Originally Posted by
mindcrime
Mια χαρά τα λέει η κοπέλα, εσύ δεν τα καταλαβαίνεις! :D :D :D
Σόρι αλλά έτσι είναι. Λοιπόν άκου να σου πω κάτι, αυτό το κορίτσι έχεις κάποιες έμφυτες μαθηματικές ικανότητες. Μέσα σε όλες αυτές τις ικανότητες έχει και μία ικανότητα θα την ανακαλύψεις στην πορεία αυτή θα δεις, να μπορεί να βγάζει αποτελέσματα που δεν θα μπορεί να τα υπολογίσει ένας απλός υπολιγιστής τσέπης, το γνωστό σου κομπιουτεράκι. Οταν λοιπόν αυτό το κοριτσάκι φτάσει στην 6η δημοτικού θα πάρεις ένα τηλέφωνο στην μαθηματική εταιρία και θα τους πεις έχω παρατηρήσει πως η κόρη μου κάνει πράγματα που δεν μπορεί να τα κάνει ένα παιδί της ηλικίας της και θα σε ρωτήσουν αυτοί και θα καταλάβουν από τις απαντήσεις που θα δώσεις. Το έχουν ξαναδεί αυτοί, αυτό το έργο. Και μην ξαναπεις στην κόρη σου σταμάτα με τα μαθηματικά, είναι το στοιχείο της, είναι το χάρισμα της πρέπει τον εγκέφαλο της να τον αφήσει να τον πλάσει όπως πρέπει εκείνη, γιατί είναι χάρισμα και εσύ δεν μπορείς να το κατανοήσεις αυτό. Για να σου πω όμως κάτι να το καταλάβεις με ένα παράδειγμα, πρέπει το παιδί αυτό δυστυχώς λυπάμαι, να εξηγεί αυτό που ήδη γνωρίζει,δηλαδή το τρόπο που το βρίσκει. Ο καθηγήτης το ξέρει πως η κοπέλα το βρίσκει και το βρίσκει μόνη της, το θέμα όμως είναι πως δεν έχουμε όλοι στο πλανήτη την ίδια νοημοσύνη και πρέπει να μάθει να εκπαιδεύσει τον εαυτό της αυτό που για εκείνη φαντάζει κάτι πολύ απλό και ανάξιο εξήγησης, να το εξηγεί σε ένα χάρτι. Για παράδειγμα αν σε ρωτήσω πόσο κάνει 1+1 δεν θα πάρεις ένα χαρτί να μου το γράψεις και μετά το ίσον να γράψεις δύο, έτσι δεν είναι; Αυτό συμβαίνει με τη κοπέλα, πρέπει να την μάθουν να μπει στη διαδικασία του να εξηγεί αυτό που η ίδια γνωρίζει, για κάποιον ο οποίος δεν μπορεί να γνωρίζει!