Quote:
Originally posted by Eli
Lessing μου μεγάλη κουβέντα άνοιξες με αυτή την ερώτηση .... παλιότερα είχα χάσει 25 κιλά σε 6-8 μήνες περίπου 2 φορές μάλιστα και δεν κατάφερα ποτέ να τα κρατήσω :(. Δεν έχω χάσει ακόμη τα περιττά μου κιλά είμαι 96 και θέλω να φτάσω στα 70. Τώρα όμως δεν είμαι σε φάση απώλειας αλλά σταθεροποίησης. Από πέρυσι έχω χάσει 7 κιλά συν 2 που είχα χάσει λίγο πριν αλλά τα χάνω πολύ αργά και χωρίς να κάνω καν δίαιτα απλά προσέχω την διατροφή μου. Είχα ταλαιπωρήσει τον εαυτό μου τόσο πολύ που δεν έπρεπε πλέον να θέτω στόχους για κιλά αλλά για αλλαγή ζωής γιατί λόγω της αδηφαγικής διαταραχής δεν μπορούσα να κρατήσω κανένα πρόγραμμα διατροφής πλέον. Έτσι κάθε φορά απογοητευόμουν το έριχνα στο φαγητό παράλληλα είχα ροπή προς λιπαρές τροφές και γλυκά λόγω και της βιοχημικής ανισορροπίας που είχα δημιουργήσει στον οργανισμό μου λόγω της άστατης και κακής διατροφής και δεν σταματούσα να βάζω κιλά!! Από πέρυσι τρώω ανελλιπώς 5 γεύματα την ημέρα τα οποία όλα έχουν σίγουρα ένα φρούτο ή ένα λαχανικό, κάνω δυάδες και τριάδες, παίρνω κάποια συμπληρώματα (πολυβιταμίνες, προβιοτικά κατά καιρούς, τώρα ξεκίνησα και Ω λιπαρά) και προσπαθώ να τρώω σα φυσιολογικός άνθρωπος και να αποβάλλω μία και καλή την χαοτική κατάσταση μέσα στην οποία ζούσα. Ομολογώ ότι μετά από ένα χρόνο λοιπόν εκτός του ότι έχω χάσει και μερικά κιλάκια, νιώθω τόσο καλύτερα με τον εαυτό μου που πλέον είμαι σίγουρη ότι θα τα χάσω τα κιλά μου απλά παααρα πολύ αργά. Μπορεί να μου πάρει και 2 χρόνια αλλά δεν με νοιάζει, ή μπορεί να φάω φλασιά και να τα χάσω όλα μέσα στο 2012, εξαρτάται από τον οργανισμό μου και την ψυχολογία μου και πόσα μπορώ να αντέξω. Δεν έχω σκοπό να με πιέσω γιατί ήδη νιώθω υπέροχα με τον εαυτό μου λόγω άλλων αλλαγών.
Οι άλλες αλλαγές που έχω νιώσει και θεωρώ μεγάλη επιτυχία είναι οι εξής:
1. Έχει βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου μου πάρα πολύ και ξυπνάω το πρωί πολύ πιο ξεκούραστη και με καλή διάθεση.
2. Το σώμα μου πονάει πολύ λιγότερο και σπάνια, γόνατα & μέση, λόγω του ότι πλέον ασκούμαι και τρώω καλύτερα.
3. Δεν έχω πλέον πρόβλημα με κολίτιδες εντέρου που για μένα ήταν ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, έχουν πλέον εδώ και πολλούς μήνες εξαφανιστεί οι πόνοι! Επίσης πλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα με δυσκοιλιότητα, η τουαλέτα μου έχει γίνει σχεδόν ρολόι!
4. Έχω αποκτήσει περισσότερη ενέργεια και διάθεση για να κάνω πράγματα και δεν είμαι καταθλιπτική. Επίσης έχει βελτιωθεί η εικόνα σώματός μου και νιώθω πολύ καλύτερα με τον εαυτό μου γιατί μέσα από την άσκηση μπορεί αριθμητικά να έχω χάσει λίγα κιλά αλλά είναι όλα λίπος και το σώμα μου έχει σχηματιστεί καλύτερα και έχω πιο πολλές επιλογές σε ρούχα :)
5. Επίσης η όψη του δέρματος μου έχει βελτιωθεί αισθητά και νιώθω πιο όμορφη, και μου το λένε και πολλοι φίλοι μου και γνωστοί ότι είμαι πιο όμορφη :), επίσης μου λένε ότι έχω αδυνατίσει αρκετά :puzzled:
6. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η κατακόρυφη βελτίωση της διάθεσής μου. Είμαι κυριολεκτικά άλλος άνθρωπος!!! Λειτουργώ καλύτερα, με περισσότερη υπομονή, είμαι πιο ευδιάθετη και αισιόδοξη και ακόμη και το μυαλό μου λειτουργεί καλύτερα!!
7. και επίσης ένα σημαντικό... ακόμη και αν φάω πλέον τον άμπακο για κανά 2 - 3 μέρες δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω ούτε μισό κιλο!!!! Μπορώ πλέον να απολαμβάνω όοοοολα τα φαγητά και τα γλυκά του κόσμου χωρίς να τρέμω ότι θα παχύνω :bigsmile::bigsmile:. Παράλληλα όμως πλέον λειτουργώ πολύ πιο ψύχραιμα με το φαγητό, δεν ζηλεύω τα πάντα γύρω μου και δεν νιώθω την ανάγκη να εξαφανίσω ότι υπάρχει μπροστά μου. Μπορώ να ζω μεσα σε ένα σπίτι γεμάτο σοκολάτα και να μην νιώθω την ανάγκη να την φάω σα να μην υπάρχει αύριο. Το αποφεύγω βέβαια γιατί έχω και εγώ τις αδύναμες στιγμές μου ακόμη και τώρα απλά πλέον συνήθως θα φάω πολύ μικρότερη ποσότητα για να νιώσω κορεσμό (εκτός και αν με πιάσει συναισθηματικό υπερφαγικό επεισόδιο). Επίσης τα υπερφαγικά μου επεισόδια με πατατάκια και σοκολάτες έχουν ελαττωθεί στο σημείο εξάληψης!!! Το τελευταίο το έκανα τον Σεπτέμβριο όταν είχα απολυθεί από την δουελειά μου.
Πείτε μου τώρα αν μπορούσατε να βιώσετε όλα αυτά δεν θα ήσασταν πιο ψύχραιμες για την απώλεια του βάρους σας; Εγώ πάντως είμαι και πλέον δεν με νοιάζει και ας χάνω 1 κιλό τον μήνα θα είμαι τρισευτυχισμένη! Πριν λίγο καιρό ξεκίνησα και γυμναστήριο και προσπαθώ να ελέγξω καλύτερα και την διατροφή μου. Είμαι σίγουρη ότι όταν θα το καταφέρω αυτό θα αρχίσω να χάνω με γρηγορότερους ρυθμούς και το θέλω πολύ αλλά πλέον δεν αγχώνομαι ;).
Ελπίζω να μην σας ζάλισα αλλά επιτέλους πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι τα κιλα δεν είναι το πρόβλημα είναι το ΣΥΜΠΤΩΜΑ μίας βαθύτερης διαταραχής. Αν δεν αντιμετωπίσουμε την διαταραχή μας δεν θα είμαστε ποτέ ευτυχισμένοι σε όσα κιλά και να είμαστε. Μου πήρε χρόνια να το καταλάβω αλλά τώρα πλέον το έχω πιάσει το νόημα :bigsmile:
Eli μου με καλυψες πληρως!