Βράδυ
- 2 φρυγανιές με κατίκι
Καλημέρα!!!
Είμαι καινούργια στο forum. Ο λόγος που γράφτηκα είναι γιατί θέλω να πάρω συμβουλές και την εμπειρία σας!!!! Επίσης γιατί πιστεύω ότι μόνο όσοι έχουν υπάρξει υπέρβαροι μπορούν να καταλάβουν.
Εν συντομία την ιστορία μου. Είμαι 43 ετών και έχω ένα αγοράκι 8,5 ετών. Από πολύ μικρή (περίπου από τα 5) υπήρξα παχύσαρκη και με διαρκή γκρίνια..... Γύρω στα 25 ήμουν 125 κιλά και στα 34 που γέννησα ήμουν 135 κιλά. Ενδιάμεσα έχω καταφέρει και έχω χάσει 3 φορές από 50 κιλά. Όμως τον τελευταίο καιρό δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ στα γλυκά (αυτό είναι το βασικό πρόβλημά μου) και έχω αρχίσει να σκέφτομαι την εγχείρηση (gastric bypass για την ακρίβεια). Έχω όμως πολλά ερωτηματικά για την φύση της επέμβασης, για την εξέλιξη, για τον μετεγχειρητικό πόνο, για τη διάρκεια της ανάρρωσης ...
Θα εκτιμούσα τη πολύτιμη βοήθεια σας.
Ευχαριστώ!!!! :blush:
laraki καλημέρα.
Κοίτα, από άνθρωπο σε άνθρωπο η μετεγχειρητική εξέλιξη διαφέρει. Εγώ για παράδειγμα δεν κατάλαβα πως χειρουργήθηκα. Δεν είχα πόνους, δεν είχα παροχετεύσεις. Στο σπίτι πήγαν όλα καλά επίσης και είμαι μια χαρά.
Στο νοσοκομείο όμως συνάντησα και παχύσαρκους που το πρώτο βράδυ είχαν πόνους, είχαν παροχετεύσεις (κι από την μύτη κι από την κοιλιά). Αλλά από την 2η μέρα όλα πήγαιναν καλά.
Θα σου σημειώσω το εξής: "τα μάτια είναι αχόρταγα". Πρέπει να προσπαθήσεις να τα αποφεύγεις τα γλυκά όσο μπορείς, ώστε αν τελικά πάρεις την τελική απόφαση για χειρουργείο, μετά δεν θα τα έχεις ανάγκη. Η ανάγκη θα είναι απλά εγκεφαλική, το στομάχι πεινάει για ουσιαστική τροφή στην ώρα που πρέπει.
Εγώ επί της ουσίας εγώ δεν έχω κλείσει μήνα απ'το χειρουργείο μου κι όλα πάνε πολύ καλά. Δεν είχα και δεν έχω επιπλοκή. Προσέχω όσον αφορά τα βάρη. Τα ραμματάκια στην κοιλιά έχουν κλείσει μεν, αλλά δεν έχουν καλοθρέψει ώστε να κάνω τις δουλειές μου στο σπίτι όπως θέλω. Κάνω τα απολύτως απαραίτητα. Ο γιατρός δίνει άδεια 30 μέρες ανάρρωσης. Από το νοσοκομείο μπορεί κανείς να βγει και την επόμενη μέρα (αν όλα πάνε τέλεια), αλλά θα πρέπει να είναι στο σπίτι του ξαπλωμένος για μερικές ημέρες γιατί η διατροφή είναι με υγρά κι όσο να'ναι θα υπάρχει μερική εξάντληση.
Αυτά και ξανακάνω την υπενθύμιση πως ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε ένα χειρουργείο κι ότι πάντα υπάρχουν επιπλοκές, τον παράγοντα αυτό πρέπει να τον έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας.
Πρωί
- 1 φρυγανιά με μια λεπτή φέτα ανθότυρο
- πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- Μιλκσέικ με 1 γιαούρτι 0% κι 1 αχλάδι
Απόγευμα
- 1 αυγό μελάτο
Βράδυ
- 1 αυγό μελάτο και 1 φρυγανιά
Μαρία το πουλάκι στο τίκερ σου πάει σιγά σιγά να βρει τα άλλα πουλάκια μου φαίνεται!!! Εκείνα τα μακρινά στα δεξιά!!!
Ναιιιι... το πουλάκι ʽτσίουʽ!!! :starhit:
Από σήμερα μπήκα στα μαλακά τρόφιμα. Επιτέλους θα τρώω ψιλοκανονικά!
Πρωί
- 1 αυγό μελάτο
- 1 πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- 1/2 μπολ φασολάδα στραγγισμένη από λάδι
Απόγευμα
- 1 γιαούρτι 0%
Βράδυ
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα..Αλήθεια ούτε ένας μήνας και όσπρια???? Εμένα μου επιτράπηκαν μετά από 6 μήνες και μάλιστα μετά από αρκετή περίσκεψη...Quote:
Originally posted by Tassos67i
Είχα την εντύπωση ότι τα όσπρια αντενδείκνυνται στα φρέσκα bypass λόγω της φλούδας. Από τρίμηνο και μετά.Quote:
Originally posted by Μαρία.
Από σήμερα μπήκα στα μαλακά τρόφιμα. Επιτέλους θα τρώω ψιλοκανονικά!
Πρωί
- 1 αυγό μελάτο
- 1 πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
Απόγευμα
- 1 γιαούρτι 0%
Βράδυ
Περιλαμβάνονται στις μαλακές τροφές μαζί με τις φακές. Δεν κάνω του κεφαλιού μου, τρώω ότι λένε οι οδηγίες μου.
Παιδιά οι οδηγίες έχουν αλλάξει. Ειδικευόμενος μου είχε δώσει παλαιότερες που πολλές τροφές δεν τις περιείχε και τα διαστήματα υγρών, αλεσμένων από 3 εβδομάδες και οι μαλακές 1 μήνα.
Ο γιατρός όμως μου έδωσε νεώτερες οδηγίες, στις οποίες η κάθε φάση διαρκεί 2 εβδομάδες και περιλαμβάνονται αρκετές τροφές.
Δεν ξέρω αν δίνονται διαφορετικές οδηγίες ανά περίπτωση. Πάντως 3 ασθενείς με χειρουργεία παχυσαρκίας (ο ένας με γαστρικό μανίκι) φύγαμε ακριβώς με τις ίδιες.
Πάντως δεν είχα καμία ενόχληση, το παραμικρό φούσκωμα! :blush:
Πάντως αλλού διαβάζω για φάρμακα εφʼ όρου ζωής κλπ.. Το μόνο φάρμακο που θα παίρνω είναι το γνωστό λαπρ..ολ για 6 μήνες & πολυβιταμίνη. Μου είπε η γραμματέας του γιατρού να μου γράψει και συμπληρώματα πρωτείνης, αλλά το αρνήθηκα (αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό αν τυχόν τα χρειαστώ κάποτε), μιας και ήδη απʼ την επιστροφή μου θεωρώ πως πρωτεϊνικά καλύπτομαι με την διατροφή μου.
Θεωρώ πως τα πράγματα όλο και βελτιώνονται κι ο κάθε χειρουργημένος επιστρέφει διατροφικά πιο σύντομα απʼ ότι παλαιότερα, αυτό φαντάζομαι εξαρτάται κι απʼ την έκβαση μιας επέμβασης και γενικά τι βρίσκουν στο εσωτερικό της κοιλιάς.
Μαρία, καλησμέρα! Μπράβο! Πολύ αισιόδοξα όλα αυτά τα νέα και οι καινοτομίες!! Αν και δε μπορώ να πω ότι μου έλειπαν τα όσπρια!! Έχε στο νου σου να κάνεις συχνά όσο προβλέπεται τις εξετάσεις σου και να αναπροσαρμόζεις τη διατροφή σου ανάλογα με τα αποτελέσματα και πάντα σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες!! Μπράβο σου!!Quote:
Originally posted by Μαρία.
Περιλαμβάνονται στις μαλακές τροφές μαζί με τις φακές. Δεν κάνω του κεφαλιού μου, τρώω ότι λένε οι οδηγίες μου.
Παιδιά οι οδηγίες έχουν αλλάξει. Ειδικευόμενος μου είχε δώσει παλαιότερες που πολλές τροφές δεν τις περιείχε και τα διαστήματα υγρών, αλεσμένων από 3 εβδομάδες και οι μαλακές 1 μήνα.
Ο γιατρός όμως μου έδωσε νεώτερες οδηγίες, στις οποίες η κάθε φάση διαρκεί 2 εβδομάδες και περιλαμβάνονται αρκετές τροφές.
Δεν ξέρω αν δίνονται διαφορετικές οδηγίες ανά περίπτωση. Πάντως 3 ασθενείς με χειρουργεία παχυσαρκίας (ο ένας με γαστρικό μανίκι) φύγαμε ακριβώς με τις ίδιες.
Πάντως δεν είχα καμία ενόχληση, το παραμικρό φούσκωμα! :blush:
Πάντως αλλού διαβάζω για φάρμακα εφʼ όρου ζωής κλπ.. Το μόνο φάρμακο που θα παίρνω είναι το γνωστό λαπρ..ολ για 6 μήνες & πολυβιταμίνη. Μου είπε η γραμματέας του γιατρού να μου γράψει και συμπληρώματα πρωτείνης, αλλά το αρνήθηκα (αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό αν τυχόν τα χρειαστώ κάποτε), μιας και ήδη απʼ την επιστροφή μου θεωρώ πως πρωτεϊνικά καλύπτομαι με την διατροφή μου.
Θεωρώ πως τα πράγματα όλο και βελτιώνονται κι ο κάθε χειρουργημένος επιστρέφει διατροφικά πιο σύντομα απʼ ότι παλαιότερα, αυτό φαντάζομαι εξαρτάται κι απʼ την έκβαση μιας επέμβασης και γενικά τι βρίσκουν στο εσωτερικό της κοιλιάς.
Σήμερα έφαγα:
Πρωί
- 1 φρυγανιά με ένα κομματάκι ανθότυρο
- 1 πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- 1 κομματάκι κοτόπουλο στήθος κοκκινιστό
- 1 κουταλιά ρύζι άσπρο
Απόγευμα
- 1 ποτηράκι χυμό αμίτα μόσιον διαλυμένη με νερό
Βράδυ
- Το ίδιο με το μεσημέρι
Σήμερα σχεδόν ότι είχα και την Τετάρτη:
Πρωί
- 1 φρυγανιά με 1 λεπτή φέτα ανθότυρο
- 1 πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- 1/2 μπολ φασολάδα
Απόγευμα
- 1 μικρό μπολ κρέμα (έκανα το γάλα κρέμα, γιατί το αναγουλιάζω)
Βράδυ
- Ότι και το μεσημέρι
Πρωί
- 1/2 μπολάκι κρέμα βανίλια
- 1 πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- 1 μικρό κομμάτι κοτόπουλο στήθος κοκκινιστό με 1 κουταλιά ρύζι
Απόγευμα
- 1/2 μπολάκι κρέμα βανίλια
Βράδυ
Ότι και το μεσημέρι
Καλή εβδομάδα να έχουμε. Το σημερινό μου μενού ήταν:
Πρωί
- 1/2 κεσέ γιαούρτι 0%
- 1 πολυβιταμίνη
Μεσημέρι
- 1 μπιφτέκι με 3 κουταλιές πουρέ πατάτα
Απόγευμα
- 1/2 κεσέ γιαούρτι 0%
- 1 μικρό μήλο παραγινωμένο
Βράδυ
- Ότι και το μεσημέρι
Η καθοδική πορεία συνεχίζεται με επιτυχία!
Πρωί
- 1 φρυγανιά
- 1 λεπτή φέτα ανθότυρο
- 1 πολυβιταμίνη
Δεκατιανό
- 1/2 μπανάνα
Μεσημέρι
- 2 κουταλιές πουρέ πατάτας
- 1 κουταλιά κατίκι
- 5 πιρουνιές χόρτα βραστά (απόλαυση!)
Απόγευμα
- 1/2 μπανάνα
Βράδυ
- 1 γιαούρτι 0%
Χθες κουράστηκα αρκετά με περπάτημα, αλλά και με σακούλες στα χέρια που μου πρόσθεταν βάρος! Απ'το πρωί, έφτασα στο σπίτι το μεσημέρι για να φάω δεκατιανό! Οι υποχρεώσεις σε αποπρογραμματίζουν!
Πρωί
- 1 φρυγανιά με λίγο κατίκι
- 1 πολυβιταμίνη
Δεκατιανό
- 1 φέτα ψωμί τοστ σίκαλης
- 1 φέτα μίλνερ
Μεσημέρι
- 1/2 μπολ μακαρόνια με κιμά
Απόγευμα
- 1/2 μπανάνα
Βράδυ
- 1 μπολ (όχι γεμάτο) μακαρόνια με κιμά
Μπράβο σου Μαρία! Τα πηγαίνεις θαυμάσια! Συνέχισε!
Ευχαριστώ Άκη... καλημέρα κιόλας!
Χθες έκανα κάτι ανάποδο απ'ότι γράφουν οι διατροφικές οδηγίες μου. Στο μεσημεριανό αντί να αρχίσω με πρωτείνη, άρχισα με λαχανικό μαγειρευτό. Και το γουργουρητό απίστευτο! Άφησα να περάσει η ώρα που έπρεπε κι έφαγα μια φέτα τυράκι και "στάνιαρα"! :P
Πρωί
- 1 φέτα ψωμί τοστ σίκαλης
- 1 φέτα μίλνερ
Μεσημέρι
- 1 πιατάκι σπανακόρυζο
Αργά το μεσημέρι
- 1 φέτα μίλνερ
Απόγευμα
- 1/2 μπανάνα
Βράδυ
- 1 φέτα μίλνερ
- 1 πιατάκι σπανακόρυζο
Το βραδινό ήταν όπως έπρεπε και δεν είχα γουργουρητό μέχρι που πήγα για ύπνο! :smug:
Είχα κάτι μερούλες να ενημερώσω εδώ. Θα σημειώσω λοιπόν πως σχετικά νωρίτερα απ'το 20ήμερο το στομάχι μου δέχεται και κανονικό φαγητό χωρίς ενόχληση. Να τι έφαγα χθες για να καταλάβετε:
Πρωί
- 1 φρυγανιά
- 1 κουταλιά κατίκι
- 1 πολυβιταμίνη
Πρόγευμα
- 1 μπανάνα μικρή
Μεσημέρι
- Αρνάκι (το ψαχνό εννοείται) φούρνου
- 3 πατάτες φούρνου
Απόγευμα
- 1 μήλο
Βράδυ
- 2 λουκουμάδες με μέλι!
Περίμενα αντίδραση του στομαχιού απ'το μέλι, αλλά αντιθέτως! Χόρτασα κι ευχαριστήθηκα ένα κάπως υγιεινό γλυκάκι, που λιγούρεψα με το μυαλό! :D
Βλέπω μπήκες ήδη στα βαθειά με ζάχαρη και λουκουμάδες!! Απίστευτο θα έλεγα...
Χαχαχαχα! Είμαι προσεκτική. Ζάχαρη δεν έχω φάει ακόμη. Οι δε λουκουμάδες ήταν μικροί και το μέλι επάνω τους ελάχιστο και φυσικά φτιαγμένοι με αγνά υλικά απ'το χωριό. Στην δε ζύμη τους δεν βάζουμε ζάχαρη, μόνο αλεύρι-μαγιά & νερό.
Ο οργανισμός μου Άκη με έχει αφήσει έκπληκτη για το πόσο καλά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και η απώλεια γίνεται φυσιολογική και κυρίως δεν την καταλαβαίνω καν. Ξέρεις δεν θέλω να βάλω στο μυαλό μου πάλι τις σκέψεις προ χειρουργείου όποτε ήμουν σε φάση δίαιτας "αχ κακώς έφαγα αυτό - κακώς έφαγα το άλλο". Τώρα ακούω το στομάχι μου. Πήρα κι αιματολογικές σήμερα κι όλα είναι τέλεια: ζάχαρο-χοληστερίνη-τριγλυκερίδια-σίδηρος ... σε φυσιολογικές τιμές. Είχα κάνει πάλι πριν από καμιά 20αριά μέρες, πάλι τα ίδια! Είμαι σε πολύ καλό δρόμο και το χαίρομαι!
Απ'την άλλη δοκιμάζω από λίγο για να ξέρω ποιες τροφές δεν τις ανέχεται καλά το στομάχι μου. Μια τροφή που βρήκα και δεν τη θέλει το στομάχι είναι το κριθαράκι.
Ανακαλύπτω και μαθαίνω, που λες! :crazy:
Αχ βρε Μαρία, να ξέρεις ότι χάρηκα με τους λουκουμάδες σου. Χάρηκα γιατί εγώ από τότε που χειρουργήθηκα έχω μια δυσανεξία στη ζάχαρη. Η μόνη πια που μπορώ να καταναλώσω είναι Στέβια. Προσπάθησα να βάλω μια κουταλιά γλυκού στις φράουλες αλλά μου ήρθε αμέσως αναγούλα. Και τώρα που διαβάζω ότι είναι και χωριάτικοι οι λουκουμάδες σου πιό πολύ χαίρομαι! Νιώθω λίγο δύσκολα που δεν μου αρέσει πια η ζάχαρη, αλλά το προσπαθώ. Είναι κάτι που δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς, απλά μόλις βάλω ζάχαρη αμέσως νιώθω αηδία. Μάλλον έφαγα τόοοοοοσηηηηηη ζάχαρη στη ζωή μου που τώρα πια δεν την αντέχω άλλο!
Κοίτα καλό είναι να δοκιμάζουμε τροφές ώστε να ξέρουμε τι δεν δέχεται το στομάχι. Ζάχαρη σου ξαναέγραψα πως δεν έχω βάλει στο στόμα μου, μα και δεν την έχω ανάγκη πλέον. Τα φρούτα καλύπτουν την ανάγκη μου και την ασπραρτάμη την χρησιμοποιώ μόνο για να κάνω το γάλα κρέμα γιατί εγώ μάλλον έχω δυσανεξία στη λακτόζη. Και τα γάλατα χωρίς λακτόζη είναι λίγο τσιμπημένα για την τσέπη μου.
Στην τελική γαστρική παράκαμψη κάναμε και λογικό είναι να μην θέλουμε ζάχαρη, που τέτοιος είναι ο σκοπός της επέμβασης μας! :wink2:
Στη γαστρική παράκαμψη αποφεύγουμε συνειδητά τη ζάχαρη η ουτως η άλλως δεν μπορούμε να φάμε; μπερδευτηκα κάπως...
Την αποφεύγεις για να μην σε βρει dumping. Τι είναι το σύνδρομο dumping, διάβασε εδώ:
http://www.diatrofi.gr/index.php/hea...83%CE%BC%CF%8C
Όχι ότι δεν θα φάμε ζάχαρη. Απλά ξεχνάμε αυτά που ξέραμε με αυτήν. Όσο την αποφεύγουμε τόσο το καλύτερο για μας. Σήμερα έφαγα γλυκό. 2 κουταλάκια και τέλος. Ακριβώς για να αποφύγω τυχόν σύνδρομο. Δεν θα ήθελα να το ζήσω όσο κι αν θεωρείτε επιθυμητή επιπλοκή.