Η τριάδες θέλουν καλοπέραση! :lol:Quote:
Originally posted by pink_90
Ελη χρυσοχερα με τις μαγειρικες σου!!
Printable View
Η τριάδες θέλουν καλοπέραση! :lol:Quote:
Ελη χρυσοχερα με τις μαγειρικες σου!!
Για το θέμα των θερμιδων δε συζητησαμε δεν ειναι αυτος ο στοχος αλλα σιγουρα ειναι λιγοτερες πλεον. Ο στοχος ειναι η μειωση του υδατανθρακα για να δουμε πως θα παει η απωλεια.
Περιεργο που δε σου κρατησε τριαδες αλλα μειωνει υδατανθρακα. Αν καταλαβα καλα τον αφαιρεσαι τελειως απο μια τριαδα, αρα παυει να ειναι τριαδα...
Ειμαι πολυ χαρουμενη, βρηκα το διαιτολογιο διαβητη κυησης, ειναι 1800 θερμιδες και αυτο θα κανω στο εξης! (τοτε ετρωγα παραπανω τωρα θα τρωω λιγο λιγοτερο οποτε μπορω)
Ειναι τριωρα και τριαδες-δυαδες (δεν ειναι ολα τα γευματα δυαδες αλλα θα προτιμω τα αντιστοιχα), ετοιμες μετρημενες οι θερμιδες, υδατανθρακες κανονικοτατα οπως στις τριαδες, φυσικα δεν εχει μεσα γλυκα και ζαχαρη σε καμμια μορφη.
Ολα τα τροφιμα επιβαλλεται να ειναι πεντακαθαρα και το μονο που απαγορευεται ειναι η ζαχαρη. Με τη διατροφη αυτη δεν εκανα υπερφαγικα, ειχα ατσαλινη αντισταση στα γλυκα και μεγαλωσα μεσα μου ενα υγιεστατο παιδακι.
Ολα οδηγουσαν σε αυτο το δρομο αλλα αργησα λιγο να το δω. Καλλιο αργα...παρα ποτε!
Ελλη δε θα μπορουσες να εισαι σε σωστοτερη διατροφη για παιδακι, συνεχισε ετσι! (αν και δε τα πολυπιστευω αυτα γιατι εμας μας επισκεφτηκε το νινι μολις το...καλεσαμε, κι ας ημουν βαρεων βαρων και μολις ειχα κοψει το τσιγαρο με πολλαααααααααααααα κιλα πανω και χαλια διατροφη)
αχ δεν ξέρω τί να πρωτομαζέυω, σήμερα ανέβηκε χωρίς βοήθεια από μαξιλάρια (τα πετάει κάτω και πατάει πανω τους) στον καναπέ και ήταν έτοιμος να κάνει βουτιά στο σύνθετο με τα swarovski και τα κρυστάλλινα διακοσμητικα ποτήρια, κανάτα κτλ. Χαλάλι του να τα σπασει ολα αλλα θα κοπει........Quote:
Originally posted by Eli
Καλώς τη Δήμητρα
μωρέ ας έρθει το πιτσιρίκι και ας πάρει πόδι το τραπεζάκι :lol:
Τρελάθηκα μόλις τον είδα. Επίσης δεν έχω πια σταθερό τηλέφωνο γιατί εξαφάνισε τη βάση του :starhit: Οπότε μην ανησυχείς, εξαφανίζουν μόνα τους τα περιττα κατα τη γνωμη τους πράγματα :P
Πινκ μου εμένα δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που περιγράφεις. Καμιά φορά το σώμα μας, μας λέει τι έχει ανάγκη και τι όχι όπως π.χ. με την σοκολάτα λίγο πριν αδιαθετίσουμε. Πάντως κατά καιρούς βλέπω ότι έχω μία ροπή προς κάποιες τροφές. Για παράδειγμα τον χειμώνα το να τρώω για σνακ μπανάνα με ξηρούς καρπούς είναι από τα πιο συνηθισμένα, ενώ το καλοκαίρι μου πέφτει βαρύ και θέλω πιο πολύ μεγάλους χυμούς και smoothies για να δροσιστώ λόγω της ζέστης. Στην τελική "άκου" το σώμα σου και τρώγε με βάση αυτό που σε ευχαριστεί, αν κάτι σε πειράζει αν μπορείς να το αποφύγεις απέφυγε το, διαφορετικά φάε μικρότερη ποσότητα.Quote:
Η πρωτη "καινουρια" μερα πηγε καλα! Εχω αρχισει να παρατηρω κατι που με ανησυχει λιγο. Γευσεις που πριν ετρωγα ανετα εχουν αρχισει να μου δημιουργουν αποστροφη και δε ξερω το λογο. Χτες π.χ 1 πιατο σαλατα με τονο εκανα να το φαω 45 λεπτα και παλι δε το καταφερα ολο. Το ιδιο παρατηρησα κ με το τοστ την προηγουμενη βδομαδα, με το κοτοπουλο σουβλας και με την κρεατοσουπα. Σας εχει τυχει; Παλιοτερα μου αρεσαν παρα πολυ. Και δεν ειναι τροφες που τρωω κ πολυ συχνα για να πω οτι τις βαρεθηκα. Απλα για κπ λόγο πλεον δεν τις πολυθελω ή μου προκαλουν και αναγουλα καμια φορα.
Elli m mazi me το διαιτολόγιο βρήκα κι ένα ολόκληρο βιβλιαράκι με ισοδύναμα τροφών!!! Εχει ολες τις μεριδες. Στην κυηση δεν το χρησιμοποιουσα γιατι ετρωγα τα ιδια και τα ιδια, επειδη τα περισσότερα μου ανέβαζαν το ζάχαρο! Φοβερο, εχει τις αντικαταστασεις και τις μεριδες σε ολα. Ειχα τετοιο θυσαυρο και δεν το ηξερα! Δεν παύω να θεωρώ το βιβλίο του Ζ. τέλειο (σεφ στο παρα 5) αλλά στο βιβλιαρακι του διαβητη τα λεει πιο συγκεκριμενα (σε γραμμαρια ή κουπες!)
Μα το ένα δεν αναιρεί το άλλο :)
Ειδικά η διατροφή που κάνουμε εδώ, πλησιάζει πολύ την διατροφή των διαβητικών, γιατί βασίζεται σε καλής ποιότητας υδατάνθρακες με σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και με προσοχή στις ποσότητες αυτών των τροφίμων που ανεβάζουν την γλυκόζη απότομα στο αίμα.
Αν σε βοηθάει το βιβλίο με τα ισοδύναμα να το χρησιμοποιήσεις. Ότι σε διευκολύνει περισσότερο για να μην μπερδεύεσαι με τις ποσότητες και εφόσον δεν σε αγχώνει είναι θεμιτό ως εργαλείο :).
Η ίδια είναι! Μόνο που εγώ θα κάνω επιλογές με προιόντα που δεν προκαλούν επιθυμία για ζάχαρη ή υπερφαγικό (γιατί το έκανα στην κύηση και πέτυχε), δηλ. και στο βιβλιαράκι έχει από όλα κυριολεκτικά να φας, αλλά δε θα το κάνω, κι ας υπάρχουν τα ισοδύναμα πχ της μαρμελάδας κτλ
Δήμητρα στη φάση που είμαι και εγώ δεν τρώω πχ την μαρμελάδα, ή την πραλίνα ή τα γλυκά που έχει στο βιβλίο των συνταγών.
Δηλαδή έχω και εγώ αν θες "περιορισμό" σε ότι έχει να κάνει με το λευκό αλεύρι και την ζάχαρη. Μου το πρότεινε ο γιατρός μου στα πλαίσια της αγωγής μου και το τηρώ και έτσι τα αποφεύγω και τα τρώω μόνο σπάνια όταν δεν μπορώ να τα αποφύγω. Και ναι έχω δει μεγάλη διαφορά στην όρεξη μου. Βέβαια υπάρχουν στιγμές που ακόμη και χωρίς αυτά την σοκολάτα μου την θέλω, την έχω ανάγκη και τότε τρώω μαύρη σοκολάτα μέχρι να μου φύγει η κάψα , ή λιγο ταχίνι με μέλι.
Σε γενικές γραμμές πάντως είδα διαφορά και στην όρεξη και στις υπογλυκαιμίες. Δοκίμασε το και εσύ σίγουρα θα σε βοηθήσει.
Απλά προβληματιστηκα γιατί μου συνέβη με τροφές που έτρωγα άνετα. Ειδικά με το τοστ. Στη φοιτητικη μου ζωη με αυτο ζουσα και δε το χα βαρεθει και τωρα που το τρωω 1-2 φορες την εβδομαδα μου καθεται καπως. Τεσπά ελπίζω να ναι παροδικό. Τωρα που ειπες για γλυκακια και δυσκολες μερες μολις συνειδητοποιησα οτι στις 8 βδομαδες που κανω διατροφη (9η τωρα) εχω φαει γλυκο 3 φορες και μετρημενες ποσοτητες ενω ηξερα οτι μπορω να τρωω 1 την εβδομαδα. Και μου βγηκε και αβιαστα να μη φαω παραπανω. Χαρηκα τωρα, παλια επεφτα με τα μουτρα στο ο,τι δηποτε σοκολατενιο, δεν αντεχα πανω απο 2-3 μερες ειδικα οταν περιμενα να αδιαθετησω δε το συζητω!!Quote:
Originally posted by Eli
Πινκ μου εμένα δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που περιγράφεις. Καμιά φορά το σώμα μας, μας λέει τι έχει ανάγκη και τι όχι όπως π.χ. με την σοκολάτα λίγο πριν αδιαθετίσουμε. Πάντως κατά καιρούς βλέπω ότι έχω μία ροπή προς κάποιες τροφές. Για παράδειγμα τον χειμώνα το να τρώω για σνακ μπανάνα με ξηρούς καρπούς είναι από τα πιο συνηθισμένα, ενώ το καλοκαίρι μου πέφτει βαρύ και θέλω πιο πολύ μεγάλους χυμούς και smoothies για να δροσιστώ λόγω της ζέστης. Στην τελική "άκου" το σώμα σου και τρώγε με βάση αυτό που σε ευχαριστεί, αν κάτι σε πειράζει αν μπορείς να το αποφύγεις απέφυγε το, διαφορετικά φάε μικρότερη ποσότητα.
Όσο περισσότερο καιρό κάνεις αυτή τη διατροφή , τόσο πιο εύκολα θα νιώθεις τον κορεσμό στο στομάχι σου :). Αν δεν είχες και το ορμονολογικό θέμα είμαι σίγουρη ότι η απώλεια βάρους για εσένα θα ήταν παιχνιδάκι :(.
Όπως και εγώ αν δεν είχα τις απίστευτες υπογλυκαιμίες μου γκρρρρρ! Πάλι σήμερα τρώγομαι με τα ρούχα μου όλο οι γλυκες γεύσεις με τραβάνε, πρέπει να πάω γυμναστήριο να ξεχαστώ και να ανεβάσω διάθεση :D
Φαε βρωμομπισκότο πάντα βοηθάει. :D Και εγω θα παω σε καμια ωρα, ποναει και το ποδι μου εδω και καποιες μερες αλλα δε το βαζω κατω. Δυστυχως δε προλαβα να παω το πρωι και τωρα ειμαι λιγο σαν ζαβλακωμενο κοτοπουλο. Εντωμεταξυ δε ξερω αν ειναι ψυχολογικο αλλα χτες κ σημερα η διαθεση μου ειναι καπως πεσμενη και νιωθω καπως περισσοτερη πεινα (που να τον εκοβα κ τελειως τον υδατανθρακα γι αυτο δεν εκανα ποτε διαιτες τυπου ατκινς, ηταν περα απο τις δυναμεις μου). Μαλλον ομως ειναι ψυχολογικο γιατι σκεφτομαι οτι κατι αλλαξε στη διατροφη μου και με τις αλλαγες γενικοτερα στη ζωη μου δε τα παω και πολυ καλα. :P
Δυστηχώς δε με βοηθά καθόλου το ταχίνι με το μέλι ή τα κριτσίνια τα παστέλια κτλ.
Το διαιτολόγιο (toy biblioy toy Z.) είναι γεμάτο με αυτά, δεν μπορώ να τα διαχειριστώ. Μου φέρνουν πείνα. Ειδικά η μηλόπιτα και το κεικ.
Στην εγγυμοσύνη δεν έκανα ούτε μισο υπερφαγικό.
Τώρα με αυτά τα τρόφιμα ή μετά από αυτά πάντα έκανα! Δηλ. όχι απαραίτητα ότι έτρωγα μηλοπιτα και ήθελα να τη φάω όλη, αλλά ότι έτρωγα μηλόπιτα και μετά πεινούσα, έτρωγα να χορτάσω, στεναχωριόμουν ότι τα χάλασα και κατέληγα σε υπερφαγικό.
Στην εγγυμοσύνη έτρωγα μόνο γάλα ελαφρύ, ολ μπραν σε μορφή στικάκι (έχουν τη λιγότερη ζάχαρη - όχι βρώμη γιατί μου ανέβαζε ζάχαρο), φρούτα όλα, λαχανικά όλα, ωμά ή βραστά, άφθονα κυριολεκτικά!
Και τα γνωστά, σε κάθε γεύμα πρωτείνη (άπαχη) + ρύζι ή μακαρόνι (ασπρα) ή πατάτα + ψωμί ολικής ή και άσπρο + αφθονη σαλατα με μετρημενο το ελαιολαδο!
Είχα και όσπρια και λαδερά με τυράκι και ψωμί, δηλ. κανονικές τριάδες τα γεύματα.
Και ξηροί καρποί επιτρέπονταν αλλά δεν είχα περιθώριο για να ανεβάζω ζάχαρο και δεν τους έτρωγα.
Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του γιατρου "αν δεν ήσουν έγγυος μπορούσες να τρως τα πάντα και αν σου ανέβαινε δεν θα τα ξανάτρωγες, τώρα κάθε φορά που ανεβαίνει δεν κάνει καλό στο παιδί".
Σε τόσους μήνες μόνο 2 φορές ανέβασα ζάχαρο, και μη φανταστείς κανένα 200-300, ένα ταπεινό 140 έκανα και κόντεψα να λιποθυμήσω ότι έκανα κακό στο παιδί μου. Πήρα το γιατρό και γελούσε, ρε Δήμητρα μου λέει, είπαμε να μη κανεις ζάχαρο, όχι ζαχαράκι!
Ο διαβητολόγος, εκ των υστέρων, μου είπε πως τέτοια στρατιωτική πειθαρχία στη διατροφή δεν είχε ξαναδεί σε έγγυο! Συνήθως καταλήγουν οι περισσότερες σε ινσουλίνη, γιατί το ζάχαρο στην κύηση είναι τρελαμένο και πχ το πρωί ανεβαίνει πολύ ακόμα και ρομποτάκι να είσαι! Ε σε εμένα ανέβαινε μεν, το έριχνα δε :lol:
Δεν ήθελα με τίποτε να κάνω ισνουλίνη, γιατί θα μου έπαιρναν το παιδί μόλις γεννιόταν κι γω ήθελα να θηλάσω. Τελικά αποχωριστήκαμε για λίγο και δεν θηλάσαμε. Πικρή ιστορία! Ευτυχώς το παιδάκι μου ήταν καλά αν και στην ΜΕΝΝ. Ηταν προληπτικά μέσα. Αλλα παιδακια εχουν πολυ σοβαρα προβληματα εκει. Εκλαιγα εβδομαδες ολοκληρες που αποχωριστηκα το παιδι μου! Αλλες μανες τα αποχωριζονται καιρο και τελικα το παιδι εχει προβλημα και εχουν αλλα......διαβασα πριν καιρο την ιστορια μιας κοπέλας εδώ, που είχε το παιδί της εντατική, και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Κι αυτη η μανα ειχε το κουραγιο να σκεφτει το βαρος της. Δεν της μιλησα, δεν ξαναμπηκε. Δεν εχει καμμια σημασια ποσα κιλα ειμαστε αν δεν ειμαστε ανθρωποι. Κι εκεινη σταθηκε στο παιδακι της, τι σημασια εχει αν ετρωγε απο το αγχος της? Ηταν τοσο στεναχωρημενη που πηρε βαρος. Ειχα σκασει που τη διαβαζα :(
Σεντονι εγραψα να με συγχωρειτε! Ηθελα να καταληξω οτι οταν κανεις εχει κινητρο μπορει ολα να τα κανει! Ολα! Το δυσκολο ειναι οταν δεν εχεις ή δεν είναι κάτι στις προτεραιότητες σου.
Εχω βγαλει και το εξης συμπερασμα, σχετικα με τη διατροφη, οσο λιγοτερα τρως, τοσο λιγοτερο πεινας. Η ποικιλια δεν κανει καλο παρα μονο στις καλες καθαρες τροφες. Στα υπολοιπα δεν χρειαζεται ποικιλια. Ποσα και ποσα γλυκα δεν παρηλασαν μπροστα μου............................................ ...............δεν ηθελα κανενα. Τωρα τρωω ενα και λεω "αυτο ήταν¨"?
Ετσι τα εκοψα ολα εστω για λιγο καιρο, μπας και δω ασπρη μερα.
Bροχερες ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!!!
εχθες:
10:00
ποριτζ με 1 κουπα γαλα 2κσ πιτουρο βρωμης, 1 βρωμη, 1λιναροσπορο 2 γκοτζιμπερι
12:30
1 μηλο
1 κριτσινι λιοσπορου
15:00
κοτοπουλο φιλετο με λαχανικα στο τηγανι
1 κουπα βιδες ολικης
1 πιατο χορτα (βρουβα) με κσ λαδι
18:30
1 μηλο
1κομ βρωμοκεικ
1 ξυλακι παγωτο 0% (επρεπε να το φαω για να το βγαλω απ το μυαλο μου καποια στιγμη)
22:00
1 μεγαλο πιατο με στικς απο καροτο αγγουρι μπροκολο (ριζα) πιπερια μανιταρι και ραπανακια
100 γρ ντιπ απο 1κσ κοτατζ 1κσ ξυνομυζηθρα της μαμας, λιγο γαλα για αραιωμα, ανηθο σκορδο σκονη λιγο λαδι και 1κ καπαρη
2 κρισπις...
πανω απο μια ωρα ροκανιζα , τα ευχαριστηθηκα ακομα και χωρις αλκοολ που δεν μου πηγαινε λογω περιοδου...
τελικα τα ζυμαρικα ολικης δεν με πεινανε μετα, ισως επειδη τρωω πολλα λαχανικα μαζι, ισως επειδη μ αρεσουν πολυ και τα ευχαριστιεμαι, αλλα 3.5 ωρες μετα εκανα σνακ χωρις ακομα να νιωθω πεινα...
αυτο που παρατηρησα με τις 3αδες να εχει αλλαξει, ξυπναω το πρωι πεινασμενη! ενω ημουν απο τους τυπους που παρελειπαν το πρωινο... καλο ε;
Γιουχουυυ!! Ναι τα ζυμαρικα ολικης ειναι σαφως καλυτερα. Εγω με τα ασπρα πεινουσα πολυ γρηγορα. Τωρα η διαιτολογος μου προτεινε τα μακαρονια ζεας.
Τα χτεσινα:
11:15
3 κ.σ βρώμη
1 ποτ.γάλα 1.5%
1/2 ακτινιδιο
14:15
1 μήλο
5 αμύγδαλα
17:20
1 μετρια τσιπουρα στη λαδοκολλα
1 ντοματα με 1 κ.σ λαδι
1/2 παξιμαδι κριθαρενιο Λημνου
20:00
1 μπανανα
6 αμυγδαλα
23:00
1 γιαουρτι 2%
1 κ.σ αμυγδαλα (6-7)
1 μήλο
1 κ.γλ μελι
Περπάτημα 40' ίσως και παραπανω αλλα οχι συνεχομενα, Αερόμπικ(με ασκήσεις) 60'
που τα βρισκεις αν επιτρεπεται??Quote:
Γιουχουυυ!! Ναι τα ζυμαρικα ολικης ειναι σαφως καλυτερα. Εγω με τα ασπρα πεινουσα πολυ γρηγορα. Τωρα η διαιτολογος μου προτεινε τα μακαρονια ζεας.
:saint2: