Originally Posted by
Αλεξία10
Να σου πω τι μου θύμισες...
Ο πατέρας μου ήταν πάντα υπέρ της συζήτησης και πότε δεν έδινε διαταγές "γιατί έτσι πρέπει". Και θυμάμαι μια φορά, πρέπει να ήμουν 11 ή 12 χρονών (όταν πλέον είχαμε μείνει μόνοι), ειχα μια "φίλη" που με ενοχλούσε πάντα με την φράση "πόσο καλή να είσαι, ούτε η μαμά σου δεν σε ηθελε". Και δεν άντεξα και εγώ και ένα βράδυ τα λέω όλα στον πατέρα μου, και μου λέει "να προσέχεις με ποιόν κάνεις παρέα, κουβέντα, παιχνίδι, ΓΙΑΤΊ ο κακός άνθρωπος σε κάνει κακό".
Και του λέω εγώ "όχι μπαμπά, εγώ δεν είμαι κακιά, ούτε θέλω να γίνω, αλλά ούτε και κανείς μπορεί να με κάνει".
Μου λέει "Μα θα σε κάνει, γιατί αν πχ σε ενοχλεί, σε κοροϊδεύει, σε βρίζει, ε κάποια στιγμή θα νευριασεις και εσύ και θα τον βρίσεις. Πόσο θα αντέξεις?"
Και του λέω "Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να μη την βρίζω, να αντέξω? "
Μου λέει "δεν ξέρω, σκέψου το".
Την επόμενη το βράδυ, ανοίγω ξανά την ίδια κουβέντα, ότι δεν μπορεί, κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να γλιτώσεις από τους κακούς, χωρίς να γίνεσαι κακός.
Του λέω "Δεν θέλω, δεν δέχομαι με τίποτα να γίνω κακιά, αλλά ούτε να είμαι χαπατο".
Μου λέει "ένας τρόπος υπάρχει να μη γινεις κακιά. Να μην επιτρέπεις να σε στεναχωρουν ".
Και όταν τον ρώτησα πώς γίνεται αυτό, μου είπε ότι είναι εύκολο, αλλά θέλει εκείνη τη στιγμή καθαρό μυαλό. "Κοιτάς αυτόν που σε βρίζει και ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ τι είναι αυτός για σένα, ποιός είναι αυτός ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ ΣΟΥ. Είναι σημαντικός, δικός σου άνθρωπος, ή ένας άσχετος που δεν σου είναι τίποτα? "
Βέβαια άργησα πολύ να το αναλύσω και να το υιοθετήσω, αλλά δεν μπορεί να με επηρεάζει πλέον ένας άσχετος.