koralaki, " ύπανδρος"= παντρεμένη[υπό (?) του ανδρός]
χιχι...
Printable View
χιχι...
Πατάτες σε 10 λεπτά:
Καθαρίζουμε και πλένουμε 2-3 ή και περισσότερες πατάτες. Τις κόβουμε σε ροδέλες χοντρούλες και τις ρίχνουμε στη χύτρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο λάδι, χυμό λεμονιού, λίγο νεράκι, ίσα με ένα φλιτζανάκι του καφέ και αν θέλουμε ρίγανη. Κλείνουμε τη χύτρα. Σε δέκα λεπτά μμμμμμμμμμμμμ.......
Σκεπαστες ανευ ενοχων!
2 πιτες για σουβλακι ολικης αλεσης
2 φετες τυρι κιτρινο λαιτ
φρεσκια ντοματα σε ροδελες
πιπερια λεπτοκομμενη
ριγανη
λιγη σαλτσα ντοματας τυπου πουμαρο
Απλωνουμε πανω στις πιτες τη σαλτσα ντοματας, το τυρι, απο πανω τη φρεσκια ντοματα, πιπερια κ τελος ριγανη.Διπλωνω στη μεση τις πιτουλες, σα μισοφεγγαρο, και τις ψηνω σε χρονο dt σε τοστιερα!
Και μια ιδεα για υγειινοτερα γεμιστα!! Αντι για ρυζι, πληγουρι, χωρις μουσκεμα η βρασιμο.Απορροφαει μονο του τα υγρα.
Καλέ πώς το ξέχασα?
Η διαιτολόγος τότε μου είχε πεί ότι αν ήθελα οπωσδήποτε να φάω κάτι γλυκό(αλλά μόνο 1 φορά στις 15 μέρες) και το έφτιαχνα και ήταν μιαμ....Ξεφλούδιζα μια μπανάνα(αλλά επειδή συνήθως είχα και παρέα το έκανα με 2-3 μπανάνες...),την έβαζα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο,από πάνω έβαζα 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι(προσοχή!χωρίς συντηρητικά!).Αν θυμαμαι καλά έπαιρνα μια του Μαρινόπουλου με κομματάκια πορτοκαλιού μέσα και ήταν άπαιχτη(λίγο πικρή βέβαια,αλλά σε συνδιασμό με την μπανάνα ήταν οκ!)Και πάνω από την μαρμελάδα πασπάλιζα με κανέλα.Τύλιγα την μπανάνα με το αλουμινόχαρτο,και την έψηνα στον φούρνο για 15-20 λεπτάκια μέχρι που μαλάκωνε αρκετά η μπανανούλα!
Μοσχομύριζε ολόκληρο το σπίτι και φυσικά δεν έμενε ποτέ ίχνος!!!
Δοκιμάστε την!
Δείτε και εδώ:
http://www.vita.gr/html/ent/627/ent.6627.asp
ti vraies syntages!
με ξελιγωσατε βραδυατικο!
θα τις κανω ΟΛΕΣ φυσικα τωρα που μαγειρευω,
να ρωτησω, γιατι η μπανανομαρμελαδα μονο 1 φορα στις 15?
εγω στα διαιτολογια μου ειχα κ μπανανα κ μαρμελαδα.
αυξανονται οι θερμιδες με το ψησιμο?
δεν ξερω ειμαι των θετικων επιστημων εγω :PQuote:
Originally posted by chrys
χιχι...
Μάλλον επειδή θεωρείται γλύκισμα!
συνταγες απο διαιτολογους
(ζουμπανεα κ σια)
μηλα στην κατσαρολα
υλικα για 8 μεριδες
8 σκληρα μηλα
2 κουταλακια κανελα
8 κουταλιες νερο
8 κουταλακια μαυρη ζαχαρη
4 κκαρυδια
1 κουταλια σουσαμι
καθαριζουμε τα μηλα, αφαιρουμε τα κουκουτσια.
τα στρωνουμ στην κατσαρολα,
για καθε μηλο ριχνουμε ενα κουταλακι μαυρη ζαχαρη
κ μια κουταλια νερο
κ τα βραζουμε για 30 λεπτα
σε χαμηλη θερμοκρασια με σκεπασμενο καπακι.
Μεχρι να ψηθουν καβουρντιζουμε το σουσαμι
κοβουμε 8 καρυδια στη μεση και τα γαρνιρουμε στο τελος προσθετοντας κανελα.
τωρα διαβαζω κ μια με ζελε κ γιαουρτι κ θυμηθηκα που καποια φιλη εεδω ειπε να βαζουμε γαλα στο ζελε.
δεν μπορω ναποφασισω να κανω τα μηλα ή το ζελε...
κανονιζω χωρις το διαιτολογο μου βεβαια :D
Kotopoylo me laxanika
αυτο θα το κανω με πρωτη ευκαιρια
κ πεινα!
υλικα για 1 ατομο
1 στηθος κοτοπουλο
περιπου 150 γρ.
1 μετριο κρεμμυδι
1 ντοματα ωριμη
1 μεγαλο καροτο
1 μεγαλη πιπερια
1 κ. λαδι
αλατοπιπερο
κοβουμε σε λεπτες ροδελες τα λαχανικα
σε μικρη κατσαρολα
η συνεχεια αλλη ωρα :D
Σούπερ οι συνταγές koralaki!To κοτόπουλο με λαχανικά που έχω δοκιμάσει γίνεται τέλειο!Εξτρα τιπ ταιριάζει πολύ ωραία και με δεντρολίβανο.
Ιιιιι μου κλέψαν τη συνταγή για τα μήλα..α και χωρίς ζάχαρη μια χαρά γίνονται και οι θερμίδες ελάχιστες!
Το ζελέ με το γιαούρτι λέω να το δοικμάσω αν και με το γάλα νοστιμότατο είναι!;D
ρωτησα αν μαφηνει να τα κανω με ζαχαρη κ δεν εχει προβλημαQuote:
Originally posted by xontrompizeli
Σούπερ οι συνταγές koralaki!To κοτόπουλο με λαχανικά που έχω δοκιμάσει γίνεται τέλειο!Εξτρα τιπ ταιριάζει πολύ ωραία και με δεντρολίβανο.
Ιιιιι μου κλέψαν τη συνταγή για τα μήλα..α και χωρίς ζάχαρη μια χαρά γίνονται και οι θερμίδες ελάχιστες!
Το ζελέ με το γιαούρτι λέω να το δοικμάσω αν και με το γάλα νοστιμότατο είναι!;D
οποτε εννοειται θα βαλω :D σιγα τη ζαχαρη, 1 κουταλια γλυκου ανα μηλο! (1 εχω να τρωω)
ασε ειμαι να σκασω, πηγα κ πηρα υλικα για να κανω ολα αυτα κ ...ξεχασα τα μηλα.
:D
αυτη τη βδομαδα θα κανω το κοτοπουλο, τα μηλα, τα φασολακια τα πλατυα,
εχω κανει ηδη το ψαρι με μουσταρδα εν αγνοια μου!
κ νομιζα οτι μονο εγω ηξερα την περιφημη μουσταρδοσως μου χαχαχχα
ειμαι κατευχαριστημενη που τα εχεις δοκιμασει κ λες ειν ωραια!
Τα υπολοιπα απτην αλλη βδομαδα κ αν υπαρχει χρονος :D
βρηκα συνταγη για ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ! τωρα που περισσεψαν απο το καλοκαιρι ειναι οτι πρεπει!
λοιπον υλικα: 2 κιλα κολοκυθια, 2 μεγαλα κρεμυδια ,2 σκελιδες σκορδο, λαδι αλατι , 2 κυβοι λαχανικων, νερο ισα να σκεπαστουν τα υλικα.
εκτελεση
κοβω τα κρεμμυδια στα 4 και τα κολοκυθια σε ροδελες και το σκορδο και βαζω ολα τα υλικα σε κατσαρολα.αφου βρασουυν καλα τα κολοκυθια αλεθουμε τη σουπα με το μουλτι χειρος (η λιγο λιγο μεσα στο μουλτι) για να γινει βελουτε. αφηνουμε αλλα 5 λεπτα ν βρασει.τελος μπορουμε να ριξουμε λιγη κρεμα γαλακτος λαιτ η εβαπορε στο πιατο μας κι σερβιρουμε με κρουτον(προεραιτικα και τα 2).επισης μπορουμε να βαλουμε σε ταπερ και στην καταψυξη για ενα γρηγορο ετοιμο γευμα! ειναι ελαφρια πολυ οπτε ειναι καλη για βραδινο και για μεσημερι αλλα με κατι ακομα... 8α την δοκιμασω σημερα!
λοιπον κοριτσια.. την εφτιαξα.. εριξα προς το τελος του βρασμου εβαπορε λαιτ(το ενα τριτο περιπου της κονσερβας και μετα το ελιωσα στο μουλτι..ηταν ΤΕΛΕΙΑ!!! ξετρελαθηκα σας λεω..ακομα και η μανα μου που σιχαινεται τις σουπες εφαγε και 2ο πιατο.. εβαλα οτι εμεινε σε ταπερ για να την ξανατιμησω γιατι τα κολοκυθια ειναι πανακριβα απο τωρα και στο εξης.. εννοειται οτι 8α ξαναφτιαξω..