Quote:
Originally posted by sweetOctober
bouliana αμα θες να σου γραψω τη διατροφη που ειχα στο διαβητη κυησης, ηταν 1800 θερμιδες νομιζω. Εγω ετρωγα παραπανω γιατι δεν επρεπε να αδυνατισω απο ενα σημειο και μετα αλλο.
Ειχε μεσα τα απλα τα καθημερινα, δεν επηρεαζε τοσο το ζαχαρο αν ηταν κατι ολικης άλεσης ή μη, αλλα οι συνδιασμοι τροφων. Επρεπε να τρωω σε καθε γευμα και απο τις 3 ομαδες τροφων και παντα μα παντα σαλατα (ριχνει το ζαχαρο).
Μαλιστα ειχα και εξτρα ψωμι (ισως για το μωρο). Το ζαχαρο μου ηταν τελειο (αλλα μου εβγαινε η πιστη να το διατηρω ετσι με διατροφη, σκεψου εγγυος με λιγουρες κι επισκεψεις με γλυκα...)
παραδειγμα πρωινο πχ τοστ, ενδιάμεσο φρούτο, μεσημέρι κρεας με ρυζι ή πατατα ή μακαρονι ΚΑΙ ψωμι (φοβερο ετσι? Και δεν ετρωγα ποτε μου ψωμι με αυτα και πιεζομουν ή ετρωγα παραπανω απο το ρυζι ή την πατατα για να ισοφαρισω)
απογευμα 1 φρουτο κι αργοτερα κι αλλο φρουτο αν ηθελα, αλλα ποτε μαζι 2 φρουτα
βραδυ το ιδιο με το μεσημερι αλλα σε μιση ποσοτητα το κρεας (αυτο θυμάμαι μόνο γιατί συνήθως αυτό επέλεγα)
και προ υπνου κριτσινι με γιαουρτι ή φρυγανιες και σου ελεγε να μη μενεις νηστικη περισσοτερο απο χ ωρες! (δε θυμαμαι ποσες)
Ειχε πολλες επιλογες κι αντικαταστασεις. Απαγορευονταν τα γλυκα, καθετι με ζαχαρη, εστω και καραμελα. Απαγορευοταν το πρωινο απο ενα σημειο και μετα ειχα μονο γαλα (αυτο συμβαινει στην κυηση, ανεβαινει το πρωινο ζαχαρο και δεν κανει για το παιδι)
και μετα απο ενα βαρυ γευμα πχ μεσημεριανο σου ελεγε να κανεις ενα περιπατο για 30'.
Λοιπον θα ψαξω να το βρω, να δω τι αλλα ειχε, μπας και κανω αυτο, ακομα τα θυμαμαι.........μιλαμε για φαι οχι αστεια! Αλλα απο γλυκα, ξεχνα το. Επισης δε σε αφηνει να μπεις σε κετωση με την καμμια οποτε τρως οσους υδατανθρακες πρεπει αλλα απο τροφες τυπου σαλατα και φρουτα.
Πω μπριζωθηκα τωρα μονη μου, παω να το βρω. Λες ρε γμτ να κανω αυτη τη διαιτα.........απο ολα ειχε, και λαδερα κτλ. Επισης να ξερεις οτι απαξ και κοψεις τα γλυκα δε τα ζητας μετα καθολου. Ειναι μια να εχεις καλο λογο να τα κοψεις, και να μητα ξαναρχισεις ΠΟΤΕ.
Εγω μόλις γέννησα.................................... .....................τα πλακωνα.