Originally posted by weird
Quote:
Originally posted by Adzik
αυτο νιωθω... ειμαι.. συναιχωσ ετοιμη για φωνεσ...
ειναι μια φρικτη κατασταση.. ο θυμοσ ερχετε ξαφνικα και χτυπαει..οτι βρει..
και μαζι του..και ο φοβοσ..μην παψει εκεινοσ να με αγαπαει...
..ο φοβοσ ...μην τυχων μετα την ψυχοθεραπεια..αυτοσ ο απαισιοσ οξυθημοσ ανθρωποσ που ειμαι τον τελευταιο καιρο..αποδηχθει πωσ ειναι κομματι του αληθινου χαρακτηρα μου..... και μεινει..παντοτινα...
και δεν τον θελω αυτον τον ανθρωπο..μου ειναι ξενοσ..
και κλαιω παλι...γιατι ...δεν μπορω να το ελεγξω...δεν ξερω τι να κανω..
δεν μπορω να ελεγξω τισ φωνεσ μου...
...την επιθετικοτητα...
θεε μου ..τι ηλιθια ιδεα να υπαρχει η επιθετικοτητα...ειναι κατι τοσο βρομικο...σαν να ριχνεισ μπουνιεσ με το συναισθημα... και το θυμα? ο αντρασ τησ ζωησ μου.. και υστερα εγω...
δεν αντεχω τον θυμο και χτυπαω το κεφαλι μου..με τα χερια..
προσπαθω να παρω αναπνοεσ..παλια βοηθουσε...τωρα τιποτα...
προσπαθω να φωναζω μεσα μου..\"ΗΡΕΕΕΜΙΣΕΕΕΕΕ\"...και δεν ηρεμω...
κανω κακο στον μονο ανθρωπο που αγαπω οσο τιποτα αλλο... και δεν το ελεγχω...οταν το προσπαθω...κλαιω.....ξανα..
To αρθρο που έβαλες είναι εξαιρετικό.
Εγώ θέμα με τον θυμό είχα μια ζωή, αλλά μόνο τελευταία έχω αρχίσει να το βλέπω και να μπορώ να αναλάβω πλέον την ευθύνη αυτού, παλιότερα όλα γίνονταν ανεπίγνωστα..
Όλα όσα γράφονται στο άρθρο μου φαίνονται πολύ γνώριμα.
Η έλλειψη ψυχραιμίας, η παρορμητικότητα, η έκφραση του θυμού ( φωνές, ουρλιαχτά, λόγια σκληρά, αλήθειες σκληρά ειπωμένες... )
με όποιον τρόπο μπορώ για να γλυτώσω, να το βγάλω απο μέσα μου, είναι για μένα κάτι πολύ συνηθισμένο.
Προσπάθησα να μην είμαι έτσι, αλλά αυτή είμαι.
Καταλαβαίνω πόσο άσχημα αισθάνεσαι, και τις ενοχές που ακολουθούν μετά, ειδικά αν έχεις πληγώσει κάποιους που αγαπάς...
Και φοβάσαι, πόσα αποθέματα υπομονής μπορεί να έχουν πια?
Και πώς θα σου βγάλουν εκείνη την αφοπλισμένη τρυφερότητα που σου έβγαζαν πριν αντιρκίσουν το \"τέρας\" του θυμού σου?
Αν μπορούσα να το παρομοιάσω με μια εικόνα, είναι σαν εκείνη την ώρα να βγαίνει ο Hulk απο μέσα μου, χαχαχαχα
Ορμή, οργή, κραυγή, φευγίο, να βαράω πόρτες, να λέω τέρμα, να βρίζω και.... όποιον πάρει ο χάρος.
Κι αν δεν έχω βασανιστεί με αυτό το πράγμα.
Κι αν δεν έχω χιλιοζητήσει συγνώμη μετά γι αυτά που έκανα ή είπα.
Αφήστε με να τα πάρω πίσω, ήμουν εν βρασμώ...
Αυτός ο βρασμός επιτέλους... σαν να βράζω είμαι.
Δεν με επιβαρύνει που έιμαι έτσι, σε περιόδους πίεσης και έντασης φυσικά έχω διακυμάνσεις προς το χειρότερο, αλλά, πλέον το βλέπω σαν στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας μου...
Δεν θέλω στην τελική να το αλλάξω.
Κι ας φοβάμαι μήπως, μετά απο το αντίκρισμα αυτής της πλευράς μου, θα με αγαπούν λιγότερο, θα ψυχρανθούν κτλ...
Αν το κάνουν, τότε δεν με άντεξαν. Δεν με άντεξαν ολόκληρη.
Αντεξαν τα θετικά μου μόνο, που είναι το πιο εύκολο...
Αλλά ξέρεις Αντούλα μου,
τις μέρες αυτές σκέφτηκα και κάτι άλλο.
Σταμάτησα να νιώθω ενοχές για τους άλλους και ένιωσα πόσο αδύναμη είμαι εγώ την ώρα του θυμού μου.
Πόσο δεν έχω βρει έναν τρόπο να μην τον αφήνω να ρέει ανεξέλεγκτα και να παίρνει και επιθετική μορφή για αυτούς που αγαπώ.
Εκείνη την ώρα, αν και νομίζω οτι \"εκφράζομαι\", ο ίδιος μου ο θυμός με φιμώνει, με ακινητοποιεί, σφετερίζεται την ανάσα μου και το στόμα μου και...
και τελικά, δεν μπορώ να επικοινωνήσω αυτό που νιώθω. Συχνά θα χαρακτηρίσω το πρόσωπο ή τις πράξεις του άλλου και θα εκτοξεύσω κατηγορώ.
Κουβέντα για το πόσο πονάω μέσα μου και φέρομαι έτσι.
Μα κατάλαβα, οτι αυτό είναι ο θυμός μου.
Μια αποτυχημένη προσπάθεια έκφρασης στον άλλο του συναισθηματικού μου πόνου ή αυτού που με ενοχλεί.
Γι αυτό λοιπόν, λέω.
Δώσε χρόνο. Κατανόησε τι κρύβεται πίσω απο τον θυμό σου.
Εξέφρασέ το με καθαρότητα και επιχειρήματα αφού πάρεις πρώτα μια ανάσα.
Εντάξει, άνθρωποι είμαστε και μάλιστα παθιασμένοι, γεμάτοι ζωντάνια και παρόρμηση. Που να το τιθασεύσεις εύκολα εκείνο το αμόκ που σε πιάνει. Εκείνη την ενέργεια που συσωρεύεται και ζητά επειγόντως να εκτοξευθεί.
Οπότε παράλληλα με την δική μου προσπάθεια, ζητώ την κατανόηση των γύρω μου και την αποδοχή τους.
Οι άνθρωποι΄μου το ξέρουν οτι προσπαθώ.
Και ένιωσα αφάνταστα όμορφα όταν σε συζήτηση με μια φίλη τις προάλλες γύρισε και μου είπε
\" Με μια σου συγνώμη τα ξεχνάω όλα και γενικά δεν σε παρεξηγώ. Σε ξέρω καλή μου οτι αυτός είναι ο δικός σου ο τρόπος, σε δέχομαι και σε αγαπώ έτσι όπως ακριβώς είσαι\".
ήταν υπέροχο να το ακούσω.
Άλλο ένα στήριγμα στον αγώνα μας να εκφράζουμε πιο εποικοδομητικά τον θυμό μας : Η αποδοχή των γύρω μας.
Αυτοί απο τους γύρω μου που τα είχαν πολύ καλά με τον εαυτό τους, ήταν εκείνοι που με αποδέχθηκαν με την μεγαλύτερη ευκολία.
Φιλιά αντούλα και δεν είσαι μόνη σου γλυκιά μου.
Να μας γράφεις εδώ πώς τα πηγαίνεις.