Originally posted by krino
αν ειχες υποψη σου, γιατι φορουμ μιλαμε,
θα ειχες καταλαβει οτι σε ενα τετοιο φορουμ δεν χωρανε οι διαγραφες.
Αποψη μου εστω και αν ειναι για πεταμα.
Μέχρι προχτές ήμουν κι εγώ κάθετη στο θέμα οποιασδήποτε διαγραφής σε αυτό το φόρουμ, γιατί έτσι μέχρι τώρα είναι η φιλοσοφία του και βασίζεται στην ελευθερία και στην υπέυθυνη χρήση της από τον καθένα μας.
Βλέπω όμως το μπάχαλο που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και μετά από τόσες αντιδράσεις για καταδίκαση κάποιων άσχημων συμπεριφορών, αντιδράσεις από μέλη αλλά και της διαχείρισης (που βέβαια δεν ήταν πιο δυναμικές αλλά μπορώ να πω ότι το σκεπτικό της διαχείρισης ήταν να μην είναι τόσο δυναμικές για αρχή, φαντάζομαι μπας και υπάρξει συνέτιση, κάτι που δυστυχώς δεν επετεύχθει οπότε όλοι συμφωνούμε ότι αυτό τώρα πρέπει να αλλάξει).
Και ναι, είμαι υπέρ του προσωρινού αποκλεισμού μελών που δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε στο ελάχιστο τη συμπεριφορά τους μετά από τις δικές μας αντιδράσεις και ειδικά μετά από τις συγκεκριμένες και ξεκάθαρες παρεμβάσεις της διαχείρισης.
Στο έσχατο δηλαδή σημείο είμαι υπέρ Κρίνο.
Και αν πάλι και ο προσωρινός αποκλεισμός δεν λειτουργήσει, ο οριστικός δυστυχώς είναι αναγκαίος.
Άλλωστε κι εσύ από ότι δήλωσες σε παλαιότερη διαγραφή δεν τάχθηκες κατά.
Quote:
Originally posted by weird
Στο παρελθόν, έχει διαγραφεί κι άλλο μέλος και μάλιστα θυμάμαι τις έντονες δηλώσεις του Νίκου « το δικό μου σπίτι, έχει κανόνες».
Quote:
Originally posted by krino
σωστα και δεν εκει δεν διαφωνησα.
Εκει υπηρχε τακτικη ολικης διαλυσης του φορουμ.
Μαλιστα πιστευω οτι δεν θα υπηρχε ουτε ΕΝΑΣ που να διαφωνουσε με αυτη την κινηση.
Κάτσε, ο Νίκος κι εγώ μιλήσαμε για ψηφοφορία κάποιων πιο ειδικών κανόνων χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να επιβάλει κάποια επιπλέον μέτρα, απλά θέλει και τη δική μας δέσμευση ώστε αυτά να είναι αποδεκτά. Ξέρεις, αν κάτι το \"υπογράφεις\", αυτό σημαίνει ότι αισθάνεσαι και πιο δεσμευμένος να το τηρήσεις και όχι να σφυρίζεις αδιάφορα περιμένοντας το σκούντημα της διαχείρισης.
Βέβαια, ακόμα κι αν το \"υπογράψεις\", πάλι μπορεί να συμβεί αυτό και τότε, ναι φυσικά και θα πρέπει να επέμβει η διαχείριση.
μισο λεπτο γιατι παμε να τρελλαθουμε ομαδικως..... (αν δεν ειμαστε βεβαια ε?)
προκειται να υπογραψω εκ νεου και εκ των υστερων καποιο νεο μανιφεστο?
και αν ναι, ποιο ειναι αυτο?
Δεν υπεγραψα / συνμφωνησα ηδη σε καποιο οταν εγινα μελος?
το ιδιο και εσυ και ολος ο κοσμος?
Δεν κατάλαβα, γιατί τρελαίνεσαι;
Η πρόταση που αναφέρω ήταν ξεκάθαρη, καθώς και η αιτιολόγησή της. Δεν θα την ξαναγράψω εδώ, είναι ήδη διατυπωμένη σε προηγούμενες σελίδες (σελίδα 8).
Αν θέλεις, την ξαναδιαβάζεις.
Αν όχι, διατυπώνεις τη διαφωνία σου Κρίνο, χωρίς να χρειάζεται να χρειάζεται να ...βροντοφωνάζεις!:)
Αυτο το ηδη υπαρχον,
εχει τηρηθει δηλαδη και κριθηκε ανεπαρκες αρα παμε σε καινουριο?
Γιατι αν λες αυτο, εγω τις μονες κινησεις τροποποιησεις μυνηματων που εχω δει, ειναι σε greekglish (αν εχει γινει και αυτο) και σε υβριστικα μυνηματα η και σε προσωπικα δεδομενα.
Αυτό είναι αλήθεια.
Απλά πιστεύω ότι αν εγώ πχ δεσμευτώ ψηφίζοντας με φανερή ψήφο υπέρ ενός μέτρου, τότε θα αισθάνομαι πιο δεσμευμένη απέναντι σε αυτό που ψήφισα και δε μου επιβλήθηκε απλά. Καταλαβαίνεις τη διαφορά;
Με αυτό δε θέλω να πω ότι η διαχείριση πρέπει να συνεχίσει τις τόσο διακριτικές παρεμβάσεις, αλλά κάτι επιπρόσθετο που θα βάλει ένα λίθο ακόμα στο να διατηρηθεί αυτό το φόρουμ, με εννοείς; Και αυτό το προτείνω δεδομένης της φιλοσοφίας αυτού του συγκεκριμένου φόρουμ, αν εννοούμε και οι δύο με τον ίδιο τρόπο αυτή τη ρημάδα τη φιλοσοφία.
Αντιθετα σε μυνηματα μειωτικου και απαξιωτικου χαρακτηρα δεν εχω δει καμια κινηση εστω και παραινεσης....
Σωστό.
Επισης εχω δει χρηστες να νομιζουν οτι ειναι οι καρδιναλιοι του παπα, κραδαινοντας την δαμοκλεια σπαθα εναντιον μελων εκφοβίζοντας τους με διαγραφες.
Ποιοι νομιζαν οτι ειναι, και πιστεψαν οτι μπορουν να εχουν τετοιες δημοσιες απαιτησεις?
Θα συμφωνήσω εν μέρει.
Δεν μπορούμε να διαγράψουμε κανέναν, δεν είμαστε οι τέλειοι κριτές.
Αλλά, αν μια κατάσταση φτάσει σε απροχώρητο σημείο, όπως εκείνη στην οποία κι εσύ λες πως κάποτε το φόρουμ πήγαινε προς διάλυση, και όταν 2-3 μέλη συνεχίζουν παρά τις παρεμβάσεις της διαχείρισης να συνεχίζουν το ίδιο βιολί χωρίς ίχνος αλλαγής, τότε ναι.
To να πω σε κάποιον σκέψου ότι μπορεί και να διαγραφείς γιατί κάτι σε βλάπτει ή γιατί δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μέσο σωστά και δημιουργείς σοβαρό πρόβλημα σκόπιμα ή μη, είναι διαφορετικό από το να στήνω κάποιον σε εκτέλεση και να λέω αυτός θέλω να διαγραφεί.
Καταλαβαίνεις πάλι τη διαφορά;
Αν και το ξαναλέω, προτιμώ τη λύση του προσωρινού αποκλεισμού παρά του ολικού.
Πως και δεν ειχαν τον στοιχειωδη σεβασμο να μην κανουν τετοιες δηλωσεις οταν ο ιδιος ο αντμιν δεν εχει προβει σε κατι αντιστοιχο?
Παλι χαλίφηδες στην θεση του χαλιφη δηλαδη?
Ίσως γιατί η διαχείριση τότε δεν παρέμβει περισσότερο δυναμικά στη συνέτιση και της μίας και της άλλης πλευράς.
Ίσως να είχε και τους λόγους της πάλι υποψιάζομαι εγώ, γιατί και η ίδια η διαχείριση καταλάβαίνω πως δεν είναι ένας μπαμπούλας της τακτικής πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι, είναι ευαισθητοποιημένη και θέλει να ειναι σίγουρη για την παρέμβαση που θα ασκήσει, λόγω πάλι της φιλοσοφιας της κοινότητας.
Αλλά εύχομαι ο χρόνος για την απόκτηση αυτής της σιγουριάς να είναι από εδώ και εμπρός πιο σύντομος.
Πολυ κακος ομως απο την αλλη,
ο αντμιν δεν τους εκοψε τον βηχα και τους \"νομιμοποιησε\" με την σιωπη του, βαζωντας τους σε λαθος σκεψεις οτι ο καθενας επειδη υπαρχει μια ανοχη μπορει να λεει οτι του κατεβει στο κεφαλι......
Το θέμα είναι ότι κάθε πλευρά έχει κάνει τα δικά της σφάλματα και η διαχείριση έπρεπε να τα επισημάνει και στους μεν και στους δε. Έτσι οποιαδήποτε παρέμβαση θα ήταν δικαιότερη.
Τώρα, αν εννοείς για το θέμα της ψηφοφορίας για τον αποκλεισμό μελών, έχεις δίκιο, δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι θεμιτό τελικά και εφαρμόσιμο. Οπότε ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί θα μας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και άλλωστε εμείς δεν είμαστε οι τέλειοι που μπορούμε να κρίνουμε και να ψηφίζουμε τον αποκλεισμό των άλλων.
σωστο.
Έχεις δίκιο.
παντα εχω δικαιο,
αυτο να το θυμασαι για μελλοντικη χρηση, οχι για το σημερα.
Τώρα μη με κάνεις ούτε να σε επαινέσω, αλλά ούτε να σε αρχισω πάλι με την ιδεοληψία του αλάθητου του πάπα, φιλικά:)
Όσον αφορά το θέμα της τιμωρίας που λέγαμε και ο αποκλεισμός μελών από το διαχειριστή με τον οποίο συμφωνείς Κρίνο, τιμωρία είναι. Οπότε, σύμφωνα με τη δική μου λογική, συμφωνείς ότι και η τιμωρία έχει την αξία της, σε συγκεκριμένες στιγμές, με συγκεκριμένο τρόπο.
αυτο λεγεται στρεψοδικια στα νομικα η κανω λαθος?
ΠΟΤΕ δεν εχω συμφωνησει σε αποκλεισμους μελων και δεν θα συμφωνησω οσο και να χοροπηδατε ολοι σας.
Αποκλεισμους μελων θα κανετε αφου περασετε απο πανω μου τελεια παυλα
Μη λες ποτέ ποτέ...Τα λόγια σου αντέγραψα μόλις παραπάνω που μιλάς για εκείνη την περίπτωση που τελικά μέλος διαγράφτηκε και συμφωνώ. Δεν έχω διάθεση για στρεψοδικίες αλλά εσύ τα έγραψες και μάλιστα σε άλλο σημείο μίλησες και για συμπεριφορές που θα κριθούν συνολικά από την κοινότητα, αν θυμάσαι.
Αν άλλαξες γνώμη, δεκτό (αλλά ξέχασα αυτό δεν το κάνεις ποτέ, οπότε εδώ με μπερδεύεις).
Συμφωνώ και επαυξάνω, αφού κάποια μέλη δεν μπορούν να συμμαζέψουν τους εαυτούς τους. Τελικά χρειαζόμαστε τους αστυνόμους, λυπηρό μεν, αναγκαίο δε, εκεί που φτάσαμε. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι μας θα αλωνίζουμε πλέον και θα περιμένουμε τα πάντα από τον αστυνόμο, σαν να βρισκόμαστε σε αναμορφωτήριο, ας βάλει ο καθένας παράλληλα με την πιο προσεγμένη διαχείριση, ένα όριο στο πως μιλάει εδώ μέσα.
δεν χρειαζομαστε καθολου αστυνομους,
Χρειαζομαστε ενα ταρακουνημα για να μην μπερδευετε ο αλλος καταλαβαινωντας οτι εχει πιασει τον παπα απο αλλου.
Θα προσγειωνετε στην γη και οταν θα πατησει οπως πρεπει θα συνεχιζει.
Για μένα, που μέχρι τώρα η φιλοσοφία της διαχείρισης ήταν να είναι όσο πιο διακριτική γινόταν και αυτό μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν πραγματικά και αποτελεσματικό αλλά και θεραπευτικό για τον καθένα μας, η αλλαγή αυτή ναι,θα θυμίζει αστυνόμευση κατά κάποιο τρόπο. Αλλά τελικά, εκεί που φτάσαμε, χρειάζεται.
Κατά τα άλλα συμφωνώ, με την προϋπόθεση ξαναλέω της προσωπικής μας δέσμευσης σε κάποιους πιο συγκεκριμένους κανόνες.
Κι εδώ με βρίσκεις σύμφωνη.
εμμμ τα λεμε - τα λεμε,
δουλεια δεν κανουμε.....
λαδικο μπολικο και τηγανίτα μηδεν....