Quote:
Originally posted by Lef
χμ Αριστειδη, βλεποντας απο τον εαυτο μου, τις περισσοτερες φορες που επιμενω να βοηθησω καποιον ή καποια ειναι γιατι ,μετα απο σκεψη, το βρισκω πιο ευκολο να κανω κατι για καποιον αλλον, να ενδιαφερθω υπερ-βολικα, να του φωναξω, να επιμενω, παρα να κανω κατι για μενα. Πχ προσφατο, φωναζω στους φιλους μου να διαβαζουν ενω εγω ο ιδιος δε διαβαζω, εκνευριζοντε κιολλας κ εχουν δικιο. Σκεφτομαι οτι ειναι σημαδι οτι εχω παρατησει λιγο τον εαυτο μου οποτε το κανω αυτο, μπορει οχι παντα .
Νομιζω οτι αμα εσυ δεν εισαι καλα δε μπορεις να βοηθησεις καποιον αλλον οσο κ αν θελεις, οποτε σιγουρα αμα δυναμωνεις εσυ θα βοηθας κ τους γυρω σου εμμεσα αλλα και αμεσα.
Επισης τι φιλια/αγαπη ειναι αμα πεις την αποψη σου στο φιλο σου να φοβασαι μη φυγει? Μη φοβασαι , αμα φυγει μπορει να χωρισετε αλλα θα εισαι στην πραγματικοτητα, ενω αν μεινει τοτε θα ειναι μια τεχνητη σχεση, δε θες να τις ξεκαθαρισεις τις σχεσεις σου ?:)
κ oσοι ειναι ενηλικες ειναι και ευθυνη τους να ζητησουν βοηθεια ξερεις..
Επισης οσοι μας αγαπανε χαιρονται να μας βλεπουν να καλυτερευουμε, οποτε σκεψου κ αυτη τη διοδo ..
Παρε σκεψεις ναχεις :-P
καλημέρα. τώρα πια δεν υπάρχει ο φόβος της απόρριψης και της μοναξιάς. ανάρρωση απο το αλκοόλ για μένα αλλά και για σένα φαντάζομαι σημαίνει απαλλαγή από οτιδήποτε θα σκοτεινιάζει τη ζωή και το πνεύμα. απαλλαγή από κάθε είδους υποκατάστατα, μιας και το αλκοόλ ήταν κι αυτό ένα υποκατάστατο. το ν\' αντικαταστήσεις λοιπόν ένα υποκατάστατο με ένα άλλο είναι στη καλύτερη περίπτωση δειλία και στη χειρότερη ανωριμότητα. και το σπουδαιότερο: δεν θεωρώ πια καμία κατάσταση και κανέναν άνθρωπο ως δεδομένους. ακόμα και χθες, στην ομάδα, κατάλαβα ότι αυτό το σκεπτικό μπορεί να με σώσει από περιπέτειες. εξηγούμαι: κάποιος άνθρωπος που είναι νέος στο πρόγραμμα παίρνει κάποια βοήθεια από μένα, έτσι λέει. όμως, τον άκουσα να επαινεί κάποια άλλα μέλη που δεν μου μιλάνε καθόλου -βλέπεις είμαι ο αιρετικός της ομάδας, δεν έχω υποκατάστατα ούτε το θεό ούτε το δωμάτιο-. δεν με ένοιαξε καθόλου, δεν το έκανα θέμα όπως παληότερα, πήγαμε για καφέ και ήταν και εκείνα τα μέλη εκεί, αλλά εγώ μιλούσα μόνο στο ένα μέλος κι εκείνος σε μένα. μια δυό φορές μίλησε με τους άλλους. δεν με ένοιαξε. δεν χαλάω τη ζαχαρένια μου τώρα πια για ψύλλου πήδημα. ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, όπως το θέλει αρκεί να αναλαμβάνει και τις ευθύνες και σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην επιλογή του, να έχει τη γενναιότητα να ρίξει το φταίξιμο μόνο στον εαυτό του. αλλάζω σημαίνει ωριμάζω, σημαίνει κοιτάζω μπροστά, σημαίνει ότι δεν χαλαλίζω ότι πολυτιμότερο έχω -το χρόνο- για τα μικρά κι ασήμαντα της ζωής. ξεκινώ για τη δουλειά μου με χαμόγελο. σας μίλησα, σας ένιωσα, πιστεύω ότι με νιώσατε έστω και λίγο, η μέρα αρχίζει όμορφα!!!!!