Να πω τα σημερινά μέχρι τώρα???? Ε θα τα πω!
7 π.μ. μία φέτα ψωμί ολικής και δύο φέτες γαλοπούλα βραστή
10 π.μ. 1 γιαούρτι 2% με γεύση φρούτων και κουάκερ και 2 μανταρίνια!
1 μ.μ. στήθος κοτόπουλο ψητό με βραστά λαχανικά και μία φέτα ψωμί ολικής
Printable View
Να πω τα σημερινά μέχρι τώρα???? Ε θα τα πω!
7 π.μ. μία φέτα ψωμί ολικής και δύο φέτες γαλοπούλα βραστή
10 π.μ. 1 γιαούρτι 2% με γεύση φρούτων και κουάκερ και 2 μανταρίνια!
1 μ.μ. στήθος κοτόπουλο ψητό με βραστά λαχανικά και μία φέτα ψωμί ολικής
Nα σας ρωτησω ρε κοριτσακια γιατι ψιλομπερδευτηκα με τα οσπρια, δλδ αν φαω φακορυζο δεν εχω προβλημα?ή μαυροματικα με ρεγγα ή τονο?Quote:
Originally posted by Eli
Λόρα μου απ' όσο γνωρίζω για να είναι αφομοιώσιμη η πρωτεΐνη από τα όσπρια πρέπει να τα συνδυάσεις με μία αμυλούχα τροφή.
Για φετα δεν με νοιαζει να μην φαω.
Zouzouka μου ανυπόμονη!! :lol::lol::lol: το πρωινό σου φρούτο ξέχασες :P
lessing θα σου πρότεινα να κρατάς προσωπικό ημερολόγιο διατροφής, εμένα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ανεξάρτητα από το ότι το χρειάζεται και ο διαιτολόγος μου. Κρατάω πάνω από χρόνο ημερολόγιο και διαπιστώνω ότι διαβάζοντας αυτά που τρώω κάθε μέρα με βοηθάει να βελτιώνω την διατροφή μου με τον καιρό. Μπράβο που πας σε διαλέξεις Life coaching ακούγονται πολύ ενδιαφέρουσες, είχα διαβάσει και εγώ κάτι ανάλογο πρόσφατα και μου τράβηξε την προσοχή αλλά με τα οικονομικά μου στον πάτο, δεν έχω και πολύ χρόνο λόγω γυμναστηρίου και σεμιναρίων διατροφής, οπότε λέω ασε άλλη φορά...
Η ρέγγα και ο τόνος είναι πηγή πρωτεΐνης, αν φας ψάρι με όσπρια σίγουρα δε χρειάζεσαι και την φέτα είναι όντως περιττή. Όσο για τα όσπρια σε συνδυασμό με άμυλο βοηθούν στην απορρόφηση της πρωτεΐνης από τα όσπρια αλλά δεν ξέρω αν επαρκεί θέλω να ρωτήσω τον διατροφολόγο μου. Πάντως δεν βρίσκω τον λόγο να μην επαρκεί, στο κάτω κάτω τόσοι χορτοφάγοι που δεν τρώνε κρέας τις πρωτεΐνες τους τις παίρνουν από τέτοιες τροφές συν από καρπούς.Quote:
Originally posted by sourkouna
Nα σας ρωτησω ρε κοριτσακια γιατι ψιλομπερδευτηκα με τα οσπρια, δλδ αν φαω φακορυζο δεν εχω προβλημα?ή μαυροματικα με ρεγγα ή τονο?
Για φετα δεν με νοιαζει να μην φαω.
Ασε βρε Έλη, με την ψυχή στο στόμα έφυγα σήμερα απ'το σπίτι!!!Είχε και απεργίες και είχα ανχωθεί λίγο με τους χρόνους!
Α, κορίτσια αποφάσισα σιγά σιγά να το κόψω το τσιγάρο............
έχω φτάσει στα 4 τσιγάρα την ημέρα, νιώθω πως θα τα καταφέρω!!!! Πείτε μου κι εσείς ότι το 'χετε κόψει ή το παλεύετε να πάρω θάρρος!!!
Το κοψα πριν 6 χρονια περιπου μαχαιρι κιολας.Αν οντως θελεις να το κοψεις θα τα καταφερεις.Καλη επιτυχια!!Quote:
Originally posted by zouzouka
Πείτε μου κι εσείς ότι το 'χετε κόψει ή το παλεύετε να πάρω θάρρος!!!
Ευχαριστω πολυ Eli μου!!Quote:
Originally posted by Eli
[Η ρέγγα και ο τόνος είναι πηγή πρωτεΐνης, αν φας ψάρι με όσπρια σίγουρα δε χρειάζεσαι και την φέτα είναι όντως περιττή. Όσο για τα όσπρια σε συνδυασμό με άμυλο βοηθούν στην απορρόφηση της πρωτεΐνης από τα όσπρια αλλά δεν ξέρω αν επαρκεί θέλω να ρωτήσω τον διατροφολόγο μου. Πάντως δεν βρίσκω τον λόγο να μην επαρκεί, στο κάτω κάτω τόσοι χορτοφάγοι που δεν τρώνε κρέας τις πρωτεΐνες τους τις παίρνουν από τέτοιες τροφές συν από καρπούς.
Παρακαλώ sourkouna ;) όταν μάθω περισσότερα θα σου πω. Απ' όσο έχω διαβάσει πάντως τα όσπρια, όπως και οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά είναι πηγές πρωτεΐνης αλλά δεν παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα όπως τα κρέατα. Γι'αυτό και πρέπει σε μία χορτοφαγική δίαιτα να γίνονται σωστοί συνδυασμοί τροφών για να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα αμινοξέα από τον οργανισμό σε ένα γεύμα. Συνεπώς είναι θέμα συνδυασμών...
Ζουζουκα εγώ καπνίζω γύρω στα 10 τσιγάρα την ημέρα αλλά θέλω να το κόψω γιατί θέλουμε να κάνουμε και παιδάκι οπότε κάπνισμα και εγκυμοσύνη είναι απαγορευτικός συνδυασμός. Δεν τα έχω καταφέρει ακόμη αν και για να είμαι ειλικρινής δεν με έχω πιέσει και πολύ, φοβάμαι μην με ωθήσει και στο φαγητό ή στέρηση και αμφιταλαντεύομαι... Αν κάνεις μόνο τέσσερα είσαι σε καλό δρόμο. Δοκίμασε να το μειώσεις λίγο ακόμη μέχρι σημείο εξάλειψης εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω. Προσπαθώ να αποφεύγω κάποια τσιγάρα που δεν μου χρειάζονται και να καπνίζω μόνο όταν πραγματικά το έχω ανάγκη. Το πρωί π.χ. θα σηκωθώ, θα κάνω μερικές δουλειές, θα κάνω το πρωινό μου, τον καφέ μου και αφού φάω το πρωινό μου θα πιω τον καφέ μου με ένα τσιγάρο. Και μετά αρκετά αργότερα θα κάνω το δεύτερο. Προς το παρόν μέσα σε 4 ώρες έχω κάνει μόνο 2.
καλησπερα κοριτσια!
lessing να τα εκατοστησεις κι ευχομαι να εξαφανιστει καθε τι κακο ή δαιμονικο απο την ζωη σου! υγεια ευτυχια και ισορροπια!!!
zouzouka κι εγω ειμαι στην σκεψη της διακοπης καπνισματος , το εχω μειωσει αλλα ελαχιστα και τελευταια κανω προσπαθειες αντικαταστασης του με ηλεκτρονικο. παντως ελλη μην σε αγχωνει η διακοπη του στην εγκυμοσυνη ειναι το πιο ευκολο πραγμα! ο οργανισμος το αηδιαζει απο μονος του! εντατικη καπνιστρια εδω και πολλα χρονια και στις 2 εγκυμοσυνες μου οχι να καπνισω αλλα ουτε να με πλησιασει αλλος καπνιστης δεν αντεχα! επρεπεε πρωτα να πλυθουν και να αλλαξουν... τωρα γιατι το ξαναπιανα μετα? απλη ηλιθιοτητα... κυριως για να ελεγχω το βαρος μου...
τα της διατροφης μας τωρα. εχθες
11.30-> γαλα βρωμη gojiberries
14.30->μια τεραστια κοτοσαλατα με βραστο κοτοπουλο μαρουλι ντοματα αγγουρι κρεμμυδακι πιτα αραβικη ολικης σε κομματακια και βινεγκρετ με ελαιολαδο
17,00->3 δαμασκηνα 2κσ ωμους ξηρους καρπους
19.30->1 μηλο 1 ατομικο κεικ βρωμης
22.30->ομελετα με 1 αυγο 3ασπραδια γιαουρτι πρασο πιπεριες ανηθο ντοματα. ηταν υπεροχη αλλα εφαγα την μιση και αφησα την υπολοιπη για σημερα. ενω δεν ενιωθα σκασμενη απλα χορτατη! ειμαι πολυ υπερηφανη γι αυτο γιατι σχεδον ποτε δεν αφηνω φαγητο που μου αρεσει στο πιατο μου!!!
mariafc καλωσηρθες στην παρεα κι απο μενα!!! εδω ολοι μαζι θα βρουμε τις ισορροπιες μας! αρκει να δινουμε το παρον καθημερινα...
Μωρέ κι εγώ γι'αυτό δεν έχω πιεστεί τόσα χρόνια, γιατί έχω καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να κάνω αυτό που νιώθω κ να μη στερούμαι, τα 4 τσιγάρα της μέρας μου είναι αρκετά, είναι αυτα τα 4 που θέλω να κάνω, δε νιώθω να στερούμαι....αλλά πρόκειται να βάλω κάτι εμφυτεύματα και οι οδοντίατροι μου είπαν "κομμένο το κάπνισμα!"!!!
Αντε τώρα να καταλάβουν αυτοί περι στέρησης και ενοχών και .....και ....και ....και ...και! Αστο, σιχαμένη φάρα οι οδοντίατροι σου λέω!!! χαχαχχα (ελπίζω να μην είναι καμία οδοντίατρος εδω!!!)
Lessing μου γλυκιά χρόνια σου πολλά καλή μου!!! Εύχομαι να έχεις πάντα στη ζωή σου υγεία και μπόλικη αγάπη και κυρίως την δύναμη να πραγματοποιείς τα όνειρα σου! Να περάσεις υπέροχα σήμερα, φιλιά πολλά!!!:love::love:
lessing χρονια σου πολλά να σαι ευτυχισμένη. Υφεια, ευτυχία και ισορροπία ολα τα αλλα θα ρθουνε.
Σημερα ειναι ψιλοπεριττο να γραψω διατροφη γιατι ελειπα σε εκδρομή και πηγαν λιγο σύννεφο οι διαδες και τριαδες αλλά το σημαντικό για μενα και αυτο που κραταω ειναι οτι παρα τους ανελεητους πειρασμούς εφαγα πολύ νορμαλ αναλογικά με αυτα που σκεφτομουνα και ήθελα να φάω
Μεχρι τώρα λοιπόν
Πρωινό: Δεν εφαγα δεν προλαβα
Δεκατιανό: Αχλάδι,αμύγδαλα
Μεσημερι: Κοτοπουλο στα κάρβουνα, φετα, σαλάτα
Απόγευμα: 2 συκα, 2 καφέδες
Βραδυ: Δεν ξερω ακομα μαλλον σαλατουλα με τυράκι και φρεσκο χωριατικο ψωμάκι που ψωνισα απο το δρόμο γιατι αλλοι ψωνιζουν ρουχα, σουβενιρ και εγω φαγιά
Μπράβο Μαρία μου ελπίζω να μην καταπιέστηκες μόνο :)
Προσπάθησε να εκπαιδευτείς σε γρήγορες μικρές τριάδες για πρωινά ώστε να μην φεύγεις νυστική από το σπίτι, έστω ένα ποτήρι γάλα με μισή μπανάνα που θα πάρεις μαζί σου και ένα μπισκότο απλά για βάλεις κάτι στο στόμα σου. Είναι πολύ σημαντικό το πρωινό μας και είναι και το γεύμα που θέλει και την πιο πολύ εκπαίδευση. Είναι πολύ εύκολο να το παραλείψουμε αλλά είναι κρίμα γιατί ξεκινάμε με μείον την ημέρα μας.
Το κακό με την παράληψη του πρωινού είναι ότι αν δεν φάμε μόλις ξυπνήσουμε που ήδη έχουμε χαμηλά επίπεδα γκυκόζης στο αίμα μας , αφού έχουμε να φάμε πολλές ώρες, στην πορεία των 2-3 ωρών η γλυκόζη πέφτει ακόμη χαμηλότερα και μετά με το που θα φάμε κάνει απότομο τίναγμα προς τα πάνω. Επίσης είναι πιο πιθανό να κινηθούμε μετά προς πιο ανθυγιεινές τροφές λόγω έντονης υπογλυκαιμίας και αν φάμε π.χ. ένα κρουασάν ή κάτι πιτοειδές από έξω μετά η γλυκόζη ανεβαίνει απότομα και πολύ ψηλά και έτσι δυσκολευόμαστε να φέρουμε ισορροπία και να ελέγξουμε την όρεξή μας όλη την υπόλοιπη μέρα. ʼσε που αν η γλυκόζη κάνει μεγάλη άνοδο έχουμε και αποθήκευση λίπους :grind:.
Σκοπός με τα τρίωρα και τις τριάδες και δυάδες είναι να κρατάμε την γλυκόζη όσο γίνεται σταθερή εντός φυσιολογικών πλαισίων και να μην κάνει μεγάλα σκαμπανεβάσματα γιατί στην τελική αυτά είναι που οδηγούν στο και να παχαίνουμε. :grind: αλλά να οδηγούμαστε και σε υπερφαγικά.
Διάβασε το παρακάτω άρθρο είναι πολύ επεξηγηματικό και αναλυτικό για το πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε τα τρίωρα μας ;)
http://keadd.gr/wb/pages/arthra/i-si...n-gevmaton.php
Παρόλα αυτά σε καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο πάντα να διατηρούμε το πρόγραμμά μας ειδικά όταν λείπουμε όλη μέρα από το σπίτι. Θέλει εκπαίδευση, επιμονή και προγραμματισμό αλλά αυτά έρχονται με τον χρόνο και όσο πιο πολύ το προσπαθούμε τόσο πιο αυθόρμητα και εύκολα μας βγαίνει στην πορεία. Και εγώ έχω χάσει άπειρες φορές την μπάλα, κρατώντας όμως διατροφικό ημερολόγιο προσπαθώ να εντοπίζω τα λάθη μου και μετά την επόμενη φορά να είμαι πιο προγραμματισμένη και σε ετοιμότητα ;)
ΣΑς ευχαριστω ολες παρα πολυ για τις ευχες σας.Ναστε καλα!!
Πηγα στην παρουσιαση ηταν πολυ ενδιαφερουσα κ αποφασισα να κανω το σεμιναριο.Ειναι 4ημερο απο τις 9 το πρωι ως τις 11 το βραδυ οι 3 πρωτες μερες κ ενα απογευμα η τεταρτη χε χε.Την παραλλη Παρασκευη αρχιζει.Να δουμε πως θα ξυπνησω!!!
Ελι η ιδεα με το ημερολογιο πολυ καλη κ θα την τηρησω.:starhit:
Eli σε ευχαριστω παρα πολυ κοπελα μου για τις συμβουλές. Ειλικρινα χιλια ευχαριστω που μπαινεις στον κοπο. Εννοειται και εχεις 1000% δικιο σε αυτα που έγραψες. Παιδι μου τα ξερω αυτα, 200 φορες εχω διαβασει το βιβλιο του Ζουπανεα και εχω δει και στην πράξη τα παραπανω. Η παραλειψη πρωινου ισοδυναμει με θανατο αλλα ελα που χτες με προδωσε το μυαλό. Η δουλεια μου ειναι τετοια που επρεπε να μουν αναμεσα σε κόσμο και πολλα πολλα κεράσματα στα οποια δυστυχως δε χωραει ουτε καν ευγενική άρνηση οχι γιατι δε μπορω εγω να κουμανταρω τον ευατο μου αλλά γιατι δε γινεται αλλιως. Χτες με ταισαν μια πηρουνια κρεας γιαχνί. και παρε το μεζεδάκι μαρία, φατο και φατο και να σου μποστραρει το πιρουνι μεσα στο στομα. Επειδη εγω λοιπον το χα δει το ονειρο λεω Μαρια κόψε οτι μπορεις τουλαχιστον να σαι θερμιδικά οκ και οχι τοσο θερμιδικα οσο εγκεφαλικά.Quote:
Το κακό με την παράληψη του πρωινού είναι ότι αν δεν φάμε μόλις ξυπνήσουμε που ήδη έχουμε χαμηλά επίπεδα γκυκόζης στο αίμα μας , αφού έχουμε να φάμε πολλές ώρες, στην πορεία των 2-3 ωρών η γλυκόζη πέφτει ακόμη χαμηλότερα και μετά με το που θα φάμε κάνει απότομο τίναγμα προς τα πάνω. Επίσης είναι πιο πιθανό να κινηθούμε μετά προς πιο ανθυγιεινές τροφές λόγω έντονης υπογλυκαιμίας και αν φάμε π.χ. ένα κρουασάν ή κάτι πιτοειδές από έξω μετά η γλυκόζη ανεβαίνει απότομα και πολύ ψηλά και έτσι δυσκολευόμαστε να φέρουμε ισορροπία και να ελέγξουμε την όρεξή μας όλη την υπόλοιπη μέρα. ʼσε που αν η γλυκόζη κάνει μεγάλη άνοδο έχουμε και αποθήκευση λίπους
Τι να λεμε ρε τωρα. Ωρες ωρες το μυαλό παθαινει κοκομπλόκο αλλα μην τα θελω και ολα δικά μου. Πριν μερικους μηνες θα τρωγα οτι εβρισκα στην ταβερνα και μετα θα περνουσα 23 ωρες να κλαιγομαι. Χτες εφαγα λαθος μεν αλλα γύρισα αλώβητη δε. Ενα βήμα τη φορά.
Eli μου επειδη μου αρεσει παρα πολύ ηδιατροφη σου και βλέπω ποσο ποικιλία εχεις θα θελα αν δε σου κανει κοπο να μου προτεινεις μερικά βραδυνά. Θελω στα βραδινά να βαλω πιο μεγαλη ποικιλία. Δεν ειμαι απο αυτες που θα κατσω να φαω ψαρακι, κρεατακι ή το φαγητο του μεσημεριου. Προτιμω κατι πιο λαιτ αλλά και συναμα πιο ευφανταστο και γκουρμεδιαρικο.
Lessing καλή συνεχεια. Αγαλι αγαλι γινεται η αγουριδα μελι.